Grutniece+darbs

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
Labrīt mīļās dāmas. :-)
Esmu bezgala priecīga gaidot mazo (jau 13nedēļa)(l)
Problēma ir darbs, jau vairāk ka gadu strādāju uzņēmumā x par viesmīli.
Darbs saistīts ar pudeļu stumdīšanu un cilāšanu (kastēs), sulu spiešanu, paplāšu nešanu (citreiz strādajot īsās maiņas un novācot traukus), tīro trauku iznešanu un vēl visādu citu staipīšanu.
Darbs ir pārsvarā 4/5 dienas nedēļā - maiņās, no 8:00-22:00 vai pa retam no 8:30-19:00.
Lai nerastos apvainojumi utt, tad ar veselību jau pirms tam bija tā: sāpēja mugura (teica ka jāārstē gultas režīmā) un nebija iespējas paņemt slimības lapu.
Šobrīd gaidot mazo ir šausmīga nelabuma sajūta, pa retam vemšana, nevaru izturēt to karstumu (kurš arī telpās ir paliels), ir nemitīgs bezspēks, un plusā vēl muguras dała sāp visu laiku un pa reizei kad ne tā pieliecos vai pastiepjos sāpes iziet bez maz vai man cauri kā ar adatu iedurts...:-/
Neesmu tā čīkstētāja, bet šobrīd ir tiešām grūti.
Ko lai dara meitenes? Kādi ieteikumi?
Pieredzes? Kā ir ar slimības lapām? :-/
24.07.2018 08:20 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kaut būtu vairāk sieviešu, kas grūtniecību neuzskata par par pasaules brīnumu un n
Visas nav vienadas, ne jau velti tik daudzam ir spontanie aborti, un vel daudzas citas stav rinda uz maksligo apauglosanu. Ir gan adaudz diemzel neaugligu sieviesu, aizje uz acli tur ir tada sadala kur sievietes par so temu runa, un pasaki so frazi, redzes ko tev teiks. Un so nesaprast ir jabut pilnigam bernudarzam.
un kadai berni un grutnieciba ir kas ikdienisks un pofig. Man tas vienmer bija , ir un bus PASAULS LIELAKAIS BRINUMS. Es iznesaju sava punci veselus divus brinumus, ne katra to var!!!!!!
26.07.2018 10:13 |

Reitings 23705
aizje uz acli tur ir tada sadala
aizje uz cali... tur ir tada sadala. Laboju:-D
26.07.2018 10:14 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Šī ir kārtējā diskusija no sērijas "paēdušais izsalkušo nesaprot". Grūtniecība nav slimība tikai vieglām grūtniecībām. Ja man kāds to būtu pateicis manas otrās grūtniecības laikā, būtu fiziski dabūjis pa zobiem. Nopietni. Mans pilnīgi veselais ķermenis pēkšņi sāka uzvesties tā, it kā es nevis iznēsātu jaunu dzīvību, bet gan audzētu kādu audzēju. Toksikoze bija pupu mizas, salīdzinot ar nekontrolējamu augstu asinsspiedienu, sirds mazspēju, preeklampsijas draudiem un pēkšņu trombozi gan dziļajās kāju vēnās, gan jau tālāk ķermenī, un vēl miljons kaitēm. Dārgas zāles, nespēja paiet, vēders izskatījās kā narkomānam utt. utjpr. Tieciet cauri kam tādam un tad kādu sauciet par vārguli!
Un autore staipa ar stipri sāpošu muguru smagas paplātes un kastes aiz lojalitātes pret darba devēju, kurš pat viņai nemaksā oficiālu algu! Mīļā sirds, tad tev nav nekādu sociālo garantiju, nekādas B lapas un vecāku pabalsta BKA laikā, tik cik 171eur valsts bērnu pabalsts. Johaidī, šeit pat nav ko domāt, sava un bērna veselība nav tā vērta, lai viņu bojātu par pliku paldies!(e)(e)
26.07.2018 10:29 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ir tādi cilvēki, kas lielās un plātās, ka laba veselība. Un tad viņi nodzeras, jo domā, ka organisms visu panesīs, bet nekā. Kaut kādā brīdī ir pēdējais piliens.
26.07.2018 10:42 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Kaut būtu vairāk sieviešu, kas grūtniecību neuzskata par par pasaules brīnumu un neizmanto čīkstēšanai, bet dzīvo savu ikdienu maksimāli ikdienišķi un nesaka, es esmu grūtniece, man pienākas tas, tas un tas.
Vispār kaut būtu vairāk loģiski domājošu cilvēku. Reizēm wee aiziet nedaudz par skarbu dažos jautājumos, kas nesakrīt ar manām domām, bet šeit es piekrītu visam. Patīk, ka cilvēki godīgi pasaka, kā ir, nevis lej ūdeni par to, ka grūtnieces un tas periods ir skaists.

Par ko Tu un Mazā Mija vispār runājat? Ja autore nebūtu stāvoklī, tad muguras sāpes un darba attiecības drīkstētu apspriest vai arī nē? Sanāk, ka, ka esi stāvoklī, tad muti atvērt vispār nedrīkst, jo esi automātiski čīkstètāja? Un par kādu “godīgi pasaka kā ir” Tu runā? Wee var pateikt godīgi vienīgi par savu grūtniecību, nevis autores. Nav brīnums, ka autore jau pieteikumā baidās no apvainojumiem un mēģina aizstāvēties (t)
26.07.2018 10:42 |

Reitings 23705
Un tas ko pasaka wee esot godigi? Ha wee ir foruma leilakais minhauzens, gadiem un par jebko te melojusi.
viens no piemeriem si reiz izdomaja ka ar mazu bernu kam nav pat vel 3 gadini iet uz Operu, teatriem regulari un uz VAKARA izradem. Iedod ( kad sakas izrade tumsa zale)speleties savu somu, telefonu un berns sez klusinam..:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D tas nekas ka tumsa un klusam neiznaktu un uz vakara izradem bernus pirmsskoalsa it ipasi vecuma ieksa nelaiz.
26.07.2018 10:51 |

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
Elvaa
Ar tiešo priekšnieku runāju, atbalsta to ja došos uz slimības lapas.
Tagad tik jātiek pie ārsta, kas būs 3.08.
7heaven
Maksā oficiāli, ar naudām viss ok.
26.07.2018 11:01 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Autorei - slimības lapa. Tikai gaisagrābsle var ieteikt iet prom no darba un zaudēt iespēju saņemt maternitātes un vecāku pabalstus!! Absurds!
Tālāk no tēmas - man bijušas 2 vieglas grūtniecības, bet nekad neesmu iedomājusies vīpsnāt par tām, kuras moka dažādas likstas, vai,nedod dievs, guļ uz saglabāšanu. Stulbuma kalnagals sprēgāt, wee.
26.07.2018 11:44 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
7heaven, kad stāvoklī esot ar agresiju grasies kādam fiziski sist pa zobiem , tad paturi prātā , ka var gadīties , ka tam otram ir pajāt par tavu stāvokli un var dabūt arī atpakaļ...
Kam vajadzēja saprast , tie laiki saprata ko es gribēju teikt , kam nevajadzēja , tās te dusmās zemi roki;-)
26.07.2018 12:12 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Patīk, ka cilvēki godīgi pasaka, kā ir, nevis lej ūdeni par to, ka grūtnieces un tas periods ir skaists.

:D
Kura te ir teikusi, ka tieši un tikai skaists? :D Tieši to, ka var būt ļoti smags un nepatīkams. :D
Par ko Tu un Mazā Mija vispār runājat? Ja autore nebūtu stāvoklī, tad muguras sāpes un darba attiecības drīkstētu apspriest vai arī nē? Sanāk, ka, ka esi stāvoklī, tad muti atvērt vispār nedrīkst, jo esi automātiski čīkstètāja? Un par kādu “godīgi pasaka kā ir” Tu runā? Wee var pateikt godīgi vienīgi par savu grūtniecību, nevis autores. Nav brīnums, ka autore jau pieteikumā baidās no apvainojumiem un mēģina aizstāvēties

+
Teikts vietā.
26.07.2018 12:18 |

Reitings 23705
ka tam otram ir pajāt par tavu stāvokli un var dabūt arī atpakaļ...
protams ir cilveki kam uz visu un visiem pajat! Pec sava suna kakas nevac uz ielas, papiris un atkritumus ar met zeme setnieks tacu savaks un brauc bez tiesibam jo nejedz nolikt. Labi ka tadi nav visi.:-D

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Pirms es pati biju stavokli, es kaut ko gudrejos, ka grutnieciba nav slimiba, ka grutnieces jau var to un so. Bet kad paliku stavokli, man paveras pavisam cita aina:-D Nezeligas muguras, kungja sapes, nelaba dusa... nespeks, karsonis utt. Un pec grutniecibas ir paradijusas vel citas problemas, kuras pirms tam nav bijusas. Ja pirms tam jau bija problemas ar muguru, tad tagad mugura sap katru milju dienu, tas jau ir tadas fona sajutas... taka, ja, iesaku saudzet sevi un mazuli...

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
wee, ja kāds te kaut ko nesaprot, tad tikai Tu - bet ja Tev ir 9.klašu izglītība, kā te Rīdziniece saka, tad nemaz nebrīnos, ka Tu nespēj saprast, ka Tu neesi kaut kāds etalons, pēc kura tiek noteikts - kā visām grūtniecēm tagad būs būt. Tu esi Tu - viena persona, viena pieredze. Katru gadu Latvijā piedzimst vismaz pārdesmit tūkstoši mazuļu, turklāt grūtniecību ir vēl daudz vairāk, jo ne visas beidzas ar mazuļa piedzimšanu. Kamēr Tu sēdi savā bulciņbodītē un grūtnieces apsaukā par vārgulēm un čīkstulēm - nu lai jau. Galveinais, lai šādi cilvēki nenonāk politikā, slimnīcās, valsts iestadēs u.tml. vietās, kur jālemj par demogrāfijas jautājumiem, grūtnieču medicīnisko atbalstu, darba likumdošanu saistībā ar grūtniecību un jārisina citi ar grūtniecībusaistīti jautājumi. Citādi - pasarg, Dievs...
26.07.2018 21:37 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man nav ne jausmas ko te rīdziniece vāvoļu, es sen to babuli nobloķēju, jo sāk palikt muļķīgi atspēkot viņas fantāzijas un izdomājumus. Nē, man nav 9 klašu izglītība un nevienu bulciņu dzīvē neesmu pārdevusi. Un zini , es tevi arī nevēlos redzēt tajās iestādēs, un ? Pasargā, Dievs tevi vispār kur satikt !!:-D:-D
26.07.2018 21:43 |

Reitings 23705
jau teicu sveicins no sekretares skolas, aizej pakal savai pamatskoals apliecibai ka stur gadiem stav, atzimes ar tavs redzeju.Ta ka zinu ka VSK neesi pabeigusi. Un mila ko tad sad tad man atbildi ka te lasam ja blokejusi esi:-P
26.07.2018 21:46 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Metu nost 1x dzīvē , saderēju ka nepīpēšu 1/2 gadu prrecīzi 00:01 augāju uz Fenikss pakaļ cīgām.
26.07.2018 21:49 |

Reitings 23705
nevienu bulciņu dzīvē neesmu pārdevusi.
beidz melot, tev ir mini sia ar lti mazu apgrozibu kur tu tirgo caur netu sava virtive ceptas bulkas...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
26.07.2018 21:49 |

Reitings 813
Neiejaucos un no citiem arī negaidu iejaukšanos lietās ,kas viņus neskar .

Nu tad nav brīnums.
26.07.2018 21:50 |

Reitings 813
Šādi izskatās neiejaukšanās?
26.07.2018 21:50 |

Reitings 23705
un wee tavus melot var vesi piekert, ar taviem komentariem un info par tevi pat interneta lursoft un citur oficialo atrodamo, un tiesam aizej uz skolu pakal savai pamatskolas apliecibai.:-D:-D:-D:-D:-D
26.07.2018 21:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits