Grutniece+darbs

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
Labrīt mīļās dāmas. :-)
Esmu bezgala priecīga gaidot mazo (jau 13nedēļa)(l)
Problēma ir darbs, jau vairāk ka gadu strādāju uzņēmumā x par viesmīli.
Darbs saistīts ar pudeļu stumdīšanu un cilāšanu (kastēs), sulu spiešanu, paplāšu nešanu (citreiz strādajot īsās maiņas un novācot traukus), tīro trauku iznešanu un vēl visādu citu staipīšanu.
Darbs ir pārsvarā 4/5 dienas nedēļā - maiņās, no 8:00-22:00 vai pa retam no 8:30-19:00.
Lai nerastos apvainojumi utt, tad ar veselību jau pirms tam bija tā: sāpēja mugura (teica ka jāārstē gultas režīmā) un nebija iespējas paņemt slimības lapu.
Šobrīd gaidot mazo ir šausmīga nelabuma sajūta, pa retam vemšana, nevaru izturēt to karstumu (kurš arī telpās ir paliels), ir nemitīgs bezspēks, un plusā vēl muguras dała sāp visu laiku un pa reizei kad ne tā pieliecos vai pastiepjos sāpes iziet bez maz vai man cauri kā ar adatu iedurts...:-/
Neesmu tā čīkstētāja, bet šobrīd ir tiešām grūti.
Ko lai dara meitenes? Kādi ieteikumi?
Pieredzes? Kā ir ar slimības lapām? :-/
24.07.2018 08:20 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Manā grūtniecībā pietrūka šmigas un cigarešu paciņas(normālos daudzumos neviss pāris glāzes vīna un viena cīga )es vairs nevēlos būt resna un vēl vairāk atspēkot savu pozīciju par to ka tas ir mans bērns un mani riski kurus uzņemos. Ja būtu tik vien kā jāpiedzemdē , īzī , to es izdarīju 1,5h laikā, ja klausītu ārstus , gan jau ka vēl ātrāk . Tupēt 3 dienas dzemdību namā ir fucking garlaicīgi , pat uzpīpēt nevar aiziet kad grib. Un kāpēc man radīt ko jaunu , ja varu iegūt to kas citam nav vajadzīgs .
Un ko tur liegties kājstarpe arī pēc tam sāp. Tekošas krūtis un bērna barošana ar krūti - es labāk vēl 3 piedzemdēju, lai tik nebūtu jābaro , tas ir reāli pretīgi , bet es apzinos ka tas ir manā galvā... Katram savs.
25.07.2018 12:16 |

Reitings 11162
Jā resnums,, un apreibinošu vielu trūkums ir galvenās lietas kāpēc negribu.
25.07.2018 12:17 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Tupēt 3 dienas dzemdību namā ir fucking garlaicīgi

Nu jau neviens vairs neliek tupēt 3 dienas, viņi ir priecīgi, ja paprasās mājās ātrāk. :D
25.07.2018 12:20 |

Reitings 11162
O, stilīgi , es piedzemdēja 5dienā 8:30 no rīta , tikko tiku palātā prasīju kad laidīs mājās. Teica ka 3 dienas un 7dienā nevienu neizraksta. Prieks , ka pa 4 gadiem kaut kas ir mainījies
25.07.2018 12:23 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Teica ka 3 dienas un 7dienā nevienu neizraksta.

Izraksta arī svētdienā - mani izrakstīja un bija tīri priecīgi, ka atbrīvojas palāta. :D
25.07.2018 12:24 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Šmiga un cīgas pietrūka.. :D tavus komentārus tiešām nav vērts pat lasīt.
25.07.2018 12:27 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Wee, Tu pārmet citiem uztveres problēmas, bet pati apjautāšanos par to kā jūties (šāda tipa jautājuma uztveršana tik saasināti gan nav saistīta “attieksmi un uztveri” (t)) pārtaisi par “vienkārši cilvēki nav pieraduši redzēt nečīkstošas grūtnieces , tāpēc vesels cilvēks viņos raisa izbrīnu un sašutumu.” Tiešām oriģināla nostāja.
25.07.2018 12:30 |

Reitings 11162
Nelasi , te ir super opcija nobloķēt komentārus, man izbesīja lasīt kubja vavuļošanu un izmantoju šo lielisko iespēju, forums uzreiz palika ,manās acīs , baudāmāks
25.07.2018 12:30 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Viņai bija ļoti smaga grūtniecība un vienmēr bijusi slikta veselība. Ļoti ceru vēl kādu reizīti būt stāvoklī un kādā nebūt dekrētā uzrakstīt grāmatu par šo visu. Miljons steriotipiem.

Ar riteni neiesaka braukt, kad ir liels vēders, jo mainās smaguma centrs un palielinās iespēja nokrist.
25.07.2018 12:37 |

Reitings 3647
Man tagad zvana un prasa sievietes, kā es jūtos, kad ārā tāda svelme. Salīdzinoši svešas sievietes, tālas paziņas, piemēram, mana uzacu meistare.

Neesmu sastapusi šādus cilvēkus. Varbūt tāds tādu pievelk?
25.07.2018 12:40 |

Reitings 3647
Izbesīja , viņa man reizi 30 min prasīja kā jūtos u.t.t aizbraucot līdzTallinai ,teicu viņai , ka gaidu bērnu nevis guļu uz nāves gultas.

Tas tāpēc, ka tu biji uz viņas atbildības. Ja ar tevi kaut kas notiktu, viņa tiktu uzskatīta par vainīgu. Kā arī - varbūt viņa, atšķirībā no tevis, ir laipns, iejūtīgs cilvēks. Bet tev jau to nesaprast.
25.07.2018 12:44 |

Reitings 11162
Kas ar mani notiktu? Piedzemdētu autobusā vai uz prāmja - burvīgi. Drīzāk uzbāzīgs, laipna viņa bija atpakaļceļā kad nesa man kafiju .
Nu es esmu ļoti iejūtīga situācijās kurās to uzskatu par vajadzīgu..
25.07.2018 12:49 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Raven, zinu visu par visu, kas nav ieteicams. Ļoti esmu daudz izglītojusies šajos jautājumos un runājusi ar ārstiem. Man vnk šad tad apnīk, ka "neiesaka" pārtaisa par "aizliegts". Ir tomēr atšķirība. Kādā ziņā, es pievelku tādu? Kādu? Nesapratu...
Wee, vari lūdzu beigt kasīties ar visiem?! Tā vietā, lai uzlabotu attieksmi pret veselu grūtnieci, tu visu te čakarē tagad. Tev ir tavs viedoklis, citas nepiekrīt, beidz apzināti provocēt uz sliktu attieksmi pret grūtniecēm kopumā. Tu dari tieši to pašu, ko gaudulīgăs pārspīlētăjas, kuras savu problēmgrūtniecību grūž visās dzirdīgajās ausīs.
25.07.2018 12:52 |

Reitings 3647
Vispār tajā ir daudz svarīgas informācijas , ja nu kas ... Piemēram , grūtniecība termiņš, asinsgrupa u.t.t bez šī dokumenta grūtniecēm nav ieteicams ceļot vai doties patālu no mājām . Nepieciešamības gadījumā, šis dokuments var ieekonomēt daudz laika , kurš var būt vairāk kā svarīgs. Bet es saprotu, ka tev tās ir pupu mizas, galvenais nebraukt ar riteni un nesēdēt saulē

Kurā valstī tu biji? Piemēram, Norvēģijā nav tādas grāmatas - ir tikai lapa ar svarīgāko info.
25.07.2018 12:53 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Arī man bija viegla grūtniecība. Nebija neviena nelabuma, pazīmes vai vienalga, kas tur grūtniecības laikā var būt un piemeklēt. Arī vēders bija ļoti mazs un dzemdības tīīk vieglas, ka esmu saskārusies ar nosodījumu - tā nevar būt, meli utt. Pasakains laiks, kurā varēju visu un vēl nedaudz.
Bet. Kāds tam sakars ar autores situāciju? Autorei ir konkrētas problēmas, kuras nav saistītas ar grūtniecību, tomēr grūtniecība tās saasina. Ja ārsts jau pirms grūtniecības saskatīja riskus veselībai, tad šobrīd šie riski ir daudz augstāki. Tas viss var rezultēties ar pamatīgiem sarežģījumiem ne tikai iznēsāt bērnu, bet aizliegumu dzemdēt un komplikācijām pēc dzemdībām.
Visām jau gribas paspīdēt ar savu neatkarīgo, varonīgi dabu - es saprotu, bet ir jāņem vērā, ka ir medicīniskas indikācija, kuras neparedz būt varonei, drīzāk pretēji - rada pamuļķes iespaidu.
Tas ir, - es atbalstu aktīvu grūtniecību, jo lielākā daļa problēmu sākas ar riju visu ko gribu un guļu 24/7, jo gribu - bet vajag paturēt prātā, ka šis nav autores gadījums.
25.07.2018 12:57 |

Reitings 11162
No Latvijas braucu uz Lapzemi ( Somija) , katrā valstī to sauc savādāk , kā to sauc Norvēģijā , man nav ne jausmas. Un mums jau arī nav baigā grāmata tik tas ,ka drusku stingrākā kartonā ielikta un labi vien ir , lai nesamīcās
25.07.2018 12:58 |

Reitings 3647
Nu muļķības, vienkārši cilvēki nav pieraduši redzēt nečīkstošas grūtnieces , tāpēc vesels cilvēks viņos raisa izbrīnu un sašutumu.

Nezinu, kurā valstī tu biji, bet Norvēģijā ir izteikta doma, ka grūtniecība neko neierobežo. Bet te arī cilvēki ir pieklājīgāki un te, ja kas notiek, ir arī atbildīgie, nevis, kā Latvijā, kur atbildīgo nekad nav.
25.07.2018 12:59 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Kas ar mani notiktu? Piedzemdētu autobusā vai uz prāmja - burvīgi
Protams, galvenais, ka tev labi, par pārējiem pofig. Tu vispār saproti, cik daudz problēmu tas radītu? Gan personālam, gan pasažieriem. Tieši tāpēc daudzās vietās grūtnieci neielaiž un atsaka, jo tās ir liekas problēmas, no kurām uzņēmumi un personāls vēlas izvairīties. Tie ir arī izdevumi, kurus neviens uzņēmums negribēs segt.
25.07.2018 13:00 |

Reitings 11162
Es esmu pieaudzis cilvēks , spēju pati nest par sevi atbildību , ja vajag varu to arī apliecināt rakstiski, esmu spējīga ,pat vēl vairāk negaidu no citiem, izsaukt ātros un par sevi parūpētēs. Vēl vairāk (šo arī teicu dzemdību namā) es darīšu visu kā es uzskatīšu par pareizu un ja ārsts vai kāds cits gribēs ietekmēt manu lēmumu ,nāksies vispirms ar mani parunāt un pastāstīt. Es sev pat neļāvu ūdeņus durt , jo viņa paņēma briesmu rīku un neko nepaskaidrojot cerēja ka es neko neteikšu , baidīja mani u.t.t ,bet beigās saprata ,ka vai nu viņa ar mani runā un sagaida apstiprinājumu vai arī es varu pagaidīt :-D
25.07.2018 13:08 |

Reitings 3647
Kas ar mani notiktu? Piedzemdētu autobusā vai uz prāmja - burvīgi

Ja tevi dzemdējošu varētu atstāt ceļa malā, lai netraucētu citu cilvēku atpūtu, tad gan jau tik bieži neprasītu par tavu labsajūtu.
Bet realitātē, ja tu sāktu dzemdēt, tu būtu sabojājusi atpūtu un darbadienu vairākiem cilvēkiem.
25.07.2018 13:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits