Dzīvot vienai vai ar kādu

Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Čau,
jautājums tām (un tiem), kas dzīvo vieni vai jelkad ir dzīvojuši vieni. Kā jums labāk patīk, vienai vai tomēr ar kādu kopā dalīt dzīvošanu? Kādi ir plusi un mīnusi, jūsuprāt, abos gadījumos?
02.01.2019 21:09 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Ja man šobrīd būtu dažādas opcijas dzīvošanai ar kādu kopā/ vienai, tad tops izskatītos šādi.
1) Ar vīru;
2) Vienai;
3) Ar brāli;
4) Ar draudzeni;
5) Ar vecākiem;
6) Ar vīra vecākiem;
7) Visas citas opcijas.
Būtībā, ja vajadzība spiež, man nav problēmu sadzīvot ar citiem cilvēkiem, bet labprāt to neizvēlētos un, ja man nebūtu bērnu un vīra, tad labāk dzīvotu viena nekā ar kādu kopā.
03.01.2019 11:03 |

Reitings 121
Reģ: 27.03.2016
Man laikam nav tā labākā pieredze dzīvojot kopā/dzīvojot atsevišķi, bet šobrīd izvēlētos dzīvot kopā ar kādu, lai būtu vismaz kāda kompānija dzīvoklī un plus rēķinus var dalīt uz pusēm. Tas, manuprāt, ir svarīgākais jautājums - Vai vari atļauties samaksāt īri, komunālos un iztikt veselu mēnesi par savu algu?
03.01.2019 11:25 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Vienatnē ir forši, bet ar mīļoto cilvēku, ar kuru saskan dzīves ritms, ir nesalīdzināmi labāk.
Ir dzīvots arī kojās un ar draudzenēm, nebija slikti, bet tas tāds agrās jaunības posms - bija jautri, bija atbilstoši tā brīža apstākļiem, superīgas atmiņas palikušas, bet atkārtot nav vēlmes.
Ar ģimenes locekļiem vairs nekad nebūtu ar mieru ilgstoši dzīvot kopā, nav tā, ka sliktas attiecības, bet nu nē, ar to pietika agrīnajos pusaudžu gados :D
03.01.2019 11:35 |

Reitings 586
Tām, kas jautā, domāju vispārīgi. Ne tikai draugs vai viena varianti, bet arī var pastāstīt par koju laikiem, dzīvokļa biedriem utml. :-)
03.01.2019 14:19 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Man nepatīk dzīvot vienai. Savu privāto telpu man vajag, bet nebūtu nekas pret īrēt dzīvokli kopā ar kādu paziņu vai draudzeni.
Studiju un ne tikai laikos ir sanācis visādi, + nedzīvoju Latvijā, tad īrēt dzīvokli kopā 2 un vairāk cilvēkiem bija pilnīgi normāli, + kopmītnes sanāca dārgāk, kā īrēt dzīvokli. Ir gājis visādi, bija interesants posms, kad, mainoties dzīvokļa biedriem, dzīvoju kopā ar 4 puišiem, kā jau teica - bija forši un ir foršas atmiņas, bet šobrīd tādu opciju neizvēlētos :-D
03.01.2019 15:24 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Esmu dzīvojusi kojās, bet mēs bijām divatā vienā istabiņā, nebija tik traki, mums saskanēja. Esmu dzīvojusi ar draudzeni, diezgan jautri gāja. Tagad dzīvoju ar draugu, bet ja vajadzētu mierīgi dzīvotu viena, patīk.:-D
03.01.2019 16:10 |

Reitings 577
Reģ: 02.07.2018
ļooooti gribētos dzīvot vienai. bet kaut kā vienmēr pamanos dalīt dzīves telpu :D
03.01.2019 16:14 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Ja man nebūtu vīra, tad es tomēr labāk izvēlētos dzīvot viena nekā ar draudzeni vai paziņu, vai dzīvokļa biedru utt. Pati sev saimniece, nevienam nekas nav jāatskaitās.
Bet tā kā ir vīrs, un nesen iznāca pusotru nedēļu padzīvot bez viņa...bija ļoti grūti un skumji, garlaicīgi. It īpaši vakaros. :-)
03.01.2019 16:34 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Dzīvojot vienai, man bija iekšējs nemiers- ja ar mani kas notiks, neviens nezinās, neviens nemeklēs. Ja vien nebūs norunāta tikšanās vai jāiet uz darbu. Ilgtermiņā dzīvojot vienai, rodas skumju un vientulības sajūta- veikalos iepērkas ģimenes ar čalojošiem bērniem, laimīgi iemīlējušies pārīši, kas plāno kopīgu vakaru, utt.
Tomēr, piekrītu, ka dzīvot ar svešiem (draugiem) cilvēkiem bieži ir nepatīkamāk, jo nemitīgi jāierobežo sevi, lai citiem netraucētu, utt.
Ja dzīvo viena agros divdesmit, tad tas var būt pat jauki- ballītes, brīvība, draugi. Ja esi tuvāk pensijai- arī brīvība, draugi. Bet tas posms, kad visi pa pāriem un/vai ar maziem bērniem ir īpaši depresīvs, jo visi brīvdienās, svētkos ar ģimenēm, bet tu -viens kā pirksts. Depresīvi.
03.01.2019 17:31 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Esmu dzīvojusi dažādos sastāvos, no kuriem protams vislabāk ir ar otro pusīti.
Otrajā vietā dzīvošana ar labāko draudzeni, jo vairāk labums bija tajā, ka dzīvesveidi un dienas ritmi mums bija diezgan līdzīgi, un ja ballītes tad tikai kopā.
Trešajā vietā dzīvošana vienai - patīk, tomēr bieži prasījās aicināt vai ciemoties pie draugiem, nereti kļuva vientulīgi, jo cik tad ilgi var grāmatu lasīt vai kaut ko knibelēt!
Nākamajā vietā lieku dzīvošanu ar paziņām, bet tur jau paliek grūti, ja atšķiras ritmi, vai ir daudz cilvēku.
Un tikai pēc tam, beigās jāliek dzīvošana ar vecākiem. Bērnībā, jaunībā - super un forši, bet kā pieaudzis cilvēks nespēju objektīvi par to spriest. Ilgāk ciemojoties jau gribas taisīt revīziju virtuvē un izplesties. Arī sava veida personīgās telpas trūkums.
Kopumā kopā dzīvošanas +
ir ar ko parunāties vakaros
finansiālie apsvērumi, iespējams arī dzīvot labākā vietā, nekā to varbūt atļautos viena
saimniecības darbu dalīšana
drošāk - ne tikai ikdienā, bet arī dodoties prom uz ilgāku laiku, ja mājās paliek vēl kāds
Kāds, kas pieskata mājdzīvnieku
Var kopīgi gatavot
Saplīsušo ledusskapi uz 2 nopirkt ir lētāk, nekā vienam
un mīnusi -
ar atšķirties dzīves ritmi
privātās telpas trūkums
risks, ka otrs var būt sušķīgāks
negaidīti ciemiņi
vēl kāds, kas var saplēst mīļāko krūzīti
brūtes un brūtgānus jāved mājās nemanāmāk
mazāk vietas
03.01.2019 18:20 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Man patika gan vienai, gan kopā ar otru pusīti, taču ar dzīvošana ar draugiem gan man bija liels pārbaudījums.
Pēc šķiršanās nebija nekā labāka par brīvību, par iespēju nejust atbildību pret kādu un pret attiecībām. Ir papildus laiks, kas agrāk ticis veltīts attiecību uzturēšanai, kopšanai, un ir ļoti patīkami to laiku veltīt sev un nodarbēm, kas pašam labpatīkas. Jā, protams, tajā skaitā arī "negribu traukus mazgāt tagad, un arī nemazgāšu" pie tā piederas gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, taču kopumā to raksturotu kā atbildības neesamību pret kādu, kas ir ļoti svētīga kādam laika sprīdim. Ir laiks ieviest savu kārtību dzīvoklī, domās, rutīnā, ikdienā..
Esot vienai, man ļoti viegli bija ievērot visas apņemšanās, piemēram, diētas tur visādas, arī naudu taupīt bija vieglāk nekā divatā. Saimnieciskas un tehniskas lietas man īsti nebija problēma, jo daudz ko māku un saprotu arī pati, vienmēr kaut telefoniski bija tētis un brālis, kas varēja palīdzēt.
Savukārt divatā dzīvot, pirmkārt, ir lētāk un daudz vairāk ko var realizēt, jo tiešām ir vairāk naudas. Jā, arī tas, ka arī visi introvertie tomēr ir kaut drusciņ sociālas būtnes un šad tad nav prātīgi palikt ar savām domām vienatnē
03.01.2019 18:23 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
risks, ka otrs var būt sušķīgāks

Šo punktu varētu izvērst plašāk un noformulēt mazliet citādāk - problēmas rodas tad, kad kopā-dzīvotājiem nesakrīt izpratne par kārtību un tīrību. Kojās dzīvojot ir sanācis abas galējības piedzīvot: 1) trešā meitene bija ļoooti pedantiska, un ne jau mēs pārējās bijām cūkas. Aiz sevis vienmēr visu sakopām un rūpējāmies par to, lai dzīvojamā telpa un koplietojamās virsmas vienmēr ir tīras, taču viņa tāpat regulāri atrada sīkumus par kuriem piesieties - vai nu gulta nebija saklāta pēc viņas prāta, vai nu ledusskapī kāda bija ielikusi produktus tā, kā viņai nepatīk, vai nu tikko izdzerta kafijas krūze nebija uzreiz novākta no galda... un 2) otra galējība, meitene kas bija ļoti sušķīga, nemazgāja drēbes un īsti nemazgājās pati, mantas mētāja kur pagadās.
Protams, ka ar otro gadījumu bija daudz nepatīkamāk sadzīvot, bet arī pirmā krietni pabojāja ikdienu. Tāpēc svarīgākais ir tas, lai sadzīvotājiem vienkārši saskan tīrības līmenis, tad arī vislielākie sušķi/pedanti varēs laimīgi dzīvot kopā :D
03.01.2019 19:10 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Tieši tā, bonecutie, problēma ir abās pusēs un es pati esmu bijusi abās. Vēl ir dzīvots kopā ar meiteni, kura tik ļoti šķiro atkritumus, ka pamēģini tikai neizskalot vīna pudeli un nenoplēst tai etiķeti, ko jāmet pie papīra atkritumiem. :-D Pēc teorijas jau viss pareizi un jauki, bet ļoti attālināti no reālās dzīves.
03.01.2019 20:11 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Tās, kuras te min, ka nav jākārto māja? Tas ir kā? Dzīvo cūku kūtī, vai Jūs nesajaucat māju, lai tā būtu jākārto? :-D
04.01.2019 08:31 |

Reitings 34
Reģ: 17.10.2018
Dzīvošanu dalītu tikai ar draudzeni. Ar sava vecuma čaļiem negribētu dzīvot, jo tie būtu mūžīgie pritoni. Man vispār nepatiktu ideja, ka man būtu kādam jāatskaitās. Ļoti izbaudu brīžus, kad esmu mājās viens. Ir tik forši lasīt grāmatu un dzert kafiju pilnīgā klusumā
04.01.2019 11:24 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Dzīvo cūku kūtī, vai Jūs nesajaucat māju, lai tā būtu jākārto?

Ja dzīvo viens, nav kas māju sajauc. Ja ko dari, tad bez steigas, neviens netraucē, var visu izdarīt no A līdz Z. Ir daudz brīva laika, var paspēt notraukt katru putekli. No pieredzes saku.
04.01.2019 11:43 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja godīgi.. dažādos dzīves posmos sanācis dzīvot vienai/ar vecākiem/ar 2.pusiti/ īrēt istabu. Visos variantos patika un izbaudīju plusus. Īrējot istabu pieļauju, ka paveicās ar kaimiņiem.
Vienatnē jauki, ka nav dzīvokļa biedrs, ar kuru rēķināties.
Pieļauju, ka dažādi dzīvesstili ir interesantāki noteiktos laika posmos.. savos 30+ negribētos vairs īrēt istabu :-)
04.01.2019 12:13 |

Reitings 586
:-)
05.01.2019 22:07 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
cormeum - pilnīgi pievienojos, same here.
05.01.2019 22:20 |

Reitings 586
Up
15.01.2019 20:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits