Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Cienasts darbā

 
Reitings 99
Reģ: 29.02.2012
Sveikas,
Vai jūsu darba kolektīvā ir pieņemts dzimšanas dienas nest uz darbu kūciņas un cienāt kolēģus.?
Man ir nepieciešams saprast kur labāk no rīta dabūt kādu svaigu tortīti? Kā labāk... Nopirkt no Rīta Rimčikā vai tomēr kādā beķerejā?
Baidos iekrist kaunā ja iegādāšos torti itkā svaigu... Bet patiesībā būšu piemānīta un mani kolēģi edīs 5 dienas vecu torti :-D
Man vairāk patiktos torte kas ir biskvīta un pa vidu varetu būt kāds vārītais krēms... Uz to pusi. Lai nav tas treknās putukrejuma tortes...
Palīdziet ar padomu.
Paldies.
21.08.2018 18:32 |
 
Reitings 291
Reģ: 12.07.2015
Iepriekšējā darba vietā jubilārs nesa cienastu (kūka, konfektes, cepumi vai jebkas cits), jo bija tāda nerakstiska vienošanās, tagadējā darba vietā jubilārs nenes neko, bet kāds cits nes kūku un apsveic jubilāru. Manuprāt, svētkos prasās kaut ko :-)
Ja ir pa ceļam un var paspēt uz 8.00, SKY ir gardas un parasti svaigas kūkas, nezinu, vai visos, bet parasti arī diezgan liela izvēle. Lai gan nedomāju, ka ar to pašu Cielaviņu vai ko tamlīdzīgu var nošaut greizi.
21.08.2018 19:48 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Bet patiesībā būšu piemānīta un mani kolēģi edīs 5 dienas vecu torti
Vecas kūkas neviens normāls veikals/beķereja netirgo. Ja kūkai nav beidzies derīguma termiņš, tad tā joprojām ir svaiga un ēdama.
Labas kūkas ir Liepkalniem (var arī Rimi nopirkt). Dārgi, bet garšīgi eklēri ir Fat Cat (Vecrīgā). Patiesībā arī Maximas kūkām nav ne vainas.
21.08.2018 20:02 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mana kabineta ietvaros visu ko mēdzam nosvinēt ar gardumiem. Bet tas nekādā ziņā nav obligāts pasākums. Varam nosvinēt projekta beigas, "apēst" bēdas, bet noignorēt dzimšanas dienu.
.
Bet vispār, neaizraujies! Jo citādi tu veicināsi "tradīciju", ka svētkos vajag izklāties ar tortēm, siera platēm, uzkodām 50+ eiro vērtībā. Piemērs no tepat nesenas diskusijas, ka ak vai ak vai, uz darbu jānes cienasts, un cik ļoti meitenei tā doma riebjas (man arī nepatiktu, tā ka es bez uzbraucieniem). Diskusiju slinkums meklēt.
21.08.2018 20:12 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Manā darbā nes cienastu uz visiem iespējamajiem personīgajiem svētkiem. Liekas jau mazliet pārspīlēti, bet katrā vietā jau ir citādāk.
Es pērku vienu dienu iepriekš torti, visu pēdējo. Ne jau pa 1dienu sabojāsies, ja ir normāls produkta termiņš.
21.08.2018 20:27 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Mums darbā uz visiem svētkiem tiek klāts lielāks vai mazāks galdiņš, mums visiem šī tradīcija ļoti patīk, jo esam draudzīgs kolektīvs. Protams, galdu klāj svētku vaininieks, kurš tad arī attiecīgajos svētkos saņem dāvanu no saviem kolēģiem. Viedokļi par šo ir dažādi, bet mums tas visiem ļoti der un priecē. :)
Parasti tā klāšana mums notiek pa dienu, līdz ar to ir iespējams dienas vidū aizskriet uz kādu veikalu un nopirkt visu, ko vajag. Nezinu, kā Jums, bet man, piemēram, ļoti garšo Rimi tortes, iepriekš pirku šokolādes kūku, ir bijušas arī tās visādās tartes. Tagad, tikko bija kāda no Staburadzes tortēm.
Man veikals šķiet izdevīgs, jo parasti mums uz galda ir tortīte, kādi augļi arī un šampis/vīns, tad nu viss ir vienā vietā nopērkams.
21.08.2018 21:05 |
 
Reitings 13
Reģ: 13.11.2010
Mums darbā galds ir gan vārda dienās, gan dzimenēs. Esam ap 30 cilvēku kolektīvs. Bet lielos kliņģerus vai kūkas ar alko tikai lielajās jubejās, kāzās, izlaidumos. Man arī nākamned.dzimene. tad no rīta kabinetā tiek salikts-končas, pīrādziņi, auglīši-kā kuru reizi. Un visas dienas garumā nāk sveicēji un kko mazliet paņem no visa.
Atsevišķa kūciņa un pasēdēšana notiek tikai ar tuvākajiem kolēģiem.
21.08.2018 23:20 |
 
Reitings 99
Reģ: 29.02.2012
Paldies par ieteikumiem
22.08.2018 07:01 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Jā, pieņemts - gan dzimenēs, gan vārda dienās. Tā tradīcija, protams, bija jau sen, es ienācu jau pastāvošajā kārtībā un man pret to nav pretenziju, jo kolektīvs ir neliels un draudzīgs.
Dzimšanas dienās pieņemts organizēt pusdienas (ap 12.00), bet tur var būt jebkas - picas, suši, pašgatavotas kotletes u.c., ap 15.00 tējas dzeršana ar kūku/augļiem; vārda dienās ir tikai kūkas ap tiem pašiem 15.00
***
Kā reiz vārda diena iekrita brīvdienās, tāpēc pirmdien nesu kūku - to nopirku pirmdienas rītā Rimi, tādu Rimi neesmu redzējusi (banānu-siera kūka), tāpēc arī paņēmu. Paķēru arī sagrieztu čiabatu, dilles, lai uzsmērētu arī sviestmaizes ar garneļu pastu (tā iepriekš tikai iegādāta) ..
***
Par 5 dienu vecām kūkām ... nu, par to es gan neuztrauktos, jo te jau tika minēts, ka neviens normāls veikals tādas netirgos
22.08.2018 08:22 |
 
Reitings 932
Reģ: 25.09.2017
Jā, piekopjam tādu tradīciju, ka uz svētkiem nedaudz pasēžam ar kūciņu, kafiju un suši setu:-D Mums visiem ļoti garšo:-D Citreiz atnes salātiņus, ko mājās pagatavo un aiziet uz urrā!:-)
Par kūciņu, kā jau iepriekš teica, ka vecas jau it kā nepārdos, bet es visdrīzāk iegādātos kādā beķerejā:-)
22.08.2018 08:26 |
 
Reitings 137
Reģ: 29.01.2009
UZ jubilejām un svētkiem nesam. Svētki taču jāsvin! Citreiz pati pagatavoju kādu svaigo siera kūku, citreiz nopērku. Esmu pirkusi Mārtiņa Beķerejā medus kūku (ļoti garšīga), Rimī arī ir garšīgas. Parasti prasu, kura tāda svaigāka, ja normāla pārdevēja, tad arī ieteiks. Maximai arī garšīgas kūkas. Vari virtuļus vai eklērus aiznest - tas laikam tagad modē.
22.08.2018 08:58 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Lai gan nedomāju, ka ar to pašu Cielaviņu vai ko tamlīdzīgu var nošaut greizi.

Manuprāt, ar Cielaviņu var nošaut ļoti greizi. Staburadzes cielaviņu nav iespējams normāli sagriezt. Nesen kolēģis tieši atnesa Cielaviņu - tur sanāca burtiski ar karoti likt krikumus uz šķīvīšiem, jo normālus gabaliņus nav iespējams sagriezt. Varbūt ar citās konditorejās ceptu cielaviņu nebūs tāda problēma, bet Staburadzes Cielaviņu nekad nenestu uz pasākumu, kur gribas smukus gabaliņus pasniegt apsveicējiem.
Par tēmu runājot - mums ir pieņemts darīt tā, kā katrs grib. Ir kolēģi, kas atnes tikai konfektes. Ir tādi, kas saklāj kārtīgu galdu ar saldām un sāļām uzkodām, augļiem, vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem u.tml. Nekādas prasības no vadības vai kolektīva nav - kā būtu jāuzstājas savā jubilejā. Man patīk palutināt kolēģus, tāpēc savos svētkos klāju nopietnāku galdu, bet nekas nav pretī ar par tiem, kas tiešām atnes tikai konfektes vai zemenes. :-)
22.08.2018 14:27 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Nekad neesmu sapratusi to Cielaviņas fenomenu, manām garšas kārpiņām tā ir viena no briesmīgākajām veikala tortēm, kas ēsta :-D
22.08.2018 14:37 |
 
Reitings 210
Reģ: 07.07.2016
Manā darba vietā arī šāda tradīcija ir. Parasti tiek nestas nelielas kūciņas. Kolēģe reiz atnesa tādu želejveida-putukrējuma (nezinu kā tādas saucas :D) kūku. Manuprāt, tā ir laba, kas neizkūst un ir viegli griežama. Varu rekomendēt arī siera kūku vai kādu augļu/ogu pīrāgu.
Nesen kolēģis tieši atnesa Cielaviņu - tur sanāca burtiski ar karoti likt krikumus uz šķīvīšiem, jo normālus gabaliņus nav iespējams sagriezt.

Un ir bijis arī šāds gadījums. Tad tik griezējs pats tur lasa drupačas, sūkā pirkstus, jo ir baigā ķēpa:-D
22.08.2018 16:57 |
 
10 gadi
Reitings 1746
Reģ: 18.11.2009
Sisley - man liekas Latvijā ir 2 veidu cilvēki - tie, kas dievina Cielaviņu un tie, kas ienīst. there is no between :D
22.08.2018 17:27 |
 
Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
man liekas Latvijā ir 2 veidu cilvēki - tie, kas dievina Cielaviņu un tie, kas ienīst. there is no between

There is between :-D:-D
Man nav mīļākā, bet nav tā, ka negaršo :-P:-D
Uz pasākumu, gan nenestu tādu tieši tāpēc, ka daudziem negaršo, bet sagriezt skaisti viņu ir iespējams :-)
22.08.2018 17:33 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Es arī esmu pa vidu. Pati nekad nepērku, bet, ja ciemos kāds pasniedz cielaviņu, tad mazu gabaliņu apēdu.
22.08.2018 17:48 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Mēs darba kolektīvā esam vienojušies, ka uz jubilejām no katra sametam pa piečukam un gaviļniekam uzdāvinam dāvanu karti, ziedus un torti. Tā mēs apsveicam, apēdam kūku, izdzeram kafiju un pasēžam :)
22.08.2018 18:19 |
 
Reitings 90
Reģ: 19.07.2018
Jā , pieņemts un parasti pati uzcepu ātro pīrāgu. Šķiet, ka tā sanāk lētāk , garšīgāk un arī skaidri zināms, ka tiešām vakar uzcepts
22.08.2018 20:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!