Piekasīgie kaimiņi

Reitings 16
Reģ: 28.09.2018
Labvakar
Vēlos uzsākt topiku un vēlos palasīt skatījumu no malas.
Ar draugu dzīvojam privātajā dzīvoklī. Visi mājas kaimiņi dzīvo savos privātajos dzīvokļos.
Pārsvarā kaimiņi ir vecas omītes. Neesam vienīgie jaunieši gan tur.
Mums nav sētnieka, dežūras sadalītas pa dzīvokļiem. Respektīvi, jāizslauka jāizmazgā kāpnes, jāizslauka pagalmā lapas un izdauzītie akmeņi no asfalta. Jāgrābj lapas.
Tas būtu ok, bet viena veca tante, kura ir uzkundzējusies pa mājas pārvaldnieku, ( pati sevi iecēla) regulāri piekasās. Nevar normāli pat iziet pa durvīm laukā.
Atstāj mums pastkastē vai pakarina uz durvju rokturiem zīmītes, ka jāmaksā tad par kopējo ārdurvju labošanu. Čekus uzrādīt nevar, ka kaut kas tāds ir noticis. Tad par jaunu sensoru kāpņu telpās. Tad par to, ka mūsu dežūras laikā tika izstumts konteiners uz ielas. Summas nav lielas (1-2) euro. Štrunta ar tiem eirikiem, bet runa jau ir par to, ka viņa grib lai mēs visu darām citu vietā aizbildinoties ar to, ka esam jaunāki. Lai mēs “palīdzam” saslaucīt akmeņus, pagalmu, sagrābjam lapas un daram visu, ko viņa liek.
Katru reizi kā no rīta ejam no mājas ārā tā viņa stāv kāpņu telpā un saka lai noteikti ejam sagrābt lapas un pagalmu un neaizmirstam samaksāt par to un to.
Mēs neesam gājuši slaucīt pagalmu un nedaram neko citu, kas neietilpst mūsu dežūras pienākumos.
Vai tas ir normāli? Es varētu iet un grābt tās lapas, bet es to nedaru tās attieksmes dēļ, jo reāli grib lai viss tiktu darīts viņas vietā
Nē nu varbūt galu galā es esmu tā sliktā un overreacting
11.10.2018 19:59 |

Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Elektrību ātri atslēdz un piedzen, ja parāds >3 mēn. Nevarētu būt.
Pienākums = komunisma verdzība, ja par to nemaksā. Lohu izmantošana ekspadomijas mērcē.
Shit!
Senču padlaika darbavietās bija apkopēju slodzes a uz papīra, b faktisko apkopēju skaits. Grāmatiņas saņēma, ja tur 6 apkopējas uz papīra rambāja stāžu, reāli 4 nelaimes putni mazgāja.
Tagad vienā vietā dežurantei liek par velti berzt grīdu, jo direktora meita noformēta par apkopēju, priv firma. :-P
Iekārtas mainās, kārtība de facto tā pati. Blat padomija.
13.10.2018 13:47 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja mājas iedzīvotāji ir atteikušies no apsaimniekotājiem kā tādiem un paši ir uzņēmušies apsaimniekot, tad kāda runa ir par ,kaut kādām mistiskām apkopējām uz papīra, naudas maksāšanu viņai , bet tīrīšanas darbu uzgrūšanu uz iedzīvotājiem? Ja paši iedzīvotāji nemet naudu apkopējai, tad kā gan tā nauda nemanot var tikt novirzītai apkopējai, ja nav ko?
Tādās mājās vnk visam paši krāj, par elektrību dala uz galviņām , vai arī dzīvokļa skaita. Uzskatu,ka labāk ,ja katru mēnesi vienojas par konkrētu naudas summu, ko kāds vāc, ja lai nerodas situācija, ka ,kaut kas jānomaina un uzreiz jāmaksā naudas summa, ko īsti neviens nevar atļauties.
Nevar tā izdomāt un darīt, bet no otras puses, ja visu laiku kāds, kaut ko negribēs ,nedos naudu vajadzīgajām lietām, tad māju pavisam nolaidīs uz grunti.
Parasti jau savāc naudu un tad pērk, tā ka jāvienojas vispirms par summu ,ko esiet gatavi ieguldīt un tad uzreiz pasakiet par čeku, lai nav tā, ka tas cilvēks nemaz nepaņem, izmet ārā...un čekus pēc iegādes var prasīt.
1-2eur jau patiešām mantkārīgā tantiņa jau sev var iebāzt sev ,kaut ko kabatā:-D
13.10.2018 14:06 |

Reitings 1093
Vienalga verdzība! Eks padomiska!
Kāda varbūt strādā dienā, kad komuniste ielikusi grafikā vergot! Cita varbūt nevar pamazgāt!
Samet kādai lai mazgā par naudu. Ak jā, tur tad ex komunisti atkal priekšā ar nodokļu kalnu.
Verdzība, tikai lohiem tas nepielec, ka ir vergi.
13.10.2018 14:15 |

Reitings 5726
Tul
Un ja mājas iedzīvotāji negrib tērēt naudu uz apkopēju? Lai uzrīko sapulci un vienojas! Samet naudu apkopējai, vai arī turpina paši uzkopt.
13.10.2018 14:18 |

Reitings 1093
Interesanti, kurš likums mani varētu piespiest mazgāt daudzdzīvoklenes trepes?
Tikai bez čekistu padomijas gājieniem.
Lūdzu.
Nekāda "mājas iedzīvotāju" sapulce nevar lemt par Piespiedu Darbu, pie kam vēl bez atlīdzības.
13.10.2018 14:25 |

Reitings 5726
Tul
Labāk aizaugt netīrumos?Var jau uzmesties visiem mīksto , pateikt es neko un ,lai pārējie iedzīvotāji visu vāc aiz Tevis, bet vai tas būs taisnīgi pret citiem?
Es ,tomēr par to vai visi draudzīgi vāc ,uzkopj, vai arī maksā sētniecei-apkopējai.
13.10.2018 14:33 |

Reitings 1093
Nekad netaisos neko vākt!
Man arī ir savi principi un es labprātāk samaksātu juriskonsultam, nekā kaut reizi berztu kāpnes daudzdzīvoklenē. (e)
Slinkums? Ambiciozitāte un skopums? Nepakļāvība? :-D
Par darbu ir jāmaksā nauda.
Piemēram, mani principi neļauj pieņemt no paziņas naudu par kompīša apinstalēšanu.
Tāpat nav laika krāmēties pa dzelžiem.
Tāpat nerakstītu bak darbus, studentu MD, kaut gan, ticiet, ar to nopelnīt netto var pat labāk nekā strādājot labā firmā ar pieredzi 7 gadi plus uz papīra. :-P Vienalga, Rīga vai Parīze.
Diemžēl.
Vairumam tomēr pastāv kaut kāda iekšēja ētika un nepiekrīt. :-)
Tā pati, kas man neļauj nahaļavu mazgāt kāpņu telpas!
Koks ar diviem galiem. :-P
13.10.2018 17:15 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Mums ir apsaimniekotājs un kopts viss smuki, un tomēr paklāju pie durvīm un savu kāpņu laukumu savā stāvā ikdienā mēdzam paši papildus uzkopt.
13.10.2018 17:17 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Turklāt pavasaros vēl visi kaimiņi senajā. Uz pagalma talku, arī par brīvu...(l)
13.10.2018 17:18 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Bieži vien mūsu omītem ir saglabājies tāds ka Padomju laika sindroms, kad tīrīt mazgāt un darīt 101 lietu par brīvu dzimtenes labā skaitījās ka norma. Tagad laiki ir mainījušies, bet omīšu smadzenes to vēl nav spējušas "sagremot". Ja īres līgumā nekas nav minēts par tīrīšanu/mazgāšanu, tad to nav jādara. Jums ar puisi vienkārši jāsāk runāt diplomātiski juridiskā valodā ar to tanti un jāpaskaidro ka īres līgums ir augstāks par viņas fantāzijām.
Čekus uzrādīt nevar, ka kaut kas tāds ir noticis.

Nav čeku, nabūs arī naudas, vismaz es tā darītu.
viņa grib lai mēs visu darām citu vietā aizbildinoties ar to, ka esam jaunāki. Lai mēs “palīdzam” saslaucīt akmeņus, pagalmu, sagrābjam lapas un daram visu, ko viņa liek.

Tā ir viena no kaitinošākajām lietām, ko bieži nākas dzirdēt no tiem pašiem pensionāriem, no sērijas "palīdzi man, izdari X un Y, jo Tu taču esi jaunāks". No psiholoģijas puses skatoties - tā ir tīrākā manipulācija.
Katru reizi kā no rīta ejam no mājas ārā tā viņa stāv kāpņu telpā

Pilnīgs pizģec, tas jau izklausās pēc diagnozes.
13.10.2018 22:02 |

Reitings 1093
Tur ne vecums, bet čekas iedīgļi no padomijas! Lūrēšana un blati, dežūras; ož pēc PSRS komunalkas filmās.(e)(e)(e)
13.10.2018 22:09 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Saprotu abas puses.
Noteikti izpildītu savus pienākumus ( jo pensijas ir kādas ir un maksāt apkopējai nevar atļauties ). Par uzkopšanu ārpus grafika teiktu - ja laiks un nogurums netraucēs piepalīdzēšu ( ir arī mājas darbu kuri dzīvoklī jāveic un atpūtu arī vajag ). Kas attiecas uz čekiem tur noteikt meistaram tiek maksāts uz ķepas. Ja tie pāris eiro netiek iekasēti tegulāri, bet pamatoti - piem: tika salabota marga vai uzstādīts soliņš samaksātu.
Lai gan tas seisklausās labi, bet prnsionāriem tā pensija ir kāda ir.
13.10.2018 22:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits