Attiecības ar čali no citas valsts/kultūras/rases ...

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Zinu,ka šādas tēmas jau ir bijušas desmitiem,bet nu jauni cilvēki,jauni uzskati...
Vai jūs varētu,vai jau esat izveidojušas attiecības ar vīrieti no citas valsts? Vai jums netraucētu cita valoda,radi,uzskati,ēdiens utt?
Ir tā,ka šobrīd esmu sākumposma tikšanās frāzē ar puisi no vienas no Āfrikas valstīm. Protams,sākumā viss liekas jauni un saulaini,jauni iespaidi,jauni paziņas utt,bet vai ilgtermiņā nesāks rasties pārāk lielas viedokļu atšķirības utt?
Tas tā,tēma papļāpāšanas pēc.
12.08.2018 20:14 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Gan jau teikumā "man negaršo melnā maize" saskatīsi visu ko. :D
16.08.2018 19:39 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Duujaa-labs piemeers!!!:-DNu katrs var domaat ko grib,vai ne?
16.08.2018 19:47 |

Reitings 63
Reģ: 02.10.2017
Skudrulāci- Es nevienu savas rases cilvēkus neapvainoju. Man nav iebildumu pret cilvēkiem, kas nevēlētos būt attiecībās ar citas rases cilvēkiem vai pat tiem, kam šādas attiecības liekas apšaubāmas. Tā ir katra brīva izvēle.
Man ir iebildumi pret cilvēku nespēju apzināties, ka mēs dzīvojam civilizētā valstī ar Latvijas Satversmi un likumdošanu, kas paredz vienlīdzīgu izturēšanos pret visiem Latvijas pilsoņiem -kas sevī ietver arī manus tumšākas nokrāsas bērnus, starp citu.
Nelietošu tavus vārdus, jo man nav pieņemami lamāties publiskā telpā- kā šis forums, bet norādīšana uz problēmu nav cilvēka aplikšana.
Šausmas, nu tiešām kāds vispār var būt attaisnojums bumbumbumbir situācijai - ielikt mēslus bērna ratos? Reizēm šausmīgs kauns, ka esmu latviete.

Citējot manus kaimiņus, kas bija šī pasākuma vaininieki- mani melnie bērni un mēs kā ğimene esam fekāliju līmenī. Un zini, tāpat bija cilvēki, kam to stāstīju un kas tā cītīgi man mēğināja teikt, ka tas jau nav ļauni domāts- mani kaimiņi neesot rasisti, viņi vienkārši neesot vēl pieraduši, neesot tādus kā mēs redzējuši- respektīvi tas esot attaisnojams.
16.08.2018 19:49 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Ir atšķirība, vai cilvēka uzskati par citiem cilvēkiem balstīti (1) vērtējot kādai rasei, tautībai, valstij, amatam, dzimumam, ienākumiem, izglītības līmenim utt. persona pieder vai (2) skatot personas iekšējo pasauli - domas, idejas, spriedumus, darbus utt. - skaistums, tāpat kā nesmukums nāk no iekšām.
Tu neizdarīji būtisku precizējumu - formālajam izglītības līmenim, jo neprecizētais pieder pie tiem otrajiem. Tavs rakstījums nav nekāds jaunums, jo jau sev ir skaidrs, cik zemu tiek novērtēti cilvēku uzskati, idejas, bet cik augstu - formalitātes.
16.08.2018 19:50 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Par tiem bērnu ratiņiem un mēsliem - ticu, ka tā tas notika un tas ir briesmīgi. Mana māsa, kuras bērni ir tumsnēji, arī nelabprāt brauc uz Latviju tādēļ, ka cilvēki skatās vai izsaka nepatīkamas piezīmes. Viņas vīrs pēc vienas ciemošanās reizes teica, ka vairāk nebrauks. Es domāju, ka nepatīkami reaģē zemākais slānis, pieskaitot to pašu dehexi. Stāstīt par saviem panākumiem internetā mēs visi varam, es arī varu sevi nosaukt par Vîķi-Freibergu. :D
16.08.2018 19:51 |

Reitings 3871
Daarta -vai ne?!Tas gan!:-D
Nu ,pa pusei anoniimaa forumaa ,cilveekiem lielaaka drosme izteikties,tas nu gan taisniiba!
16.08.2018 19:55 |

10 gadi
Reitings 3734
bumbumbumbir, Tavs 16.08.2018 19:49 komentārs it kā nav pretrunā ar manējiem. Bija runa par to, vai DieKleineHexe komentāros ietverts rasisms.
16.08.2018 19:56 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Izlasot to stāstu par fekālijām bērnu ratiņos, man skudriņas pārskrēja pāri. Kā var būt tik neaudzināti, tik rupji, tik anormāli briesmīgi cilvēki? Tas ir reizē skumji un pretīgi.
16.08.2018 20:02 |

10 gadi
Reitings 3734
Mana māsa, kuras bērni ir tumsnēji, arī nelabprāt brauc uz Latviju tādēļ, ka cilvēki skatās vai izsaka nepatīkamas piezīmes. Viņas vīrs pēc vienas ciemošanās reizes teica, ka vairāk nebrauks.
Ne tikai ārzemnieki. No latviešiem bēg arī paši latvieši. Turklāt, ne vien no tādiem, kuru domas, runas un darbi sakrīt, bet arī no tādiem, kas runā vienu, bet domā un dara otru.
Es domāju, ka nepatīkami reaģē zemākais slānis, pieskaitot to pašu dehexi.
Kārtējais gadījums, kad liekuļi tiek celti svēto godā, bet tas, kurš pasaka patiesību, tiek nopelts. Vislabākais piemērs - Jēzus pirms 1985 gadiem (vismaz tā tiek uzskatīts). Tagad cilvēki stāv baznīcā altāra priekša liekuļodami. Ja viņi būtu pirms pieminētā laika, ne tā vien izrīkotos attiecībā pret augšminēto cilvēku.
16.08.2018 20:05 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
skudrulacis, neredzu nekādu atķirību, vai 'Emocionālās Vardarbības Upuru Laboratorijas' sieviešu dzimuma eksperimenta trušus spīdzina formālo vai neformālo izglības līmeni ieguvušais - trušiem nepatīkami un sāpīgi abos gadījumos.
16.08.2018 20:10 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Vācu raganai smalka nodarbošanās esot HAHAHA. OMFG tā izsmieties var. Nopietni. Nē nu var jau te forumā anonīmi dirst uz vella paraušanu, bet realitāte, cilvēkiem kam somiņas pa tūkstošiem un "smalka" profesija, vnk nav laika sēdēt kkādos forumos un katrā komentārā pie tam gāzt ārā savus vēmekļus burtu un vārdu salikumā. Un valodas līmenis arī ir krietni augstāks cilvēkiem ar "smalkām" profesijām :)
Turpinam sapņot cik te katra otrā bagāta eiropiete ar smalku nodarbošanos un valentino rokassomiņām :)
16.08.2018 21:43 |

Reitings 3
Reģ: 21.06.2018
Aizbraucu vēl tīņa vecumā un dzīvoju jau gadus 10 ārzemēs, dažādos kontinentos un atpakaļ īsti nevelk. Topošais vīrs ir pakistānietis un esam vienojušies vienmēr dzīvot trešajās valstīs. Iepriekš esmu draudzējusies arī ar ķīnieti un amerikāni. Neteiktu, ka ar amerikāni, kas kulturāli laikam ir vistuvākais man būtu bijušas vislabākās attiecības.
Šobrīd liekas, ka viss tomēr ir cilvēkā. Visi mani iepriekšējie draugi tāpat kā es vairāk vai mazāk bija gadiem dzīvojuši ārpus savas valsts. Ķīnietim pēc kāda laika sāka nākt ārā gājieni, kas viņā pat īsti nereģistrējās kā nekas īpašs bet tomēr bija pilnīga Ķīna :-D. Izšķīrāmies tomēr jo bija citi ilgtermiņa mērķi dzīvē, bet es uzskatu, ka viņš bija lielisks piemērs tam kā cilvēks ar labu izglītību un lielu pieredzi ārzemēs un labu darbu tomēr sevi un savas tendences neapzinās.
Ar topošo vīru atkal savādāk - ir kulturālas nianses, bet mēs tomēr abi, viņš jo īpaši, esam nobriedušākas personības un varam uz savām kultūrām paskatīties no malas tāpēc ir salīdzinoši viegli iziet uz kompromisiem un iejusties otra ādā. Jā, es būtu priecīgāka ja viņš nebūtu no konkrētās valsts un reliģijas, un viņš noteikti būtu priecīgāks, ka es būtu nedaudz savaldīgāka reizēm, bet kā viņš man saka "everybody is a package" un viņu es ne pret vienu citu nemainītu!! :-P
Cita starpā mūsu paziņu lokā ir daudz starpkulturālu pāru un piemēram 2 viņa labākie draugi, arī vismaz uz papīra musulmaņi, ir apprecējušies ar ķīnieti un ebrejieti un abiem pāriem ir lieliskas karjeras gan sievai gan vīram un ļoti skaisti, jauki bērni. Nedomāju, ka kultūra ir šķērslis, bet abām pusēm ir jābūt kaut kādam līmenim personības apzinātībai un atvērtībai pret citām kulturālām ietekmēm, un kā jebkuram pārim līdzīgiem mērķiem dzīvē un vismaz saskanīgām, ja ne līdzīgām vērtību sistēmām. Nekad nebūtu domājusi, ka precēšos ar musulmani no Pakistānas, bet ja kopā ir labi un viens otru var atbalstīt savu individuālo un kopīgo mērķu sasniegšanā, tad kāpēc gan ne?
17.08.2018 00:02 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
DieKleineHexe: Mana veertiiba ir daudz lielaaka kaa dazhai labai intelekta apdaliitai latvju peleekajai

Lol, tikai nevajag. Tu esi absolūta imbecīle.
---------------------------------------------------------
Paskatīsimies, ko konkrēti DieKleineHexe ir izteikusi savos komentāros ignorējot visus ad hominem:
DieKleineHexe: Oi, Francijaa dzimis melniitis buushot kaa francuuzis, actinjas aizveriet, kad sapnjojiet

DieKleineHexe: Melniishu vieta ir tur, kur taa bija liidz verdziibas atcelshanai shtatos

Tātad:
1) Ir neiespējami, ka Francijā dzimis melnādains indivīds varētu būt civilizēts integrējies pilsonis. Vairāku paaudžu afro-franču politiskā reprezentācija vietējās pašpārvaldēs un parlamentā kopš pagājušā gadsimta sākuma neko nenozīmē. Netieši norādīts, ka melnādaini cilvēki pēc definīcijas nespēj adaptēties rietumnieciskam pasaules uzskatiem un pēc-apgaismības laikmeta demokrātiskajai sabiedrības iekārtai.
2) Melnādaino cilvēku vietai sabiedrībā būtu jābūt pašā apakšā bez jebkādām pašnoteikšanās tiesībām. Civilizācijai tikai nāktu par labu, ja mēs virzītos uz verdzību balstoties uz ādas krāsas atribūtu.
DieKleineHexe: Melniishu miiljotaajas var droshi jozt uz kaadu melniishu etnisko miitnes zemi vai arii doties uz Eiropas dienvidu galu, pietauvot vinju plostus Paarprastais humaanisms

DieKleineHexe: Bet, nee, labaak ej kultuuras veertiibu apmainjaa kaadaa melniishu beeglju nometnee

Turpinot:
Cilvēki, kuri uzskata, ka pastāv melnādaini indivīdi, kas spēj dot sabiedrībai pievienoto vērtību vai garīgu devumu, ir idioti. Visi melnādainie cilvēki var tikt automātiski pielīdzināti gan kara, gan ekonomiskajiem bēgļiem no tuvajiem austrumiem un ziemeļāfrikas mentalitātes, izglītības un vērtību ziņā. Starp simtiem miljonu cilvēku nepastāv plaša amplitūda kultūras un personīgo īpašību aspektos.
DieKleineHexe: Cik daudz no savu etniskos dzimtenju resursiem melniishi ir jeegushi izmantot? Cik daudz melniishi ir devushi planeetas progresaa? Cik mums Nobela preemijas laureaatu, piemeeram, starp melniishiem? Melniishi prot skriet, speeleet basketbolu (meerkakjim arii var iemaaciit bumbu iemest grozaa)]

Līdz 2017. gadam kopumā ir bijuši 923 laureāti, no kuriem 49 bija sievietes un 19 pārstāvji no āfrikas un karību valstīm (neskaitu etniski baltādainos dienvidāfrikas pilsoņus un etniski melnādainos no ne-Āfrikas valstīm). Skatoties uz globālo afrikāņu/karību populāciju (1.4 vs 3.75 miljardi), mēs iegūstam vidēji 73.7 miljonu melnādaino uz laureātu pret 76.5 miljonu sieviešu uz laureātu. Secinājums – globāli sievietes ir dumji zvēri, kam pienākas zemcilvēku statuss? Nē, vienkārši statistiski vīrieši tiek vairāk reprezentēti pašās ekstrēmākajās (augstākasjās un zemākajās) IQ distribūcijas procintelēs nekā sievietes, bet tas nekādi neļauj veikt pieņēmumu, ka paņemot nejaušus piemērus no sieviešu populācijas šīs indivīdes būs stabili mazāk inteliģentas par vidējo vīrieti.
Pat ja mēs pieņemam ka vidēji melnādaino populācijas vidējais IQ ir par 15 punktiem zemāks nekā baltādanaijeim izslēdzot visus vides faktorus izņemot ģenētiku (kas neatbilstu realitātei), tas joprojām nozīmētu, ka vairāk kā puse no šīs populācijas inteliģences ziņā neatšķirtos no baltādainās amerikāņu populācijas. Āfrikā šīs atšķirības ir ekstrēmākas, kas ir loģiska likumsakarība ņemot vērā nestabilo sabiedrības organizāciju, slimības, klimatu, korupciju, pārapdzīvotību un infrastruktūras trūkumu, kas pilnībā sagrauj indivīda izaugsmes iespējas kopš dzimšanas. Ja es vai tu būtu piedzimis Somālijas ciematā, mēs nebūtu labāki par tavu tipisko bēgli.
Cilvēku kategorizācija pēc ādas krāsas nav loģiska, to var darīt tikai uz individuālas bāzes vai vairāku faktoru kombinācijas kurā rasei ir tikai korelatīva funkcija.
DieKleineHexe: ieteikshu kvartaalus, kuros vareesi sastapt melniishus vairumaa un parunaat, piemeeram, par Kanta “Tīrā prāta kritiku”, shie tak taadi jauki un inteligjenti vairumaa bet varbuut Tu veelies panjemt mugursomu un izbraukt cauri Aafrikas kontinentam? Es Tev ieteikshu apskates veertas valstis, kuraas ir jauki un iteligjenti melniishi, noteikti Tevi uz rokaam iznesiis cauri dzungljiem, korii citeejot Niichi

DieKleineHexe: Tas, ka uz kaadiem desmit tuukstoshiem eksistee kaads viens, kursh ir kaut ko devis shai planeetai, man galiigi pie pakaljas. Skumstu par to, ka shatos savulaik atceela verdziibu

Cik liela varbūtība, ka izejot uz ielas, vidējais cilvēks (nedalot pēc darba/izglītības sektora), kaut vai tipiskā Eiropas valstī, neatkarīgi no etniskās izcelsmes būs sagatavots apspriest tavu Nīči, Hēgeli, Kantu vai jebkādus advancētu epistamoloģiju? Tu dali pēc rases vai izcelsmes valsts, nevis pēc iepriekš minētājām darba un izglītības kategorijām, kas atļauj pilnība ignorēt cēloņa apstākļa likumsakarību.
Verdikts:
1) Tu neargumentēji to ka, tiekoties ar noteiktas valsts vai reliģijas pārstāvi, ir lielāks skaits POTENCIĀLO riska faktoru. Tu neargumentēji to, ka indivīdi no specifiskām kultūrām ar noteiktām īpašībām (neskaitot ādas krāsu) ir problemātiski. Tu atklāti atbalstīji verdzību un indivīda tiesāšanu pēc ādas krāsas, netieši arī norādot, ka āfrikāņu izcelsmes cilvēki ir ģenētiski predisponēti būt zemcilvēki neatkarīgi no vides.
2) Tev nav nekādas sajēgas kā interpretēt statistiku un vienkārši mētājies ar skaitļiem, kas ir izrauti no vienas vietas.
3) Pieļauj pašu pirmo un elementārāko kļūdu datu analīzē – jauc korelāciju ar cēloņsakarību.
4) Tavi komentāri ir parādījuši akūtu analītiskās un abstraktās domāšanas spējas trūkumu un man ir apnicis uzkaitīt individuālās detaļas, kas to norāda.
skudrulacis: DieKleineHexe textos nebija rasistisku izteikumu.

Tu esi pilnīgs idiots. Bez tālākiem komentāriem.
17.08.2018 01:07 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Skaļi aplausi lietotājam Ghost.
17.08.2018 01:31 |

Reitings 745
Reģ: 22.07.2018

Pievienojos!
17.08.2018 01:58 |

Reitings 3871
Te bija jautaajums,vai vareetu buut kopaa ,un es saku tomeer nee!Lasa ,vai nelasa to Nice,Kantu vai "Sapleestaas mezgiines"-dienas beigaas ir parasts viirietis,kurs nelauj man iedzert prosecco,nelauj peldeet okeaanaa kailai utt:-D
17.08.2018 03:41 |

10 gadi
Reitings 3734
Ghost, žēl, ka Tu par vēlu piedzimi. Tu varētu Ādolfam Hitleram labas runas sastādīt. Bet vēl viss nav zaudēts - Ziemeļkorejas vadonim Tu vari labi noderēt.
17.08.2018 05:19 |

10 gadi
Reitings 3734
Sen zināms, ka vislielākie taisnības cīnītāji paši ir pēdējie nelieši. Šī diskusija tam ir uzskatāms piemērs, kur nelietība izpaužas attiecīgā cilvēka kultūrā. Un skumji, ka šis taisnības cīnītājs matemātisko loģiku nav spējis attiecināt uz matemātiski neformulējamām lietām. Iedotu šo diskusiju apstrādāt robotam - viņš, droši vien, izdotu tādu pašu atbildi. Bet laikam jau muļķīgi no robotiem prasīt kultūru.
17.08.2018 05:36 |

10 gadi
Reitings 3734
Pat ja mēs pieņemam ka vidēji melnādaino populācijas vidējais IQ ir par 15 punktiem zemāks nekā baltādanaijeim izslēdzot visus vides faktorus izņemot ģenētiku (kas neatbilstu realitātei), tas joprojām nozīmētu, ka vairāk kā puse no šīs populācijas inteliģences ziņā neatšķirtos no baltādainās amerikāņu populācijas.
Šis ir secinājums no otras Tavu "ģeniālāko" secinājumu grupas. Tavai zināšanai, ja Tavu neviennozīmīgi noformulēto frāzi pārveido viennozīmīgā formā ".. neatšķirtos no kāda no baltādainās amerikāņu populācijas pārstāvjiem" (noteiktības labad populāciju kopas varam uzskatīt par nediskrētām), tad neatšķirtos ne vien vairāk nekā (nevis !) puse, bet gandrīz pilnīgi visi. Un šis pats rezultāts būtu spēkā arī tad, ja Tu to ar lamu vārdu apzīmēto IQ (jo latviski jau runāt vairs nedrīkst) pabīdītu kaut par 80 punktiem.
17.08.2018 06:38 |

10 gadi
Reitings 3734
Par 80 varbūt gluži ne (nezinu to visvarbūtīgāko līmeni, es tādas muļķības nepētu), bet par mazliet mazāk nekā šī līmeņa vērtību gan droši.
17.08.2018 07:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)