Alkoholisms

Reitings 14
Reģ: 06.04.2018
Man šķiet, ka mani tas ir piemeklējis un saka jau, ka, ja spēj līdz tam aizdomāties, tātad ar alkohola patēriņu tiešām nav labi. Nav jau arī. Kamēr bērns ir mājās, es esmu skaidrā. Tiklīdz viņš ir ciemos pie kādas no omēm - es uz veikalu un ar lielām mokām pārstāju dienu, pirms viņu atved atpakaļ. Es varu nedzert ilgi, bet, ja sākšu, apstāties būs grūti un man paliek bail, ka drīz var palikt grūti arī nesākt, jo pa laikam jau iedomājos, ka labprāt iedzertu, bet nesāku tāpēc, ka zinu, ka neapstāšos un tad nevarēšu parūpēties par savu bērnu. Vēl tas nenotiek, bet es nojaušu, ka tas būs nākamais solis.
Vai kāda ir gājusi uz anonīmo alkoholiķu sapulcēm? Visdrīzāk, publiski par to neviena runāt negribēs, tāpēc var arī privāti. Mani visvairāk uztrauc tas, vai sociālais dienests nevar man atņemt bērnu tādēļ vien, ka es meklēju šāda veida palīdzību? Jo tieši viņa dēļ es to meklēju.
Es negribu būt slikta mamma un šobrīd vēl tāda neesmu, jo tas, kas ar mani notiek, notiek, kamēr es esmu viena. Es meklēju palīdzību, jo es baidos, ka tāpat, kā sākumā tā bija glāze miegam, ko es nenokontrolēju un tas ir kļuvis par vienīgo veidu, kā es pavadu brīvdienas, es nenokontrokēšu arī mirkli, kad tas sāks kaitēt bērnam, tāpēc kaut kas jādara ir tagad.
Komentāros rakstīt var arī sliktas lietas par mani - būšu pateicīga, jo tā šī tēma paliks augšā. Labas es negaidu. Man vajag tikai pieredzi, vai šī anonīmo alkoholiķu iestāde var ziņot, ja es vēl bērna klātbūtnē nedzeru, viņš ir apmīļots, pabarots un vispār izlutināts mammas mīlulis :)
16.08.2018 14:22 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Man bija moments, kad pēc sāpīgas šķiršanās, tā vietā lai nodzertos, sāku gandrīz katru dienu iet uz sporta klubu. Apmeklēju valodas kursus un tur satiku brīnišķīgu draugu, kurš tagad ir arī mans fitnesa treneris.
16.08.2018 15:11 |

Reitings 30
Reģ: 28.10.2015
Labi, ka Tu pati apzinies, ka tas, kas notiek nav veselīgi. No savas "bērna" pieredzes varu teikt, ka viss sākās tā pat, līdz manas mātes dzīvē pienāca brīdies, kad nebija dienu, kas paietu skaidrā.
Pēc augstāk minētā, liekas, ka iepriekšējās attiecības ir bijušas ļoti neveseligas un to spēcīgā ietekme atstāj iespaidu arī šobrīd. Vislabākais ar ko sākt būtu kaut kai youtube vido par konkrētajām tēmām ar citu cilvēku pieredzi. Tad būtu labi doties pie terapeita (tie arī neliek uzskaitēs) arī AA būtu vērts pamēģināt (man gan ar tiem nav pieredzes), tur var aiziet un tikai paklausīties, nav obligāti jāstāsta par sevi.
Jaunībā ļoti viegli izvaidojas fiziska atkarība no alkohola. Tā ir kaitīga (Tev pašai, Tavai veselībai) arī, ja sokotnēji tiek ierobežota kā aprakstītajā scenārijā. Tas, ka slēpies, lai iegādātos alkoholu un maskē tā patēriņu jau vien norāda uz ļoti neveselīgu tā patēriņu.
Galvenais meklē palīdzību pie citiem ar līdzīgu pieredzi vai terapeita. Lai Tev izdodas!
16.08.2018 15:18 |

Reitings 14
Kas ir tie "veiksmīgie cilvēki", kas beidz tevi nost! Džīzas

Viņi ir visur. Tie, kas bāž degunā, ka skolu jau nu vajadzēja pabeigt, bet varēja nestrādāt tajā jomā, ka tikai papīrs. Tie, kas saka, ka es pelnu par maz, ja pelnītu gana, diez vai prasītu alimentus (Šis ir reāli Džīzas, jo nu tas ir viņa pienākums). Un tad vēl tie, kam ir labāks dzīvoklis, labāka mašīna, nu, viss labāks.
16.08.2018 15:18 |

Reitings 741
Viņi ir visur... Sūdi ir visur un visiem, tikpat labi var pateikt! Dzīvē ir tik daudz dažādu scenāriju, tu esi aktrise savā dzīvē, tu spēlē SAVU lomu. Ne visām izrādēm ir viena un tā pati auditorija. Neklausies tajos cilvēkos, kuri saka, ka tu nevari. TU VARI! Tu esi tā, kas spēlē galveno lomu savā dzīvē un fuck'em! Dari savu labāko priekš sevis! Izzini sevi ārpus šmigas zonas!
16.08.2018 15:25 |

Reitings 14
Galvenais meklē palīdzību pie citiem ar līdzīgu pieredzi vai terapeita.

Tāpēc es gribētu aiziet uz vismaz vienu sapulci, uzzināt, kā tur ir. Man ir paziņa, kas tās sapulces apmeklē, bet es baidos viņam par to jautāt, jo tas ir mana ex draugs. Viņš ir jauks cilvēks un noteikti izstāstītu, bet es negribu, lai mans ex uzzina, ka man ir arī tādas problēmas.
16.08.2018 15:26 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
šīzīga kopiena Jums tur - ex draugs nodzēries, pati dzer pa 3 dienām kā minimums, bērna tēvs despotisks....trūkst vēl detaļu, kurš un cik ilgi sēdējis aiz restēm. Piedod, bet ja gribi mainīties, nomaini vidi par 100%. Neviena ex pie horizonta, neviens cits paziņa vai labu ieteikumu sniedzējs, neviens, tikai jaunas sejas un kontā alimenti!!!!
16.08.2018 15:31 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man prātā nāk aina no Interni , kur Fils izdomāja ,ka ir alkoholiķis ,jo kož katras brīvdienas un jau ir sācis arī lāpīties :-D aizgāja uz AA , kur par viņu visi ierēca , nu tādi īstie aļiki ar stāžu un tik dienas cik autore plosto , tik viņi ir skaidrā, pat mazāk :-D:-D
Tev ir jāatrod balanss, plostot vienai mājās ir tizli un garlaicīgi un es te nedomāju ikvakara vīna/ruma glāzi, bet sēdēt 4-5dienas 4 sienās un buhāt ir garlaicīgi. Izej cilvēkos, uzvelc kāsi pirms kino apmeklējuma , variantu ir 100 nevajag sevi aprobežot ar dzeršanu mājās.
16.08.2018 15:37 |

Reitings 14
RedJasper Tu pārprati. Es dzeru 3 dienas mēnesī. Un man arī tas liekas par daudz. Ex arī nedzēra katru dienu. Tikai tajās dienās, kad "es viņu izbesiju". Mēs jau vairs kopā nedzīvojam, bet ne viņam, ne viņa vecākiem nav aizliegts ar bērnu tikties - tam neesot pamata.
16.08.2018 15:40 |

Reitings 741
Es piekrītu weee, izklausās, ka tev ir garlaicīgi! Kāsis nav priekš manis, bet vari atļauties šad tad aiziet patusēt un iedzert! Ja vien pārējā laikā atrodi sev veselīgāku hobiju!

Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Piekrītu Bonecutie, ka nekas nav zaudēts, jo pati apzinies problēmu un vēlies to risināt! Manuprāt, zaudēts ir tad, kad cilvēks jau ir dziļā alkoholisma purvā, bet pats noliedz problēmas esamību un uzskata, ka viss ir normāli.
Noteikti ieteiktu sākt ar sapulču apmeklēšanu, lai apzinātos, ka neesi viena, ka ir vēl citi ar tādu pašu problēmu un ka, lai arī cik bezcerīgi tas liktos, no šī purva ir iespējams tikt ārā. Parunājot ar cilvēkiem, kuriem tas ir izdevies, sapratīsi, ka arī Tu to vari.
Man personīgi zināmi divi cilvēki, kuri cietuši/cieš no alkohola atkarības. Pirmais, par spīti tam, ka vairākkārt nodzēris gan darbu, gan attiecības, joprojām uzskata, ka viņam nav nekādu problēmu un ka pieci aliņi vakarā nav nekas, un ka brīvdienu pavadīšana bezsamaņā ir normāls laika pavadīšanas veids. Un tad ir otrs cilvēks, kurš tam visam nolēma pielikt punktu, sākot apmeklēt AA sapulces. Tajās apzinājās savu problēmu, iepazinās ar citiem cilvēkiem, redzēja to, ka ir lieliski piemēri tam, ka cilvēks var tikt ārā no alkoholisma purva, var atgriezties normālā dzīvē, var sasniegt daudz vairāk kā tad, kad vienīgais ikdienas prieks bija glāzītes pacelšana. Tagad cilvēks strādā labā darbā, no jauna mācās veidot attiecības, iet uz saviem mērķiem un, kas pats galvenais, vairs nelieto alkoholu ne pilītes. Un mirkļos, kad, kā pats atzīst, jūt, ka var norauties, vairs nekaunās par to runāt ar apkārtējiem, nenoslēdzas sevī, bet meklē palīdzību. No sirds vēlu, lai Tev izdodas!

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja ir tik traki ar tiem plostiem.. aizej pie ārsta, lai izraksta Tev medikamentus (disulfiram), pieļauju, ka nepieciešama arī psihoterapeita palīdzība.
16.08.2018 15:44 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Psc šis ir bomba no 365 dienām tu dzer 36 , tiešām ej uz AA , lai kādam ir par ko ierēkt un iespējams tad tev pa ērsies vismaz kaut kāds priekšstats par alkaholismu
16.08.2018 15:44 |

Reitings 806
Tu pārprati. Es dzeru 3 dienas mēnesī.

Kas tad Tu par alkoholiķi? Tu esi parasts cilvēks, kas noguris no ikdienas ar bērnu un pie izdevības 3dienas mēnesī atlaiž bremzes.
Piekrītu wee....dari to citur, ne viena....atrod draugus, vai ko tml.
16.08.2018 15:45 |

Reitings 741
Pag, pag, STOP!
16.08.2018 15:46 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
No vienas puses jā, 3 dienas mēnesī nav alkoholiķe.. Bet autore teica, ka sākumā tā ir bijusi vīna glāze, bet tagad 3 dienas ir nemitīgā plostošanā. Progress ir tā kā acīmredzams, nē?
Autorei... pirmkārt, labi, ka Tu apzinies problēmu. Attiecīgi viss nav tik slikti, kā to mēdz mālēt.. varbūt.. pamēģini dažus mēnešus neatdot bērnu prom, ja viņš ir kā enkurs, kas tur Tevi skaidrā? Varbūt tās pāris dienas izmanto, lai kaut kur paceļotu kaut vai pa LV, padarītu ko kopīgi, atpūstos un tad turpinātu savas ikdienas gaitas...
16.08.2018 15:48 |

Reitings 331
Reģ: 12.06.2012
Cilvēki, nopietni? Viņa saprot, ka viņai ir problēmas un jūs iesakat turpināt tādā pat garā, kamēr 3 dienu vietā tās būs visas 30?
16.08.2018 15:49 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Viņa dzer līdz KOMAI, kā pati raksta. Tas nav nekāds ''gadās atlaist''.
16.08.2018 15:50 |

Reitings 741
Atsaucoties uz vienu no senākām diskusijām, attiecības ar ārzemniekiem. Mans ārzemnieks bija pārsteigts, ka varu piektdienas vakarā izdzert četrus alus un būt plus mīnus ok. Viņš dzer vienu-2 alus KATRU dienu, plus pusdienas pārtraukumā piešaut konīti pie kafijas. Viņš mani nosauca par alkoholiķi, jo vienu vai divas reizes nedēļā iedzeru pavairāk, bet saglabājot savu normālo būtību. Te nu mums bija strīds, kurš ir lielāks alkoholiķis- tas, kurš ne vakaru nespēj iedomāties bez alus, vai meitene, kura vienreiz nedēļā saprātīgi izdzer nedaudz pār mēru.
16.08.2018 15:51 |

Reitings 806
Viņa dzer līdz KOMAI, kā pati raksta

Man ir stipras aizdomas, ka cilvēks no mušas pūš ziloni. Tad viņa alkoholiķe, tad tikai 3 dienas mēnesī dzer, tad viņa saka līdz komai dzerot, bet beigās komas vietā būs vienkārši normāli saņēmusies meitene. Vispār, ja 3 dienas ir koma, tad ar vienu dienu nepietiks, lai ar buljoniem atgūtos.
Nav ko veidot problēmas, kur viņu nav. Pati sev dzīvi čakarē ar izdomātām fantāzijām.
Es arī vidusskolu beidzot dzēru ne vairāk kā vienu alu nedēļā. Man arī ir ārprātīga tendence pieaugt alkohola patēriņam, ja salīdzina pret to vienu glāzi. Nu nevajag pārspīlēt, bet atlaižot patiešām nedarīt to vienai, bet izklaidēties. Laimīgiem cilvēkiem galvā mazāk prusaki skraida.
16.08.2018 15:56 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Cilvēki, nopietni? Viņa saprot, ka viņai ir problēmas un jūs iesakat turpināt tādā pat garā, kamēr 3 dienu vietā tās būs visas 30?

Viņa dzer līdz KOMAI, kā pati raksta. Tas nav nekāds ''gadās atlaist''.

++++
Autore, ļoti labi, ka tu savu problēmu jau apzinies tagad. Tātad tev viņa traucē un labi, ka tā!
Noteikti aizdodies līdz AA, ja jūti, ka vajag.
16.08.2018 16:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits