Ko jūs domajāt par Latvijā ražotas maizes kvalitāti? Es parasti pērku vai nu Kuldīgas, Limbažu vai Rogas ceptu maizi. Bet vienreiz nebija laika un ieskrēju mazajā veikaliņa un nopirku Hanzas maiznīcas rupjmaizi, jo citas tur nebija. Tāda neparasta garša bija, neapēdu. Tā "rupjmaize" nostāvēja maisiņā divas nedēļas. Šodien apskatījos, no pelējuma ne vēsts, palikusi tikai nedaudz cietāka, bet garša gandrīz tāda pati. Nu gluži kā Mac Donald ēdiens, kas var stāvēt gadiem un nebojāties. Nez kādas piedevas sleptās tur sagāztas klāt?!
Nu vispār jau maizei realizācijas termiņš nemaz nav tik mazs. Senie latvieši maizi mājās arī necepa katru dienu, pat ne katru nedēļu. Rupjmaize var uzglābties ilgi. Man garšo Salas maize un Zaļā maize.
Šodien apskatījos, no pelējuma ne vēsts, palikusi tikai nedaudz cietāka, bet garša gandrīz tāda pati.
Vispār jau tā ir labas kvalitātes pazīme. Labai maizei no kvalitatīvām izejvielām nav jāpelē vai jāskābst, tā parasti sakalst. Agrākos laikos maizi cepa reizi pāris nedēļās, nevis ik pēc pāris dienām.
Patīk šie ražojumi - Lāči, Kuldīgas, Dona. Pa retam vēl ko citu paņemu un, protams, ka kvalitatīvākas, veselīgākas ir tās, kurām nav izteikts masveida produkts. Piemēram, Fazer un Hanzas maiznīca ražo lielus apjomus, attiecīgi, no dabiskā tur mazāk.
Es pērku Ķelmēnu maizi - nav pievīlusi. Patīk ļoti arī Ozolu mājas maize (pērku tirgū). Hanzas maiznīcas ražojumus jau sen nepērku. Esmu izfiltrējusi, kas man garšo un ko vēlos.