Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

tēvs alkoholiķis

 
Reitings 233
Reģ: 27.06.2014
Problēma ir sekojoša..vairākus gadus apzināti biju ignorējusi, lai gan viņš vienmēr centies mani atrast, un nebiju satikusies ar tēvu alkoholiķi, jo viņš ir bijis agresīvs ne tikai emocionāli, bet arī fiziski (ne gluži pret mani).
Pirms kāda laika, sekojot cita ģimenes locekļa vēlmei, tikāmies.
Viņa prieks par manu vizīti bija acīmredzams un patiess.
Pēc tikšanās viņš kļuva emocionāli uzmācīgs, rakstīja, zvanīja katru dienu, lai gan liku noprast, ka vēlos saglabāt distanci, bija netlaidīgs savās pozīcijās.
Tā kā pēc atsvešinātības šo gadu garumā nejūtos gatava ar viņu sazināties ikdienā, to arī pateicu.
Tagad māc sirdsapziņas pārmetumi par to, vai neesmu egoistiska un neizvēlos vienkāršāko izvairīšanās ghosting tehniku.
Nevēlos viņu sāpināt, tomēr neesmu gatava tiltu atjaunošanai..
02.10.2018 13:26 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Es nedomāju, ka Tev ir jājūtas vainīgai par savām šībrīža sajūtām šajā situācijā. Vismaz es tā nejūtos līdzīgos apstākļos. Manā gadījumā atšķirība ir vien tajā, ka neesam tikušies vairāk kā 25 gadus, tēvs ir pāris reizes pēdējos gados mēginājis mani uzmeklēt unh uzrunāt, aicinājis uz tikšanos caur mammu, bet es vienkārši nejūtu, ka to vēlos. Man ir sajūta, ka gribu sev atmiņā šo cilvēku paturēt tādu, kādu viņu atceros no agras bērnības, nevis tādu, pēc nostāstiem viņš ir kļuvis - nodzēries, bezzobains bezdarbnieks, kuram joprojām šķiet, ka viņš var pieprasīt (citējot) "sākt visu no sākuma, jo mēs taču varam turpināt dzivot kā normāla ģimene..." Man šis viss kaut kā nograuj to sajūtu, ka vēlos šo cilvēku savā dzīvē.
No otras puses - vai es neilgojos pēc viņa? Jā, ilgojos, bet nevis pēc konkrētā cilvēka, bet pēc tā tēla, ko atceros un nevaru noliegt, ka man dzīvē vairākkārt ir tiešām viņa pietrūcis. Tomēr ar savu šībrīža prātu saprotu, ka tas nav TAS cilvēks.
02.10.2018 13:41 |
 
Reitings 402
Reģ: 03.09.2018
Mans viedoklis ir tāds ka labāk neatjaunot saikni, bet arī neizstumt no dzīves. Piezvanīt vienreiz mēnesī un sarunāt ka ar to pietiks. Noteikti nelaid viņu par dziļu savā dzīvē, jo ja sāksies dzeršana tad cietīsi tu. Pēc manām domām tu neesi egoiste, bet piesardzīga, jo alkoholiķis vienmēr paliks alkoholiķis
02.10.2018 13:43 |
 
Reitings 233
Reģ: 27.06.2014
Paldies par atbalstu un dalīšanos, Aether! Saskatu ļoti daudz psihoemocionālu līdzību abās situācijās.
Mauwi, diemžēl ar viņu nav iespējams neko sarunāt, jo, kā jau minēju, viņš var būt ļoti uzstājīgs un neņemt un nerespektēt manis uzstādītās barjeras, turklāt alkohola psihožu brīžos var būt neadekvāts..
02.10.2018 13:50 |
 
Reitings 233
Reģ: 27.06.2014
Aether, jāatzīst, ka pirms tikšanās nebiju rēķinājusies ar to, ka viņš varētu vēlēties radīt kaut kādu laimīgās ģimenes ilūziju, jo domāju, ka apzinās, ka tas nav iespējams, ja abas puses to nevēlas.
Mani tāda uzstājība pat biedē.
Ir vēl viens mulsinošs fakts tajā, ka viņš centās man dot padomus, kas saistīti ar materiālo dzīves jomu un tas man bija pilnīgi nepieņemami, jo kā gan cilvēks, kurš finansiāli nav bijis klātesošs gadiem, varētu atļauties bārstities ar ieteikumiem.
Saprotu, ka nevaru pieprasīt ētisku attieksmi vai takta izjūtas esamību no kāda, kas ir atkarību mocīts..
02.10.2018 13:56 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Gribēju jau teikt, lai izskaidro viņam, bet tad izlasīju:
diemžēl ar viņu nav iespējams neko sarunāt, jo, kā jau minēju, viņš var būt ļoti uzstājīgs un neņemt un nerespektēt manis uzstādītās barjeras, turklāt alkohola psihožu brīžos var būt neadekvāts.

Tad neko. ''dod viņam sevi'' tik, cik šobrīd vari. Par pārējo turi atstatumā, nu grib dot padomus, lai dod, nav jau jāņem vērā. Gan jau nav to tik daudz. :D
02.10.2018 14:16 |
 
Reitings 402
Reģ: 03.09.2018
Manam draugam ir līdzīga situācija kā autorei, bet atšķirība tā ka viņš piekrita atjaunot "ģimeni" . No malas ir sāpīgi skatīties visu, jo vienu nedēļu viņš solās ka nedzers un meklēs darbu atnāk ciemos ar kūku un pasēž parunā. Nākamajā dienā laužas iekšā dzīvoklī dzēris, apsaukā māti un uz lūgumiem doties prom atbild ar lamu vārdiem utt. Pēc dienas nāk atvainoties un solās vairāk tā nedarīt. Ir līdzīgi kā autorei ka visu laiku zvana raksta sms. Daļēji saprotu viņu jo gribas lai tēvs kaut vai 25os gados ir blakus un ir kā agrāk. Nezinu cik ilgi viņš pacietīs tās tēva izdarības, bet ir jau aizgājis tik tālu ka prasa naudu un ja nedod tad gandrīz vai grib sist.
Autorei ieteiktu padomāt cik tuvu pielaidīsi, jo pēc tam tas var sāpīgi atmaksāties.
02.10.2018 14:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits