mājdzīvnieks

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
Čau, čau trešdienā!
Vēlējos pajautāt: Vai ir idejas, kā pierunāt draugu iegādāties suni, ja viņš ir kategoriski pret? :-D
Ir izmēģināts: čīkstēt, lūgties, izrādīt iniciatīvi pašai par visu maksāt, jau atradu- parādīju vairakus variantus, izskaidroju visus par, skaidroju, cik man tas ir nozīmīgi.
Tik, cik kategoriski viņš ir pret, tik ļoooti es gribu sunīti. BET uz visu ir atbilde ''nē''.
Esmu gatava turpināt cīņu, bet nu jau pietrūkst fantāzijas.:-/
22.08.2018 15:18 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Mans ietekums būtu izpētīt par vēlamo šķirni visu no A līdz Z, tā lai spētu draugam pastāstīt visus plusus, kādēļ tieši šī šķirne ir jums piemērota, un mīnusus nevis noslēptu (lai nav tā, ka ja nu viņš piekrīt un saskaras ar mīnusiem, lai nesāk pārmest, ka redz nevajadzēja ņemt), bet spētu tos atspēkot kā ar tiem tikt galā vai sadzīvot utt.
Papētīt arī citas šķirnes, varbūt draugam pēc rakstura un izskata ietu pie sirds kāda. Varbūt draugam nepatīk klāpja sunīši bet būtu ar mieru kādam vidēja izmēram sunim ar zemu enerģiju, kas piemērots mierīgai dzīvei dzīvoklī?
Starpcitu, man ir draudzene, kurai ir ļoti liela nepatika pret dzīvniekiem. Ar visu to, ka viņas ģimenei bija suns. 2 gadu laikā, to suni iespējams ir izveda pastaigāties kādas 3 reizes. Spēlējusies nav nekad. Viņa nekad nepiekristu mājdzivniekam, tomēr viņas arguments būtu, ka viņai nepatīk dzīvnieki kā tādi, nevis jauns remonts vai nevēlas tam veltīt laiku.
22.08.2018 23:58 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
patiesībā saprotu abas puses. Ieteikums ir nogaidīt kādu laiku līdz drauga viedoklis, ģimenes situācija mainās vai paņemt kāmi !
Ja vien Tev to suni nevajag tagad un tūlīt.
23.08.2018 00:02 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
MissMia. +
Ļoti labs ieteikums.
Pati visas iespējamās interneta dzīles izložņāju līdz atradām piemērotāko mājdzīvnieku.
23.08.2018 00:07 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
MissMia paldies, ļoti labs ieteikums! Man patīk.
Viņš itkā, ja kādreiz dzīvē piekristu, tad uz pomerānijas špicu, bet man tas šķiet tik banāli, itkā tas špics tagad būtu kāds trends.
Lieli suņi viņam patīk, bet mums ir mazs dzīvoklis priekš liela suņa, tagad ceļam māju. Varbūt pēc tam paņemsim lielo suni, bet, ja godīgi, man mazie labāk patīk:-D
Zīle, ja neizdosies lilit ieteikumi, tad nu noteikti būšu izmēģinājusi visu un, protams, nogaidīšu. Es saprotu, ka dzīvnieks ir dzīva radībiņa un es saprotu, ka mans puisis negrib. Bet es zinu, ka viņam patīk dzīvnieki un savu viņš mīlētu. Viņš tikai nezin kā tas ir, kad ir dzīvnieks mājās, varbūt pat skaļi teikt, bet baidās??
23.08.2018 07:14 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
chihua-hua vai pekīnieti

Kā es saprotu Tavu vīrieti....es ar negribu suni...nu tādu.
Bet ja dzīvoklī dzīvojat, tad lielais nu nekādi, lai nemocītu suni.
Es domāju ļoti daudziem vīriešiem ir aizspriedumi pret šiem mazajiem kvankšķiem.
23.08.2018 08:24 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Es laikam nomainītu draugu.:-D Tur nekas prātīgs nesanāks, ja viens ļoti grib suni, bet otrs negrib tikai pamatojoties uz šiem diviem "argumentiem".
23.08.2018 08:34 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Šīs gan ir pērles :-D
Es paņemtu, nopirktu un uzņemtos pilnu atbildību tieši tik vienkārši ir dabūt suni.

Mischa man jau glaimo, ka tu pievērs manai personībai tik lielu uzmanību. Ar ko gan es esmu izpelnījusies tādu nedalītu prieku no tavas puses visās diskusijās? Ja vēlies ar mani parunāt, tad gaidu PM. Varam padiskutēt un vari pakratīt man sirdi kā tas ir, kad strādā tikai viena smadzeņu puslode ;-)
p.s. mans komentārs bija jāizlasa viss, nevis jāizrauj daļa no kopējā konsteksta.

Ja es ļoti negribētu dzīvnieku un mans partneris tā vienkārši paņemtu dzīvnieku, ar manu viedokli nerēķinoties es būtu nikna. Pilnīgs respekta trūkums.

tad skatāmies no otras puses! Vai tad tas, ka otrs grib suni un tu esi kategoriski nē nav respekta trūkums? Koks ar diviem galiem bērniņ! Kāpēc partnerim, kam dzīves sapnis ir suns ir jāsamierinās ar to, ka tu nevēlies uzņemties atbildību par dzīvu radību? Savā ziņā saskatāmas egosisma rakstura iezīmes. Un ne tikai no vienas puses.
23.08.2018 09:19 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018

Bet ja dzīvoklī dzīvojat, tad lielais nu nekādi, lai nemocītu suni.
Es domāju ļoti daudziem vīriešiem ir aizspriedumi pret šiem mazajiem kvankšķiem.

+
Esmu sieviete, bet man arī ir nepatika pret mazajām suņu šķirnēm. Es tos vispār par suņiem neuzskatu.
Es autores situācijā nogaidītu, kad būs māja, un tad ņemtu normālu, lielu suni.
23.08.2018 09:19 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man arī nebūtu saprotams kategorisks nē no otrās pusītes. Nav jau mamma, kura var aizliegt ņemt dzīvnieku:-D it īpaši, ja runa ir par čivavu. Saprotu, ja reksi gribētu mazā dzīvoklītī.
Ja būvējat māju un draugs iesaka nogaidīt līdz mājai, tad tas vēl varētu būt kompromiss, bet tā pavisam atteikties no dzīvnieka, jo otrs negrib? nu nē.
23.08.2018 09:30 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Dreambig, Tu vienmēr tik asi reaģē, kad kāds apšauba/nepiekrīt tavam viedoklim?
PS man ar abām puslodēm viss kārtībā :-)
23.08.2018 10:05 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Mischa
tur jau tā lieta, ka es nereaģēju. Man ir vienalga. Es atšķirībā no tevis nebrūku virsū katram kurš domā savādāk nekā es un nemēģinu izraut no konteksta teikumus, lai pēc tam tos bravūrīgu izsmietu vai citādi komentētu :)
Izlasot pirmajā lapā esošo komentāru ir skaidrs, ka man ir pieredze šajā jautājumā. Es arī pateicu draugam, ka gribu sunīti un viss. Un es zinu, ka vienmēr būšu spējīga par viņu parūpēties. Un man viņš arī ir. Tā vietā, lai tu papildinātu vai dotu padomu autorei, tu sāc rakstīt komentārus un apšaubīt citu dāmu ieteikumus un izteikumus.
23.08.2018 10:18 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Es saprotu Tava drauga nostāju, jo es arī nekad nepiekristu ņemt suni, lai arī cik ļoti mīlētu savu otro pusīti. Tad drīzāk šķirtos, nekā ņemtu suni. Vienīgi, ja dzīvotu privātmājā, kur suns pārsvarā dzīvotu ārā un iekšā viņam būtu atvēlētas vien pāris telpas un nekādā gadījumā guļamistaba un virtuve, tad jā, tad gan es būtu ar mieru.
Bet es spēju saprast arī Tevi, jo zinu, kā ir, kad ļoti gribas dzīvnieciņu un bez viņa nevari dzīvot, jo es nevarētu dzīvot bez kaķa un ja mans vīrietis nebūtu ar mieru ņemt kaķīti, tad mums būtu lielas problēmas. Tā kā saprotu Tevi. Tiesa gan, suni un kaķi nevar salīdzināt, jo sunim mīnusu krietni vairāk - viņš jāved pastaigāties, suns mēdz, izrādot savu prieku, lekt virsū, tādā veidā sabojājot visas drēbes, un laizīt seju un ko tik vēl ne, tad vēl tā specifiskā suņa smaka un galu galā sunim vienkārši nepietiek vietas nelielā dzīvoklī.
Tā kā es ieteiktu nogaidīt, kamēr būs sava māja, domāju tad arī draugs piekritīs. Otrs variants, ja nav tā, ka draugam tiešām riebjas suņi kā tādi un ir vismaz kāda šķirne, kas patīk, tad meklēt tādu, kas jums abiem patiktu. Un tad atrast kādu, kam ir tāds sunītis vai arī aiziet uz patversmi un iepazīties, pavadīt laiku kopā un varbūt, ka tad viņš pats ar laiku sagribēs to suni.
23.08.2018 10:21 |

Reitings 137
Reģ: 29.01.2009
Es arī visu laiku biju gribējusi amerikāņu buldogu, bet vīrs bija pret, tad pēc kāda gandrīz gada mūsu rajonā parādījās tāds viens, un viņam arī ļoti iepatikās, tad tieši bija pārdošanā un paņēmām. Tad dzīvojām dzīvoklī.
Viņš bija lielāks vinnētājs tad nekā tagad, kad dzīvojam mājā. Tad staigājām un katru brīvu brīdi dzīvojāmies pa tuvējām pļavām ar viņu, tagad pārsvarā tikai pagalmā padauzamies un paspēlējamies ar viņu, nenormālām pastaigām vairs laiku neatrodam un saudzējam viņa kājas (ja dzīvotu dzīvoklī, tad vnk izvēlēs nebūtu un staigātos). Amerikāņu buldogi ir lieli, bet mierīgi un ļoti piemēroti dzīvoklim, bet ar viņu daudz jādarbojās spēka ziņā. Staigāt nenormālus gabalus un skriet ar amīšiem nav ieteicam to uzbūves dēļ.
Ko ar to gribēju teikt - tas ka suns ir liels, tas nenozīmē, ka viņš nedrīkst dzīvot dzīvoklī. Vienkārši ļoti daudz jālasa par šķirņu īpatnībām un to raksturiem.
Varbūt jums vajag tiešām kopīgi ieziet cauri šķirnēm un atradīsiet tādu kāds abiem aptīk?
Ja šobrīd galīgi sunim nē, tad vnk pagaidi kādu laiku un vēlāk atkal pacel šo jautājumu, varbūt ar katru reizi no drauga puses argumenti būs arvien mazāk, līdz nebūs vispār.
23.08.2018 10:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es saprotu draugu.. īpaši, ja nedzīvo privātmājā. Viena lieta ir pastaigas, ēdināšana, kārtība, uzmanība... bet sunītis var ierobežot ceļošanu.. tas nozīmē, ka ir vēl kāds cilvēks jāapgrūtina prombūtnes laikā.
Ja tik ļoti gribās par kādu rūpēties un audzināt.. varbūt ir laiks domāt par bebīšiem? :D
23.08.2018 10:31 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Mums arī nav mājdzīvnieku, jo esmu pret. Vīrs, iespējams, gribētu, bet man dzīvnieks mājās vienkārši šķiet netīri - spalvas visur, slienājas, suni jāceļas un jāved ārā pa ja tur viesuļvētra plosās, kaķis plēš mēbeles, ņaud un rej. Patīk dzīvnieki, bet ne manās mājās.
Un par tādiem jautājumiem būtu jārunā attiecību sākumā. Tāpat kā attiecības var izbeigt tas,ja viens grib bērnus un otrs nē, tāpat arī, izrādās, ir dzīvnieku jautājumā.
Ja man vīrs bez manas piekrišanas pēkšni atvestu mājās dzīvnieku, pats arī viņu vāktu, barotu, staidzinātu, utt. Es ne pirksta nepakustinātu tā suņa/kaķa labā.
23.08.2018 10:39 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
patiesībā saprotu abas puses. Ieteikums ir nogaidīt kādu laiku līdz drauga viedoklis, ģimenes situācija mainās vai paņemt kāmi !
Ja vien Tev to suni nevajag tagad un tūlīt.

+++
Piekrītu arī Selīnai. Es te vairāk saskatu egoismu no puiša viedokļa, jo principā nekādu spēcīgu argumentu viņam nav.. Remonts kādreiz vairs nebūs svaigs (bet te atkal piekrītu viedoklim, ka šis jautājums, iespējams, jāatliek uz gadu-diviem).
Es principā nevarētu dzīvot bez dzīvnieka forever and ever, visu mūžu man tādi ir bijuši. Tikai manā gadījumā laikam tas būtu kaķis, kaut gan suni gribēju visu mūžu, tomēr ar vecumu saprotu, ka pati nebūtu tik disciplinēta, lai dotos ikdienas pastaigās piespiedu kārtā.

Jā, tiešām? Blakus komentārā autore norāda, ka draugam vēl varētu paslīdēt kāja uz pomerānijas špicu.. Baiga jau atšķirība no pekīnieša, graujoša jāsaka! Es vēl saprastu, ja viņš apsvērtu ideju par retrīveri vai rotveileri, liekot kā pretargumentu par dzīvošanu dzīvoklī, nevis privātmājā, bet nu te nav nopietni.
Un vispār.. ja te viena lietotāja neapdomīgi neuzrakstītu pretargumentu "Vai tad Tu mani nemīli", tad šāds bazar-vokzal te nemaz nesāktos
23.08.2018 10:44 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Anālais sex kad vien viņš vēlas, ja tas nelīdzēs tad nekad viņš nepiekritīs :D
Ja nopietni tad situacijā kur draugs vnk uz dzīvokli suni atstieptu, es viņu iztriektu ārā ar visu suni, man nešķiet normāli dzīvoklī turētu suni un tādus cilvēkus nekad nesapratīšu.
23.08.2018 10:49 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Es pilnīgi saprotu tavu vīrieti, es arī dzīvoklī negribētu suni, kur nu vēl tādu "pudeļbirsti" suņa veidolā, vai tad attiecību sākumā netika par to runāts? vai arī tu tagad pēc 2g kopā būšanas kā auksta duša uzgāzies viņam virsū ar šo vēlmi?
Es paņemtu, nopirktu un uzņemtos pilnu atbildību tieši tik vienkārši ir dabūt suni.

Jā, jā un ja vīrietis pagadītos ar mugurkaulu, tad tevi ar visu tavu suni izspertu no mājām un ne jau tāpēc, ka paņēmi suni, bet tāpēc, ka vispār nereiķinies ar otra nostāju.
bet viņš piekrīt sunim manis dēļ, bet es - piekrītu kompromisam

tavam vīrietim un tev laikam ir ļoti slikta izpratne ko nozīmē vārds kompromiss
Man liekas tik muļķīgi, ka to "vai mīli mani" uztverat kā manipulāciju

Kas tad tas ir? tā ir tīrākā manipulācija, kur apelē uz otra jūtām. Tādas lietas parasti kļūst jau par ikdienu, kur pie katras neizpildītās iegribas piesauc mīlēšanu/nemīlēšanu.
Mans draugs ir konservatīvs, šķiet, ka viņš negrib lielas pārmaiņas savā dzīvē, jo ir komforta zonā.

Kas tā par dumju loģiku? Ne visas pārmaiņas dzīvē uz labu, tad sanāk, ka tavam draugam ir "jaiziet no konforta zonas" par lietu, ko viņš nemaz nevēlas?
Pārāk daudz kāpēc. Es prasu ko vēl izmēģināt nevis risinu iekšējas attiecību lietas.

Kāpēc vispār vēl kaut kas ir jāmeiģina? jāmeklē jauni čīkstēšanas, nīdēšanas, manipulācijas veidi kā otru piespiest gribēt to, ko viņš negrib. Varbūt pārmaiņas pēc respektē otra viedokli, šinī gadījumā neņemt suni. Un te nav runa nemaz par to, ka tavs draugs neņem vērā tavas vēlmes, jo suns nav īslaicīgs pasākums, viņam ikdienā ar to daudzus gadus būs jāsadzīvo, lai arī tu saki, ka rūpes uzņemsies par "suni", tavu draugu tas jebkurā gadījuma skar - suns būs mājas.
23.08.2018 11:02 |

Reitings 34
Reģ: 28.11.2014
Man bija tā, ka aptuveni 3 gadus čīkstēju, ka gribu sunīti. Draugs visu laiku atrunājās, ka liela atbildība, visur būs netīrība, bla bla. Bet domāju, ka viņam šķita, ka tas viņu kkādā veidā varētu ierobežot, bailes no atbildības.
Nu un tad es vienkārši aizbraucu un pati nopirku to sunīti.
Sākumā bija šoks un izbrīns, bet, kad ieraudzīja to mazo kamoliņu, tad jau sirds atmaiga. Jā, atbildība liela, jādarbojas, jāņemās, tas viss prasa laiku, savā ziņā arī disciplinē. Un tagad ir tā, ka draugs vairāk ņemas ar to suni nekā es, jo viņš tiešām viņu ir iemīlējis un nevar vairs iedomāties ikdienu bez suņa.
Domāju arī autores situācijā draugs nav pilnībā pret suni, tās ir tādas vīriešu bailes no pārmiaņām :-D
Protams, cita lieta ir tad, ja dzīvnieki vispār nepatīk, tad gan savādāk. :-)
23.08.2018 11:04 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Anālais sex kad vien viņš vēlas, ja tas nelīdzēs tad nekad viņš nepiekritīs :-D

:-D Domu gājies vispār nav nemaz tik slikts, varbūt autores draugam ir kaut kāda seksuāla fantāzija, ko viņš ļoti vēlas realizēt un tādējādi viņš varbut piekristu tam sunim, daudzi vīrieši uz to pavilktos :-D
23.08.2018 11:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits