Vai tas ir apvainojums, ka man kāda šķiet normāla, nevis skaista? Skaista ir kaut kas pārāks par parastu glītumu. Meitene var būt kopta, glīta, uztjūnēta, bet skaistumam nepieciešams kaut kas vairāk un to Latvijas instagramā es neredzu. Manai gaumei ir citi sieviešu skaistuma standarti.
Arī tajā pusaudzes diskusijā par neglīto seju es teicu, ka reti kad esmu sastapusi patiešām neglītus cilvēkus, jo vairums cilvēki ir normāla izskata, parasti, vienādi. Protams, ir izņēmumi, bet ikdienā nav tādu krasu uz vienu vai otru pusi tendences. Jo īpaši mūsdienu sabiedrībā, kad instagram mode diktē, kā jākrāsojas, kā jāğērbjās un kā jābildējas, lai tev būtu vairāk sekotāju.
Patiesībā es ļoti ceru, ka kaut kad tuvākajos gados šis instagram bums pāries tāpat kā pārgāja myspace com, face lv, draugiem lv, twitter uc bumi. Es tiešām domāju, ka tām meitenēm, kas tagad dzīvo followeru un like pasaulē, kuras nevar iedomāties savu nedēļu bez kārtējās kailbildes ielikšanas utt, vajadzētu sākt nodarboties ar kaut ko vairāk jēdzīgu un savai personībai un arī sabiedrībai noderīgāku.
Ir jauki sekot instagram personībām, kuras jau kaut kur citur sevi izpauduši, aktieri, modeles (īstas, tas ir, arī ārpus instagram), mūziķi, topošie / esošie ārsti utt, jo saproti, ka cilvēks ir kas vairāk par to profilu un bildi. Man personīgi skumji skatīties uz tādiem profiliem kā Līva Bērziņa, Alise Wild utt, kas bez sava instagram ir nekas, bet deguns uzcelts tik augstu it kā būtu slavenības. Nerunāju par tiem cilvēkiem, kas profilu veido sev, nekačā followerus un neuzskata sevi par sabiedrības dāmām.