Salātu ideja ir produkti+mērce (eļļa, majonēze, sulas (citrons, apelsīns u.c.), krējums, kefīrs (rjaženka, paniņas), jogurts (grieķu vai bezpiedevu, avokado (blenderēts)). Ja gatavo pati, tad eļļa salātos ir ļoti laba, jo to iespējams pievienot pavisam nedaudz (pustējkaroti uz porciju) un tā palīdz uzsūkties taukos šķīstošiem vitamīniem. Ja pērk veikalā, tad tas vairs nav tik labs variants, jo lai salāti neapkalstu visu dienu stāvot vitrīnā, eļļa tiek pielieta bagātīgi.
Ja ļoti jāizvairās no taukiem, tad labākais variants ir ēst nevis salātus, bet svaigus dārzeņus (burkānus, gurķus, tomātus, ziedkāpostus, cukini, papriku, redīsus, u.c.) pie pamatēdiena, kas var būt termiski apstrādāti dārzeņi/putraimi/miltu izstrādājumi (makaroni, ravioli)/pākšaugi kopā ar olbaltumvielām (gaļa, zivs, jūras veltes, olu ēdieni).