Nav automašīnas

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Ko jums nozīmē auto esamība vai neesamība? Vai būtu ar mieru satikties ar vīrieti, kuram nav auto, ja arī pašai nebūtu auto vai tiesību? Un ja pašai tomēr būtu, vai tiktos ar vīrieti, kuram objektīvi vienīgais pieejamais pārvietošanās veids būtu sabiedriskais transports vai velosipēds? Iemesli, kāpēc nav auto tiesību varētu būt dažādi, piemēram, pietrūkst gribasspēka iziet autoskolu, pietrūkst finanses apmācībām, pietrūkst kapitāls, lai uzturētu auto, pietrūkst motivācijas par auto vajadzību, jo vietas, kur dodas ikdienā, ir ar kājām ērti aizsniedzamas/ nevar īsti noparkoties, pietrūkst mīlestība un līdz ar to vilkme pret auto kā tādu?
P.S. Jautājums ir vispārīgs, nejautāju padomus, jo tas nav saistīts ar manas dzīves situāciju.
19.08.2018 01:42 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Riga topa tagad riteni. Ar tiem pat damas svarkos brauka;-)
19.08.2018 23:21 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Nu kaut kā arī man nav nācies saskarties ar ekstrēmām parkošanās problēmām jūrmalā. Nebraucu uz dzintariem/majoriem, bet aizbraucu turpat pie 36.līnijas pasauļoties. Crazy pirmajās saulainās dienās metu loku apkārt un uz kauguru - ciemu pusi, kur no auto līdz jūrai pāris soļi. Un pēc tam iebraucu kafenē, kur man garšo, nevis, kas pa ceļam. Un nestiepju izbesījušos bērnu + mantas (dvieļi, peldrinķi, smilšu lietas, bumbu, vēl litru ūdeni), bet ļauju atpakaļceļā uz mājām nosnausties mašīnā. Kā arī bez problēmām piebraucu mellužos esošajā (ok, nu jau arī majoros) madam brioš un aizvedu draudzenei kārumus.
Ok, 20 gados ir normāli ar draudzeni arī ar sav tr aizkulties, bet pienāk vecums un statuss, kad nav ne laika, ne vēlmes ko tādu darīt.
19.08.2018 23:32 |

Reitings 23705
Vecums, statuss?,jez Amanda Aizpurietevuz jurmalu brauc ak sausmss ar vilcienu un laiku atpakal stradaja veikalina par pardeveju. Daudz omisu in opisu brauc iz juru ar vilcienu. Un ak sausmas skolotaji bijusie...arsti...Daza var domat katalnama dzivo
20.08.2018 00:04 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Man nav ne tiesību, ne mašīnas, tādēļ būtu stulbi no otra to prasīt. Un jā, lai gan tas dod sava veida brīvību un ērtumu, pagaidām bez tā var iztikt. Nākotnes plānos tas ir, bet pie tā var tikt arī kopā. Ar kādu zaļi domājošo, kas tikai ar sabiedrisko vai riteni pārvietojas, jo tas dabai draudzīgāk, man gan nebūtu pa ceļam.
Starpcitu, man vienam draugam nav tiesības. Sagāja kopā ar draudzeni, kurai ir tiesības, un ātri vien viņš nopirka mašīnu, lai kopīgi var vizināties apkārt. Tā kā jā - vienu dienu nav, nākošajā jau ir. Tālāk tikai atliek tiesības.
20.08.2018 00:20 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Wtf. Ko es lasu? Emamcipētas sievietes uzskata, ka vadājams vīrietis ir "princesīte". Varbūt. Nē, nu viss var būt. Arī Ziemassvētku Vecītis, vadot savus briežus, nolaisties Ķengaraga nekurienē un sastumt zem egles "tiāras" var. :D
Pašām nav par sevi skumji? Gribi braukt "eksluzīvi" - iegādājies auto! Vadā sevi un TOS KURUS VĒLIES SEV LĪDZI "ekskluzīvi" līdz vēmienam. Bet nenozīmē to par dzimuma pienākumu.
20.08.2018 00:24 |

Reitings 23705
Dazqxrunq ka deputati. Statuss ibio. Tad kapec pilni sabiedriskie, vilcieni un starppilsetu autobusi? Un brauc dazadu vecumu laudis masveida! Nu nedzivo liela dala lv turigi.Laipni sveicinata realitate.
20.08.2018 00:30 |

Reitings 23705
Blin daza runa ka deputati
20.08.2018 00:31 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Man laikam šis tomēr ir svarīgi. Esmu divas reizes mēģinājusi satikties ar vīrieti, kam nav auto, jo nu.. manā skatījumā tas ir trūkums, ko ļoti viegli izlabot. Pirmajā reizē man nebija auto pašai, bet gribējās nedēļas nogalēs kaut kur izbraukt utt, tad nu uz nedēļas nogalēm viņš noīrēja mašīnu un veda mani kaut kur, vispār nekādu problēmu šajā ziņā nebija, nauda viņam bija un bija gatavs auto nopirkt kaut vai tūlīt, līdz manīm viņam neesot bijis vajadzības īsti pēc auto, bet nu citu iemeslu dēļ es pārtraucu tikšanās. Otrajā gadījumā čalim nebija ne tiesību, ne auto, man gan tad jau bija mašīna un.. man viņš simpatizēja, bet paralēli vēl ar citu satikos un beigās tomēr to otru izvēlējos. Bet jā, tas čalis bez tiesībām gandrīz uzreiz iestājās autoskolā un sāka pie tā strādāt, bet nezinu, man tāpat ne īpaši tas palīdzēja.. nekas mums nesanāca.. man nepatīk stūrēt, man nepatīk vadāt vīriešus (nu neskaitot tos, kas vienkārši mani draugi, ir man daži tādi sievišķīgie :D ), es tad jūtos kaut kā... jocīgi... tā kā laikam jā, ir man tas svarīgi.
Par to, cik sabiedriskais ir briesmīgs, gan līdz galam nepiekritīšu.. Ja nebrauc tajos pārpildītajos laikos, tad nav tik traki, nav vēl jādomā, kur mašīnu nolikt un jā... nav jāstūrē :D Ar sabiedrisko braucu kad gribu iedzert, problēmu nekādu, bet tomēr ikdienā negribētu braukāt.
20.08.2018 08:31 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Daudzi cilvēki kā iegādājušies pirmo auto tā palikuši par mašīnas vergiem, jo bez tās vairs neko nespēj. Kad sanāk kādu dienu bez auto iztikt (remonts), tad meklē kādu kas aizvedīs tur, vai atvedīs no kaut kurienes.
Man ir kolēģis kurš var atļauties labu auto, bet braukā un visur tiek ar sabiedrisko. Ir ģimene, bērns.
Nevajag pakļauties uzskatam, ka auto ir sociālā statusa rādītājs. Arī es regulāri lietoju sabiedrisko, jo tas ir kā pārmaiņa no auto bakstīšanos pa sastrēgumiem.
Kad mūsu bērni bija mazi, arī nebija auto un nebija nekāda katastrofa, daudzkur tikām un bijām. Jā bija grūtāk, sanāca vairāk staigāt, bet bērniem tas ir veselīgi.
20.08.2018 08:41 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Studentu gados man bija vienalga vai puisim ir vai man tiesību/mašīnas. Pati braucu ar sabiedrisko uz randiņu un bija ok.
----
Šobrīd, kad man jua sen kā nav 20 gadi, pašai ir tiesības un mašīna, kad pašai ir vairāki bērni, kad dzīvoju valstī, kur ir pavisam citi attālumi līdz tam pašam parastam pārtikas veikalam (salīdzinoši ar Latviju) un citi iepirkumu kvantumi, kur pieklājīga lieluma pilsētā pat nav sabiedriskā transporta kā tāda - kopdzīvi ar vīrieti, kuram nav ne tiesību, ne mašīnas vnk nespēju iedomāties. Kas tas par vīrieti vispār būtu?... Un, jā, man patīk, un es izmantoju to, ka vīrietis mani visur izvadā, aizved, atved, sagaida u.tml. kaut arī pati varu braukt.
----
Ja dzīvotu joprojām Latvijā, tuvu Rīgas centram, būtu max viens bērns un dārziņš/skola pāri ielai un darbs turpat netālu, vecāki turpat netālu - es saprotu, ka mašīna var nebūt nepieciešamība. Bet tiesībām gan būtu jābūt tā vai tā, jo ja nu tomēr kaut kas mainās (mainās dzīves apstākļi/vieta, tiek ieplānots ceļojums, notiek kaut kāds ārkārtas gadījums u.tml.) un parādās nepieciešamība iegādāties vai braukt ar mašīnu?...
20.08.2018 08:56 |

10 gadi
Reitings 10290
Es tagad nevaru ta iedomaties par virieti bez mashinaa- varetu vai nevaretu, jo man pasai ir mashina, bet nu es noteikti zinu, ka gimene vienu mashinu man vajadzetu obligati, man patik briviba.
Un mevajag teikt, ka mashina ir tikai izluinato cilveku iegriba. Kaut man berni a gimenee butu bijusi mashina! Iespejams tad man nebutu janozhelo, ka neesmu gajusi ne sporta, ne muzikas skolaa, jo ar autobusiem no mana pagasta izbraukat vienkarsi nebija un nav iespejams izbraukaat.
20.08.2018 09:01 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Nav ne auto, ne tiesibu, jo gimenei nebija ne naudas ne, masinas ar ko iemacit nolikt. Visu muzu ar sabiedrisko esmu braukajusi, ok darbs, partikas veikals u.c. sikumu, tam masinu nevajag. Bet visam kas ir arpus pilsetas, visi tripi, koncerti utt. daudz kas ir palaists garam, jo gimene nebija masinas ar ko braukt. Ta ka nozeloju ka berniba nebija masinas un lidz ar to celosana bija ierobezota, jo ka 4 bernu + 2 vecaki gimenei sabiedriskaja maksat iznak paliela summa, it ipasi ja vel dzivo laukos, kur transports partrauc kurset ap 8 vakara, un atpakal netiec.
20.08.2018 09:31 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Daudzi cilvēki kā iegādājušies pirmo auto tā palikuši par mašīnas vergiem, jo bez tās vairs neko nespēj. Kad sanāk kādu dienu bez auto iztikt (remonts), tad meklē kādu kas aizvedīs tur, vai atvedīs no kaut kurienes.

Oj tas gan. Man ir bijuši tādi eksemplāri. Un man tāds WTF. Viens džekiņš kas gribēja aizņemties mašīnu jo savu bija pārdevis, tad nu meklēja braucamo ar ko izvadāt savu princesi sieviņu un viņas sīko. Un nākamā reize, kad viņu vajadzēja no servisa aizvest mājās, draugam speciāli bija jāceļas pēc 3 gulētām stundām lai viņu vnk mājās aizvestu. Es tiešām nesaprotu kur problēma 1x gadā izmantot to sabiedrisko.
Un arī mana māsa ir no tiem cilvēkiem, ja kādreiz kādu iemeslu dēļ nevar braukt ar auto, vienmēr meklēs kādu kas aizvedīs kur vajag, nekautrējas pat lūgt lai ved uz otru pilsētas galu, taksim žel nauda....bet man besī nenormāli, jo kāpēc man pa velti taksis jātēlo....un tādas reizes ir bijušas gana daudz lai man tas liktos kaitinoši :D
20.08.2018 09:51 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Peekaboo1, statuss neļauj nolaisties līdz sabiedriskajam transportam :-D
20.08.2018 09:57 |

Reitings 123
Reģ: 23.02.2017
Arī manam vīrietim kad iepazināmies bija gan tiesības, gan mašīna, tāpēc nemaz nevaru iedomāties kā tas būtu pārvietoties kopā ar sabiedrisko transportu. :-D
Vēlāk arī kopā dzīvojot, darbs nebija blakus mājām, tāpēc liels plus kad Tevi var gan aizvest, gan arī pats doties uz darbu.
Tās pašas brīvdienas pavadot kaut kur ārpūs mājas, iekāp savā auto un brauc.
Tagad dzīvojam Anglijā un sava auto šeit nav. Darbs un veikali ir rokas stiepiena attālumā. Tomēr lai kaut kur tālāk brīvdienās aizbrauktu bez mašīnas neiztikt.
20.08.2018 10:12 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Vai būtu ar mieru satikties ar vīrieti, kuram nav auto, ja arī pašai nebūtu auto vai tiesību?
Interesanta loģika. Ja kaut ko dzīvē sagribās, nedomā kā to nopelnīt, bet pameklē vīrieti, kuram tas jau ir!:)
20.08.2018 11:17 |

Reitings 1761
Nekad neesmu tikusies ar virieti, kuram nav masinas.... Un pat ne speciali- ta vienkarsi ir sanacis.
Vai es tadu tagad gribetu? - Ne. Masina ir must have isa attaluma celojumiem.
Starp citu, pilseta , kur es dzivoju, cilveki 90% uz darbu brauc ar sabiedrisko transportu. Neatkarigi no statusa , ienakumiem vai nodarbosanas, jo ta vienkarsi ir vieglak un daudz atrak.
Latvija esot, sabiedrisko transportu neizmantoju ta kvalitates del.. Braucu visur ar taksi.
20.08.2018 11:52 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Ļoti laba diskusija priekš vīriešiem, kuri grib iepazīties. Daudzi varētu ieklausīties un aiztaupīt nervu šūnu bojāeju, jo bez attiecīgas starta paketes viņi tomēr neskaitās vīrieši, par spīti citām savām kvalitātēm. Cerams, par šo tiesību un auto problēmu sāks runāt arī skolās veselības mācības stundās.
20.08.2018 12:11 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Daudzi varētu ieklausīties un aiztaupīt nervu šūnu bojāeju, jo bez attiecīgas starta paketes viņi tomēr neskaitās vīrieši, par spīti citām savām kvalitātēm
Šajā starta paketē noteikti ietilpst arī dzīvoklis/māja Rīgā (vēlams centrā), alga 5000 eur uz rokas un vēlams kāds miljons iekrājumus kontā. Tad starta pakete būs pilnīga. :-D:-D:-D
20.08.2018 12:18 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Ļoti laba diskusija priekš vīriešiem, kuri grib iepazīties.
Domājot šādās kategorijās, vīriešu forumā ekvivalenta diskusija varētu būt -vai Jūs būtu ar mieru tikties sievieti, kurai ir celulīts vai daži liekie kilogrami u.tml.
20.08.2018 12:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits