Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

kašķīgs radinieks

 
Reitings 437
Reģ: 17.02.2015
Tuvojoties radu saietam, sāku vārīties. Ir viens radinieks, kas regulāri pārbauda manu pacietību. Skaidri zinu, ka neko sliktu neesmu ne izdarījusi, ne pateikusi. Jo tiekamies ~2x gadā un ārpus svētkiem nesazināmies, bet katru reizi mēģina man iekost un iedzelt pat tad, ja vispār atrodos galda otrā galā.
Parasti tikai pasmejos vai vnk izliekos, ka neko nedzirdu. Bet to taču redz arī pārējie, kas domā, ka visa inde, ko viņš gāž varētu būt taisnība, ja neaizstāvos.
Ja sākšu aizstāvēties, tad vispār visi radi trīs mēles par mani.
Ko man darīt?
Kādi ir piemēri?
Gadu garumā šādi:
Ierauga, ka man ir gēla nagi. Bļauj pāri visam galdam maniem vecākiem :"jūs viņai tās muļķības apmaksājat? darīt nav ko?" Pirmkārt es pati pelnu un man neviens naudu nedod, otrkārt paša meitām ir pieaudzētie nagi un garāki nekā man.(e)
Man piemēram ir sajūta kā pēc pliķa. Nu nevaru es atcirst. Citi vēl padomās, ka klusēšana piekrišana.
Tiek runāts par skolām. Pēkšņi man prasa:"ko tu tur pabeidzi, kaut kādu arodeni vai vakarskolu?" Pirmkārt man ir maģistra grāds normālā zinātnē, otrkārt pat skolā biju pie labiniekiem un teicamniekiem. Nesaprotu???(e)
Pagājušo reiz visi fočēja apkārtni, jo bija pasākums dabā. Pienāk pie manis un saka: tu laikam es atkarīga no virtuālās pasaules, žēl, ka nav izdomāts, ka kameras varētu pierē iemontēt.
Pirmkārt fočēja 90% no viesiem, otrkārt, kāda atkarība, ja neesmu instagram ne draugos???
Es nesaprotu, ko tas cilvēks grib no manis. Ko es varu būt izdarījusi cilvēkam, ar ko tiekos 2x gadā un ikdienā vispār nesarunājos, nekādu kopīgu darīšanu nav bijis???
Vai man tiešām jāsāk cirst pretī ar faktiem??? Jāpaliek rupjai? Man asaras nāk acīs sākot domāt par tuvojošos radu saiešanu. Rokas trīc, atkal kodīs dzīvā miesā.
Sorry ka tik gari, varbūt kāda var dot padomu.
:'-(
19.09.2018 12:31 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Izklausās, ka tam radiniekam vienkārši skauž, ka esi gudrāka, skaistāka veiksmīgāka par viņa paša meitām, tādēļ šī tāda aizstāvēšanās stratēģija. Es gan atbildi parādā nepaliktu, taču svarīgi būtu atbildi pasniegt pavisam mierīgā tonī bez augstprātības pieskaņas, bez bļaušanas utt.
ko tu tur pabeidzi, kaut kādu arodeni vai vakarskolu

Piemēram, uz šo komentāru paskaidrotu, ka man ir maģistra grāds tādā un tādā zinātnē. Un, ja gadījumā kāda no viņa meitām ir pabeigusi tikai vakarskolu/arodeni, tad piemetinātu, ka varbūt viņš Tevi jauc ar savu meitu, kura ir pabeigusi tikai arodskolu.
19.09.2018 12:35 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es sāktu asināt mēli neviss stresot. Pasmietos par viņa izglītību, paslavētu ka malacis , ja jau meitām manikīru apmaksā. Tikai visu ar glanci, mierīgi un nosvērti, bez rupjībām
19.09.2018 12:38 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Viņš tevi knābā, jo tu viņam to ļauj. Tā viņš ceļ savu pārākumu. Ir tādi cilvēki, kuriem ēst nedod, tik kādu aprunāt un apvainot. Tev nav jāaizstāvas pret viņu, tev ir jādod pretī ar viņa paša ieročiem. Vienreiz atcirtīsi trāpīgi pretī, mute viņam būs ciet un tev būs miers. Tad viņš atradīs nākamo knābājamo objektu.
19.09.2018 12:52 |
 
Reitings 139
Reģ: 08.08.2018
Tiešām ļoti nepatīkami :-| cik tam radiniekam gadu? grūti pat tā iedomāties, ka kāds adekvāts pieaudzis cilvēks, turklāt attāls radinieks, varētu tā uzvesties.
Varbūt tas nav tā pavirši, bet tas suns ir dziļāk aprakts?
19.09.2018 12:57 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Es vēl saprastu, ka kaunies, ja viņš taisnību teiktu, bet šitādas muļķības gvelzt...
Ja sākšu aizstāvēties, tad vispār visi radi trīs mēles par mani.

Citi vēl padomās, ka klusēšana piekrišana.

Vienalga ko darīs, trīs mēles. Cilvēkiem patīk papļāpāt. Nebaidies un aizstāvi sevi- mierīgi, pieklājīgi. Tev nav jājūtas slikti kaut kāda tizleņa dēļ.
19.09.2018 12:58 |
 
Reitings 340
Reģ: 24.07.2018
Viņš tevi knābā, jo tu viņam to ļauj. Tā viņš ceļ savu pārākumu. Ir tādi cilvēki, kuriem ēst nedod, tik kādu aprunāt un apvainot. Tev nav jāaizstāvas pret viņu, tev ir jādod pretī ar viņa paša ieročiem. Vienreiz atcirtīsi trāpīgi pretī, mute viņam būs ciet un tev būs miers.

+
Tu esi izmēģinājusi ignorēšanu, noklusēšanu, un kaut kādas neitrālas atbildes. Tas nelika ne Tev labāk justies, ne situāciju izlaboja. Tāpēc sāc tagad runāt pretī. Nav jābūt rupjai vai ļaunai, bet nedaudz čūskai gan. :D Drīz vien Tavs radinieks liksies mierā, jo viņam nebūs interesanti.
__
Personīgi es nespētu klusēt un ignorēt tekstus, bet tieši konkrēti arī pajautātu, vai kādas pretenzijas. Vai arī vienkārši sarkastiski vai nedaudz indīgi atbildētu. :D
19.09.2018 12:58 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Mana pirmā doma,izlasot tekstu, arī bija,ka viņš tā runā,jo viņa paša skuķiem ar izglītību un darbu nav lāgā. Nesaprotu,kāpēc tu klusē.
Man arī ir radinieks,kurš brūķē muti un nodirš citus radus. Šis stāsta,ka viņam rīgā ir 2 dzīvokļi un nauda kā dubļi. Realitātē viņš brauc ar vecu golfu un viņam ir podziņtelefons (viņš gan saka,ka maskējas,lai citi nezina,cik viņš naudīgs,bet muļķības :D), ģimenes dzīve arī neizdevusies un par tiem dzīvokļiem neticu. Tie, kas brūķē muti, cenšas kaut kā kompensēt savus trūkumus, knābjot citiem. Ar dzīvi apmierināti cilvēki tā neuzvedas un nerunā.
19.09.2018 13:19 |
 
Reitings 11
Reģ: 13.09.2018
Tāda sajūta, ka viņš grib tevi pazemināt, samazināt tavu panākumu nozīmīgumu. Man liekas, ka tev varētu būt grūti un nepieņemami izteikt dūsmas. Jo tu daudz raksti, par to vai ir vērts atbildēt. Bet, manuprāt, tādiem cilvēkiem jāatbild kaut ko, mēģini piedomāt kaut ko un atļauj sevi atbildēt. Man arī ir bijuši gadījumi, kad kāds iekož vai saka nepatīkamas lietas vai vienkārši bāž degunu, tikai pēc tam, kad es noreaģēju un atbildēju pretī, tad situācija sāka mainīties. Reaģējot uz tādu uzvedību, tu teiksi "ar mani tā nedrīkst". Veiksmi!
19.09.2018 13:21 |
 
Reitings 274
Reģ: 15.08.2018
Nekad nedari to, ko no Tevis sagaida.
šajā gadījumā labāk ir visam piekrist, bet ar tādu aktiermākslu, ka tas cilvēks kas Tevi apvaino paliks šokā.
.
Uz jebkuru uzbraucienu, par nagiem, izskatu, un ko tur vēl nē atbildi ar piekrišanu: jā man vecāki maksā par nagiem, jā pabeidzu vakareni, jā man atkarība no soc tīkliem, jā tas jā šitas, bet ar tādu ne jau ironizēšanu, bet tā, ka tā patiešām būs. Jeb - padošanās taktika.
.
mēles trīšanas un konflikta lielāka izraisīšana vēl lielākās auzās liks Tev iebraukt, tas cilvēks vēlāk visu izgāzīs + sāks citus radus censties pavērst pret Tevi, jo redz esi kaut ko sliktu pateikusi par viņu vai meitām utt, kaut arī viņš ir pirmais.
.
vēl protams vari taktiski radus izraudzīties - nekad nedari melno darbu, to ko var izdarīt citi. Prot radi/draugs utt, lai arī iet un runā ar viņu, kas ir Tavā pusē, lai pati izskatītos bez vainas, lai vainīgs paiek cits.
.
vēl variants protams ir pasaukt to cilvēku malā un skaidri un gaiši izrunāt ar viņu visu, pajautāt aci pret aci - "Ko es Tev vai Tavai ģimenei, vai kaķim/sunim esmu nodarījusi?"
.
tad nu seko jautājums cik ļoti vēlies šo situāciju atrisināt? (retorisks jautājums) jo pretī ar tādu pašu attieksmi vari doties cīņā jebkurā laikā. Labāk pamēģināt ko nestandarta.
.
Vai nu kādreiz esi kaut ko viņam tādu pateikusi, vai viņa ģimenei, kas izrādījies liktenīgs. Vai arī tā ir skaudība, kas te jau pieminēta vai vienkārša sacensība. Par to grūti spriest nezinot pārējos faktus.
.
vēl protams vari iedot pa muti, pļauku :D
.
tas ko Tu šajā gadījumā esi izdarījusi - atstājusi nesodītu to cilvēku jau no pirmās reizes kad sāka Tev kāpt uz galvu. Daži cilvēki redz to un izmanto to. Tātad, ja es esmu sliktu par Tevi kaut ko publiski pateicis un Tu tupi smaidi, kamdēļ lai es to vēl nedarītu un neturpinātu uzjautrināties un Tevi nodirst? (skatoties no Tava radinieka skatu punkta).
.
protams visbiežāk pielietotā taktika sievietēm šādos gadījumos ir 110% ignorēšana, līdz uzsprāgst vai arī citi radi sāks prasīt/jautāt/pārmest kāpēc viņu ignorē, kas atkal situāciju pasliktinās.
.
Domā "out of the box" principa, nevis standartā - "pakašķēties pretī"
19.09.2018 13:55 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man arī šķiet, ka viņam skauž, viņš lieliski zina, ka tev viss ir kārtībā, tāpēc grib pabojāt tev garastāvokli.
Mani tādi komentāri neaizskartu un es vienkārši smaidītu par viņa "jokiem". Kāpēc tevi tie aizskar, es nesaprotu, jo tu zini, ka viņš gvelž muļķības, pārējie radi droši vien arī zina, ka neesi beigusi arodeni un vari atļauties manikīru.
Bet, ja tevi aizskar, tad cērt pretī, aiztaisi viņam muti. Man ir aizdomas, ka viņš apmaksā savām meitām nagus, ja reiz vispār pievērš tam uzmanību :-D
Es nezinu, kā reāģē tavi vecāki uz viņa uzbraucieniem, manējie uzreiz mestos mani aizstāvēt. Varbūt palūdz savējiem atbalstu.
19.09.2018 13:58 |
 
Reitings 232
Reģ: 08.04.2018
Riebjas tādi cilvēki. Mūsu radu saiešanās arī vienmēr ir svarīgs pasākums baumot un aprunāt citus, pasmieties (t) Bet ne tik rupjā veidā kā tavs radinieks to dara. Man pašai šāda veida izgājieni nepatīk, un, kaut arī esmu klusētāja pēc dabas, vienā brīdī es noteikti uzsprāgtu un pateiktu kaut ko rupju. Man ir 2 varianti: vai nu katru reizi kaut ko atbildēt (bet man šķiet ka viņu tas neietekmēs, tikai uzvilks vairāk) vai arī 1x sarīkot kārtīgu skandālu kurā visu acu priekšā izklāsti kā viņa uzbraucieni tev ir apnikuši, dod reālus piemērus, jautā kas viņam pret tevi ka ir tā uzēdies. Man pat šķiet ka otrais ir efektīvāks jo vismaz sakaunēsies varbūt.
Ja godīgi, tad izskatās ka tavs raksturs nav kašķiem piemērots, jo nekad neesi neko atbildējusi. Tā ka varētu būt grūti tev konkrēti cīņā pret viņu. Nu un viņš to redz, ka nevari aizstāvēt sevi :-)
19.09.2018 14:03 |
 
Reitings 274
Reģ: 15.08.2018
Zizelle
vai arī 1x sarīkot kārtīgu skandālu kurā visu acu priekšā izklāsti kā viņa uzbraucieni tev ir apnikuši, dod reālus piemērus, jautā kas viņam pret tevi ka ir tā uzēdies. Man pat šķiet ka otrais ir efektīvāks jo vismaz sakaunēsies varbūt.

tāpat būs radi, kas nostāsies viņa pusē. Tad nu seko jautājums ko TU ar šādi rīcību panāktu? To, ka visdrīzākais daļa radu no Tevis attālinātos un teiktu "fui kaka" labāk neaicināsim... Bija tāda klusā pelīte, bet kāda patiesībā ir.
.
šādā gadījumā lai sēž un turpina klusos pelītes dzīvi, bet žulti lai izgāž tam cilvēkam acīs. Ja šis cilvēkis savukārt nevarēs noturēties un pēc sarunas aci pret aci sāks braukt augumā viņai tālāk un trakāk, mēs panāktu to, ka visi radi viņu aizstāvētu.
.
šahs un mats.
19.09.2018 14:22 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, nav jākļūst rupjai.. vienkārši pajautā, kāpēc viņš tā runā.. ka Tev to ir nepatīkami klausīties. Jūs jau tā reti redzaties saietos .. un tad šitā. Vismaz būs godīgi pateikts..
19.09.2018 14:42 |
 
Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Nevajag attaisnoties viņa priekša, laikam pajautāju ar kādu nodomu izsaka visas šīs piezīmes, lai pazemotu Tevi?
Bieži vien cilvēki apraujas, neteiks jau taisnību:-D
19.09.2018 14:45 |
 
10 gadi
Reitings 3532
Reģ: 13.03.2013
Jā, šitie ir labie, pa cik man vienā reizē piereibās šitāds, kā arī viņš neņem vērā faktus, tad tajā pašā momentā, kad viņš man pienāca klāt, lai mēģināt garastāvokli sabojāt, es izlēju visu savas glāzes saturu viņam virsū , pateicu, ka nu viņš būs atveldzējies un aizgāju.:-D Vnk turi glāzīti ar šķidrumu pa rokai.:-D
19.09.2018 15:05 |
 
Reitings 232
Reģ: 08.04.2018
Un ko es panāktu neko nesakot vai visam piekrītot? Esmu uz savas ādas pārbaudījusi ka piekrišana šādiem apgalvojumiem tikai dod zaļo gaismu otram turpināt, jo nekad neko nesaki pretī. Otram vajag redzēt, ka proti sevi aizstāvēt un cīnīsies pret viņa rupjībām. Un nekad neteicu, ka vajag autorei sākt mētāt rupjības.
19.09.2018 15:07 |
 
Reitings 437
Reģ: 17.02.2015
Dažreiz tā vien šķiet, ka grib, lai uzsprāgstu. Paldies visiem par ieteikumiem, it kā gaidu svētkus, bet sajūta tāda it kā kauju :-D(s) Jā, tiešām esmu no tām, kas klusē, klusē un kad katliņš pilns tad pašai no sevis paliek bail... Un man tā šķiet, ka tas brīdis pienācis...(t)
19.09.2018 15:10 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Jā, man arī liekas, ka viņam gribas iekost tev un tavai ģimenei, jo viņam kaut kas skauž. Jo nu, citādi nav pamatojuma.
.
No pieredzes manu radu lokā - ja tu pateiksi viņam publiski visu, ko par viņu domā, sākumā varbūt citi radi kaut ko arī ne tā par tevi padomās (jo tu vienmēr esi klusējusi, esi gados jaunāka, un gan jau daudzus tu tur satiec 2x gadā un viņi neko lāga par tevi nezina, ne par naudu nagiem, ne izglītību). Bet tas ar laiku pazudīs, un liela iespēja, ka par tevi sāks domāt stipri labāk, nekā domā šodien - jo vairs neviens radiem neteiks, ka tu esi vakarskolas absolvente ar soc tīklu apsēstību, tev pašai būs iespēja parādīt radiem, kas tu esi un kas tu neesi.
19.09.2018 15:22 |
 
Reitings 274
Reģ: 15.08.2018
Zizelle
Esmu uz savas ādas pārbaudījusi ka piekrišana šādiem apgalvojumiem tikai dod zaļo gaismu otram turpināt, jo nekad neko nesaki pretī.

samera
Ja sākšu aizstāvēties, tad vispār visi radi trīs mēles par mani.
Ko man darīt?

grūti jau Zizelle izlasīt visu ko autore uzrakstījusi :D
Otram vajag redzēt, ka proti sevi aizstāvēt un cīnīsies pret viņa rupjībām. Un nekad neteicu, ka vajag autorei sākt mētāt rupjības.

jebkurā gadījumā aizies arī līdz rupjībām, tajā momentā tas kurš to pārkāps jau arī vairs nebūs svarīgi.
.
Un ko es panāktu neko nesakot vai visam piekrītot?

atņem pāri darītājam prieku - izturēšanos/emocijas un zobu sakošanu ko dara autore, kas paliks?
19.09.2018 16:04 |
 
Reitings 74
Reģ: 11.07.2016
Pirmais uzbrauciens bija vecākiem adresēts. Ko viņi uz to atbildēja? Arī noklusēja?
Pārējās reizēs arī vecāki klusē?
Nodarījis varbūt kāds no vecākiem. Parasti atspēlējas uz vājāko.
Tādus var pieveikt tikai ar viņu pašu metodēm. Nekāda ignorēšana, ironija neizglābs, drīzāk vēl vairāk pavērs iespējas fatāzijai.
19.09.2018 16:09 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits