Vai vērts vērsties policijā?

Reitings 262
Reģ: 23.06.2017
Sveiki! Lieta tāda, ka aizdevu paziņai naudu, bet izskatās, ka to vairs atpakaļ "pa labam" nedabūšu. Aizdodot apzinājos, ka aizdodu tādu summu, par kuru nebūs pārāk liels kreņķis, ja nedabūšu atpakaļ, tomēr nu jau ir konkrēti izbesījusi tā attieksme no paziņas. Visu laiku kaut kādas stulbas atrunas, pazušana, ignorēšana. Vairāk ir nokaitinājis nevis pats neatdošanas fakts, bet tas, kādu attieksmi es no viņas saņemu. Tieši tāpēc arī vēlos vērsties policijā, jo ne gluži to naudu man žēl, vienkārši vēlos, lai cilvēks nedomā, ka var tikt cauri sveikā, čakarējot cilvēkus, bet, protams, naudu atpakaļ jau arī gribas. :-D
Tātad jautājums - vai ir vērts vērsties policijā, ja man ir tādi pierādījumi kā bankas pārskaitījums ar nosaukumu "aizdevums līdz x. datumam", sarakstes sms, whatsapp un facebook veidā? Ar ko man jārēķinās, dodoties uz policiju? Vai es kaut ko ar to panākšu? Es vienkārši nekad neesmu saskārusies ar tādām lietām :-D
28.09.2018 13:16 |

Reitings 262
Paldies par padomiem, nu jau dabūju savu naudu atpakaļ. :-)
29.09.2018 11:53 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Paldies par padomiem, nu jau dabūju savu naudu atpakaļ.

Izmēģināji variantu ar iebiedēšanu (vēstule, telefonzvans) vai tomēr pašai parādniecei sirdsapziņa iezvanījās? :D
29.09.2018 12:12 |

Reitings 262
Izmēģināji variantu ar iebiedēšanu (vēstule, telefonzvans) vai tomēr pašai parādniecei sirdsapziņa iezvanījās? :-D

Sazinājos un pajautāju, vai varam sastādīt rakstisku līgumu par to, ka aizdevu naudu un ar konkrētu atmaksas termiņu. Un opā, pēkšņi nauda parādījās, lai gan iepriekš visu laiku nebija.. :-O
29.09.2018 12:48 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Sazinājos un pajautāju, vai varam sastādīt rakstisku līgumu par to, ka aizdevu naudu un ar konkrētu atmaksas termiņu. Un opā, pēkšņi nauda parādījās, lai gan iepriekš visu laiku nebija..

Super :D tad atliek vien šo visu uztvert kā mācību un tai personai vairs nekad neko neaizdot.
Man ir viena tāda dāmīte radu lokā - naudu ir aizņēmusies no VISIEM. No vecvecākiem, tantēm, onkuļiem, māsīcām, brālēniem... Vairāk kā tūkstoša apmērā stabili. Ja sākumā vēl centās visiem pieliet ausis ar attaisnojumiem un solījumiem, ka tūlīt, tūlīt atdos, tagad jau ir svētlaimīgi visus parādus "aizmirsusi". Bet protams, neviens jau sen vairs necer to naudu dabūt atpakaļ.
29.09.2018 12:59 |

Reitings 92
Reģ: 08.09.2018
Šis atgādina vienu sievieti, kura arī tā pat, kā Jūs, aizdeva paziņai / labākajai draudznei (drošvien) un beigu beigās ierakstījās soc. tīklos un mazliet nokaunināja, tomēr nekāda rezultātā tam nav bijis un šķiet, ka VP īsti neko nevēlās iesakt, tā arī tas palika - kaut kur gaisā, mākoņos.
29.09.2018 16:19 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Kāpēc ir jāaizdod neliela naudas summa, lai ņem ātro kredītu, ja neatdos, tad sapratīs ko nozīmē aizņēmums, kuru nevar neatdod un turpināt ākstīties. Draugus čakarēt māk, bet no kredītdevējiem baidas, jo tos nevar čakarēt.
29.09.2018 17:05 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
un šķiet, ka VP īsti neko nevēlās iesakt,]
VP (saprotu domāta Valsts policija) nav tiesīga jaukties kaut kādos privātos aizdevēja/aizņēmēja strīdos (ja vien netiek veikti veselību un dzīvību apdraudoši pasākumi).
Cilvēkam pašam ir jāsaprot, ka vienkārši aizdot naudu bez jebkādiem līgumiem, parādzīmēm utt. ir risks šo naudu atpakaļ nekad neatgūt.
29.09.2018 17:23 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Te policija neko nepalīdzēs, jo nav ne krāpniecība, ne zādzība ne kas tamlīdzīgs. Vārdakot- kriminālprocesu uzsāk atteiks, jo nav sastāva. Prastā valodā- neka krimināls nav noticis.
Tu aizdevi labprātīgi - tas bija civiltiesisks darījums. Līdz ar to- prasība pa taisno jāsniedz tiesā (civilprasība par parāda atgūšanu).
Par šo-
Ja tas aiziet līdz tiesai, tad jau ir visas tās tiesvedības izmaksas utt, ne?
Nu ja sniegs prasību tiesā, tad bez valsts nodevas samaksas tavu prasību nemaz neņems pretī. Un ja vel advokātu paņemsi (nu kaut vai lai jēdzīgu prasības pieteikumu sastāda), tad nu tās būs vēl papildus izmaksas. Tev to vajag? Cik liela summa aizdota?
29.09.2018 20:24 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Nu jopcik- pa priekšu uzrakstīju komentu un tikai tad sāku lasīt visu diskusiju! Izrādās -te viss jau atrisinājies:D
29.09.2018 20:28 |

Reitings 54
Reģ: 21.06.2016
veiksmi...es jau otro gadu no radinieces 500 mēģinu atgūt
29.09.2018 21:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits