Kurš ir boss?

Reitings 17
Reģ: 31.07.2018
Sveikas! Vēlētos dzirdēt padomus!
Esmu kopā ar draugu jau vairāk kā gadu ,nessen ievācāmies jaunā dzīvoklī ko īrējam.
Viss jau ir skaisti ,bet ir viens "BET"! Mēs abi vēlamies būt dominējošoie attiecībās un nekādīgi netiekam pie kompromisa,kas ar katru dienu paliek ar vien kaitinošāk.Es pati esmu ar stingru raksturu, tapēc man nesanāk piekāpties. Kā ,piemēram, kā pavadīt aktīvi brīvdienas..mēs vienkārši nespējam vienoties un citreiz no liela aizkaitinājuma paliekam mājās skatoties seriālu , kas nav slikti. Bet šādas reizes paliek ar vien biežāk.
Viņš cenšas mūsu attiecībās noteikt visu ,bet viņam nesanāk ,jo viņš vienkārši nav no tiem vīriešu tipiem ,kas valda pār sievieti.
Jautājums kā mums tikt pie kompromisa ,ja arī es vienkārši nespēju pārkāpt pār sevi un pildīt viņa vēlmes?:-/
07.08.2018 11:29 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Man ir ļoti žēl, ka skolā māca visādas muļķības, bet neko nemāca par attiecību psiholoģiju.
Te tev būs mazliet teorijas:
Visās, absolūti visās attiecībās ir krīzes- secīgas un paredzamas. Katram pārim tās ilgst un izpaužas individuāli- citiem īsu brīdi, nemanāmi, citiem kāda no krīzēm ir tik izteikta un ieilgusi, ka attiecības tiek pārtrauktas.
Cīņa par varu ir pirmā attiecību krīze. Tā ir katra cilvēka dabiska vēlme būt noteicējam pār SAVU dzīvi. Bet attiecībās ir jāiemācās būt KOPĀ. Izvēles veikt kopā. Katrs pāris izvēlas savu ceļu:
1) vienreiz piekāpjas viens, otrreiz otrs.
2) sadala ietekmes sfēras- viens nosaka visu, kas attiecas uz x lietām, otrs-y. Piemēram, viens lemj par dzīvesvietu, auto, otrs- par izklaidi, pārtiku. Kategorijas individuālas, bet līdzvērtīgi sadalītas. Ir ģimenes, kur viens gatavo tikai desertus, otrs tikai pamatēdienus. Vai tikai gaļu.
Ilgstošās veiksmīgās attiecībās ietekmes sfēras sadala balstoties uz kompetenci, zināšanām, prasmēm. Katrā sfērā boss ir tas, kuram lieta padodas labāk kā otram vai arī boss ir tas, kuram ir ļoooti svarīga konkrētā sfēra Var dalīt uz papīra, abiem vienojoties. Sadalījumam jābūt līdzvērtīgam, abiem jājūt gandarījums par vienošanos.
07.08.2018 15:05 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
+1 Viedajai Minkai.
07.08.2018 15:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits