Agnese144 iesaku visus pabalstus izrēķināt un skatīties kā jums abiem izdevīgāk. Swedbankai ir pabalstu kalkulators kur smuki sarakstītas summas pa mēnešiem, cik un ko kurā saņemsiet. Salīdziniet kopējo summu, kuru saņemsiet, tad sapratīsi, kā izdevīgāk.
Par pabalstiem viss aprakstīts arī
https://www.vsaa.lv/pakalpojumi/vecakiem/vecaku-pabalsts/Ko izlēmi, varbūt jau runāji ar priekšniecību vai ņemsi slimības lapu? Paturpinot jūsu karstos komentus-
man arī bija forša grūtniecība, par laimi bez toksikozes, gestācijas diabētiem, tūskas. Baudīju to laiku visādās aktivitātēs, bet biju arī piesardzīga. Un mani arī tracināja, kad pārmeta, ka pa daudz pastaigājos, ka nedrīkstu iet ārā, peldēt, braukt uz koncertu vai iet uz draudzenes kāzām. (t)
Varu piekrist, ka daļa sabiedrības(pārsvarā vecumā virs 40) aplami uzskata grūtniecību par slimību un mēģina grūtnieci atrunāt no visa kā darīšanas un nolikt viņu gulēt. :-D
Bija arī citas jaunās mammas, kuras pēc manas frāzes
Jūtos lieliski!, steidza brīdināt:
"Nekas, nekas, drīz arī tu nevarēsi paiet, būs grūti gulēt, tiksi pie tūskas un pēc dzemdībām vairs bērnus negribēsi!"Es pēc pirmās grūtniecības un dzemdībām nevaru teikt visiem, ka būs tā vai šitā, jo, redz, man tā bija. Un aprobežots ir cilvēks, kas pēc savas vienas reizes pieredzes mēģina visiem savu pieredzi ieskaidrot kā absolūto patiesību. :-)