Rīga

Reitings 213
Reģ: 26.01.2013
Pēdējā gadu laikā nākas novērot, ka Rīga ir kļuvusi ļoti nekopta un nesmuka. Daudz pamestu māju, grausti, neglīti pagalmi, netīrība. It īpaši varu izcelt centru, kur pat slikta dūša var piemesties. Manuprāt, agrāk tā nebija, Rīga bija daudz simpātiskāka. Pati esmu augusi Rīgā un paliek skumji to visu redzot, tāpēc jau 2 gadus dzīvoju citā pilsēta un pārvākties atpakaļ neplānoju. Kāds ir jūsu viedoklis?
31.10.2018 13:51 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Rīgu salīdzināt at Ēģipti :-D
Centrs un Vecrīga izskatās glīti, bet tiešām, izbrauciet mazliet ārā - Pļavnieki, Purvciems, citi rajoni, vienkārši briesmas. Jau ceļš no lidostas ir vienkārši briesmīgs. To pašu ir teikuši draugi ārzemnieki, kas ciemojušies Rīgā.
01.11.2018 13:30 |

10 gadi
Reitings 2415
Reģ: 05.08.2010
Rigas namu parvaldnieka remontdarbu plānā rakstits, ka fasades remonts veidojot uzkrajumus, bet nu tas bus tik ilgi veidojot uzkrajumus!
01.11.2018 14:10 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Es arī kādu laiku dzīvoju ārpus Rīgas koptā pilsētiņā pierīgā, tagad atbraucot piekrītu, Rīgā nav tik strauju uzlabojumu, mikrorajoni diezgan nolaisti, iekšpagalmi sliktā stāvoklī, centrs neizskatās īpaši uzlabots, man ir ļoti mīļa Rīga, esmu tajā ilgi dzīvojusi, bet tagad redzu ka tā izskatās tā nedaudz bēdīgi, jā klusais centrs ir skaisti, ir atsevišķi jaunie projekti simpātiski, bet kopums - BĒDĪGI. Vēl mans kulturšoks milzīgs daudzums bomžu, trūcīgu bezmērķīgu cilvēku kas klimst pa ielām, stacija un ap to bomžu midzenis, slikta infrastruktūra mammām ar ratiem (pats centrs, tuneļi, tas ir murgs), es nesaprotu cik gadus tāda saimniekošana vēl būs. Tā vieta lai atbalstitu un dotētu pensionariem autobusus un trolejbusus, butu attīstījuši veloinfrastruktūru, tik maza pilseta ta ir zem katras kritikas, aizbrauciet uz Ventspili, nopeltais Lembergs ir to savedis kartiba, un nesakiet ka Rigas centrs butu daudz lielaks ka Ventspils kopā, bet tada atšķirība turklāt bez Eiropas finansējuma. Kā ir ar sociali neaizsargato grupu - invalīdi, vai tie maz pa Rīgas centru spēj pārvietoties?
01.11.2018 14:28 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nevajag man centrā veloceliņus , pietik ar to ,ka sadirsa Lāčplēša ielu.
01.11.2018 14:32 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
To ko aprakstīju es nemanīju agrāk dzīvojot pilsētā, tā teikt acs pieradusi, bet dzīvojot sakoptā vietā es atbraucot uz Rīgu jūtos tā sabēdājusies.
Vēl kaut cik ir attīstījies krastmalas Rajons aiz tirgus, bet tyr jau arī Saskaņas birojs, lai ar mazu bērnu tiktu pāri uz autoostu lai ietu uz Vecrīgu, tur var notriekt, nav pāreju, ej un pakaries, tadu vietu pilns. Ka ir ar Baronielu vai tad ta bij traģiskākā vieta Rīgaa?
01.11.2018 14:32 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu nav problēmu izbraukt ar ratiem , pat ziemā nebija problēmu... visur var tikt ja rati ir ar normāliem riteņiem. Visus tuneļus var izbraukt ar ratiem vai par pacēlājiem.
01.11.2018 14:36 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Kas tur var mikrorajonos attīstīties, visur kur esmu dzīvojuši apmēram 70% iedzīvotāji ir bijuši pret renovāciju, lai gan piedāvājumi izskan regulāri. Jo kaut kāda daļa pašiem no mājas budžeta jāsedz, visi pensionāri jau automātiski ir pret.
01.11.2018 14:44 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Jo kaut kāda daļa pašiem no mājas budžeta jāsedz, visi pensionāri jau automātiski ir pret.

Kāpēc mani nepamet sajūta, ka tās tāmes ir uzpūstas, kā jau tas pieklājas jebkurā sevis cienošā valsts/pašvaldības iestādē/uzņēmumā, jo izdevumus tak sedz iedzīvotāji.
Es pieļauju, daudzi nemaz necenšas iedziļināties, jo zina, ka uzmetīs uz naudas. Tad, kad sāks bez šmucēm strādāt un reālus ciparus uzrādīt, tad arī kas mainīsies. Es ar nebūtu ar mieru, ja man piedāvātu darbus veikt par 2x lielāku samaksu, nekā jebkurā citā gadījumā tas notiek.
01.11.2018 14:53 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/zinu-analize/daudzdzivoklu-namu-siltinasanas-bremzes--bailes-no-kreditiem-un-neticiba-majas-parvaldniekam.a168499/
Khmm, kopš Rīgā nedzīvoju, laikam kaut kas virzās uz priekšu un Rīga tomēr (ar en-to gadu nobīdi) ir sākusi aktīvāk iesaistīties šajos procesos. Raksts gan no 2016.gada. Un uz to gadu rezultāti ir ļoti vāji. Tikai fakts, ka sākusi ko darīt.
Jaunāku info uz ātro neatradu.
01.11.2018 15:29 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Atkritumi uz ielām būtu Rīgas pati pēdējā un mazākā bēda. Šajā ziņā esam tomēr diezgan okei. Protams ir vēl kur augt, šķirošanas jautājumos, jo īpaši. Ja es vēlētos sākt šķirot atkritumus, man tie būtu jānes kilometru tālu uz konteineriem, kuri parasti ir pārpildīti un iekrauti atkritumos, kas tā vien gaida stiprāku vēja brāzmu.
Nē. Mūsu bēda ir apskretušās ietves, centra tukšajiem namiem, mūžīgo Brīvības ielas pārrakšanu, neeksistējošiem veloceliņiem, nerunāsim pat par tiltiem. Ja nepietiktu ar to, ka tieši pretī Rīgas pilij katastrofālā stāvoklī esošais Vanšu tilts tiek vienkārši apvilkts ar plēvi, tad tilti VEF virzienā ir vienkārši bēdu stāsts - sarūsējuši, izdangātām risām un nolūzušām apmalēm. Vienīgā dzīvība Daugavā ir tūristu kuģītis, nav nevienas prātīgas vietas, kur piebraukt, koki tiek viens pēc otra zāģēt ārā, jo būvprojekts taču. Krutais tramvajs brauc tikai divos maršrutos, pārējos jākāpj iekšā kā tādā vilcienā. Visi tuneļi un tirgi tik smirdīgi... Tikmēr Dome tikai štancē pasūtījumus jaunām bruģīša plāksnēm un krustojumus uz Maģistrālajām ielām labo 4 mēnešus.
Lieliska saimniekošana, johaidī!(t)
Tām, kas saka, ka saremontēts tak esot šitais un tas - nu un paldies Dievam, ka tā. Ka VISMAZ kaut kas, lai gan ar māju renovācijām pārsvarā nodarbojas privātie. Būtu baigi dīvaini, ja kopš 80tajiem nekas nebūtu mainījies. Tas būtu kā sēdēt ar 31. Nokiu rokās un teikt - "Hei! Astoņdesmitajos tādu mobilo taču vispār nebija!"|-)
Tikmēr tajās mazpilsētās, kur man sanāk biežāk iegriezties, tur protams, arī notiek loģiskais progress, taču rezultāts daudz patīkamāks.
01.11.2018 18:59 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
kas ir 'atrenovēt'??? atatjaunot???
ar tām sovoku bloķēnēm nekas nebūs. degradēti rajoni tie paliks, un viss. normāli cilvēki tur neiet dzīvot. tās sovoku pensionāres (un , lūdzu neapvainoties, tas nav tā pārmetoši un ietver arī latvju sirmmāmiņas ar mazu pensiju) tur valdīs līdz beigām. pēc beigām tur nāks vai nu tādi paši plikadīdas vai vispār tiks pamests.
01.11.2018 20:36 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
normāli cilvēki tur neiet dzīvot.
A kur ta tie normālie dzīvo? Villās Mārupē? 8-)
01.11.2018 21:00 |

Reitings 2185
kāpēc uzreiz Mārupes villā. ir arī vidus varianti. tie purčika pritoni nemaz arī nav lēti. saprotu gan, ka švakais piedāvājums liek tur nokļūt.
01.11.2018 21:14 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Var protams padiskutēt ka Rīgas centrs ir kļuvis sakoptāks, bet rajoni palikuši tādi noplakuši. Cik es saprotu un redzu ar savām acīm, tad Rīgas vadībai ir virzība un vēlme sakopt un modernizēt Rīgu, cenšas pārbūvēt un atjaunot ceļus un ne tikai centrā, arī mikrorajonos, drīzāk notiek lēna virzība uz priekšu, nevis stagnēšana. A tas ka grausti ir, tad nu tie lielākoties ir privātīpašumi, viņus nevar tā paņemt un nojaukt vai pārbūvēt, ar to cīnās(drīzāk ar īpašumu īpašniekiem), bet arī tas nav ātrs process.
01.11.2018 21:17 |

Reitings 2520
akjelcikvar - es te vairāk par tām saslavētajām centra ēkām, ko Berga fasādes rauj augšā vienu pēc otras. Brīnos, ka daudzas te to slavē kā kādu super panākumu. Man gan šķiet, ka tā būtu norma, ka vismaz pilsētas centrs neizskatās pēc bomžu midzenīša.
Bloķenes Rīgā neredzu, ka sevišķi siltinātu un frišinātu - mazpilsētās (un arī ne tik mazās) tas ir pamanāmāks, bet ja te meitenes var pastāstīt, ka viņu rajonos viss notiek, siltina, renovē un logus liek, tad es labprāt zinātu - kur.
A kur ta tie normālie dzīvo? Villās Mārupē?

Nevajag jau gluži Grāvjos lekt. Es, piemēram, tiešām nesaprotu, kā cilvēks var GRIBĒT dzīvot piemēram Ziepčika Ķīnas mūrī - jo īpaši ar skatu uz pagalmiem. Vai Purčika/ Pļavnieku blokos. Mājas vien apkārt un betons, betons. Saprotu īrēšanu finansiālu apsvērumu dēļ, bet nesaprotu pirkšanu un vēlmi tādās ēkās "noenkuroties". Nu gan jau ka kādam der, bet ne man. Tomēr domāju, ka tie, kam būtu izvēle, maz ticams, izvēlētos bloķeni, ja varianti būtu piemēram plašs un gaišs jaunais projekts ar normālu kvadratūru vai tā pati māja (tās, starp citu, var nopirkt/uzbūvēt ne tikai Mārupē) ;-)
01.11.2018 21:23 |

Reitings 948
Tomēr domāju, ka tie, kam būtu izvēle, maz ticams, izvēlētos bloķeni, ja varianti būtu piemēram plašs un gaišs jaunais projekts ar normālu kvadratūru vai tā pati māja
Pareizi pateici - kam būtu izvēle, bet lielākajai daļai izvēles nav un jādzīvo "bloķenēs". Jaunos projektus reti kurš var atļauties (nu nav tik daudz to, kas var 600 eur un uz augšu nolikt tikai par īri) un arī māju uzbūvēt vai nopirkt lielākā daļa nemaz nevar atļauties.
01.11.2018 21:36 |

Reitings 2185
mums ir pārbūvēts mājoklis āgenskalnā, dzīvoklis trīsstāvenē.
cena nebija kosmiska.
tiesa, reģispis te ir bijis galvenais iekšpdarē, bet ārpuse ir ļoti laba.
ja cilvēki neņemtu tos purčikveidīgos brīnumus, tur viss izmirtu dabīgi. diemžēl -- nav jau laika gaidīt, tāpēc ņem. pārsteidzoši, bet ir arī sastapti, kam patīk.
01.11.2018 21:41 |

Reitings 2185
vārdu sakot, viss atduras pret nabadzību. diemžēl. tai pašā laikā, ne īrē, ne pārdošanā tie mikrorajonu mēsli nav izteikti lēti. kropļots piedāvājums/pieprasījums.
01.11.2018 21:45 |

Reitings 2520
Tāpēc es saku - es saprotu, tos, kuri bloķenēs ĪRĒ, bet man nav saprotams, kāpēc tur PIRKT dzīvokļus. Jaunajā projektā tiešām labāk to summu maksāt jau hipotēkai, nevis īrēt. Bet viss joks jau tajā, ka arī blokmājas dzīvoklītis ar zemajiem griestiem un nepiedienīgi šauro vannasistabu maksā 70 000. (es te par ģimenes izmēra dzīvokļiem, nevis vecpuišu 1istabniekiem)
01.11.2018 21:45 |

Reitings 948
es saprotu, tos, kuri bloķenēs ĪRĒ, bet man nav saprotams, kāpēc tur PIRKT dzīvokļus.
Tāpēc, ka 70tk kaut kā vēl var "sakasīt", bet 100tk un uz augšu (tā vidēji maksā dzīvoklis jaunajā projektā) jau ir pārāk daudz. Un lielākoties jau tie dzīvokļi bloķenēs tiek pirkti par 40-50 000, jo tādu kredītu vēl ir iespējams dabūt, bet 70 000 jau nu būs ne tik reāli.
01.11.2018 22:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits