Grutniece+darbs

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
Labrīt mīļās dāmas. :-)
Esmu bezgala priecīga gaidot mazo (jau 13nedēļa)(l)
Problēma ir darbs, jau vairāk ka gadu strādāju uzņēmumā x par viesmīli.
Darbs saistīts ar pudeļu stumdīšanu un cilāšanu (kastēs), sulu spiešanu, paplāšu nešanu (citreiz strādajot īsās maiņas un novācot traukus), tīro trauku iznešanu un vēl visādu citu staipīšanu.
Darbs ir pārsvarā 4/5 dienas nedēļā - maiņās, no 8:00-22:00 vai pa retam no 8:30-19:00.
Lai nerastos apvainojumi utt, tad ar veselību jau pirms tam bija tā: sāpēja mugura (teica ka jāārstē gultas režīmā) un nebija iespējas paņemt slimības lapu.
Šobrīd gaidot mazo ir šausmīga nelabuma sajūta, pa retam vemšana, nevaru izturēt to karstumu (kurš arī telpās ir paliels), ir nemitīgs bezspēks, un plusā vēl muguras dała sāp visu laiku un pa reizei kad ne tā pieliecos vai pastiepjos sāpes iziet bez maz vai man cauri kā ar adatu iedurts...:-/
Neesmu tā čīkstētāja, bet šobrīd ir tiešām grūti.
Ko lai dara meitenes? Kādi ieteikumi?
Pieredzes? Kā ir ar slimības lapām? :-/
24.07.2018 08:20 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Wee, tas, ka tu zini tikai to, kas ir tev un tavām radiniecēm/draudzenēm tev apkārt (un es pieņemu, ka viņas ne visu stāsta), nenozīmē ka TĀ IR VISĀM PASAULES SIEVIETĒM.
Ja tu dekrētu nosvinēji braukājot autobusā, nenozīmē, ka to drīkst un var darīt visas sievietes.
stilīgi , bez ārsta un diagnozes jau izskaitļoji, kas būs pēc pus gada
autorei muguras problēmas ar ārsta izrakstītu gultas režīmu bija jau pirms grūtniecības, kas tu domā grūtniecības laikā tās pēkšņi pazudīs un pēc 9 mēnešu smaguma nēsāšanas izzudīs pilnībā? Tev tiešām vispār nepiemīt loģiskā spriestspēja?
24.07.2018 12:38 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Cik aprobežoti, no viena grāvja otrā...
Es neņirgājos , kur tur ņirgāšanās? Ja cilvēks ( neatkarīgi ir viņš stāvoklī vai nav ) ir tik vājš ,ka nevar apmeklēt darbu u.t.t , bet var slinkojot gulēt uz dīvāna , tad viņš ir vārgulis
http://www.tezaurs.lv/#/sv/vārgulis
24.07.2018 12:42 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
OK, es piekrītu, ka daļai problēmas tiešam rodas galvā un ka grūtniecība ir normāls sievietes stāvoklis, jo daba paredzējusi, ka sieviete un tikai sieviete var palikt stāvoklī un iznēsāt bērnu.. bet... ja tas būtu tik viennozīmīgi, viegli un dabiski, tad sievietes nemirstu dzemdībās, neciestu no dzemdībās izraisītām komplikācijām (piemēram, zaudējot spēju laist pasaulē vēl kādreiz bērnu), kā arī vairākus mēnešus nepavadītu gultas režīmā, lai tikai saglabātu bērnu, jo tas taču ir tik dabiski un viegli (protams, te ir jāsaprot, ka katra grūtniecība ir unikāla un ne visām sievietēm ir vienādas pazīmes), bet nu taču jāsaprot, ka labāk ir piekāst darba devēju (un atkal, kas kurai ir piekāšana), nevis kaut vai potenciāli riskēt ar topošā bērna veselību, jo grūtniecība nav slimība (t)
24.07.2018 12:46 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Esmu dzīvs piemērs, biju stāvoklī, negribēju pievilt kolēģus un paliku strādāt esot stāvoklī, ginekologe uzrakstīja,ka man jāsamazina fiziskā slodze. Domā to kāds ievēroja??? Nē, rezultātā , zaudēju bērniņu, otru reizi par kolektīvu nedomāju uzreiz kā uzzināju, ņemu slimības lapu;-)
24.07.2018 12:47 |

Reitings 11162
Nu ar šādu domāšanu tad darētu uzreiz invaliditāti formēt ;)
Neviss viņas man neko nestāsta , bet tagad tā ir stilīgi , grūtniecību uztvert kā mega stāvokli, tad kaut kādas depresijas u.c štrunti , un tad brīnās par problēmām ģimenē... Reāli sanāk ka 9 mēneši + 1,5 gads =ir sievietes īpašais stāvoklis , kur ar ārsta atļauju var veģetēt dīvānā, vecim no ādas jālien laukā ,lai kaut nedaudz šī pakustētos, ēst visdrīzāk arī būs pašam jātaisa , jo VINA pārgurusi esot mājās ar bērnu un guļot uz dīvāna.
PSC , es naivi ceru , ka šis nevarīgās grūtnieces un jaunās mātes kults beigsies , bet nu ļoti šaubos ....
24.07.2018 12:48 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
wee, diezgan nožēlojami ko tādu lasīt - kā tu centies pacelt sevi augstāk par citām māmiņām.
24.07.2018 12:51 |

Reitings 948
Ja cilvēks ( neatkarīgi ir viņš stāvoklī vai nav ) ir tik vājš ,ka nevar apmeklēt darbu u.t.t , bet var slinkojot gulēt uz dīvāna , tad viņš ir vārgulis ]
Vispār jau arī pilnīgi veselam cilvēkam un fiziski spēcīgam jebkurā brīdī var nākties slinkot un gulēt uz dīvāna. Par piemēru varam ņemt kaut vai profesionālos sportistus, kas ir fiziski spēcīgi un trenēti, bet kādu apstākļu rezultātā gūst traumas un nereti šīs traumas ir tādas, ka jāpavada ilglaicīgs periods gulšņājot un uz darbu iet nav iespējams. Bet nu ko tur, tu jau esi supersieviete - nekad gripu nesaķer, traumas negūsti, tev vispār nekad nav sāpējis pat zobs un dzemdēji tu kāpjot kalnos un pēc tam sasniedzi Everesta virsotni. :-P
24.07.2018 12:51 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kur var būt tik neiejūtīgs cilvēks kā wee?!
24.07.2018 12:57 |

Reitings 948
wee, diezgan nožēlojami ko tādu lasīt - kā tu centies pacelt sevi augstāk par citām māmiņām.]
Man jau gan šķiet, ka viss, ko viņa raksta, ir viņas iedomātā realitāte, tā man sāka likties pēc diskusijas par šķiršanos. Forumā jau gan var sarakstīt da jebko, bet kā ir realitātē? 8-)
24.07.2018 12:57 |

Reitings 11162
Tev taisnība ar gripu nekad neesmu slimojusi :))))))
Es sevi nestādu augstāk , es sevi vispār nekur nestādu , tik gribu iedrošināt un parādīt ,ka var arī savādāk , Jūs ar savu nespēku un nevēlēšanos taču sevi čakarējat ne jau mani. Man viss ir bumbās un grūtniecība vai bērns nu galīgi nebūs tā lieta , kas liega man darīt to ko vēlos. Es ticu domu spēkam un uzskatu , ka domas materializējās , tieši tāpēc arī man ar grūtniecību bija tik viegli , tāpēc man nebija nekādu moderno depresiju u.t.t
24.07.2018 12:58 |

Reitings 11162
Realitātē es esmu anormāla pofig ,kuru nekas cits izņemot sevi un savu bērnu neinteresē. Dzīvē ir pārāk īsa tāpēc vai nu būs kā gribēšu es ( tas attiecas uz manu dzīvi , ne svešu , manis pēc citi var iet kārties, ne mana cūka ne druva ) vai nebūs nekā... Riebīga, pretīga , bet toties godīga vismaz pret sevi
24.07.2018 13:01 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
vecim no ādas jālien laukā ,lai kaut nedaudz šī pakustētos, ēst visdrīzāk arī būs pašam jātaisa , jo VINA pārgurusi esot mājās ar bērnu un guļot uz dīvāna.

Nu mans vecis nelien laukā no ādas,jo visas rūpes pa bērnu ir uz mani, arī ēst gatavošana un mājas sakopšana,neko man nepalīdz īsti,tik retos gadījumos, pieskata mazo, dīvānā nav pat laika gulēt:-|:-O, visu laiku esmu darbībā, izņemot naktī un reizēm atļaujos pa dienu uz 1h nosnausties ,ja mazais naktī slikti gulēja,bet nu, cerams,ka tas neliecina,ka esmu slinka:-(, un jā man sāp mugura,jo mazais mīl uz rokām un nēsāt 10kg visu dienu,bez maz nav nekāda; izprieca.
24.07.2018 13:12 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Par to, ka tu tēlosi varoni un turpināsi grūtniecības laikā staipīt smagumus, tev neviens pat paldies nepateiks. Tavā vietā, ja darba devējs nevar tev nodrošināt atvieglotus apstākļus, es ņemtu slimības lapu.
24.07.2018 13:14 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nemocies un neklausies par to, ka nemot slimības lapu tu piekāsīsi darba devēju.
Tas, ka autore rēkina pabalstu ir pilnīgi normāli, jeeezinj. Bet pārīs eiro dēl nav ko sevi mocīt.
Sākumā parunā ar DD - vai iespējams, ka strādā puslodzi vai ne tik garas h dienā. Smagumi tev nav jāstaipa, lai DD meklē risinājumu. Vispār jau tikai normāli, ja DD nāk pretī.
Ceru, ka tev viss izdosies. Šajā gadījumā domā par bērninu, ne kolēgiem.
24.07.2018 13:17 |

Reitings 11162
Es it kā nekur neapgalvoju, ka tieši tu esi slinka. Nevajag taču visu uztvert tik personīgi.
Kā jau minēju liela daļa problēmu ir galvā un jāsāk ir neviss ar valsti ( šis politiskais lozungs man šķiet,ļoti smieklīgs),bet ar sevi.
Es autores vietā vispār ,šo neapspriestu šeit, darītu kā uzskatītu par pareizu , kāda starpība ko domā sievietes forumā , cik cilvēku tik viedokļu.
24.07.2018 13:18 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Domu spēks ne vienmēr palīdz. Ja cilvēkam ir salauzta kāja, ar domu spēku tā ātrāk nesadzīs. Tāpēc svaidīties ar kosmiskiem padomiem ne vienmēr ir vietā.
24.07.2018 13:19 |

Reitings 11162
Nu labi , ka lauzta kāja un grūtniecība ir pārejošas lietas :-D:-D:-D
24.07.2018 13:20 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Protams, pavadit grutniecibu jutoties, ka pati maate daba butu forsi. Nekadu raizu, komplikaciju, super! Kurs gan negribetu. Un ja, piekritu, ka grutnieciba nav slimiba, bet pienemu, ka nav ari nekads izpriecu brauciens.
Wee, uzreiz ignoret un plapat par domu speku, kad cilvekam jau ir problemas ar veselibu ir mulkigi. Viedokli izteikt var, bet prieks kam ar visam varitem to pieradit? Pati saki ne tava cuka, ne druva.
Domaju, autorei vajag domat par sevi saja scenarija un skatities, ka bus velak. Nelabums pariet, un ja mugurai klust labak var meginat darba ko sarunat lidz BKA. Bet paslaik nav verts censties pieradit kko, kas ir diezgan mazsvarigs.
24.07.2018 13:24 |

Reitings 84
Reģ: 02.05.2018
Ir Ari tada lieta kā darba likums. Grutniecibas laika darba devejam janodrosina grutniecei nekaitigi darba apstakli. Un smagumu cilasana noteikti nebutu javeic. Runa ar darba deveju, izskaidro situaciju, pasaki ka esi stavokli un parunajat darba pienakumus un darba stundu samazinajumu. Tas ka darba devejam nav kas strada nav tava problema. Ja neizdodas tad protams slimibas lapa. Protams kolegus negribas pievilt, bet tads nu ir darbs un otrs par tavu veselibu nedomas. Svarigakais ir mazulis un pasas veseliba. Ja negribas lasit darba likumu var piezvanit uz darba inspekciju un izstastit situaciju, tur parasti izstasta kadas ir tavas tiesibas un kā labak attiecigaja situacija rīkoties.
24.07.2018 13:37 |

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
wee vārgule nu es tiešām neesmu un nebūšu.
Prieks ka ar Tevi viss ir super, bet tiešām neizprotu citu nolikšanu, es pietiekoši esmu strādājusi, pa brīvdienām bieži vien sanāk braukt uz 2 laukiem (maniem un dzīvesbiedra) kur ir jāravē vagas un jādara citi lauku darbi.
Ja reiz strādajusi bārā tad zini cik aptuveni sver coca-cola kaste (24 pudeles) vai alus (20pudeles 0,3), sulu pakas (kastē pa 12), jau viena kefīra paplāte sver ap 9kg, kaut ārstes stingrs norādījums pie tā JA NEEJU uz slimības lapas toreiz bija: “nenes vairāk par 6kg”.
Pirmdien dosos pie dakteres un tad arī izrunāšu ar viņu visu, sevi mocīt man nav žēl, bet domāju par bērniņu.:-)
24.07.2018 13:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits