Grutniece+darbs

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
Labrīt mīļās dāmas. :-)
Esmu bezgala priecīga gaidot mazo (jau 13nedēļa)(l)
Problēma ir darbs, jau vairāk ka gadu strādāju uzņēmumā x par viesmīli.
Darbs saistīts ar pudeļu stumdīšanu un cilāšanu (kastēs), sulu spiešanu, paplāšu nešanu (citreiz strādajot īsās maiņas un novācot traukus), tīro trauku iznešanu un vēl visādu citu staipīšanu.
Darbs ir pārsvarā 4/5 dienas nedēļā - maiņās, no 8:00-22:00 vai pa retam no 8:30-19:00.
Lai nerastos apvainojumi utt, tad ar veselību jau pirms tam bija tā: sāpēja mugura (teica ka jāārstē gultas režīmā) un nebija iespējas paņemt slimības lapu.
Šobrīd gaidot mazo ir šausmīga nelabuma sajūta, pa retam vemšana, nevaru izturēt to karstumu (kurš arī telpās ir paliels), ir nemitīgs bezspēks, un plusā vēl muguras dała sāp visu laiku un pa reizei kad ne tā pieliecos vai pastiepjos sāpes iziet bez maz vai man cauri kā ar adatu iedurts...:-/
Neesmu tā čīkstētāja, bet šobrīd ir tiešām grūti.
Ko lai dara meitenes? Kādi ieteikumi?
Pieredzes? Kā ir ar slimības lapām? :-/
24.07.2018 08:20 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Nu gan te aizgājis :-O:-D
25.07.2018 14:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un ja tiesi tapec ka mums ir tadas vecas ( payt budamas jaunas) tante ka wee kas atbakstis alkanus un narikus nevis jaunu grutnieci ko te pati saka...daudzi izvelas nedzemdet vai brauc prom///
25.07.2018 14:49 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Vasja, kopš kura laika dekrētā iet tas, kuram lielāka alga? Dekrētā iet tas, kurš sēdēs ar bērnu. Barošana ar krūti daudziem arī ir spēcīgs arguments tam, lai dekrētā ietu tas, kurš dzemdē - sieviete. Tas, kam lielāka alga, parasti vīrietis, turpina strādāt un apgādāt ģimeni, nevis sēdēt divatā uz viena pabalsta. Ja lielāka alga ir sievietei, viņa iet dekrētā un saņem savu labo dekrēta naudu, un vīrietis tāpat turpina strādāt un veidot karjeru. Reti kurā ģimenē abi vecāki var atļauties nestrādāt, tās parasti ir ģimenes ar pasīviem ienākumiem.
25.07.2018 15:10 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Vai esat jau domājuši, kurš ies dekrētā? Parasti finansiāli izdevīgāk iet tam, kuram bijusi lielāka alga pēdējā gada laikā.
Kas tas par murgu? Kā var būt finansiāli izdevīgi iet dekrētā abiem? Kā? Maminalga netiek maksāta pilnā apmērā un jo lielāka alga, jo lielāks procents nāk nost. Bezdarbnieka pabalsts vispār ir izsmiekls un normāls tas īr tikai pirmos trīs mēnešus, pēc tam samazinās. Un kā tas var būt izdevīgi?
25.07.2018 15:17 |

Reitings 65
Reģ: 30.07.2014
Šajā situācijā tiešām varbūt bērna tēvam ir izdevīgāk uz sevi noformēt pabalstu, ja oficiālā alga viņam lielāka. Šobrīd viens no vecākiem drīkst gan saņemt pabalstu, gan turpināt strādāt, tikai tad pabalsts, laikam, čut mazāks. Bērna kopšanas atvaļinājumā autore var iet arī nesaņemot pabalstu (ja svarīgi saglabāt darba vietu).
25.07.2018 15:18 |

Reitings 6299
sincis, tas pabalsts nav "čut" mazāks, tie ir 30% no pabalsta apmēra.
25.07.2018 15:30 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
wee, vai tad tu grūtniecības laikā nedzēri un nesmēķēji?
Pāris atšķaidītas vīna glāzes un vidēji2 cigaretes nedēļā ir grūti nosaukt par dzeršanu un smēķēšanu. Pat mazāk kā 2 man cigarešu paciņa turējās tuvu pie 2 mēnešiem un es no tās vēl cienāju citus.
25.07.2018 15:35 |

Reitings 948
Nu izskatās, ka te daudzas nedraudzējas ar matemātiku un nezin arī cik daudz un kā pabalsti tiek rēķināti. Iesaku neklausīt muļķīgus padomus.
25.07.2018 15:35 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Jaestades,
lielāka alga, jo lielāks procents nāk nost
, em what? Un kā ienākuma nodoklis, tavuprāt, ietekmē BKA pabalsta apmēru? Vai, vai. Kura tad te nezin, kā šie attiecīgie pabalsti tiek rēķināti? :-D
Nezinot, cik kurš no vecākiem cents centā, saņem un kādu darbu dara, kā var teikt, ka ES murgoju, iesakot sākt rēķināt pabalstu opcijas?! Tātad, ja mamma ir viesmīle, tētim ir labi atalgots darbs, taču, piemēram, bez izaugsmes iespējām un opcijām kaut ko mainīt karjerā 20 mēnešu laikā. Tad iespējams, uz abiem rēķinot, pabalstos aprēķinātā kopsummma būtu šim laika periodam lielāka. Atkarīgs, no tēta algas apmēra un vēlmi/vajadzību turpināt strādāt. Varbūt tēta alga, turpinot strādāt, plus tie maziņie 30% no pilnā aprēķinātā pabalsta būtu lielāka summa, nekā tēta alga plus 43,75% mammas pabalsts.
Es nemurgoju. Viss atkarīgs no situācijas. Un ļoti draudzējos ar matemātiku. 8-)
25.07.2018 15:55 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Piemērs, iz dzīves. Mamma strādāja par medmāsiņu, tētis divos oficiālos darbos, kuros viņam viss patika, bet nebija izaugsmes opcijas un bija savas idejas un sapņi, kuru attīstīšanai nebija laika. Tētis aizgāja dekrētā, turklāt, divos pēc kārtas, nestrādājot oficiālu darbu, jo tie 43,75% plus 171€ bija gana, lai nodrošinātu visu ģimeni (turklāt iespējamais mammas pabalts būtu daaaaudz mazāks) , turklāt abi vecāki vienādi daudz laika velta bērniem, un nu jau kopīgi gūst ienākumus no sava, pa šo laiku attīstītā biznesa. Nav viena pareizā scenārija.
25.07.2018 16:01 |

Reitings 6299
Man iz dzīves ir piemērs, kur abi vecāki vispār nestrādā, nesaņem nekādus pabalstus, un dzīvo, izīrējot vairākus dzīvokļus Rīgā, es arī varētu dot tagad visiem padomu iet prom no darba un izbaudīt bērna audzināšanu divatā, tas taču ir tik skaisti (l) paralēli attīstot biznesu, tā taču ir tik lieliska doma!
Varbūt tēta alga, turpinot strādāt, plus tie maziņie 30% no pilnā aprēķinātā pabalsta būtu lielāka summa, nekā tēta alga plus 43,75% mammas pabalsts.

Ja mātes alga ir vairāk nekā 3x mazāka, tad jā, tā varētu sanākt. Autore šajā diskusijā par tēvu vispār neko neminēja, ja viņai būtu turīgs vecis, gan jau nenāktu prātā bendēt muguru darbā...
25.07.2018 16:21 |

Reitings 948
Vasja, ieej lūdzu šeit: https://www.manasfinanses.lv/kalkulatori/berna-un-vecaku-pabalsta-kalkulators apskaties cik sanāk pabalsts māmiņai ar 500 eur algu (bruto) un cik māmiņai ar 1500 eur algu (bruto), pec tam atver šeit: https://www.manasfinanses.lv/kalkulatori/darba-algas-kalkulators-2018-gadam un salīdzini kādi bija ģimenes ienākumi pirms māmiņa devās bērna kopšanas atvaļinājumā un pēc tam. Un tad atver šeit: https://www.vsaa.lv/media/uploads/UserFiles/pakalpojumi/vecakiem/pabalsti_par_bernu_2018.pdf un paskaties, kas notiktu, ja abi dotos bērna kopšanas atvaļinājumā un saņemtu tikai pabalstu vai arī pabalsts tiktu noformēts uz bērna tēvu un māmiņa nesaņemtu neko.
25.07.2018 16:49 |

Reitings 101
Reģ: 18.11.2013
Pieaugušas sievietes un šitā kasās INETRNETĀ par svešu cilvēku rakstīto... nu KĀDA nozīme melo vai nemelo WEE??
Par grūtniecību - es sekoju tikai un vienīgi ārsta ieteikumiem un savai pašsajūtai. Pirmie 3 mēneši man bija šausmīgi - 24/7 nelabumi un viss,ko gribēju - gulēt un dzert granātābolu sulu. To arī darīju,priekš tam ir darbnespējas lapas. Bet tiklīdz sākās otrais trimestris - es atkal jutos labi,pat labāk nekā pirms grūtniecības. Strādāju,devos ceļojumā,daudz staigāju utt. Enerģija lija pāri malām!
Un,lai rējējām būtu ko darīt - mēdzu grūtniecības laikā arī nogrēkot,gan ar pusglāzi vīna,gan pāris alus malkiem no vīra glāzes... :)
26.07.2018 00:32 |

Reitings 101
Reģ: 18.11.2013
Un jā - tieši tā pat kā Wee varu pateikt - dzemdēt varu vēl,lai arī pirmās dzemdības - piedzemdēju nepilnu 2h laikā,bet iznēsāt gan nē,paldies,tieši tā pat kā viņai likās ka esmu resna un kaitināja visi tie - kā tu jūties,nedari to un nedari šito. Par pienu,kas visu laiku pil no krūtīm barošanas periodā vispār nerunāsim.
26.07.2018 00:38 |

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
Vasja
Uz rokas algu nesaņemu, ir oficiāli ienākumi, protams ir zemāki kā bērna tēvam, bet viņam pat nesanāktu ņemt BKA, jo tad tas samazinātu iespēju augt darbā un saņemt lielāku algu.
Idejas par kādu kopīgu biznesiņu ir, tikai arī tam nepieciešams finansējums.
26.07.2018 07:33 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Applausi Wee! (l)
Kaut būtu vairāk sieviešu, kas grūtniecību neuzskata par par pasaules brīnumu un neizmanto čīkstēšanai, bet dzīvo savu ikdienu maksimāli ikdienišķi un nesaka, es esmu grūtniece, man pienākas tas, tas un tas.
Vispār kaut būtu vairāk loģiski domājošu cilvēku. Reizēm wee aiziet nedaudz par skarbu dažos jautājumos, kas nesakrīt ar manām domām, bet šeit es piekrītu visam. Patīk, ka cilvēki godīgi pasaka, kā ir, nevis lej ūdeni par to, ka grūtnieces un tas periods ir skaists.
26.07.2018 09:02 |

Reitings 948
Kaut būtu vairāk sieviešu, kas grūtniecību neuzskata par par pasaules brīnumu un neizmanto čīkstēšanai, bet dzīvo savu ikdienu maksimāli ikdienišķi un nesaka, es esmu grūtniece, man pienākas tas, tas un tas.]

Kāds sakars ar čīkstēšanu veselības problēmām? Ja sievietei mugura sāpeja jau pirms grūtniecības, tad grutniecibas laikā viņai šīs problēmas tikai pastiprināsies. Un smagumu cilāšana nekādā veidā šo situāciju neuzlabos. Sievietei smagu kastu cilāšana nav ikdienišķa lieta, kur nu vēl sievietei stāvoklī. Patiesībā arī vīrietim, cilājot ikdienā smagumus, var rasties problēmas ar muguru.
Šeit vispār nav runa par čīkstēšanu grutniecibas laikā, bet par to, ka grūtniecības laikā jebkurai (arī veselai) var rasties dažādas veselības problēmas un ir jāpriecājas, ka viss ir ok, jūties labi un vari turpināt dzīvot ikdienišķi, bet ir tūkstošiem sieviešu, kas to nevar, kam ir kādas problēmas, kas mēģina saglabāt grūtniecību utt., tāpēc nevajag teikt, ka viņas čīkst.
26.07.2018 09:34 |

10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
Agnese144 iesaku visus pabalstus izrēķināt un skatīties kā jums abiem izdevīgāk. Swedbankai ir pabalstu kalkulators kur smuki sarakstītas summas pa mēnešiem, cik un ko kurā saņemsiet. Salīdziniet kopējo summu, kuru saņemsiet, tad sapratīsi, kā izdevīgāk.
Par pabalstiem viss aprakstīts arī https://www.vsaa.lv/pakalpojumi/vecakiem/vecaku-pabalsts/
Ko izlēmi, varbūt jau runāji ar priekšniecību vai ņemsi slimības lapu?
Paturpinot jūsu karstos komentus-
man arī bija forša grūtniecība, par laimi bez toksikozes, gestācijas diabētiem, tūskas. Baudīju to laiku visādās aktivitātēs, bet biju arī piesardzīga. Un mani arī tracināja, kad pārmeta, ka pa daudz pastaigājos, ka nedrīkstu iet ārā, peldēt, braukt uz koncertu vai iet uz draudzenes kāzām. (t)
Varu piekrist, ka daļa sabiedrības(pārsvarā vecumā virs 40) aplami uzskata grūtniecību par slimību un mēģina grūtnieci atrunāt no visa kā darīšanas un nolikt viņu gulēt. :-D
Bija arī citas jaunās mammas, kuras pēc manas frāzes Jūtos lieliski!, steidza brīdināt: "Nekas, nekas, drīz arī tu nevarēsi paiet, būs grūti gulēt, tiksi pie tūskas un pēc dzemdībām vairs bērnus negribēsi!"
Es pēc pirmās grūtniecības un dzemdībām nevaru teikt visiem, ka būs tā vai šitā, jo, redz, man tā bija. Un aprobežots ir cilvēks, kas pēc savas vienas reizes pieredzes mēģina visiem savu pieredzi ieskaidrot kā absolūto patiesību. :-)
26.07.2018 09:36 |

Reitings 948
Es pēc pirmās grūtniecības un dzemdībām nevaru teikt visiem, ka būs tā vai šitā, jo, redz, man tā bija. Un aprobežots ir cilvēks, kas pēc savas vienas reizes

Bet tieši tā - vienai sievietei katra grūtniecība var būt atšķirīga. Ja ar pirmo var kalnos kāpt un ar izpletni lekt, tad ar otro tik pat labi nevarēs no gultas piecelties.
26.07.2018 09:47 |

Reitings 382
Reģ: 29.05.2017
Nemocies, viesmīles darbs ir smags un vēl šitajā karstumā, Tava daktere sapratīs, tā kā mierīgi tik ej uz lapas. Bet iesaku runāt vispirms ar ginekoloģi neviss ĢĀ. Pēc tam, ja nevar pagarināt viņa vairs, tad ĢĀ izsniegs.
26.07.2018 10:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits