Piekrītu, ka ar savām burkām uz šādu veikalu doties var tikai speciāli, nevis pa ceļam uz darbu/mājām, kas, manuprāt, krietni samazina klientu loku. Un pat tad bez transporta tas ir neērti... vienu dienu iet pēc cukura kg, nākamo pēc miltiem?
*
Cenšos šķirot atkritumus, taču arī man bieži nav skaidrs - ko drīkst mest pie mājas izvietotajā plastmasas konteinerā. Tā kā rakstīts plastmasa no pārtikas iepakojumiem, tad metu tur gan plastmasas pudeles, gan krējuma un salātu trauciņus (skalotus) u.tml. Taču esmu pētījusi uzrakstus uz iepakojumiem - pat plastmasas pudeles ne vienmēr ir PET, bet, piemēram, PP5, arī jogurta trauciņi var atšķirties pēc izmantotā materiāla. Tāpēc arī tikai priecātos, ja uz konteineriem tiktu atzīmēts konkrēti, kas tur metams. Kāda problēma būtu uzrakstīt arī apzīmējumus? Ja tiešām ir vēlme, lai cilvēki atkritumus šķirotu, paskaidrojumiem ir jābūt maksimāli saprotamiem un nepārprotamiem bez papildus informācijas meklēšanas.
Citādi tas viss atgādina bērnības bezjēdzīgās diskusijas ar trolejbusa vadītāju, no kuras nekādi nevarēju izspiest pa kādu maršrutu trolejbuss dodas uz depo - 14. vai 18., jo viņas vienīgā atbilde - brauc uz depo Jelgavas ielā, par ko man nebija ne jausmas, kur tāda atrodas...:-P