!Loti daudzi cilveeki kriit izmisumaa,nolaizoties atkal liidz kalpam,nespeej samierinaaties.
Interesanti , kā ar slepkavību , varbūt kādas acīs arī tai var atrast attaisnojumu?
Situāciju spilgti raksturojošs stāsts par kādu atgadījumu Rīgā pirms dažiem gadiem. Vīrs – tirāns un dzērājs – gadiem pazemoja sievu – darba un sadzīves problēmu nomāktu parastu sievieti, divu bērnu māti. Kādudien, pamatīgi iestiprinājies, vīrietis atkal palaida rokas. Sieva mizoja kartupeļus zupai, ar ko pabarot meitas. Pacietības mērs bija pilns. Kad vīrs aizmiga, viņa iegāja guļamistabā, divreiz iedūra viņam ar nazi, atgriezās virtuvē, pabeidza vārīt zupu un pati izsauca policiju.
Viņu tiesāja par slepkavību, un viņa atteicās no advokāta. Atceroties šo procesu, acu priekšā ir nogurušas sievietes, nedaudz pāri 40, seja: “Jā, nogalināju, pēc tam pabeidzu gatavot vakariņas, pabaroju bērnus. Savu vainu atzīstu. Kam man advokātu? Es gribēju viņu nogalināt. Es vienkārši vairs nevarēju paciest.”
Tie cilvēki nebija psihiski slimi. Tas statistikai.
Šis ir ļoti nosacīti. Cilvēks, kurš ir garīgi stabils, nekad neiedomāsies par kaut ko tik ekstrēmu. Ne vienmēr psihiski slims nozīmē galīgu kukū, tas tā zināšanai. Noviržu var būt daudz un dažādas.
Un arī šeit es nerunāju par izņēmuma gadījumiem - kā filmā Me before you. Tur cilvēkam bija reālas fiziskas ciešanas ne garīgas!
Cilvēks, kurš ir garīgi stabils, nekad neiedomāsies par kaut ko tik ekstrēmu.
Interesanti , kā ar slepkavību , varbūt kādas acīs arī tai var atrast attaisnojumu?
Vienkārši pašnāvība jau ir tā pati slepkavība
Daarta-Es atceros gadijumu,kad 16 gadus veca meitene nonaaca nodalaa-bija noduurusi savu draugu balliitee-vins bija paskatijies uz citu meiteni...Paciente bija nosuutiita uz cietumu laikam vispirms ,un tad pie mums,lai parbaudiitu vai nav "kas apaksaa lielaaks"par emociju uzpluudu!
Taadi gadijumi ir tik daudz un dazaadi-cilveeki nespeej satureet emocijas tik biezi!To redzam ik uz sola-gan vaardos,gan darbos!
tagad aizdomajos par tiem cilveekiem,kuri ar vienu koferi devaas svesumaa,lai izbeegtu Sibiriju!Atstaaja tacu gandriiz visu...Tagad biezi dzirdu-trageedija,jo saluuzusi viena no divaam masiinaamBail domaat,kas buus naakotnee.
Par tālāku pagātni runājot (bez maz vai baltu ciltīm), jā, nu toreiz vispār cilvēka mūžs ilga 30 gadu, nezinu, ko tur salīdzināt.
San;ak ka labāki dzīves apstākļi un augsts dzīves līmenis, padara cilvēkus garīgi vājākus.
Estupendo-vai ne?!!!Nebija tik nezeeliiga konkurence,nezeeliiga ciina par to ,ka gribaas buut varenaakam par to kaiminu.
Drīzāk informācijas plašā pieejamība un sociālie tīkli, cilvēki ik dienas pavada instagramos, facebook, salasās dzelteno presi, kur viss tiek atspoguļots fantasmagoriskā manierē. Tad cilvēki sāk salīdzināt to ar savu dzīvi, arvien vairāk saskata tajā nepilnības, sāk sevi vainot, jo gribās jau visu to pašu kā "tiem tur ārā". Tur vairs nav tālu līdz depresijai.