Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gaļēdājām

 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Kādu gaļas pārstrādes uzņēmumu produkciju esat iecienījuši visvairāk? Varbūt ir konkrēti produkti, kurus izvēlaties no ražotājiem?
Man topā Iecēnu sīpoldesiņas, Nākotnes cūkgaļas sardeles, Lido pastēte, Sky gaļas pankūkas, Vārpas N kūpinātie vistu šķiņķīši, Lēdurgas un Rēzeknes gaļas kombināta sašliks...
Citus gaļas produktus mēdzu izvēlēties haotiski, bet, protams, neapelēju uz lētu cenu un zemu kvalitāti. Gribu lūgt saimnieču ieteikumus, ko gardu no pašmāju gaļas ražotājiem izvēlēties. Interesē gan jēlo gaļu, gan gatavo gaļas produktu ieteikumi. :-)
27.12.2018 01:32 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10493
Reģ: 29.01.2009
Nav tā, ka visvairāk, jo ikdienā pērku lielveikalos pieejamo svaigo gaļu - Ķekavas filejas, sveramo malto utml., bet tā vispār patīk Jāņa Saukas gaļas izstrādājumi, Rēzeknes Gaļas Kombināta produkcija, no aknu pastētēm vislabāk tīk Gaļas nama "Ādaži" piedāvājums.
27.12.2018 08:00 |
 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Svaigo cūkgaļu savedu no laukiem,vistu pērku Ķekavas,gaļas izstrādājumus ļoti reti pērku un nav konkrētas firmas
27.12.2018 08:27 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Pusfabrikātus nekomentēšu, nevien firma man taču nav samaksājusi.
Vienkāršākai pagatavošanai vistu, tītara filejas, aitas gaļu, vistas un jaunlopa aknas. Ļoti garšo pīle un zoss, bet nemāku to pieņemami gatavot. Draudzene gan tā smuki iemarinējusi pīli, pārējā gatavošana tāda pat kā man, bet viņi sanāca ņammīgi un maiga gaļa, man tāda pasīksta. Vienā vietā vienādas pīles nopirkām.
27.12.2018 09:40 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pērku vistu bio veikalā.. perversi dārga, bet laba. Jūt lielu atšķirību salidzinot ar, piemēram, Ķekavas vistām.
27.12.2018 09:55 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Ķekavas jau arī OK, ja gadās ieraudzīt treknāku, kas ir retums. ;-)
27.12.2018 10:01 |
 
Reitings 262
Reģ: 04.01.2013
No gatavajām gaļām patīk "Nākotnes" vistas giross, Stockmannā ir arī viņu spicy chicken wings - bomba! Kā arī Rimi Selection Fuet artesano desa - no supermārketā nopērkamajām fuet desām šī man patīk vislabāk.
27.12.2018 11:00 |
 
Reitings 262
Reģ: 04.01.2013
āāā, un uz Siguldas šosejas, blakus alus darītavai "Brālis" ir maza būdiņa, kur tirgo žāvētu vistu - arī ļoti garšīga
27.12.2018 11:02 |
 
Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
garšo šis tas no nākotnes un vēl rēzeknes gaļas kombināta. gaļas izstrādājumu ziņā esmu ļoti izvēlīga.
27.12.2018 12:00 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Mna ļoti garšo Rakveres ribiņas un rakveres amerikāņu bekons. Lido vistas pastēte. :-)
27.12.2018 12:21 |
 
Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Kā sanāk, bieži pērku Nākotnes produktus-Mājas desu, kūpinājumus, pastēti, arī Maximas kulinārijas ruletes, pastēti.
Vārpas N vistas bija labas, bet nupat iegrābos uz kaut kādu pusjēlu, ūdeņainu, pretīgi. Arī sudzibas.lv izlasīju ko līdzīgu. Laikam vienīgās normālās vistas ir Rubeņiem.
27.12.2018 12:47 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Kur pērc un vai bieži var nopirkt vidēji treknas?
Lielisks fakts, ka ir sūdzību portāleļi, vismaz par nelabu gaļas produkciju var palasīt. Piesardzība nekaitē nekad.
27.12.2018 12:54 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10493
Reģ: 29.01.2009
Sliktas kvalitātes produkcija it visam var gadīties.
27.12.2018 12:59 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Kūpināto/žāvēto gaļu pārsvarā pērku tikai ZS "Dubiki" ražoto (laikam Rimi/Maximās nav nopērkama, es pērku mazajos veikaliņos, kas man ikdienā pa ceļam - LaTs vai Būņas), Vītinātās gaļas pērku vai nu no Selection By Rimi piedāvājuma, vai Casademont (tieši fuet tipa ļoti garšīgas vismaz manai garšas izjūtai). Liellopu pērku tikai tad, ja darbā pieved no zemniekiem, svaigo vistu skatos, kā sanāk, ja ir iespējams, labāk pērku eko veikalos, bet, kad līdz algas dienai ilgāks laiks, tad to pašu, kas jau nu Rimi pieejama, no Ķekavas "ārēm" nākusi... cūkgaļu arī pērku reti, bet, atkal - ja sanāk pa ceļam, tad mēginu ieiet Top, jo tur vairāk ir tiesi no Latvijas saimniecībām nākusi un garša daaaaudz labāka kā tai, ko var Rimi nopirkt. Nu, un, ja iekārojas kādu pusžāvēto/žāvēto desu, tad Noo Parmezāna. Pastēti - tikai Ādažu vai no Hartvik, ja gadās pa ceļam... citas negaršo nemaz, tad labāk saņemos un pati pagatavoju, kas gan notiek reti...
27.12.2018 13:04 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Var, tomēr baciļus var izkarsēt, kamēr kārnumu vai ūdeņainību nevar nekādi apkarot. Ķīmiju atkal nevar sajēgt, kamēr apēsts un 8 - 24 h pagājušas. Patīk vārīt treknu un galertus; liekais svars nav un ārsti saka, ka galerti un tamlīdzīgi uztura bagātinātāji esot labi manām locītavām.
27.12.2018 13:04 |
 
Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
Visiecienītākā ir svaiga gaļa no tirgus vai pazīstamiem audzētājiem, kuru pagatavoju pēc saviem ieskatiem. Sautēju, vāru, cepu cepešus, utml. Ēdu visu - cūku, vistu, liellopu, tītaru, pīli, zosi, fazānu, trusi, jēru. Visu. Arī subproduktus. Ar gatavajiem produktiem kā desas, kūpinājumi, neaizraujos - negaršo un nav veselīgi. Kūpināta vai žāvēta gaļa manā skatījumā vispār ir izķengāts produkts. Tomēr, ja nu ir jāpērk kas tāds, piemēram, jāved uz laukiem, kur tā visiem ļoti garšo, tad izvēlos Rubeņu produkciju.
27.12.2018 13:05 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Nu, ja galīgi negribās ilgi plosīties pa virtuvi ar gaļas gatavošanu, tad vienīgie gaļas pusfabrikāti (iepriekš marinētās vai slow-cooked gaļas), ko pērku, ir Rakveres, nav īsti pievīluši. Un vasarā, ja nesanāk gaļu iemarinēt pašai, tad par labu esam sevi pierādījis tikai Lido šašliks (jo tur iepakojumā ir tikai gaļa, praktiski bez marinādes) vai no Sky.
27.12.2018 13:06 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Vairākkārt tika minēti ''Rubeņi'', nav nekas tāds mēģināts - paeksperimentēšu.
Vēl ieteikumi?:-)
27.12.2018 16:52 |
 
Reitings 668
Reģ: 04.05.2009
Daļu pērku no vienas lauku saimniecības, kurai nezinu nosaukumu (s):-D:-D , kad tos nevaru noķert, tad Kunturu gaļa, varu iemest linku ar veikaliem
http://www.kunturi.lv/public/lat/kontakti/
27.12.2018 17:18 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Kunturi, Dimzas.
28.12.2018 12:59 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
Ragaciema žāvējumi 'padomju marinādē'. vistas, girosi uc.
28.12.2018 13:15 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits