mājdzīvnieks

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
Čau, čau trešdienā!
Vēlējos pajautāt: Vai ir idejas, kā pierunāt draugu iegādāties suni, ja viņš ir kategoriski pret? :-D
Ir izmēģināts: čīkstēt, lūgties, izrādīt iniciatīvi pašai par visu maksāt, jau atradu- parādīju vairakus variantus, izskaidroju visus par, skaidroju, cik man tas ir nozīmīgi.
Tik, cik kategoriski viņš ir pret, tik ļoooti es gribu sunīti. BET uz visu ir atbilde ''nē''.
Esmu gatava turpināt cīņu, bet nu jau pietrūkst fantāzijas.:-/
22.08.2018 15:18 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Lauriee, autores situācija un Tava situācija nav 1:1 nokopēta.
.
Un uzstādīt ultimātu 'ja Tu mani mīli, Tu to suni ņemsi' - nu, tas ir kārtīgs wth.
pajautā draugam vai viņš tevi vispār mīl, ja nav gatavs uz kompromisu par sunīti, kuru tu TIK ļoti gribi? 
es viņam piedāvāju tikai variantus, ka vai no es un suņi vai ne viens, ne otrs nebūs viņam
mans sapnis ļooooti ilgi ir, ka man būtu suņu audzētava un mājās skraidītu 10 suņi. Draugam nepatīk suņi - bet viņš piekrīt sunim manis dēļ, bet es - piekrītu kompromisam, ka būs TIKAI 2 suņi.
Lauriee, kāpēc Tev joprojām ir puisis, kurš neatbalsta Tavu mūža sapni par suņu audzētavu?
.
.
.
idejas, kā pierunāt draugu iegādāties suni, ja viņš ir kategoriski pret? 
Ir izmēģināts: čīkstēt, lūgties, izrādīt iniciatīvi pašai par visu maksāt,
tik ļoooti es gribu sunīti. BET uz visu ir atbilde ''nē''.
Esmu gatava turpināt cīņu
ToBeFree, kāpēc Tu neatbrīvo savu tagadējo puisi no meitenes, kas dīc viņam ārā spēļmantiņu suņa paskatā?
22.08.2018 18:55 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Nē, nu kapitāli, no suņa negribēšanas izpūst, ka nemīl(t) To laikam tikai sievietes var izdomāt:-D
Es arī nepiekristu sunim, jo man suņi nepatīk. Varbūt draugam ir tāpat. Tādā situācijā ir vienalga, kurš maksā par barību un ved kakināt, otram tik un tā ir jāsadzīvo ar radību, kura viņam ir netīkama.
22.08.2018 19:44 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
nerātnā - neteicu, ka 1:1, bet tu arī nezini, cik autorei tas suns svarīgs. Un jo viņš atbalsta visus pārējos sapņus un daļēji arī šo.
...
Bet es nesaprotu, ja jūsu puisis NU ĻOTI gribētu, piemēram, dzīvot kādā citā pilsētā/valstī (ar noteikumu, ka tas sagādā tikai nelielas neērtības tev, darbs utt tev būs tur) - vai jūs nepiekritīsiet? Ja viņam tas ir TIK svarīgi un tas ir kā tāds mazais sapnītis? Nu es piekritīšu, lai arī tas man nozīmēs vairākas papildus lietas, kas jādara un neērtības. Tāpēc es uzskatu, ka arī puisim jābūt spējīgam uz kaut ko iet kompromisā.
22.08.2018 20:32 |

Reitings 4218
Lauriee, tas sunītis ToBeFree ir tik svarīgs, ka viņai ir absolūti nospļauties, ko par to domā puisis, kurš saka 'nē' mājdzīvniekam. Tā vietā, lai izrunātos ar savu draugu par tēmu 'kāpēc Tu nevēlies?' un respektētu viņa izvēli, autore cosmolilit forumā prasa idejas, kā pierunāt draugu uz suni, jo čīkstēšana, lūgšanās un solījumi par dzīvnieka uzturēšanu maksāt pašai nav nostrādājuši autores iegribas labā.
Vai ir idejas, kā pierunāt draugu iegādāties suni, ja viņš ir kategoriski pret?
Ir izmēģināts: čīkstēt, lūgties, izrādīt iniciatīvi pašai par visu maksāt
izskaidroju visus par, skaidroju, cik man tas ir nozīmīgi.
tik ļoooti es gribu sunīti. BET uz visu ir atbilde ''nē''.
Esmu gatava turpināt cīņu
Lauriee, kāpēc savu sapni par suņu audzētavu projicē uz visiem - gan tiem, kam tā ir tikai iegriba, ar ko citus paspīdzināt (un pēc tam suni arī, pārkāpjot labturības noteikumus, jo dzīvniekam un tā nestajai atbildībai it nemaz nav gatavi), gan tiem, kam tā tiešām ir aizraušanās un sirdij tuva lieta, par ko gatavi atbildību uzņemties arī?
22.08.2018 21:00 |

10 gadi
Reitings 350
nerātnā - es neprojicēju!! tur jau tā lieta :-D es izpaužu savu subjektīvo viedokli no sava skatījuma un viss. ;-) Bet arī tev nav diži daudz informācijas par autori un tu nevari uzreiz teikt, ka tā ir tikai sīka iegriba viņai. Te katrs izpauž savus subjektīvos viedokļus un ieteikumus tikai no sava skatu punkta, tāpēc nevajag piesieties vienam teikumam, ko esmu pateikusi ;-) viss jāuztver nedaudz vieglāk! :-)
22.08.2018 21:05 |

Reitings 4218
Lauriee, suns ir iegriba autorei, jo viņa štuko, kā piedabūt draugu pateikt sunim 'jā', kaut viņš ir pateicis nelokāmu 'nē', neskatoties uz autores čīkstēšanu, lūgšanos, argumentiem un skaidrojumiem, iniciatīvu par visu maksāt. Autore grib un viss - puiša vajadzības nav svarīgas, tās ir bezvērtīgas.
.
Tev ir citādāk - jūs abi pietiekami pieauguši savā prātā un atbildībā un spējat atrast kaut kādu abiem pieņemamu risinājumu suņu jautājumam. Autorei ir tikai viens variants - suns, un bez jebkādiem kompromisiem, jo taču gribās.
.
Te tā atšķirība starp Tevi un autori - attieksmē. Kāpēc Tu tās novienādo?
22.08.2018 21:24 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Jā, jā Gribulītis visu grib... Ka tikai nesanāk, kā šeit pat pirms dažiem gadiem lasītā diskusijā - dāma gribējusi kaķi, ar draugu nonākuši līdz kompromisam - suns, bet kad pēc vēl pāris gadiem tikuši pie mazā, tad jaunā māmiņa vairs ar suni galā tikt nevar, vīram pofig (ne jau viņa iegriba bija mājdzīvnieks), suns neaudzināts (tikai mīlēts :P )... kur viņu tagad likt
22.08.2018 21:27 |

Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
Es esmu absolūti suņu cilvēks. Man dzīve bez suņa ( ne tāda uz laiku, bet vienmēr) būtu traģēdija, tāpēc jā, man, piemēram, partnera izvēlē bija ļoti svarīgi, lai šajā ziņā viedoklis sakrīt. Nespētu būt kopā ar cilvēku, kam suni nepatīk. Un tas jau tika pašā sākuma noskaidrots, kamēr vēl nav ne rozā brilles, ne klapes uz acīm no iemīlēšanās.
22.08.2018 21:29 |

10 gadi
Reitings 350
nerātnā , bet tad sanāk, ka viņas vajadzības nav svarīgas, ja viņš vnk pasaka nelokāmu "nē"? Man liekas, ja tā vienkārši var pateikt nē otram cilvēkam, ja redzi, ka otrs to tā grib, tad tas jau parāda attieksmi un ne to labāko.. Pie tam tad tā arī ir tikai puiša iegriba, ka nu negribas. Es tiešām neko nesaku, ja ir alerģija, bet nu tad pilnīgi cita lieta. Es vienkārši nesaprotu šādu "nē un viss" pateikšanu partnerim, nav taču mamma vai tētis, tomēr pieauguši cilvēki (nu cerams, ja uzņemas atbildībā dzīvību).
22.08.2018 21:30 |

Reitings 4218
Lauriee, autorei nav vajadzība pēc suņa, tā ir viņas iegriba.
.
Kāpēc Tu jauc kopā 'iegribas' un 'vajadzības'?
22.08.2018 21:35 |

10 gadi
Reitings 350
Ko nozīmē "vajadzība" pēc suņa? Vajadzība pēc suņa var būt teorētiski tikai aklajiem vai ar citu slimību, kur var palīdzēt (teorētiski), bet es tik un tā uzskatu, ka man vajag suni, lai arī redzu un viss cits ir labi.
22.08.2018 21:40 |

Reitings 4218
Lauriee, vai autorei ir vajadzība pēc suņa? - Nē.
.
Suni vajag kā ēst, jo savādāk ieskries stabā, ja tas par to nebrīdinās? - Arī nē.
.
Tik ļoti vajag? Tiešām?
.
Tā ir iegriba.
.
Autorei nospļauties par to, vai puisis arī grib to sunīti.
.
Bet viņas puisis, lūk, negrib.
22.08.2018 21:50 |

10 gadi
Reitings 5781
Reģ: 04.05.2009
Labākās pērles te jau ir apspriestas :-D;-):-D
Nākotnes ainiņa (ņemot vērā to, ka autore piedāvājās par visu maksāt un neviena vārda par audzināšanu un rūpēšanos)
Vēlējos pajautāt: Vai ir idejas, kā pierunāt draugu staidzināt suni, ja viņš ir kategoriski pret?
Ir izmēģināts: čīkstēt, lūgties, izrādīt iniciatīvi pašai par visu maksāt, izskaidroju visus par, skaidroju, cik man tas ir nozīmīgi.
Tik, cik kategoriski viņš ir pret, tik ļoooti es gribu, lai viņš staidzina sunīti. BET uz visu ir atbilde ''nē''.
Esmu gatava turpināt cīņu, bet nu jau pietrūkst fantāzijas.

Domājams ka autores draugs jūt, ka autore nav spējīga uzņemties atbildību. Māja būs bardakā, viss sadīrāts, suns neaudzināts un draugs apvainots par nestaidzināšanu un neaudzināšanu.
Kompromiss te var būt viens vai nu draugs, vai suns.
Smieklīgi izskatās uz ielas divmetrīgie kačoki, kuri staidzina draudzeņu izdīktos pudeļbirstīšus :-D:-D
22.08.2018 21:58 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Es to puisi savā ziņā saprotu. Pat ja Tu to suni paņemsi, pati maksāsi un rūpēsies, bet tomēr tas suns dzīvos kopā ne tikai ar Tevi, bet arī ar Tavu puisi un ar to arī ir jāreķinās. Bet vispār ir tādi cilvēki, kuriem pat bez jebkāda pamatojuma nepatīk dzīvnieki, viņi vienkārši nespēs normāli dzīvot kopā ar necilvēcisku būtni.
22.08.2018 22:04 |

Reitings 4218
€rica
+:D:D:D:D
22.08.2018 22:05 |

10 gadi
Reitings 361
Tātad atbildes.
Esam kopā divus gadus, tāpēc stingrais “nē” nav tāpēc, ka nesen tiekamies.
Varbūt mana iegriba, bet man vienmēr bija dzīvnieki. Pārvācos pie drauga uz citu pilsētu, man te nav draugu un suns ir tas ar ko spētu pavadīt visu savu brīvo laiku un mani tas pilnīgi apmierinātu.
Es nevarētu pņemt suni, bez drauga piekrišanas, jo es sava drauga viedokli cienu un aiz muguras neko negribu darīt.
Viņa argumenti- dzīvoklī svaigs remonts un viens mīnuss no manas puses, es reizi nedēļā strādāju pa naktīm. Viņš negrib uzņemties atbildību 2x pa to dienu izvest suni ārā, lai gan tas ir slikts arguments, jo ko gan darīsim, ja mums nākotnē būs bērni? Es viena visu? Un mums patīk ceļot- varbūt baidās par to, ka nebūs suni kur atstāt, lai gan arī bez šādas ekstras iztiktu.
Mans draugs ir konservatīvs, šķiet, ka viņš negrib lielas pārmaiņas savā dzīvē, jo ir komforta zonā.
Es jebkādi pielāgotos- es zinu, kas ir dzīvnieks mājās. Savu sunīti nēsāju pa māju visu laiku padusē :D:'-( tagad... kaut kāds tukšums.
Zinu, ka kā bērns esmu viņam čīkstējusi, bet zinat- dažreiz draugam ir ko grūtāk izprasīt, kā bērnībā tas bija mammaiz :D
22.08.2018 22:32 |

10 gadi
Reitings 361
Mums mājās kārtība. :)
22.08.2018 22:35 |

10 gadi
Reitings 350
nerātnā - un tu tomēr nepaskaidroji, ko nozīmē "vajadzība" pēc suņa :-D
Vajadzība var būt par lietām, bez kā fiziski nevar dzīvot, pārējais ir iegribas, lietas, kas padara dzīvi baudāmu.
Tas, ka jūs nesaprotat, ko nozīmē mīlestība pret dzīvniekiem, nenozīmē, ka citi to nezina ;) :)
22.08.2018 22:36 |

10 gadi
Reitings 350
ToBeFree - muļķīgs arguments "svaigs remonts". Iemācīsi suni negrauzt visu un nečurāt uz dārgā paklāja. Mans suns nekad nav sagrauzis ko vairāk kā telefona lādētāju 3 mēnešu vecumā, viss. Ārā pašai jāved, loģiski, kur problēma. Un zini, to vienu nakti nedēļā tavs suns lieliski iztiks bez tevis. Ēst jau jebkurš var iedot. Un ja brauksi ceļojumā, tad atstāsti pie draugiem, vecākiem, suņu aukles vai paprasi man, es vienmēr esmu gatava samīļot suņus :-D:-D
22.08.2018 22:40 |

10 gadi
Reitings 361
Lauriee, es uzskatu tā pat kā tu. Nav jādzīvo stagnācijā. Viss pastāvēs, kas mainīsies un tas, ka ir kaut kas, kas jāatrisina ienākot jaunam ģimenes loceklim ir pilnīgi normāli.
22.08.2018 22:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits