Par laiku...nav noteikta laika, kad drīkst vai nedrīkst precēties, kad vajag vai nevajag! Ja jūti, ka ir tas cilvēks, ja otrs jūt, ka tu esi tas cilvēks, kāpēc nē? Protams, mans viedoklis ir tāds, ka labāk sākumā padzīvot kopā...diviem kopā, nevis ar vecākiem vai draugiem, brāļiem vai māsām, bet diviem. Jo tādā veidā tu iepazīsti, kāds tas cilvēks ir patiesībā, ikdienas dzīvē. Un, ja viss ir ok, kāpēc lai neprecētos? Ir pazīstami, kuri apprecējās 18 gados un joprojām 10 gadus ir laimīgi kopā un ir, kuri apprecas 28 un izšķiras jau nākamajā mēnesī. Un tas pats attiecas arī uz attiecību ilgumu pirms laulībām. Neklausies, ko saka citi. Tieši tā ir lieta, kuru tiesīgi izlemt esat tikai jūs ar puisi un neviens cits, ne vecāki, ne radinieki, ne kaimiņi, ne draugi.
Par pašu statusu..tam ir nozīme. Pirmkārt, kaut kur zemapziņā mainās attieksme. Jo tu zini, ka vairs nevar pateikt-es gribu šķirties, salasīt somas un aiziet bez bēdas un aizmirst. Ir atbildība. Plus, tas, ka jūs viens otram vairs neesat "nekas", ko, es domāju, nav patīkami apzināties. Piemēram, kad iepazīstini otru pusīti ar kādu un saki: "Tas ir mans draugs Sirsenis"...nu, kāds draugs? Draugi tev ir Jānīši un Ilzītes, bet otra pusīte ir kaut kas vairāk. Arī manai omei savulaik, kad opis aizgāja, ejot uz vajadzīgajā iestādēm sakarā ar naudiņām, viņai darbiniece atbildēja, ka mana ome opim ir nekas. Ome, protams, šokā, saka, ka kopā nodzīvojuši 48 gadus, ir 2 meitas. Bet, nē, valsts priekšā viņa ir nekas. Protams, ome ļoti sabēdājās par tādu frāzi, jo nav patīkami, bet valsts priekšā tā nu sanāk. Nav laulību apliecības? Tad jūs esat svešinieki! Un tur nekāda mīlestība vairs nepalīdzēs! Jā, laulība nenosaka to, ka, ja apprecējās, tad mīl, ja neapprecējās, tad nemīl. Vienkārši, juridiski jūs neesat svešinieki, jums ir tiesības uz otru cilvēku (lai arī cik nesmuki tas neizklausītos) un arī uz visu, ko jūs kopā darāt vai nedarāt!:-)
Varat man oponēt, bet tāds nu ir mans skatījums uz visu to lietu. Bet, cik cilvēku, tik viedokļu. Protams, ir tie, kas domā, ka laulība ir tikai važas un klapatas un tas nav nekas labs, jo, ja šķirsies, tad problēmas utt. Kā nu kurš uz to skatās, kāda nu katram ir attieksme. Bet katram ir tiesības uz savu viedokli:-)