Attiecības ar citiem cilvēkiem

Reitings 21
Reģ: 11.12.2016
Sveiki!! Šodien nokļuvu nelāgā situācijā par kuru sāku aizdomāties
Esmu whatsappā diezgan lielā cilvēku grupā. Vecumā no 25-30 gadiem. Aizdomājos kas ar mani ir tāds. Vai es tiešām neprotu runāt ar cilvēkiem?
Situācija tāda. Cilvēki stāstīja par sauļošanos, cik viņi brūni, utt. Es atbildēju, ka vispār nesauļojos jo tas ir kaitīgi
Man atbildēja ka pārāk daudz uztraucos laikam par savu izskatu
Es atbildēju, ka uztraucos par savu veselību vairāk. Ka es arī nesmēķēju un alkoholu nelietoju.
Man atbildēja lai sēžu tad pagrabā
Es teicu ka sēdētu arī ja vajadzētu
Un man atbildēja ka es izklausos ka man kaut kas ar galvu nav ok. Un galvenais, ka citi viņam piebalso. Un tas bija pilnā nopietnībā domāts
Tātad pēc konteksta izspriežot dzert un smēķēt ir forši un standartiņš.
Šī nav bijusi pirmā reize tāda. Es sāku par to aizdomāties. Sàkumā domāju, ka visiem atbaida mans izskats, ka varbūt esmu neglīta. Bet whatsappā nav norādīts ne mans vārds, ne bilde.
Kā jau teicu šī nav pirmā reize. Jau kopš skolas laikiem nespēju atrast valodu ar klasesbiedriem, nav man bijuši īsti draugi. Skolas laikus atceros ar riebumu. Biju izstumtā un ir bijuši klasesbiedri ar kuriem esmu pārmijusi tikai dažus vārdus visas pamatskolas laikā. Mainījusi esmu skolu kādreiz, arī tur mani īsti neviens nepieņēma. Pirmā diena kad ierados jaunā skola bija forša, bet ar laiku tāpat neizveidojās kontakts un paliku maliņā sēdētāja. Esmu vēlreiz mainījusi skolu, tur tiešì tāda pati situācija, viss forši līdz noteiktam brīdim kad izveidojas lūzums un palieku izstumtā.
Esmu pārvākusies pirms laba laika jau un jaunā vietā arī nespēju atrast draugus.
Ar ballītēm ļoti slikta pieredze. Rīgas klubos biju atradusi vienā periodā draugus, bet tie tādi dzērāji vien bija.
Zaļumballēs vienmēr sanāk kaut kādas nepatikšanas, rezultātā tādus pasākumus neapmeklëju jau 2 gadus
Nav tā ka mīlu vientulību. Kā kuru reizi patiesībā
Es zinu, ka man dzīvē bijušas dažādas problēmas, gan traumas, gan grauts pašvērtējums, gan izdzīvotas visādas morālas ciešanas. Varbūt tā arī ir, ka no manis jau pa gabalu redzams negatīvisms un cilvēki spēj to saost jau pa gabalu un saost spēj otrpus ekranam.
+ visur visās malās ir alkohola lietotāji ( regulārie) es tīņu vecumā aizballējos tik tālu, ka nonācu reanimācijā.
Prāts ir nācis un citas prioritātes par ballītēm, bet vientuļnieces statuss palicis. Draugs man ir kā personības pagarinājums :-/ nezinu, kas par lietu. Droši vien ka negatīvismu saož pa gabalu un tāpec turas pa gabalu :-|
22.07.2018 18:41 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Pag, bet kurš izteica riebīgus komentārus- autore vai otra puse? Es neuzskatu, ka autores pirmajā komentārā būtu jebkas negatīvs (ja tas ticis rakstīts tieši tā, kā tēmas pieteikumā). Riebīgi būtu, ja viņa uzrakstītu- sauļoties kaitīgi. Bet viņa taču rakstīja tikai par sevi.
P.s.Man tie veselības bendētāji derdzas :D
22.07.2018 21:45 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Paraksti savus uzskatus arī šeit - atšķirību atbildēs nebūs.
22.07.2018 22:29 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Nav jau runa par uzskatiem. viena lieta ir uzskati, pavisam cita - kā un kad tos pauž. Un vēl trešā lieta ir gadiem gribēt būt kompānijā, bet būt vienam un nesaprast, kāpēc tā. Jauki jau būt outsaiderim, ja pašam tā gribas., ja negribas, bet esi - tā var būt ļoti traumatiska pieredze jebkuram cilvēkam.
22.07.2018 22:46 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Nu nu, but par vairakumu ir kaut kas slikts... ohhh please:-D der atcerēties, ka melnā aita aitu barā arī ir tikai aita 8-)
Bet ja cilvēkam gribas iejusties, sadraudzēties, tad kāpēc neieklausīties padomos? A ja nu tiešām noder?
22.07.2018 22:53 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Es gan to redzu tā: Autore pasaka, ka nesauļojas, jo tas ir neveselīgi, bet pretī saņem uzbraucienu "Tu par daudz uztraucies par savu izskatu". Viņa nevienam neaizrādīja, ka viņi visi rīkojas nepareizi. Viņa tikai pateica, ka nesauļojas un argumentēja savu izvēli. Kompānija uzbrauca viņai ne pa tēmu un autore "sadeva pretī". Interesanti, kā tas izskatītos, ja šī replika tiktu vērsta pretēji- uz komentāru par sauļošanos autore uzrakstītu, ka rakstītāja par daudz uztraucas par savu izskatu. Vai tad tas nebūtu uzbrauciens? Varu garantēt, ka autore pretī saņemtu kaut ko rupju.

Nepiekrītu šim jau pateikta iemesla dēļ, bet vēl ienāca prātā, ka - vai meitenei vispār kāds jautāja, vai viņa sauļojas vai nē? Tas būtu apmēram tā, ka es ieeju cosmo vakariņu diskusijā, uzrakstu - A es šodien neēdu vakariņas. Nu un? Kuram tas interesē? Pēc tam kāds laipnības pēc tomēr pievērš uzmanību manam jocīgajam komentāram un pajautā, kādēļ, bet es atbildu - negribu būt resna.
Vienkārši komentāri nevietā.
22.07.2018 23:22 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Piekrītu. Kapēc diskusijā, kur visi diskutē cik brūni utt vajag rakstīt heitu komentārus? Tā nu arī uzprasījies. Radās situācija 1:5 un loģiski, ka aprēja Tevi barā. Es ar neeju parkā pie bariņa, kam katram pa pūdelim un nesaku, ka pūdelis ir debīlākais suns uz pasaules. Bet zinu, ka citiem kasīties ir kā citiem paēst :D Jāsaprot, ka katram sava gaume un viedoklis. Tas, ka Tev ir cits, nenozīmē, ka tas jāpierāda kā vienīgais un pareizais. Vel pie tam par tik vispārēju viedokli.
22.07.2018 23:34 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Labāk ir būt atšķīrīgam un domāt un darīt pa savam, nevis skriet baram pakaļ.
Jo vairāk cilvēku, jo vairāk visi dara - tā kā visi. Labāk uz laiku būt bez draugiem un palikt individualitātei.
Atradīsies cilvēki ar kuriem varēs labāk saprasties.
23.07.2018 09:01 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ja notiek diskusija un tajā ir 6 dalīnieki no kuriem 5 ir izteikuši viedokli un 6 arī izsaka savu viedokli, bet atšķirīgu no pirmajiem, tas nav jāuztver kā uzbrukums. Pēc šeit rakstītā saprotu, ka autore līdzās citiem papildināja diskusiju ar savu viedokli (tāda ir diskusijas būtība), par sevi (es nesauļojos, jo tas ir kaitīgi). Kā rezultātā saņēma pārmetumu, ka pārāk uztraucas par izskatu. Iekš tā vispār trūkst loģikas, jo tie, kuri vēlas sasniegt saviem standartiem noteiktu brūnuma līmeni uztraucas par savu izskatu. Autore atspēkoja pieņēmumu papildinot savu apgalvojumu ar rūpēm par veselību. Un, tas ir pilnīgi normāli. Tāpat, kā "tev obligāti gribēsies bērnus", "tev obligāti gribēsies nopietnas attiecības un kāzas", "tev obligāti būs vēlme pēc privātmājas" un daudzi citi - jebkuram sarunā iesaistītajam ir tiesības izteikt savu viedokli nebaidoties tikt izsmietam. Un, normāli cilvēki, ar civilizētu domāšanu, to saprot un ir spējīgi par to izveidot interesantu diskusiju. Ja kāds domā, ka viedokļu sadursme ir kaut kas slikts, viņš maldās. Nevienam nevajag sekot nevienam, tikai veselīga klimata saglabāšanai kompānijā. Tā jau pašos pamatos nav laba kompānija.
Iesaku meklēt citu grupu.
23.07.2018 09:32 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Savi stingri uzskati ir apsveicami, bet prasme komunicēt ir pavisam kaut kas cits. Ja autore gadiem ilgi nespēj atrast draugus un tiek izstumta no visdažādākajām kompānijām, diezgan droši var apgalvot, ka vaina ir viņā, un ir labi par to aizdomāties un mēģināt kļūt par foršāku cilvēku, vai vismaz simpātiskāku un draudzīgāku.
Izskatam visdrīzāk ar šīm problēmām nav nekāda sakara, ja personība pievelk, tad izskats ir otršķirīgs.
23.07.2018 09:58 |

Reitings 577
Reģ: 02.07.2018
viena lieta ir uzskati, pavisam cita - kā un kad tos pauž

tieši tā :)
bet vispār ko var daudz runāt un salīdzināt cik kurš brūns :D ja izlaistu šo tematu, gan jau ātri vien tas mainītos uz ko citu, varbūt saturīgāku.
23.07.2018 10:25 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Ja kāds domā, ka viedokļu sadursme ir kaut kas slikts, viņš maldās.

Paga, bet tam gadījumā nebūtu jāattiecas uz visiem iesasitītajiem? Ņemot vērā, ka diskusija sākās par sauļošanos (pat ne sauļošanās kaitīgumu, kas, starp citu, tagad jau arī ir diskutabls jautājums), bet autore izvēlējās iepīt dzeršanu un smēķēšanu, un no visa izsecina, ka
dzert un smēķēt ir forši un standartiņš.
, tad man tas kaut kā neizklausās pēc vienkāršas viedokļa izteikšanas. Viedokļu sadursme nav slikta, bet šajā gadījumā neizklausās, ka viena vai otra puse tā uzskatītu.
P.S. Protams, ka baram vienmēr pakaļ nevajag skriet, bet tie vientuļnieki tāpēc nav automātiski ar kaut ko pārāki par to baru.
23.07.2018 10:45 |

Reitings 262
Reģ: 23.06.2017
Nu šeit bez maz vai iedomājies, ka cilvēki runā par gaļas cepšanu, šašliku receptēm, bet tu pēkšņi iebāz to, ka tu vot gaļu neēd, jo rūpējies par savu veselību. Tas būtu tas pats. Un tas jau tā, ka neviens nejautāja viedokli par gaļas ēšanu, tas obligāti bija visiem sejā jāiebāž. Tas pats tev ar sauļošanos. Vnk iemācies paklusēt, ja grūti paklusēt, izdzēsies no grupas. Tieši tik vienkārši.
23.07.2018 11:01 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Man, savukārt, šķiet, ka visa problēma ir uztverē. Nevajag visu uztvert kā uzbraucienus. Un, ja tomēr nepatīkami saņemt konkrētus komentārus, bet kompānija kopumā patīk, tad vienkārši jāiemācās saprast, kuros brīžos labāk paklusēt. Tie uzbraucošo komentāru rakstītāji bieži vien nemaz neapzinās, ka viņu komentāri kaut kādā veidā ir ļauni un citam liek justies slikti.
Manā draugu lokā arī ir pāris "alkohols = slikti, smēķēt = slikti, sekss = tikai pēc kāzām" utt. dzīvesveida piekritēji. Reizēm viņi tiek pavilkti uz zoba, bet tas nav domāts ļauni, kā arī viņi paši sen iemācījušies neņemt pierē šādus komentārus. Un visiem viss labi, kopā labi pavadām laiku :)
Līdz ar to autorei varu ieteikt tik ļoti neiespringt par to, ko citi saka. Citiem tāpat nekad nebūs labi un vienmēr būs kāds, kuram liksies, ka mēs dzīvojam nepareizi. Bet, lai jau - ja visādi citādi ar šiem cilvēkiem ir labi un interesanti, tad vienkārši jāiemācās šādus komentārus uztvert viegli.
23.07.2018 11:12 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Ne vienmer ir javeido saturiga, inteligenta saruna, ja cilveki vienkarsi terze par sauliti un iedegumu nu nav obligati japierada pretejais... :-P
23.07.2018 11:45 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
jebkuram sarunā iesaistītajam ir tiesības izteikt savu viedokli nebaidoties tikt izsmietam. Un, normāli cilvēki, ar civilizētu domāšanu, to saprot un ir spējīgi par to izveidot interesantu diskusiju. Ja kāds domā, ka viedokļu sadursme ir kaut kas slikts, viņš maldās. Nevienam nevajag sekot nevienam, tikai veselīga klimata saglabāšanai kompānijā. Tā jau pašos pamatos nav laba kompānija.

++++++
Man ir pierasts būt kompānijās, kurās katrs drīkst brīvi izteikt savu viedokli, neatkarīgi no tā vai tas ir vienāds vai pretējs vairākuma viedoklim. Neviens nevienam nebrūk virsū, ja kāds domā atšķirīgi. Ja cilvēki cits citu ciena, tad nevienam netraucē tādi komentāri kā autores. Pašpārliecināti, izglītoti cilvēki nekad to neuztvertu, kā vēlmi "pamācīt", "negācijas" un ko tik vēl ne. Tāda uztvere raksturīga sabiedrības slānim, kam patīk "barveži" un nedod dies' ar kaut ko atšķirties no vairākuma. Normālā kompānijā nevienam netraucē ne vegāni, ne Jehovas liecinieki, ne geji, u.c. Tieši pretēji- ir interesanti dzirdēt citu viedokli, domas, uzskatus.
23.07.2018 22:10 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
klaji ignorēt, sazināties tikai ar 'savējiem'
24.07.2018 05:43 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Manuprāt, autore vnk ir pāraugusi tos tīnus un ir tiešām nedaudz gudrāka. Es neko iedomīgu vinas tekstā nesaskatīju. Nesaprotu kāpēc vinai būtu jāklusē savs viedoklis, ja tiek apspriesta kāda tēma. Ir jāiemācās pienemt otra viedokli arī. Šeit drīzāk problēma vairākumā, kuri mīl cepties un nesaprot, ka ne visiem tas patīk.
Ieteikums - meklē citus sarunu biedrus. Šie tev pa mazu.
24.07.2018 08:31 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
Manuprāt, autore vnk ir pāraugusi tos tīnus un ir tiešām nedaudz gudrāka. Es neko iedomīgu vinas tekstā nesaskatīju. Nesaprotu kāpēc vinai būtu jāklusē savs viedoklis, ja tiek apspriesta kāda tēma. Ir jāiemācās pienemt otra viedokli arī. Šeit drīzāk problēma vairākumā, kuri mīl cepties un nesaprot, ka ne visiem tas patīk.

Trekns +.
Visu tēmas pieteikumu nelasīju, bet, izlasot situāciju ar Whatsapp čatu, man radās viedoklis, ka tie, kuri neprot komunicēt, kā reiz ir tā saucamie draugi. Ja uz parastu piebildi, ka autore nesauļojas, jo tas ir kaitīgi, vienīgais, ko kāds spēj pateikt, ir uzbrauciens, ka autore pārāk daudz uztraucas par savu izskatu (kurā vispār nav nekādas loģikas, jo par izskatu kā reiz uztraucas tie, kuriem katastrofa ir vasarā staigāt baltiem, jo, nedod Dies', kāds padomās, ka tas nūģis vislaik mājās sēž un nekur neiet un nebauda vasariņu), tad tieši šis cilvēks izceļas ar neprasmi diskutēt. Normālā draugu lokā cilvēki nebaidās diskutēt un paust savu viedokli, pat, ja tas ir atšķirīgs. Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc autorei būtu jānoklusē savs viedoklis. Jā, dzīvē ir situācijas, kurās labāk paklusēt (piemēram, citu cilvēku bērnu audzināšanas jautājums, otra cilvēka naudas tērēšanas paradumi u.tml.), taču tēma par sauļošanos noteikti nav tas gadījums, kad būtu aizliegts izteikt savu atšķirīgo viedokli. Ja kāds zem vārda "kaitīgs" saklausa netiešus mājienus no sērijas "ka tik Tu nesaslimsti ar ādas vēzi", tad tā jau ir šī cilvēka uztveres problēma. Es to savukārt uztveru tieši tā, kā tas ir uzrakstīts - nesauļojos, jo uzskatu, ka tas ir kaitīgi. Autore taču nerakstīja - eu, nesauļojieties, citādāk saslimsiet ar ādas vēzi.
24.07.2018 10:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits