Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Salāti

 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Hey
Man interesē salāti, kuri ir bez majonēzes un eļļas
Ir grūti kaut ko internetā atrast, jo viss pārsvarā ir ar eļļu un majonēzi. Ārsts noteicis diētu, kura strikti jāievēro - neko taukainu vai treknu ēst nedrīkstu.
Bietes + zema tauk. Satura krējums + ķiploks ir atēsts variants
Priecāšos par jebkādiem ieteikumiem. Varbūt var no personīgās pieredzes padalīties ? :-)
Ar gatavošanu esmu uz "jūs" :-D
11.09.2018 14:18 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Eļļa starp citu ir labāka par krējumu. Nav jau jālej tonna eļļas.
Taisi salātus ar eļļu, tikai pievieno eļļu nelielu daudzumu.
11.09.2018 14:27 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Bezpiedevu jogurts, grieķu jogurts var būt kā alternatīva.
11.09.2018 14:29 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Man patīk šāds svaigais salātu mix (es gan parasti pielieku mazliet olīveļļas, bet esmu arī ēdusi bez, garšo labi):
Spināti/salātlapas, tomāts, sarkanais sīpols, paprika, sarīvēts burkāns, gurķis, mazliet sāls un pipari.
11.09.2018 14:31 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Grieķu salāti, vienīgi bez eļļas.
11.09.2018 14:32 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
ar citronu sulu
11.09.2018 14:33 |
 
Reitings 340
Reģ: 24.07.2018
Dārzeņi/saknes/augļi visdažādākajās variācijās/kombinācijās + citrona sula, garšvielas/garšaugi.
Tas tāds pats vienkāršākais un ātrākais variants.
__
Internetā atrodamās receptes var pielāgot savām vajadzībām un vēlmēm - kaut ko pielikt, kaut ko nelikt vai aizstāt. Tikko pat apskatīju vairākas lapas, un neteiktu, ka nekas nav atrodams.
http://www.delfi.lv/tasty/recepsu-kolekcijas/pecsvetku-atslodzei-12-svaigas-un-kraukskigas-salatu-receptes.d?id=45408028
Tik vien kā pielāgot savām vajadzībām. :)
__
Ja lieto krējumu ar zemu tauku saturu, tad noteikti vari lietot arī grieķu jogurtu. No tā es taisītu kaut kādas mērces pie vnk gabalos sagrieztiem dažādiem dārzeņiem, un ne tikai. :D
11.09.2018 14:41 |
 
Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Iegooglē vegan salad recipes.
11.09.2018 15:13 |
 
Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Es ari censos nelietot olivellu, tad biezi vien izmantoju citronu sula + etikis + sasmalcinati valrieksti + sasmalcinats parmegiana. Patik, ka sads salikums salip ap salatu lapam un piedod maigu, bet jutamu garsu.
11.09.2018 15:14 |
 
Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
1. Kartupeļi+tomāti+sīpols+zema t.sat.krējums (var pievienot mārrutkus)
2. Tomāts+krabju nūjiņas+netrekns siers+ķiploki+krējums
3. Kartupeļi+sīpols (var marinēts)+ mazsālīta siļķe+krējums
4. Vārītas sēnes+sīpols+ krējums
5. Rīvēts burkāns (svaigs)+ rīvvēts ābols +nedaudz eļļas
6.Visi zaļumi sajaukti kopā nedaudz ar citron sulu
U.T.T.
11.09.2018 15:19 |
 
Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Ja garšo sīpoli, tad lieliska piedeva ēdienam ir vienkārši marinēti sīpoli.
Sīpolus sagriež ripiņās saliek puslitra burciņā un aplej ar marinādi (1 glāze silts novārīts ūdens, 1 ēd.k.cukura, 1ēdk. sāls, 2. ēd.k. 9% etiķa). Pēc stundas sīpolus jau var lietot.
11.09.2018 15:22 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Citreiz taisu ledus salāts + ķirštomāti + cepta vistas fileja. Un mērcītei vari sataisīt krējumu/grieķu jogurtu, ieliec sakapātu ķiploku, dilles, sāli, piparus.
11.09.2018 15:24 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Es ari censos nelietot olivellu, tad biezi vien izmantoju citronu sula + etikis + sasmalcinati valrieksti + sasmalcinats parmegiana.]
Šajā gadījumā olīveļļa ir daudz veselīgāka nekā viss minētais savienojums, jo parmezāna siers nav nekāds liesais+vēl tas, ka savienojumā ir etiķis un citrona sula, ko vajadzētu lietot atsevišķi vienu vai otru (etiķi kā tādu vispār jālieto pēc iespējas mazāk uzturā).
11.09.2018 16:08 |
 
Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Spilvas salātu mērce (caurspīdīgā), maz kaloriju.:-D
11.09.2018 16:18 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Salātu ideja ir produkti+mērce (eļļa, majonēze, sulas (citrons, apelsīns u.c.), krējums, kefīrs (rjaženka, paniņas), jogurts (grieķu vai bezpiedevu, avokado (blenderēts)). Ja gatavo pati, tad eļļa salātos ir ļoti laba, jo to iespējams pievienot pavisam nedaudz (pustējkaroti uz porciju) un tā palīdz uzsūkties taukos šķīstošiem vitamīniem. Ja pērk veikalā, tad tas vairs nav tik labs variants, jo lai salāti neapkalstu visu dienu stāvot vitrīnā, eļļa tiek pielieta bagātīgi.
Ja ļoti jāizvairās no taukiem, tad labākais variants ir ēst nevis salātus, bet svaigus dārzeņus (burkānus, gurķus, tomātus, ziedkāpostus, cukini, papriku, redīsus, u.c.) pie pamatēdiena, kas var būt termiski apstrādāti dārzeņi/putraimi/miltu izstrādājumi (makaroni, ravioli)/pākšaugi kopā ar olbaltumvielām (gaļa, zivs, jūras veltes, olu ēdieni).
11.09.2018 16:35 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Es parasti izdomāju pati salātus ko gatavoju. Arī gatavoju salātus bez majonēzēm un krējuma, ārkārtīgi reti tomātiem un gurķiem pielieku turku jogurtu (tauku saturs 10%).
Mani iecienītie pusdienu salāti ir - gurķi, tomāti, ledus salāti, paprika, kāds siers(piemēram Grieķu salātiem light, bet jebkurā gadījumā 50gr. Baltais siers grieķu salātiem porcijai nenodarīs neko sliktu), lieku vel avokado, vel var kādas sēkliņas, faktiski visu ko var variēt. Mērces lieku vai nu pārlaistu balsamico etiķi vai vēl Spilvas salātu mērci, kas ir liesa 30kcal uz 100gr., mērci pietiek pieliet 30gr., tātad nekas tas nav, sabiezināts ūdens ar garšu, bet kā mērce der!
11.09.2018 16:42 |
 
Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Jaestades, sastavdalas, protams, var variet, bet vai tiesam parmezana (ari riekstu) uzturvertiba ir lidzvertiga olivellai, kas satur 100% tauku? Un vai tad es kaut kur mineju iemslu kadel izvairos no olivellas?
11.09.2018 17:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits