Tās, kuras raksta, ka auto nevajag tādā gadījumā, ja strādā un dzīvo pašā pilsētas centrā, bet vai tad bez mājām un darba cilvēks nekur citur nedodas?
Man auto ir svarīgs arī tāpēc vien, lai varētu vecmāmiņu izvadāt uz kapiem un tirgu. Kā arī aizbraukt pie drauga vecākiem brīvdienās uz vairākām dienām, ņemot līdzi visu nepieciešamo, ko rokassomā nesaliktu.
Bet ja tuvāk par tēmas pieteikumu, mana draudzene ir tikko sākusi tikties ar vīrieti, kuram nav auto. Viņam ir 30 gadi. Viss forši, romantiski, taču viņš dzīvo Pierīgā, strādā Rīgā, ikdienā pārvietojas ar starppilsētu autobusiem. Uz tikšanos viņa brauc viņam PAKAĻ. Bet ir bijušas reizes, kad viņš izkāpj no autobusa Juglā, un viņa savāc viņu pieturā. It kā tādi sadzīviski nieki, bet draudzenei tas liek justies tā, it kā abi būtu mainītās dzimuma lomās. Pagājušajā randiņā, kad abi vakariņoja restorānā, viņš esot pasmējies "ha, tu tak brauksi, nejau es," vai ko tamlīdzīgu un pasūtījis alus glāzi. Draudzene jau noraizējusies, kā tas būs, ja ar vecākiem būs jāiepazīstina.. viņas tēvs ir autiņu fanāts un jau no bērnības, meitu turēdams klēpī, mācīja braukt pie auto stūres.
Viņam nav tiesību, jo vienkārši negribot. Mašīna ir lieli izdevumi, turklāt, braucot Rīgā, vienmēr esot korķi, ērtāk esot ar autobusu vai velo... Pirms tam arī bijusi draudzene, kas vadāja ar auto.