Iesiet vēlēt

Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Jā vai nē? Kas palīdzētu pacelt dibenu un doties pildīt savu pienākumu?
26.09.2018 19:02 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
....komats jāliek aiz "citās"?....
04.10.2018 16:38 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
RedJasper, nu, bet Tu tā pierakstīji - Tev neesot normāli, ka esot 'jālasa raksti' par valdības, parlamenta un birokrātijas darboņu blēņām.:D Tavu kvēlo vēlmi var izpildīt ļoti viegli un ātri - ieviešot cenzūru.:-P Vot, tad tiešām par valsts aparāta personāžu blēņu darbiem nebūs 'jālasa raksti'.:D
.
Un - civilizētas valstis nav uzbūvētas vienā dienā. Vecās un tradīcijām bagātās demokrātijas piedzīvojušas raibāku vēsturi par dzeņa vēderu, un arī tagad tajās nav iemesla aizsnausties un laist luni, jo viss taču esot civilizēti, demokrātiski un kārtībā - muļķības, jo slēpti vai atklāti mēģinājumi apslāpēt pilsonisko brīvību izvēlēties notiek un notiks.
Tā ka - atrotīt piedurknes un pie darba demokrātijas būvēšanā, tās plaisu remontēšanā, ā, un svētku dienās demokrātijas svinēšanā, ne gaidīt uz to brīnumu, ka valsts sāks ar sevi (lai arī kas ar to 'valsti' domāts).
04.10.2018 17:18 |

Reitings 624
Grozi kaa gribi, bet KPV LV buus TOP 3 gala rezultaataa.
98% Aarvalstiis dziivojosho balsos par vinjiem un ar to jau vien pietiks lai savaaktu nepiecieshamo balsu skaitu. Kur nu vel ja pieskaita '' Izmisushos lumpenjus kotleshu eedaajus'' Latvijaa. :-D
04.10.2018 17:25 |

Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
98% neticu.
Vismaz neviens no zināmajiem man neteica, ka par to balsos.
Trampa gadījumā gan interesanti, kādi 85% no tiem amīšiem ar ko komunicēts, atklāti atbalstīja Trampu. Tai nozarei raksturīgi, jo H1B vīzas tiek vainotas pie visa.
04.10.2018 17:40 |

Reitings 2
Reģ: 04.10.2018
PROTAMS!
Mazliet atkāpe no tēmas, bet uzspiežot uz mana bloga linka, jūs palīdzēsiet man sasniegt nepieciešamo skatījumu daudzumu, lai iegūtu sekmīgu vērtējumu. Blogu rakstu skolas ietvaros.
Superliels paldies visiem, kuri nospiedīs uz linka :) https://parunap.tumblr.com/
04.10.2018 17:43 |

Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Progresīvie ir kā tā ždanokas krievu partija.
04.10.2018 17:47 |

Reitings 1093
Nevar būt.
Interesanti, ka vienotība pazudusi. Nav saraksta. Kaut kāda jaunā vienotība tagad. Straujumas tu nav iekšā, laikam. Būtu, varētu sīkāk papētīt.
04.10.2018 17:51 |

Reitings 624
Ar nepacietiibu gaidu 7.Oktobri lai redzeetu gala rezultaatus .
Es tikai ljooooti ceru, ka ZZS buus pamatiigi apraavushies .
04.10.2018 17:58 |

Reitings 1093
Vai tad viņi slikti? Tādi paši kā citi. Vienīgi labi, ka sola turpināt sakārtot veselības un finanšu jomu. Uzlabos veselību un finanses, izglītību.
Runāja ļoti pārliecinoši.
04.10.2018 18:04 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Tul, tu tikko ļoti uzskatāmi parādīji savas teorijas absurdumu. Tu te runā par augsti izglītotajiem ITšņikiem, kuri, inteliģence būdami, nobalsoja par Trampu. Cik esmu pamanījusi tevi citās diskusijās, ja pareizi saprotua, tu sevi kā tādu pozicionē - kā izglītotu IT čali. Tai pat laikā paskatoties tavus pēdējo lapu komentārus tu te raksti par ZZS no sērijas " viņi teica, ka to un to ir izdarījuši, sakārtojuši nodokļus, veselības nozari utt.", pieminēji ka izklausījās taču labi utt. Un tad pēkšņi konstatēji ka pazudusi Vienotība un parādījusies Jaunā Vienotība. Neredzi nekādas paralēles? Pateikšu priekšā - tas, ka tu esi izglītots savā sfērā un labs speciālists, nenozīmē, ka ejot uz vēlēšanām tu izdari prātīgus lēmumus, kas pieņemti balstoties uz visu informāciju . Prikols ir tajā, ka liela daļa profesionāļu politikā īsti neorientējas un pieņemtajiem lēmumiem ikdienā līdzi neseko, tad nāk vēlēšanas un viņi mēģina sagrābstīt info, lai saprastu par ko balsot, tas ir tas brīdis kad viņi visdrīzākais saklausīs to ko saklausīji tu. Un loģiski ka tā kā viņi visu laiku līdzi situācijai neseko tad jau, ka vien uz savas ādas sekss nav izjutuši, tad pat ne iedomāsies ka tas viss ir bullšits. Tāpat arī bija ar amerikāņiem un Trampu. Pa lielam viņu ievēlēja redneki, kas iespaidojās ko viņa skaļās bļaušanas. Līdzīgi kā ar kpv tagad.
04.10.2018 18:07 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Bet jā, es kaut ko sagaidu - es sagaidu, ka Latvijā beidzot ienāks politiskā paaudze, kas, savārot ziepes, ātri notinās nost no skatuves, kas nes beidzot politisko atbildību par saviem lēmumiem, kā tas ir citās civilizētās valstīs.

No kurienes šī paaudze nāks? Kā tev pašam šķiet, kādēļ, piemēram, Lielbritānijā pēc ziepju savārīšanas politiķi partijas pamet uz neatgriešanos? Atbilde ir visai vienkārša - tur ir milzīgs sabiedrības spiediens uz politiķiem. Bet paskaties uz Latviju. Partijās iesaistās ārkārtīgi zems pilsoņu skaits, NVO iesaistās ārkārtīgi zems pilsoņu skaits, reizi 5 gados kāds iziet ielās ar plakātiem (un puse mājās palikušo viņus norej par miera traucēšanu). Sabiedrība vienkārši ir politiski pasīva. Neviens no politiķiem atbildību neprasa. Lielai daļai vispār nav skaidrs, ko viņi no politiķiem grib, nekādas izpratnes par politiskām un ekonomiskām teorijām. Tā arī eksistē Latvijā divas sabiedrības grupas. Vieni, kas gadiem ilgi par Lembergu u.tml. var balsot, jo skaidrs, noziedznieks, bet re kādu Ventspilī ceļu uztaisīja utt. utt., tos viss kriminālais kontingents valdībā apmierina. Un otrie, kas katrus 4 gadus pasīvi sēž dīvānā, varbūt kādā forumā pačīkst, un tad uz katrām vēlēšanām - šie 4 gados revolūciju neuztaisīja, Latvija joprojām nav Šveice, dodiet nākamos, dodiet jaunu partiju! Un ir taču, katrās vēlēšanās ir bars ar jauniem afēristiem, kuru vienīgais piedāvājums ir ''mēs neesam vecie, mūsu klaunādi vēl neesat redzējuši!'' Tā tas nenotiek, no zila gaisa atbildīga politiskā kultūra nenokrīt.
04.10.2018 18:14 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Vai Es lielvalstīm izdevīgu lēmumu pieņemšana, vai to, ka mūsu lauksaimniekiem ir sliktāks atbalsts nekā citiem šajā vienlīdzīgajā savienībā?

Jau kādu laiku domāju par ES izdevīgumu tajā, ka Latvija u.c. līdzīgas valstis nekļūt attīstītākas. Manas zināšanas saistās vie ar to, ka Latvija un daudzas citas nabadzīgās valstis ES budžetā iemaksā daudz mazāk, nekā saņem atpakaļ. Un bagātākās (izņemot Luksemburgu) iemaksā daudz vairāk, nekā saņem atpakaļ. Jebšu Rietumvalstis zaudē naudu un mēs esam tie, kas to naudu paņem. Tātad, ja jau bagātās Rietumvalstis ir ar mieru palikt mīnusos iemaksu/izmaksu ziņā, kādas ir tās viņu intereses, lai mēs vienmēr paliktu nabadzīgas un nespējīgas veikt lielas ES budžeta iespējas? Francijā cilvēki runā, ka Austrumvalstu dēļ viņi nevar attīstīties tālāk, jo daļa no viņu nodokļu naudas vienkārši tiek atdota tādiem kā mēs, kura netiek saņemta atpakaļ. Kāds var sīkāk pastāstīt par šo, kur citur ir tas bagāto valsts ieguvums no tā, ka mēs neattīstāmies?
04.10.2018 19:47 |

Reitings 1817
Latvija un pārējās Austrumvalstis iemaksā 5x mazāk, nekā saņem atpakaļ. Bagātās valstis zaudē miljardus. Un bagāto valstu iedzīvotāji nav par to priecīgi.
04.10.2018 19:51 |

Reitings 1093
miegalācis
Rednekiem nepatika meksikas imigranti.
Izglītotajiem nav drauds parastie meksikas imigranti, H1B vīzu dod izglītotiem imigrantiem ar vismaz bakalauru un pieredzi.
Trampu saklausījās vai nesaklausījās, man nākas komunicēt ar džeku, kuru aizvietoja ar H1B vīzas imigrantu. Citu darbu viņš atrada pēc 3 mēnešiem. Loğiski, Trampu arī atbalstīja visos soctīklos un prof tīklos. Kaut kur ap 145 labi izglītoti Trampa vēlētāji man piefiksējās. Pilnīgi neanonīmi un atklāti deklarēja balsošanu par Trampu. H1B vīzu dēļ.
Trampu atbalsta arī cilvēki, kuri negrib eiropas stila privātpersonu ieroču likumdošanu. Tās idejas dēļ Klintone zaudēja vēlēšanās. Gribēja pacelt rokas pret vienu no ASV pamatiem.
04.10.2018 19:53 |

Reitings 1093
Althea
Biznesam tas ir izdevīgi.
Mums zemas algas, esam laba vieta outsourcingam.
Mums ir vismaz 3 gaming kantori, kur lētāk algot spēļu prezentētājus online nekā Rietumos. :-)
Mums Baltijā ir daudz visādu supportu, lipināšanas darbu. Lētāk kā rietumos.
Kompānijām ir izdevīgi. Vienas no lielāko pasaukes banku IT supports daļēji ir Lietuvā:-D .
Bulgārija, Rumānija, Polija, Baltija kā nabagas ir izdevīgas firmām.
Kāpēc bankai algot 1000 rietumniekus rietumos, ja var 800 lētus Lietuvā un 200 lētus Polijā?
Priekš kam maksāt ASV, U.K vai Īrijas, Francijas studentiem, ja 3000+ gambling online industrijas darbavietu var ielikt Rīgā? Kas jau ir izdarīts:-).
Mēs esam, nu zemo algu outsourcinga punkti.
Rīgā strādā ceļojumu ağenti ASV, Īrijas, U.K klientiem. Daudzi arī naktīs. Algas zemākas, dažas firmas vēl liek būt pašnodarbinātiem. :-D
Firmām daudzām izdevīgi.
04.10.2018 20:02 |

Reitings 1817
Tul, vai tiešām tas rietumu kompāniju outsource ir tik liels? Ja jau daudziem nav darba, tātad lkm tik liels gluži nav.
04.10.2018 20:12 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Althea - es domāju, ka viens ir Tul minētais par outsourcingu, tā tiešām ir, ka dažādus support centrus veido Latvijā, jo lētāk izmaksā nekā REiropas vai ziemeļvalstu darba spēks. Otrs faktors ka mēs saņemam vairāk naudas nekā iemaksājam, tomēr pretī mēs dodam savu tirgu, kur viņiem iepludināt savas preces. Tāpat arī cik man zināms lēmumu pieņemšanā Es līmenī Latvijas viedoklim nozīmes īsti nav, turpretim norādes no augšas tomēr jāpilda. Mēs viņiem esam valsts, kur smelties lētu darba spēku (t.sk.to, kas aizklīdis uz citām valstīm meklēt laimi un ir gatavi strādāt par grašiem darbu, par kuru vietējie prasītu pienācīgu atalgojumu) un kur nogrūst savu preci (diemžēl nereti sūdīgākā kvalitātē kā pie pašiem).
04.10.2018 20:18 |

Reitings 1817
tā tiešām ir, ka dažādus support centrus veido Latvijā

Klientu atbalsta centrus? Masveidā, lai ļoti tekoši runātu, es domāju, ka mēs zinām vien vācu valodu.
Par lēto darbaspēku, kas aizklīst pie viņiem- vismaz iedzīvotāji parastie par to nav priecīgi. Cik esmu runājusi ar rietumniekiem, tad austrumnieki ir tie, kas ir pilnībā izkropļojuši ES ideju kā tādu, jo šī masveida pārcelšanās uz bagātajām valstīm ir absurda un mēs tikai esam sabojājuši visu gaisu (ne konkrēti latvieši, bet viss 2004. pievienošanās gada bloks). Būtībā viņu acīs mēs esam tie, kas ir tikai ieguvēji un visi rietumi ir zaudētājos. Tas, ko sludināja Brexit propagandisti, ir tas, kas ir vidējā rietumnieka prātos NL, Vācijā, Francijā. Mēs izsūknējam ES naudu un ņemam pārāk lielu advantage no visas šīs sistēmas.
04.10.2018 20:35 |

Reitings 1093
Nav tikai suupporta centri vien.
Tai milzīgajai bankai Lietuvā un Polijā veic daudz tehniskāku darbu par tikai vienkāršu galalietotāju atbalstu
. Viņi paši nejēdz, kā turpinās to praksi pēc Brexit, jo bankas klientu datu apstrāde notiek arī ārpus U.K. Daļa lētākā galalietotāju atbalsta viņiem ir āzijā.
Gaming industrijai vismaz 3 firmām ir spēļu prezentētāji un developeri, pat admini. Lētāk.
Ceļojumu nozarē ir visinteresantāk: vismaz 11 firmas, vismaz 3 no tām civēkiem liek pašnodarbināties:-P. Priekš kam maksāt visādas slimības lapas naktsmaiņu tūrisma ağentiem?
Tāpat ir izstrāde ( parasti lipināšana ) Rietum un Ziemeļeiropas firmām. Visi lielākie softa uzņēmumi.
Man patika viens certus un co apskats par IT industriju Baltijā. Kur tika minēta algu % atšķirība ar Vāciju, Franciju un ko tur vēl.
Tie kas labi pelna, arī ir izdevīgi. Lētāk dārgs darbinieks, kas izmaksā 100000 dolāru gadā, nevis algot San Francisko par 158000 - 250000 dolāru gadā.
Tagad tomēr lipināšana nav vienīgais, ko te dara. Šo to jau arī nopietni projektē ( ir sistēmas, kas jaudīgākas kā ducis EDSu kopā, veic R&D projektus). :-)
04.10.2018 20:37 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Pēdējā nedēļā visvairāk nokaitinājis tas, ka katrs otrais tagad ir eksperts un aģitē par vai pret kādu konkrētu partiju vai idioloģiju. Katrs tagad ķip zin, ka Pēteris ir muļķis, Jānis ir korumpēts, Anna tikai tukši muld, Juris neko nav izdarijis utt. Gribētos lai katrs patur savas domas pie sevis, lai katrs izdomā pats ko vēlas, ko atbalsta un aiziet mierīgi nobalso, nevis karogs rokā un stāsta, šēro, laiko, filmē video par savā prātā izdomātu domu vai sazvērestības teoriju. ZB jau, ka mēdiji pilni ar to aģitāciju, bet vel pilns fb, kur katrs izsaka savu subjektīvo viedokli. Žēl, ka nevar to visu nobanot. Meh...
04.10.2018 20:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits