Manā ģimenē ir tāda pieredze. Mani vecāki pēc ilgu gadu kopdzīves izšķīrās bez dusmām un bez strīdiem. Vienā brīdi vienkārši saprata, ka vairs nemīl viens otru un ka pēdējos 2-3 gadus ir bijuši kopā tikai manis dēļ. Man tad bija 12 gadi, visu jau sapratu un pieņēmu bez liekām histērijām. Nu jau, kopš brīža kad vecāki izšķīrās, pagājuši gandrīz 18 gadi, bet visu šo laiku kontakts viņu starpā palicis. Reizi mēnesī sazvanās viens ar otru, reizi gadā satiekamies visi brīdī, kad ģimene sanāk kopā. Mamma pazīst tēva jauno sievu, meitu. Zinu, ka tur vairs nav nekādi slēptie motīvi, tikai tīra draudzība. Tāpēc jāsaka, ka šādu variantu spēju saprast un, ja es pati būtu ar vīrieti bijusi kopā ilgus gadus, varbūt būtu vēl kopīgi bērni un šķiršanās būtu bijusi mierīga, tad neredzu neko sliktu draudzības saglabāšanā. Tagad, manā vecumā, ne ar vienu no bijušajiem ar kuriem nevieno ne vairs kopīgas intereses, ne ir kopīgi bērni utt., noteikti negribētu uzturēt draudzību, jo neredzētu tam jēgu. Tā ka es teiktu, ka viss atkarīgs no situācijas.