Nav automašīnas

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Ko jums nozīmē auto esamība vai neesamība? Vai būtu ar mieru satikties ar vīrieti, kuram nav auto, ja arī pašai nebūtu auto vai tiesību? Un ja pašai tomēr būtu, vai tiktos ar vīrieti, kuram objektīvi vienīgais pieejamais pārvietošanās veids būtu sabiedriskais transports vai velosipēds? Iemesli, kāpēc nav auto tiesību varētu būt dažādi, piemēram, pietrūkst gribasspēka iziet autoskolu, pietrūkst finanses apmācībām, pietrūkst kapitāls, lai uzturētu auto, pietrūkst motivācijas par auto vajadzību, jo vietas, kur dodas ikdienā, ir ar kājām ērti aizsniedzamas/ nevar īsti noparkoties, pietrūkst mīlestība un līdz ar to vilkme pret auto kā tādu?
P.S. Jautājums ir vispārīgs, nejautāju padomus, jo tas nav saistīts ar manas dzīves situāciju.
19.08.2018 01:42 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Ir, pārbāztie Saulkrasti vai uz otru pusi tikpat pārbāztās ceļmalas.

Man, redz, tādu problēmu nav, jo ar auto aizbraucu, kur gribu, nevis tur, kur visi no vilciena izkāpj un ir tuvākā pludmale...
19.08.2018 22:04 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Tas, vai ir mašīna vai nav, nebūtu nozīmīgākais iemesls, kāpēc es netiktos ar vīrieti, jo mašīnu var taču nopirkt, nav jau nekas tāds nepieejams, bet kopumā pa dzīvi tiesību un mašīnas esamība man ir ļoti svarīga, piemēram, viena mašīna uz pāri, vienalga, meitenes vai puiša. Pat ja darbs ir 5min no mājām un veikals turpat, tomēr es vēlos dzīvot arī ārpus šo vietu rādiusa - gribu aizbraukt pie vecākiem, gribu aizbraukt uz citu pilsētu, uz koncertu, gribu braukt naktī, kad sabiedriskais nekursē utt. Ir, protams, takši un vēl ir tāda aplikācija carguru, bet tomēr savs ir savs, ērtāk, bez svešiem noteikumiem.
Starp citu, nepazīstu nevienu vīrieti, kam nebūtu tiesību. Savā ziņā tas man šķiet pat nevīrišķīgi :D, bet nu atkal - tiesības var iegūt diezgan ātrā laika posmā, tāpēc tas nebūtu šķērslis attiecībām. Sievietēm šķiet ok, ja nav tiesību vai mašīnu, lai gan, protams, ērtāk ir ar šīm lietām.
19.08.2018 22:07 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Šis jau ir off topic, bet nekad nav bijis problēmu atrast tukšu pludmales vietu. Cilvēki parasti drūzmējas vienā spotā Jūrmalā pie galvenajiem celiņiem, praktiski vienmēr no tiem pašiem Majoriem, paejot pus km uz Jaundubultiem pie prezid.rezidences ir tukšums, tāpat arī tālāk starpciemu posmos ir patukšs. Otrā galā Saulkrastos tas pats.
19.08.2018 22:10 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Starp citu, nepazīstu nevienu vīrieti, kam nebūtu tiesību.]
es gan zinu, pat vairākus. Un tiesību un mašīnas problēmu džeki atrisina pavisam vienkārši - ir taču draugi, radi, paziņas, kam var piezvanīt un kas aizvedīs kur vajag. Ja galīgi neviens nevar aizvest, tad ir taksis. Džekiem tas ir normāli piezvanīt čomam, lai piebrauc pakaļ. :-D
19.08.2018 22:13 |

Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Bet 30+ gados negribētos, lai vīrietis pētītu autobusu sarakstus..

+++
Nemelošu - man tiesību un auto esamība vīrietim ir ļoti svarīga. Tagad, šajā vecumā, vairs netiktos ar vīrieti, kurš pēta sabiedriskā transporta sarakstus, izbraucieniem pa valsti izvēlas autobusus vai vilcienus, un par savu vienīgo pārvietošanās līdzekli sauc velosipēdu. Ar draugu mīlam ceļot apkārt pa valsti, tāpēc nemaz nespēju iedomāties kā būtu, ja tos nenormālos attālumus, kādus mīlam mērot (nedzīvojam Latvijā), vajadzētu veikt kratoties autobusā. Protams, katram savs. Ja cilvēkam vieglāk ir pārvietoties ar sabiedrisko, tad manis pēc. Katrā ziņā, es negribētu vīrieti, kuru, dodoties uz randiņu, man vajadzētu savākt autobusa pieturā.
P.S. Skaidrībai jāpiebilst, ka nemeklēju kādu, kurš mani vadātu apkārt, jo pašai ir gan tiesības, gan auto, taču ir patīkami nebūt vienīgajam šoferim.
19.08.2018 22:17 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Atcerejos zinu dazus bez tiesibam. Viens kaulains datirgenijs ar izcilam geografijas zinasanam bet riebj braukt ar auto un neinterese. Otrs brauc tikai ar moci. Dargu labu moci. Auto ciest nevar.
19.08.2018 22:18 |

Reitings 23705
A vel Roga tas jogas treneris kas ziema ar riteni in bez drebem brauka. Tas ar auto saka ne
19.08.2018 22:19 |

Reitings 948
bet nekad nav bijis problēmu atrast tukšu pludmales vietu. Cilvēki parasti drūzmējas vienā spotā Jūrmalā pie galvenajiem celiņiem
Tas nemazina auto plūsmu iekšā Jūrmalā un auto novietošanas problēmas.
Man, redz, tādu problēmu nav, jo ar auto aizbraucu, kur gribu, nevis tur, kur visi no vilciena izkāpj un ir tuvākā pludmale...]
Īsti gan nesapratu kā tie, kas izkāpj no vilciena un neizmanto savu auto var traucēt tiem, kas brauc ar auto? Sanāk, ka viņi izmanto autostavvietas?
Un kur tieši ir tādas vietas, kur nav problēmu ar auto novietošanu karstā vasaras dienā? Es tādas neesmu redzējusi ne Jūrmalā, ne Salacgrīvā, ne Engurē, ne Ventspilī, ne citur. Visur ir pilns ar mašīnām.
19.08.2018 22:23 |

Reitings 23705
https://www.diena.lv/raksts/dabas-diena/puspliks-ara-ari-sala-14085115
Rīdzinieki sporta kluba Reaktors jogas pasniedzēju Aleksandru Seksti jeb Adžitu Singhu noteikti būs pamanījuši ne reizi vien, bet kā nu ne - tik ekstravaganta personība bieži ceļā negadās.
19.08.2018 22:25 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Īsti gan nesapratu kā tie, kas izkāpj no vilciena un neizmanto savu auto var traucēt tiem, kas brauc ar auto? Sanāk, ka viņi izmanto autostavvietas

Mēģināšu pēdējo reizi - ja ne, tad ne :-D 100 cilvēki atbrauc ar vienu vilcienu, izkāpj vienā pieturā un kopīgi rokās sadevušies dodas uz tuvāko pludmali, kur tad guļ dvielītis pie dvielīša, viss ir pārbāzts un bla bla, kamēr es ar auto slaidi pabraucu garām, noparkojos tukšākajā vietiņā un tuvākais dvielītis ir 15m attālumā, ja ne tālāk. Kaut kā tā. Saulkrastos ne reizi nav bijusi problēma atrast, kur atstāt auto.
Bet, ja tu ķer kaifu, braucot sasmakušā sabiedriskajā plecu pie pleca ar svešinieku, necentīšos tevi pārliecināt, ka savs auto ar kondišku, izmeklēto publiku un brīvajām maršruta izvēlēm ir labāks variants. Katram savs :-)
19.08.2018 22:33 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Manuprāt, argumenti bija par to, ka tie, kas brauc ar sabiedrisko, tātad savus auto neatstāj pludmales tuvumā. Bet stāvvietas tāpat pilnas. Tātad ne jau dvielis pie dvieļa, bet tāpat transporta plūsma, kas notiek ne tikai tur, kur izkāpj vai neizkāpj no sabiedriskā.
19.08.2018 22:41 |

Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
Es zinu ļoti daudzus vīriešus, kuriem nav tiesību, īpaši jaunākās paaudzes. Neesot motivācijas nolikt. Daudzi nespēj iekalt teoriju.
Jā, kopumā man liekas pilnīgi OK, ka vīrietis ikdienā pa Rīgas centru pārvietojas ar kājām vai ar taksi; noīrēt auto brīvdienām laukos vai izbraucienam uz Tallinu 2x mēnesī noooooteikti izmaksā lētāk nekā uzturēt savu auto (krāt naudu vai kredīta maksājums, regulāras apkopes, stāvvieta pie mājas/darba, ja nav bezmaksas, OCTA, KASKO, utt.). Zinu, ko runāju, jo esmu dzīvojusi gan-gan. Braukāju ar taksi pat no darba un uz darbu. Ar savu auto ir dārgāk, bet, atzīšos, priekš manis ērtāk.
Bet man nebūtu OK, ka man vīrietis ir ar savu mašīnu jāsavāc no autobusa pieturas noteiktā vietā Juglā. :-D Tā es varētu tikai ar savu vīru izdarīt, kamēr viņa auto ir servisā, nevis savākt nesen iepazītu vīrieti randiņam. :-D
Plus, ar auto īpašumā ir tā - šodien nav auto, rīt ir auto; nopirkt auto var vienā dienā. Bet, ja vīrietim 30+ gados nav AV apliecības, tad... kas tieši ar viņu ir ne tā? Kas viņam liedz tās nokārtot? Mēs aizbrauktu ceļojumā uz Grieķiju, es gribētu noīrēt auto un aizbraukt romantiskā izbraucienā uz vientuļu pludmali vai kādu skaistu ciematiņu, un man būtu visu laiku jāstūrē? Nūuuu nē.
19.08.2018 22:43 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Ja patīk vietas bez civilizācijas, varbūt arī forši ar mašīnu aizlaist. Man patīk labiekārtotas pludmales ar aktīvās atpūtas zonām un bāriem, tāpēc dažreiz atstāju mašīnu mājās. Aizbraukt uz manu pilsētu arī nav nekādu problēmu ar starppilsētu autobusu vai vilcienu, gandrīz tikpat ātri, kā ar mašīnu. Uz dziļiem laukiem, tur jā, vajag mašīnu, bet man nav dziļu lauku.
Atvaļinājumā arī neīrēju mašīnu, braucu organizētās ekskursijās, tas man izslēdz visu stresu. Uz populāru koncertu braukt vienmēr labāk ar sabiedrisko, jūs uz Prāta Vētru Mežaparkā arī ar mašīnu braucāt? Cikos atbraucāt, kur likāt?
Mašīna ir komforts, jā, bet nepiekritīšu, ka bez mašīnas nekur nevar aizbraukt un neko nevar redzēt.
19.08.2018 22:43 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
nevis savākt nesen iepazītu vīrieti randiņam.

Viņš līdz kafejnīcai citādi netiktu? :D
Bet, ja vīrietim 30+ gados nav AV apliecības, tad... kas tieši ar viņu ir ne tā? Kas viņam liedz tās nokārtot?

Nuuu varbūt viņam NEGRIBAS? :D
19.08.2018 22:45 |

Reitings 948
Saulkrastos ne reizi nav bijusi problēma atrast, kur atstāt auto.
Mēs laikam uz dažādiem Saulkrastiem braucam. Bet nu lai tā būtu, pieņemsim, ka tavos Saulkrastos nav problēmu ar auto novietošanu. :-D
Bet, ja tu ķer kaifu, braucot sasmakušā sabiedriskajā plecu pie pleca ar svešinieku
Man nav šādas noslieces, bet nav arī iebildumu braukt ar sabiedrisko, ja zinu, ka tā būs ātrāk un ērtāk.
19.08.2018 22:46 |

Reitings 4617
Katrs dara kā grib un var. Diez vai tie, kas brauc ar auto, ir mazohisti, kas nesaprotamu iemeslu dēļ liedz sev prieku braukt sabiedriskajā.
19.08.2018 22:49 |

Reitings 311
Mašīna ir komforts, jā, bet nepiekritīšu, ka bez mašīnas nekur nevar aizbraukt un neko nevar redzēt.

Šim es pilnīgi piekrītu, agrāk, kad man nebija mašīnas, es braucu/gāju/darīju daaaaudz vairāk nekā tagad, kad man ir mašīna. Ne jau mašīnas dēļ, vienkārši, ja labi gribi, visu var noorganizēt, visur var nokļūt. Bez mašīnas es dzīvot varētu mierīgi. Bez tiesībām gan nē. Tas nozīmē, ka es pat nevarētu braukt ar savas draudzenes auto, ja viņa ir iedzērusi, vai nevarētu noīrēt auto ārzemēs, ko man ļooooti patīk darīt, vai aizbraukt uz saviem laukiem ar lielāku pārtikas kravu, jo man lauki nav gluži blakus novadā.
19.08.2018 22:50 |

Reitings 45
Reģ: 13.08.2018
Automašīna, tas vēl var nebūt, bet galvenais, lai ir tiesības!
19.08.2018 22:52 |

Reitings 4617
Pat pašā centrā vienmēr pie piecstāvenēm ir izdevies atrast vietu. Laikam vnk veicas visu laiku.
19.08.2018 22:52 |

Reitings 311
Viņš līdz kafejnīcai citādi netiktu?

No vīrieša atkarīgs. Ja viņš atbrauc uz kafejnīcu laicīgi un neapgrūtina mani ar spraukšanos starp joslām, lai savāktu viņu autobusa pieturā, problēmas nav. Ja man kundziņš ir jāsavāc no punkta A, lai aizvestu uz punktu B - šis vīrietis nav priekš manis. Tad es gribu 7 kaķus. Bet viss, chill, man ir mašīna un tiesības, vīram arī, un es jūs nošokēšu,viņam pat ir C1 un viņš pat māk braukt ar smagajiem. :-D
19.08.2018 22:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits