Patriarhāts - vai atbalstāt?

Reitings 16
Reģ: 08.11.2016
Vairākkārt esmu aizdomājies par dažnedažādiem vīrieša un sievietes attiecību modeļiem, un gribas jautāt - vai jūs attiecībās atbalstāt izteiktu vīrieša dominanci, ar to domājot visu lēmumu pieņemšanu, tostarp galavārdu viņa rokās, cietu un stingru valodu un attiecīgiem uzskatiem, spēju materiāli nodrošināt sevi un tuviniekus, atbildības sajūtu un milzīgas rūpes pret sievieti un viņas bērniem (ja tādi ir), kas mijas ar šī vīrieša aizkaitināmību, nemiera garu, brutalitāti, un sievietei šādās attiecībās vārds, ko bilst, īsti dots netiek, viņai ir jābūt mierīgai, emocionāli noturīgai, iejūtīgai, augstsirdīgai, pazemīgai. Sieviete pamatā rūpējas par mājokli un bērniem, gaida mājās no darba vīru ar prieku un smaidu sejā, vispār neatļaujas nevienu "zāģēt", savukārt vīrietis sūri strādā, lai nopelnītu ģimenei iztiku, rāj sievu un bērnus pēc vajadzības, un visa materiālā atbildība gulstas uz vīra pleciem. Vai ir bijusi šāda vai līdzīga attiecību pieredze? Jūsu viedokļi?
14.08.2018 03:35 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
14.08.2018 10:40 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kāpēc lai es atbalstītu vardarbīgu attiecību modeli, kur esmu nostādīta kalpones lomā? Ko tādu atbalsta tikai vāja rakstura sievietes bez sava viedokļa vai arī tādas, kas rod savu labumu un izliekas, ka atbalsta.
14.08.2018 10:47 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
vispār neatļaujas nevienu "zāģēt", savukārt vīrietis sūri strādā, lai nopelnītu ģimenei iztiku, rāj sievu un bērnus pēc vajadzības

Kapēc kāds vispār būtu jārāj? Saprotu, ka tas var strādāt tad, ja sieva ir aizrunāta jau bērnībā vai nopirkts, bet brīvprātīgās attiecībās? Kāpēc jārāj sieva vai jāzāģē vīrs ko?
14.08.2018 10:47 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
No Tava tekstinja der tikai speeja materiaali nodroshinaat, ruupes un atbildiiba, aamen. Paareejo vari sabaazt sev tur, kur saule neiespiid :-D:-D:-D
Es, protams, vareetu paarrakstiit Tavu tekstinju interpretaacijaa, kas atbilst maniem uzskatiem un dziivesveidam, bet tad te sievietiishu-paklaajinju konsiilijs un viirietiishu parodijas saaks kviekt, ka es runaaju par pasaku teeliem :-D
14.08.2018 10:49 |

Reitings 114
Reģ: 30.03.2018
Es atbalstu dzimumu līdztiesību, kas attiecību gadījumā nozīmē iespēju izvēlēties attiecību modeli, kas patīkams un pieņemams abiem partneriem. Ja tas konkrētā gadījumā ir pēc abu vēlmes nedaudz nošķiebies no līdzvērtīgām attiecībām un sagadījies kaut kas patriarhātam līdzīgs, tad forši, bet neba jau visām sievietēm vajadzīgs Dominus un neba jau visi vīrieši ir derīgi par tādu būt.
14.08.2018 11:07 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Nekad mūžā.
14.08.2018 11:25 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Neatbalstu. Es attiecibas mekleju partneri, nevis pazemojumu.
14.08.2018 11:31 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
atbildības sajūtu un milzīgas rūpes pret sievieti un viņas bērniem (ja tādi ir), kas mijas ar šī vīrieša aizkaitināmību, nemiera garu, brutalitāti, un sievietei šādās attiecībās vārds, ko bilst, īsti dots netiek,

Slimi. Neuzskatu to par attiecību modeli, bet gan par tiešu vardarbību pret sievieti. Kā var milzīgas rūpes iet kopā ar brutalitāti? Tev ar galvu viss ok, ja spēj to uzskatīt par attiecību modeli, nevis noziedzību? Un vēl tādās ģimenēs arī bērni parasti izaug traumēti un nereti paši kļūst par varmākām.
Nē, kategoriski neatbalstu tādas attiecības. Arī būšana par mājsaimnieci, kas regulāri pucē mājas, audzina bērnus, gatavo ēst, rūpējas par vīru, ir atbildīgs un nogurdinošs darbs. Tas, ka vīrs iet uz darbu, lai pelnītu naudu, nenozīmē, ka sieva tikai skatās seriālus un vakariņas uztaisās pašas.
Normālās, veselīgās attiecībās, pāris viens otru nevērtē pēc kaut kādiem stereotipiem - dzimuma, dzimtes, naudas daudzuma utml. Manās attiecībās ar partneri esam arī labākie draugi, cienām viens otra viedokli un bieži vaicājam padomu dažādos jautājumos. Neatbalstām vardarbību, un milzīgas rūpes, atšķirībā no autora, nesaistām ar brutalitāti, bet gan ar maigumu, iejūtību, smalkjūtību, ieklausīšanos un neviltotu izpalīdzību gan ikdienā, gan dažādās dzīves situācijās.
14.08.2018 13:44 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Mans viirs nesit mani,nelamaa-nemaak vispaar lamaaties,rupji runaat!Nav nekaadas vardarbiibas utt.Es teicu ,ka paklaujos -manaa gadijumaa tas izskataas taa,ka vins pienem visus lielos leemumus-maajas remonts,iipasumu pirksana ,paardosana.Noteikti dominee ,ja runa ir par maajas dizainu,lietu pirksanu,celojumu veiksanu uttVins ir domineejosa persona naudas jautaajumos,jo maksaa pilniigi visus reekinus.
14.08.2018 14:03 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
.Noteikti dominee ,ja runa ir par maajas dizainu,lietu pirksanu,celojumu veiksanu uttVins ir domineejosa persona naudas jautaajumos,jo maksaa pilniigi visus reekinus.
mans ar visu maksa, bet izvelos es..:-D
14.08.2018 14:07 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Protams, ir dzirdēts par tādām attiecībām, kurās notiek šausmu lietas, bet atkārtojos, es to nesauktu par attiecību modeli, bet gan par bēdu stāstu.
Nesen vienā no Cosmo diskusijām jau tika rakstīts, ja vienkārši ir tādi vīrieši , kuri gūst baudījumu, piepildījumu vai tādējādi pabaro bērnības/ jaunības kompleksus, PAZEMOJOT sievieti. Un ir tādas sievietes, kuras to visu pieļauj, tā teikt - CIEŠ, bet MĪL. Pierod un beigās vairs nespēj dzīvot savādāk kā vien upura lomā. Iet pa ielu ar uzdauzītām acīm blakus tam jefiņam, ieķērusies elkonī, un laimīgi smaida.
Drausmīgi. Kāpēc nepietiek ar dominēšanas - pakļaušanās spēlītēm gultā, ja abiem partneriem tas šķiet interesanti?
14.08.2018 14:08 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
vai jūs attiecībās atbalstāt izteiktu vīrieša dominanci, ar to domājot visu lēmumu pieņemšanu, tostarp galavārdu viņa rokās, cietu un stingru valodu un attiecīgiem uzskatiem, spēju materiāli nodrošināt sevi un tuviniekus, atbildības sajūtu un milzīgas rūpes pret sievieti un viņas bērniem

kas mijas ar šī vīrieša aizkaitināmību, nemiera garu, brutalitāti, un sievietei šādās attiecībās vārds, ko bilst, īsti dots netiek, viņai ir jābūt mierīgai, emocionāli noturīgai, iejūtīgai, augstsirdīgai, pazemīgai

nē, var iztikt mierīgi arī bez tā
Sieviete pamatā rūpējas par mājokli un bērniem

gaida mājās no darba vīru ar prieku un smaidu sejā

atkarīgs no garīgā, bet vispār jā
savukārt vīrietis sūri strādā, lai nopelnītu ģimenei iztiku, rāj sievu un bērnus pēc vajadzības, un visa materiālā atbildība gulstas uz vīra pleciem

nu drīzāk jā, nekā nē
kopsavilkumā - nevajag aiziet galējībās, tomēr dzimumu lomai ir jābūt atšķirīgai. vīrietim ir jājūtās kā vīrietim un sievietei ir jājūtas kā sievietei, tad būs harmonija (es spriežu pēc sevis, varbūt kādam tas nederēs).
un nē, es nesēžu vīram uz kakla, mēs pelnam šobrīd nu jau līdzīgi, lai gan sākumā pelnīju stipri mazāk. tomēr, es ļauju viņam būt vairāk noteicējam, dažkārt speciāli paklusēju, lai viņš pieņem lēmumus un man tas patīk! protams, es varu visu arī pati, tomēr man patīk, kad vīrietis ir vīrietis un es varu būt sieviete. tas jau neizslēdz vienlīdzības sajūtu, kad to tiešām vajag.
man bija īsas attiecības, kur es biju, nu, teiksim tā, vairāk mātes lomā, pelnīju vairāk, izlēmu kur/ko/kad, izrādīju iniciatīvu, un ziniet, nafig tādas attiecības :-D. un ar vīrieti "zem tupeles", lai arī cik komfortabli tas nebūtu, mums arī nebūtu pa ceļam..
14.08.2018 14:26 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
DieKleineHexe, raksti vien, lai tas konsīlijs kviec.:-P:D
.
Labprāt palasīšu, un gan jau ne viena vien. ;):D:D:D
14.08.2018 14:28 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Neatbalstām vardarbību, un milzīgas rūpes, atšķirībā no autora, nesaistām ar brutalitāti, bet gan ar maigumu, iejūtību, smalkjūtību, ieklausīšanos un neviltotu izpalīdzību gan ikdienā, gan dažādās dzīves situācijās.
Vai ir iespēja uzzināt, kur autors ir paudis šādu uzskatu?
..
Te dažas sasaistīja naudas pelnīšanu ar brutālu vīrieša teikšanu pār sievieti manu komentāru kontextā, it kā es atbalstītu šādu saistību. Tas nebija domāts tā. Ar to bija domāts tas, ka vīrieša teikšana pār sievieti ir attaisnojama gadījumā, kad sieviete pati pieprasa, lai vīrs pelnītu vairāk, vai kaut kā citādi no viņa pieprasa kaut kādus labumus vai to izdaudzināto "pieredzi" - lietu, kuras nozīmi gandrīz neviens nesaprot neatkarīgi no dzimuma.
14.08.2018 15:16 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Riidziniece-man nav nekaadu pretenziju vina leemumos par dizainu maajaa,jo muusu gaumes loti sakriit.Vinam patiik tomeer tas "peedeejais vaards" visaa-tas gan tiesa.
Es nejuutos "zem tupeles" un tas ir galvenais!:-)
14.08.2018 15:32 |

Reitings 68
Reģ: 05.01.2014
Nāk prātā tikai viens tāds pāris. Un viss tieši tā kā aprakstīts. . Agrāk bija tuva draudzene, dzīvoja ar citu vīrieti, dzemdēja 2 bērnus un izšķīrās no viņa, tad satika pašreizējo partneri. Viņš pieņēma viņas bērnus, rūpējās par viņiem... Sākumā izskatījās nu ļoti labs cilvēks. Bet ātri vien izlīda visi šie tarakāni, terors, varas izrādīšana, eksistē tikai viņa viedoklis, bērnus audzina kā zaldātiņus, draudzenei teikšana vispār nekāda, tik dari ko liek, jo viņš pelna naudu, strādā smagu darbu. Tas ir briesmīgi, sievietei vispār nav teikšana, kā mazam bērnam. Vēl tas, ka vīrietis grib sēdēt tikai mājās un tas jādara arī sievietei - kāda izklaide viņai, ja viņš ir noguris. Fujj, man tas šķiet absolūti nepieņemami, tāpēc draudzība arī beigusies. Bet uzskatu, ka pie tā vainīga ir sieviete, protams prasības pret vīrieti krītas, ja jau ir 2 bērni no cita vīrieša, bet visu tālāko dzīvi dzīvot kāda pakļautībā, tā jau bija, manuprāt, viņas izvēle. Ak jā, pat runāt nedrīkstēja neko lieko, respektīvi par mājas dzīvi, tad varēja dabūt "mājas arestu".
14.08.2018 15:45 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
A kāpēc sievietei uz to parakstīties, ja mūsdienu Latvijā gandrīz uz katra soļa izplatītajā ģimenes modelī vīrietis pilnībā uztur ģimeni, visu naudu atdod sievai un vēl klausās sievas zāģēšanu, ka nepelna pietiekami?
14.08.2018 15:47 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Lai kā mēs sievietes gribētu domāt, ka esam ar vīriešiem vienlīdzīgas, tomēr ir jāskatās acīs patiesībai - pasaulē valda vīrieši un savu pozīciju sievietēm atdot nemaz netaisās. Paskataties kas ir valstu vadītāji, kas ir vairākumā valdībās, kuri ir miljonāru sarakstu augšgalā utt. Un tās sievietes, kas ir izsitušas sev vietu līdzās vīriešiem - cik viņām ir bijis jānopūlas, lai veči viņas uztvertu nopietni. Un šaubos, ka tuvākajā laikā tas krasi mainīsies.
14.08.2018 15:47 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Pret ko Tev ir iebildumi?

Pret to, ka Tu neprecizēji, ka uzrunā savas potenciālās otrās puses kandidàtes, bet uzrunā sievietes vispārīgi.
14.08.2018 15:53 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Ja atkāpjamies no barbaru būšanām ar lamāšanu, kaušanos un vienam otra apklusināšanu, tad arī patriarhātam ģimenē nav nekāda vaina, ja tas ir konkrētai ģimenei derīgs un pieņemams modelis. Uzsveru - ģimenei, nevis sabiedrībai (politikai, finansēm, izglītībai utt.)
14.08.2018 16:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!