Kažoku - zvēriem, nevis cilvēkiem!

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Iespēja parakstīt petīciju ar aicinājumu Saeimai pieņemt aizliegumu Latvijā audzēt un nogalināt dzīvniekus viņu kažokādu iegūšanai, nosakot pārejas periodu fermu īpašnieku ieguldījumu kompensēšanai.
https://www.rikojies.lv/kazoki
10.09.2018 00:34 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Riga bez auto ari var iztikt!!!!!
10.09.2018 17:00 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Par malumedniecību vispār vāks :-D
Pasaulē jau tā ir apdraudētas un iznīcībai pakļautas sugas kuras medī malumednieki un vides aktīvisti cīnās lai tiem dzīvniekiem būtu kur dzīvot, mēģina atjaunot populācijas un izveidot no jauna a te : zaļais karogs malu medniekiem - sarkanais kažokzvēru audzēšanai.
Negribu tagad sameloties, bet tieši sudrablapsas vai polārlapsas bija vienu bīdī apdraudētas. Tieši audzētavu dēļ viņas dabā vatēja atkal normāli savairoties, jo lielā pieprasījuma dēļ viņas bija izmedītas.
10.09.2018 17:01 |

Reitings 10509
mauwi.
Un ?
Tu domā ka to patērētāju tas satrauc. - NESATRAUC.
10.09.2018 17:04 |

Reitings 10509
Kas Tu domā ka tas kažokādas pircējs domā l, ka zvērādām kokos aug ? Vai gaļēgājs domā, ka steiku veikalā kā gaļas gabalu uzražo ?
10.09.2018 17:08 |

Reitings 402
Reģ: 03.09.2018
Zīle, dažus patērētājus satrauc, izskatās ka tevi nē, jo centies attaisnot cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Kad kādam no patērētājiem pašiem savvaļā tās dzivnieks būtu jānoķer un jānogalina tad redzētu kā tas ir mūsdienu princeses un cacas.
10.09.2018 17:16 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Parakstīju.
10.09.2018 17:21 |

Reitings 10509
mauwi, cietsirdīgu izturēšanos neatbalstu. Kā jau rakstīju ja būtu jāpatakstās par nozares sakārtošanu parakstītos , bet ne aizliegšanu.
Tieši tāpēc jau mēs arī esam patērētāji. kuri pērk jau gatavu produktu, lai pašiem nebūtu jānodarbojas ar audzēšanu un ražošanu. Tik pat labi var pārmest burkānu neaudzēšanu, bet pirkšanu veikalā u.c.
10.09.2018 17:23 |

Reitings 262
Reģ: 23.06.2017
Kāpēc lai es staigātu kaut kādā sintētikā vai kājās vilktu kaut kādus kartona zābakus, kuros svīst kājas, ja es varu nopirkt ādas zābakus, kuri man tādas problēmas neradīs? Kāpēc lai es vilktu 100 drēbes apakšā ziemas jakai, lai nenosaltu, ja varu uzvilkt kažoku virsū krekliņam un problēma atrisināta?
10.09.2018 18:13 |

Reitings 274
Reģ: 15.08.2018
Nelasīju visas atbildes, bet savā ziņā ar dažu eiropas valstu aizliegumu, tiek paceltas kažokzvēriem/kažokiem cenas un veidojas lielāks pieprasījums. Ja visās eu valstīs būtu atļauts, tad nebūtu tik izdevīgi audzēt. Kamēr ir pieprasījums, tikmēr piedāvājums vienmēr skries pretī.
.
Protams neatbalstu turēšanu esošajos krātiņos, ja audzē tad manuprāt lielos voljēros, vai speciālos paviljonos, kur brīvi šie zvēri var pārvietoties un pāroties. Tāpat kā to dara liellopu gaļas audzēšanai, identiski.
.
Valsts kur nekad nebūs kažokzvēri aizliegti ir Dānija, tur atrodas lielākais kažokzvēru vispasaules tirgus un ķīna iepērk izsolēs milzīgos daudzumos.
10.09.2018 18:22 |

Reitings 91
Reģ: 06.02.2018
Nedomāju, ka ir jēdzīgi salīdzināt kažoku, kas ir iegriba, un gaļas produktus, kas ir vajadzība.
Bez kažoka mierīgi var iztikt. Un tikai nevajag stāstīt, ka, redz, katram ir sava aukstuma izjūta un ka kaut kā vajag sasildīties. Ja tev ir tik auksti, tad pērc kaut kādas mākslīgās kažokādas un sildies bolīdamies. Tas pats ir arī ar ādas apaviem un somām.

Ja vien tie audzētāji būtu ar mieru uzlabot apstākļus, jā, ok, tad vēl varbūt. Bet pagaidām neizskatās, ka kaut kas tajā virzienā mainītos. Tāpēc, ja jāizvēlas, lai ir tā, kā tagad, vai vispār nav, tad, lai nav zvēriem jācieš. Jo kažoks LV apstākļos tiešām ir tikai iegriba.
10.09.2018 18:30 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
interesantas problēmas zajčēnam. kartona zābaki, kuros svīst kājas? ap kaklu vajag likt svaigi nosistu ūdeli, piemēram, nevajag neko tur tīrīt/ģērēt/miecēt un tā.
nezinu nevienu savā draugu/radu lokā, kam būtu kaut kas no kažokādas. neviens nav nosalis.
10.09.2018 19:09 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Esmu pret nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem u.tml., taču šo petīciju neparakstīšu. Neredzu attaisnojumu aizliegt nogalināt dzīvniekus viņu kažoku dēļ, bet turpināt viņus nogalināt kotlešu dēļ. Labi zināms, ka gaļa uzturā nav obligāti nepieciešama, īpaši ne tādos daudzumos kādos tā mūsdienās tiek ēsta. Dažiem cilvēkiem patīk ģērbt kažokādas, citiem patīk ēst viņu kotletes, nekādas atšķirības tur nav. Tikai arbitrāra uzņēmēju brīvības ierobežošana.
10.09.2018 19:23 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Esmu pret nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem u.tml

Nav svarigi, kas tu esi "vardos" :)
Neredzu attaisnojumu aizliegt nogalināt dzīvniekus viņu kažoku dēļ, bet turpināt viņus nogalināt kotlešu dēļ.

Nav man spilgtu zinasanu saja jautajuma. Kuru fermas audzetu kazokzveru kotletes latviesi ed?
10.09.2018 19:47 |

Reitings 1180
Meitenes, ir iespēja gan neatbalstīt kažokus, gan neatbalstīt gaļu. Ir iespēja atbalstīt kaut ko vienu - piemēram, gaļu, bet neatbalstīt otru, piemēram, kažoku. Šīs iespējas nepadara jūs par liekuļiem, jo kaut kā darīšana vienmēr ir labāka par nekā nedarīšanu. Viss sākās ar mazumu. Savukārt būšana par labu cilvēku tikai vārdos (to un šito neatbalstu, bet petīcīju neparakstīšu, jo.. Absurdi argumenti) vai vispār nekā nedarīšana padara jūs par egoistiem, kas nedomā ne par dzīvniekiem, ne par vidi.**** Ne pa tēmu, bet jūs esat bijušas gaļaudzētavā? Es neesmu, bet vienmēr, kad Nākotnes vai kādai citai ražotavai braucu garām, cenšos nevemt tās smirdoņas dēļ. Nespēju iedomāties, kā garīgi vesels cilvēks, kam līķa smaka neizraisa baudu, tur spēj strādāt.
10.09.2018 20:11 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Kuru fermas audzetu kazokzveru kotletes latviesi ed?]
hmm, varbūt trušu?!
10.09.2018 20:11 |

Reitings 1180
Kas attiecas uz apģērbiem, apaviem, ir alternatīvas, lai nevilktu zvērus, tai pat laikā lai nesaltu. Nav jāizvēlas starp kartonu un ādu, pa vidu ir citi risinājumi. Jo īpaši mūsu platuma grādos, kad ziemas nu jau tagad ir siltas.
10.09.2018 20:14 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Šīs iespējas nepadara jūs par liekuļiem, jo kaut kā darīšana vienmēr ir labāka par nekā nedarīšanu. Viss sākās ar mazumu. Savukārt būšana par labu cilvēku tikai vārdos (to un šito neatbalstu, bet petīcīju neparakstīšu, jo.. Absurdi argumenti) vai vispār nekā nedarīšana padara jūs par egoistiem, kas nedomā ne par dzīvniekiem, ne par vidi.

Pirms dzīvnieku tiesībām mani interesē cilvēku tiesības, tādēļ neatbalstu nepamatotus cilvēku brīvības ierobežojumus. Pilnīgi neatkarīgi no tā, vai iegūtais labums no ierobežojumiem skaitās liels vai mazs.
10.09.2018 20:26 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Man nekād īsti nav bijis viedoklis šajā vai līdzīgā jautājumā, tāpēc neesmu ne "par" ne "pret". Piekritīšu tiem, kuri saka ka ir jācīnās par apstākļu uzlabošanu, nevis par fermu slēgšanu, jo ja patērētājs gribēs to kažoku, tad viņš to noteikti dabūs, tikai tas kažoks būs atvests no citām valstīm. Tas ir tas pats naivais variants ka piemēram celt nodokļus alkoholam un domāt ka cilvēki dzers mazāk, aizliegumi neko nedos.
10.09.2018 20:45 |

Reitings 60
Reģ: 09.07.2018
probability
Esmu pret nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem u.tml., taču šo petīciju neparakstīšu. Neredzu attaisnojumu aizliegt nogalināt dzīvniekus viņu kažoku dēļ, bet turpināt viņus nogalināt kotlešu dēļ.
Darīt A ir nepareizi un darīt B ir nepareizi. Nevaram vienlaicīgi aizliegt gan A, gan B, tādēļ nevajag aizliegt ne A, ne B? Tā? Patestēsim, kā šāda "loģika" strādā. Iedomāsimies, ka hipotētiskā valstī ir atļauta gan sieviešu izvarošana, gan ūdeļu spīdzināšana, abas rīcības uzskatām par nepieņemamām, un pragmatisku apsvērumu dēļ nav iespējams novērst abus vienlaicīgi. Tātad, ja tev ir taisnība, tad no tā loģiski izriet, ka šādos apstākļos nevajadzētu aizliegt izvarošanu. Piekritīsi šādam secinājumam un šādā valstī akceptēsi, ka tevi var brīvi izvarot, vai tomēr atteiksies no savas tēzes?
Pirms dzīvnieku tiesībām mani interesē cilvēku tiesības, tādēļ neatbalstu nepamatotus cilvēku brīvības ierobežojumus. Pilnīgi neatkarīgi no tā, vai iegūtais labums no ierobežojumiem skaitās liels vai mazs.
Nav nedz nepamatota ierobežojuma, nedz cilvēku tiesību pārkāpumu. Pamatojumam pietiek ar zelta likumu - nedarīt citiem to, ko nevarētu attaisnoti darīt mums pašiem. Mēs nevarētu akceptēt to, ka mēs tiekam iesprostoti būros un slaktēti pat tad, ja mums būtu tādas pašas kognitīvās spējas kā ūdelēm, kamēr mēs drīzāk varam akceptēt to, ka mūsu brīvību uz šādu varmācību pret citiem sabiedrība ierobežo. Un būtu absurdi pieņemt, ka varētu būt tiesības pārkāpt citu fundamentālākās tiesības, ja vien nav runa par tik pat fundamentālām tiesības, un acīmredzami šis nav tāds gadījums.
10.09.2018 20:49 |

Reitings 274
Reģ: 15.08.2018
principium
vienmēr vieglāk "nolikt" citu viedokli, bet kā pašai/am ar savu? :-/
10.09.2018 21:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits