Nezinu, kāpēc nosaukt cilveku sliktam rakstura īpašībām ir kaut kā pieņemamāk par izskata aizrādījumu.
Un ja es pateiktu, ka esmu piedzīvojusi ļoti lielu emocionalu vardarbību ģimenē, ka rezultātā tagad man ir tendence visus nodirst, jo šādi jūtos drosmīgaka, skaistāka un milētāka?Vispār jau, ja cilvēkam ir tendence būt agresīvam (arī verbāli), tad emocionāla vardarbība ģimenē tiešām to izskaidrotu un, jā, es Tavu komunikācijas stila cēloni saprastu labāk. Atšķirībā gan no cilvēka, kuram ir kāda fiziska trauma, kas neietekmē viņu uzvedību, Tu turpini būt emocionāli vardarbīga pret apkārtējiem, un, ja vien Tu neesi man ļoti tuvs cilvēks, man tīri pašsaglabāšanās ziņā gribētos sevi un sev tuvos no Tevis pasargāt. Tas, protams, teorētiski atbildot uz Tavu teikto.
Vai arī šajā gadījumā kāds pateiks -wooow, nekad nebūtu iedomajusies. Tu, amazing, esi tik drosmīga to pateikt un tagad mēs tevi visas lilitas saprotam.
Nezinu, kāpēc nosaukt cilveku sliktam rakstura īpašībām ir kaut kā pieņemamāk par izskata aizrādījumu.- aizrādīt tieši uz ko? Kāds ir pamatojums šim "aizrādījumam"? Man nepatīk Tavs deguns, tāpēc... Tev tagad būtu jāpadomā vai nevajag riskēt ar komplikāciju risku un skriet pie plastiskā ķirurga? Vai vēl labāk, sejas īpatnības, kuras plastiskais ķirurgs nevar koriģēt vispār. Vienīgais, ko varu iedomāties, ka pati sajuties labāk "iebāžot" cilvēkam sejā to, ko viņš tā pat var redzēt spogulī (liekot roku uz sirds, daudzi šeit nosauktie defekti, manuprāt, absolūti nav defekti, bet vienkārši konkrētas formas sejas daļa). Atšķirībā no "neglīta" deguna, "neglīts" raksturs (kas gan arī var būt subjektīvs jēdziens) var radīt nepatīkamus brīžus vai grūtības citiem cilvēkiem. Piem., Tevis nosauktā piekoptā emocionālā vardarbība - tā var novest arī pie fiziskas vardarbības, pašnāvības un kaut vai vienkārši stresa.