Attiecības ar čali no citas valsts/kultūras/rases ...

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Zinu,ka šādas tēmas jau ir bijušas desmitiem,bet nu jauni cilvēki,jauni uzskati...
Vai jūs varētu,vai jau esat izveidojušas attiecības ar vīrieti no citas valsts? Vai jums netraucētu cita valoda,radi,uzskati,ēdiens utt?
Ir tā,ka šobrīd esmu sākumposma tikšanās frāzē ar puisi no vienas no Āfrikas valstīm. Protams,sākumā viss liekas jauni un saulaini,jauni iespaidi,jauni paziņas utt,bet vai ilgtermiņā nesāks rasties pārāk lielas viedokļu atšķirības utt?
Tas tā,tēma papļāpāšanas pēc.
12.08.2018 20:14 |

Reitings 576
Reģ: 19.07.2017
Man reiz bija attiecības ar turku izcelsmes puisi. Pāris mēnešus ļoti vairījos no viņa, jo bija bail, likās "ak dievs, viņiem taču ir musulmanisms, gan jau nebūšu viņam vienīgā, sitīs mani utt.", tad vēl draudzenes visu dramatizēja... :-D Bet. Kad beigās iepazināmies nevienu sliktu vārdu nevaru teikt. Likās, ka blakus tiešām ir ļoti stiprs plecs uz kura balstīties, ļoti rūpējās pilnīgi par visu līdz pēdējam sīkumam (piebildīšu, ka nedzīvojām kopā). Tādas ļoti harmoniskas un mīlošas attiecības izveidojās, nebija strīdu, ļoti viegli bija saprasties. Viņu reliģijā bija savi principi, kurus viņi pārkāpt nevarēja, bet mani tie netraucēja uz to momentu. Lai gan viens mīnuss gan bija-ļoti prīvātīpašniecisks gan bija, nedod dies redzēja kādu paskatāmies uz mani ilgāk par sekundi. :-D Katrā ziņā nenožēloju, ka satiku viņu.
15.08.2018 18:49 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Katrs lai dara kā vēlas, bet rasistiskus kometārus lasīt tiešām pretīgi un skumji.
15.08.2018 19:43 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Skumstu par to, ka shatos savulaik atceela verdziibu

Un par šito citātu vispār nav ko teikt. Kāpēc lai kādam būtu jābūt vergam tikai savas ādas krāsas dēļ?
15.08.2018 19:45 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Daļa no latviešu lauķiem aizbraucējiem,kas strādā primitīvos darbus Anglijā, Īrijā un vēl kur var ir noteikti radījuši “lieliskus” stereotipus par mūsu kultūru.
Vismaz pasaulei lika saprast, kā ir patiesībā, lai tā nedzīvotu ilūzijās.
16.08.2018 01:01 |

Reitings 63
Reģ: 02.10.2017
Esmu precējusies ar āfrikāni ar kuru kopā nu jau audzinam bērnus.
Ir nelielas atšķirības kultūras ziņā, bet tās neesam izjutuši nozīmīgās lietās. Viņš ir kristietis, lai gan neteiktu, ka man tam ir nozīme (neesmu reliğioza).
Jāsaka gan, ka svarīgākās lietās esmu ievērojusi, ka viņa uzskati ir viņa ğimenes vides formēti, ne tik ļoti valsts. Viņš ļoti atbalsta manu karjeru, jo arī viņa ğimenē tēvs ļoti atbalstīja mātes izglītību.
Bērnu audzināšanā viņš piedalās vairāk kā liela daļa latviešu vīriešu. Labāku tēvu kā viņu būtu ar uguni jāmeklē.
Protams ir strīdi un konflikti- bet nekad tie nav kultūras izraisīti. Konfliktējam tāpat kā jebkurš cits pāris. Esam normālās attiecībās ar savām problēmām un plusiem.
Latvijā gan nespējām izturēt dzīvot- mūžīgā cilvēku lamāšanās, glūnēšana. Bērnu apsaukāšana. Mūžīgā spriedelēšana, ka viss jau vīzu dēļ no cilvēkiem, kam nav ne jausmas par to kā vispār notiek uzturēšanās atļauju utt izsniegšana. Nav vēl Latvija izaugusi līdz normālam tolerances līmenim. Pēc tā, ka mana bērna ratos tika ielikti suņa sūdi, pieņēmām lēmumu pamest šo valsti un atpakaļ neskatīties. :-D
P.S. Valodai gan ir liela nozīme, to esmu novērojusi citu līdzīgu pāru attiecībās. Vissakarīgākās attiecības ir pāriem, kur sievietēm ir laba angļu valoda (nu tā, cik nu no malas var pa kāda attiecībām spriest). Ja valoda nav ļoti labā līmenī, ir grūti izveidot nopietnas attiecības.
16.08.2018 06:54 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pēc tā, ka mana bērna ratos tika ielikti suņa sūdi, pieņēmām lēmumu pamest šo valsti un atpakaļ neskatīties.

Drausmas! :'-(
16.08.2018 08:12 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Iedomājaties, ja kāda nācija šādā pat veidā iztirzātu attiecības ar latviešu sievietēm. Vieni saka, ka tās ir labākās sievas pasaulē, citiem tik vien iespaids, kā zeltraces, palaistuves un alkoholiķes. Mēs taču pašas saprotam un redzam šeit pat forumā, ka esam tik dažādas!
16.08.2018 12:40 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Nevienu latviešu alkoholiķi nezinu, krievu alkoholiķes ir gandrīz katrā krievu ģimenē!
16.08.2018 12:43 |

Reitings 741
Ai, nu nesāksim atkal krievu-latviešu karu! Nezinu daudz krievu ģimenes, pietiek, ka zinu skumjus gadījumus latviešu ģimenēs..
16.08.2018 12:47 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Es nedzīvoju Latvijā, bet pat te ir pa pilno smēķējošas krieveņu alkoholiķes.
16.08.2018 13:30 |

Reitings 741
Es arī nedzīvoju Latvijā, un vienmēr tikko satiktiem cilvēkiem uzsveru, ka esmu latviete nevis krieviete, kura dzīvo Latvijā. Tīri tāpēc, lai izglītotu cilvēkus, ka USSR vairs sen kā nepastāv :-D Cilvēkiem pat Eiropā bieži vien ar to ir problēmas..
16.08.2018 13:37 |

Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Pēc tā, ka mana bērna ratos tika ielikti suņa sūdi, pieņēmām lēmumu pamest šo valsti un atpakaļ neskatīties.

Man vienkārši nav ko teikt...
Te kāda izteicās, ka latviešu lauķi, kuri strādā Īrijā un Anglijā, noteikti radījuši lieliskus stereotipus par valsti. Nē, man gribas teikt, ka ir tieši pretēji. Ne reizi vien dzirdēts, ka tie latviešu lauķi ārzemēs nereti tiek slavēti kā strādīgi, čakli darbinieki. Lūk, tieši palikušie, mūžīgi īgnie, ar dzīvi neapmierinātie tautieši, kuri ir gatavi bērna ratos ielikt mēslus tikai tāpēc, ka kaut kādā veidā gribas uz āru izgrūzt savu rasismu un naidu, ir tie, kuri lieliski parāda kāda ir daļa sabiedrības.
16.08.2018 15:02 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Te kāda izteicās, ka latviešu lauķi, kuri strādā Īrijā un Anglijā, noteikti radījuši lieliskus stereotipus par valsti. Nē, man gribas teikt, ka ir tieši pretēji. Ne reizi vien dzirdēts, ka tie latviešu lauķi ārzemēs nereti tiek slavēti kā strādīgi, čakli darbinieki. Lūk, tieši palikušie, mūžīgi īgnie, ar dzīvi neapmierinātie tautieši, kuri ir gatavi bērna ratos ielikt mēslus tikai tāpēc, ka kaut kādā veidā gribas uz āru izgrūzt savu rasismu un naidu, ir tie, kuri lieliski parāda kāda ir daļa sabiedrības.

Un es teikšu, ka tas ir tavs vēlamais tulkojums tam, kas notika. ;-)
16.08.2018 15:27 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es esmu dzirdeejusi tikai taas labaakaas atsauksmes par letiniem-vienmeer cilveeki censas atcereeties muusu slaveniibas,saka ,ka loti laba gaume,smuki cilveeki ,loti straadiigi utt
Nu ir arii izneemumi ,kaa vienmeer.
Es nevareetu ar citas ticiibas cilveeku (uzsveeru -musulmanu ticibu),jo tur ir tik daudz nee visaa,ka man buutu loti gruuti pielaagoties.Vienmer atceros to gadijumu,kad mana koleege bija ciemos un vina nevareeja pat sarokoties ar manu viiru,jo nebija neviena liecinieka no vinas gimenes.Te nav nekaada runa par peldeesanos okeaanaa,nu ja vieniigi pilnaa apgeerbaa...Man nebuutu iespeeja iedzert to vienu Prosecco glaazi!Sameejos tagad-kas buutu gruutaak -neiet peldeet,vai taa prosecco glaaze.Traki arii ar to kosmeetiku.Es nelietoju daudz ,bet nu tomeer mazliet gribaas uzprisinaaties ,un tiesi ejot cilveekos.Bet tur ie otraadi-maajaas viiram jaa,cilveekos nee .Tas aatrumaa ienaaca praataa.
16.08.2018 15:45 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Un es teikšu, ka tas ir tavs vēlamais tulkojums tam, kas notika.

Un tev dūja noteikti ir ļoti loģisks skaidrojums kāpēc kāds bērnu ratiņos liktu sūdus :D gan jau te daži vēl varētu pateikt ka pati māte vainīga :)
16.08.2018 15:50 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Pekuci, par to nav runa. :) Es to minēju tādā sakarā, ka pati saka, ka nevar nolikt tos, kuri aizbrauc prom, jo viņi labiņi. Un vispār nav labi nolikt cilvēkus - atsevišķus cilvēkus un gadījumus, ne kopainu! Un tad paņem un smalki noliek citu latviešu daļu. :-)
16.08.2018 15:51 |

Reitings 3871
Runaajot par krieviem.Es nesen redzeeju FB video,kaa krievi uzvedaas braucot uz citaam valstiim-nu tas tiesaam bija vaajpraats-sakot jau ar lidmasiinu ,beidzot ar tualetes papiira zaadziibu.Tacu ne visi krievi ir taadi.
Ne visi amerikaani ir "resni",ar to es gribeeju teikt,ka tur nu tiesaam ,kaada gimene,audzinaasana,izgliitiiba.Un tad-kas ir ameriaanis?Tas var buut visu rasu paarstaavis!
Manaa pusee driiz amerikaanis buus tikai kiinietis!:-D
16.08.2018 16:21 |

Reitings 741
Nezinu, cik "izsmalcinātā" profesijā mazā raganiņa strādā, ka visu laiku jābraukā un jāuzturās valstīs, kur viņas saucamie "melnīši" vien mācās virsū.
16.08.2018 16:44 |

Reitings 3871
Notte-man liekas,ka taa vareetu buut Vaacija,jo nik skan vaacu valodaa!Buutu labi ,ja atziitos:-D
16.08.2018 16:59 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
akjelcikvar :-D Latvieshu filologjijas studijas ne par kaadu augsto intelektu diemzheel neliecina. Tur savaacas visi, kuri daudz maz prot rakstiit, tachu ir par dumiem, lai iestaaatos kaadaa jeedziigaakaa fakultaatee. Tad nu jaapaspiid foruminjaa naakotnes filologjiitei. Bet varbuut plaanos ietilpst maaciit nigeriem latvju dainas? Tad nu uz priekshu, vareesiet kopistiski skandeet pie ugunskura.
Ja nepatiik "melniishi", tad varu izmantot "nigeri", maigaas, humaanistiskaas buutnes tagad var gjiibt pie klaviatuuras un kaukt par naida kurinaashanu, par ko gan man pilniigi nospljauties. Pamuldeeshanas foruminjsh ir laika nosishana un maigos dveeselju moraalaa satraumeeshana, nevis kaut kas taads, bez kaa es nespeetu dziivot:-D Taapeec potenciaalaa izbanoshana man ir absoluuti vienaldziiga.
Te kaada meiteniite veeleejaas mani kaut kur vest, taapeec man naacaas apgaismot vaajo praatu par savu dziivesveidu un ienaakumiem, parasti to nepieminu, un lupatu diskusijaas iesaku Latvijas ienaakumiem atbilstoshas lietas. Kas te piiksteeja par kaaju papleshanu, ja es kaadaa jaukaa dienaa izdomaashu plest kaajas, tad tas nebus someles deelj, bet gan daudz lielaaku ciparu deelj. Mana veertiiba ir daudz lielaaka kaa dazhai labai intelekta apdaliitai latvju peleekajai. Tachu shobriid mani apmierina gan viiriesha, gan savi ienaakumi. Ja kaadai saape par to, ka kaads nespeejiigs latvju pajoliitis pie saaniem un cheks veikalaa jaadala uz puseem, tad nu paraudiet spilvenaa, nevis noreduceejiet visu liidz savai trulajai izpratnei.
No Zilupes arii taa pataalu, bet, ja nu kas, arii tur esmu bijusi, pa Zilupi nigeru miiljotaajas vareetu droshi staigaat, lielaakais, kas draudetu, sakasiishanaas ar kaadu iedzeerushu ciematnieku. Savukaart pastaigaashana pa beeglju nometniiti, pa kaadu metro staciju, pa kaadas lielaakas ostas pilseetes rajoneli, pa kaadu jauku kvartaalinju shtatos (vienatnee un tumshaa nakts stundaa) - beigtos daudz savaadaak. Bet apdolbiitie praati to nesaprot, aizbrauc reizi gadaa ar raini uz kaadu siltu zemi, nopeerk feiku sominju no nigera, vilciena biljeti no nigera, kas seed kasee, tad nu teelo nigeru pazineejas un peredzes bagaatas daamas.
P.S. Viss, apnika bezjeedziigs laika pateerinjsh. Autore, noteikti precies ar savu nigeru, sarazhojiet mazus pusnigereenus, juusu dziive buus skaista.
16.08.2018 17:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)