Vai esat iesaistījušās?

Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Vai esat kādreiz iesaistījušās kādās vardarbīgās situācijās, piemēram, kad vīrietis sit sievieti? Vai iesaistītos, ja to redzētu? Un ko tieši jūs darītu, ja kaut ko darītu? Vai arī labāk ir šādās privātās lietās nejaukties, īpaši sievietēm, kuras uz kaut kādu pret sevi vērstu agresiju arī visbiežāk nevarēs adekvāti noreaģēt un sevi aizsargāt?
14.07.2018 13:32 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Esmu pārsteigta cik daudzi paliktu vienaldzīgi! Nopietni??? Iedomājieties sevi sievietes vietā vai savu meitu? Jūs negribētu, lai jums palīdzētu vai meitai kāds palīdzētu? Cik vienaldzīgā sabiedrībā mēs dzīvojam..

Nepaļaujos uz citu palīdzību. Domāju pati par savu pašaizsardzību gan darbību ziņā, ko darīt, kad gadītos tāds gadījums, gan uzvedības, lai pēc iespējas neiekļūtu tādās situācijās. Pašlaik veiksmīgi sanāk.
15.07.2018 13:10 |

10 gadiPatīk
Reitings 4935
Reģ: 31.10.2010
Jaa, protams, ieshu un liidiishu viduu, lai kljuutu paar veel vienu upuri:-D:-D Nav man taadu mazhohistisku tieksmju. Taas lielaas pasaules glaabeejas vienreiz dabuus agresiiva vecha duuri gjiimii un otrreiz vairs neliidiis sveshos konfliktos. Pasham sevi ir jaasargaa un jaaprot aizstaaveet, jo neviens cits to nedariis. Sveshiniekiem ir nospljauties, kas ar tevi notiek.
15.07.2018 13:28 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Pat ja meitu sūtītu uz boksa treniņiem, tas nepalīdzēs, kad uz ielas stāsies pretī vīrietis.
15.07.2018 13:32 |

Reitings 8847
Un kad ziņās lasīs, tad varēs pie sevis nodomāt, ka meitai gan vajadzēja mācēt pašai sevi aizsargāt.
15.07.2018 13:33 |

Reitings 1180
Pat ja meitu sūtītu uz boksa treniņiem, tas nepalīdzēs, kad uz ielas stāsies pretī vīrietis.

Nu tāda ir dzīve, mēs nevaram daudz ko paredzēt, novērst utml. Nelaimes gadījumi notiek katru dienu. Ja kāds palīdzēs - forši, ja nē - tā notiek un viss, jādomā, ko darīt tālāk ar radušos situāciju, jāvēršas policijā vai tml. Tagad runāju par situācijām, kuras nevarēja paredzēt. Vardarbīgas attiecības ir cits stāsts, tur jau arī upuris ir pie vainas, ka pacieš to.
Tā es domātu, ja ar mani kaut kas notiktu, gribētos domāt, ka tāpat domāšu par meitu - mans ieteikums ir varbūt nedzemdēt, ja jau tagad, kad bērna nav, uztraucies par to, kas var ar viņu notikt. Padomā vēl par iespēju, ka sāksies karš.
15.07.2018 13:40 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Protams, ir jādomā par savu drošību, tāpēc es saku - jāiesaista apkārtējie vai jāizsauc policija, nevis jāuzliek klapes uz acīm un "tā neesmu es, tas uz mani neattiecas". Šāda pofigista attieksme vienkārši parāda līmeni. Un atcerieties, ka jūs nekad nevarat paredzēt vai kādreiz jums pašām vai jūsu bērniem nebūs vajadzīga palīdzība.
15.07.2018 13:43 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Dārta, neesi smieklīga, pēc tavas loģikas varbūt tad jāiet kārties nost? Pfff :-P
15.07.2018 13:45 |

Reitings 1180
Mischa, no manis teiktā izriet tas, ka nav jāuztraucas par lietām, kuras tu nevari ietekmēt. Kāda jēga zīlēt tagad, vai tev vai tavai meitai kāds palīdzēs, ja kaut kas notiks, ja nav zināms vispār, vai kaut kas notiks? Turklāt palīdzēšana citiem negarantē to, ka citi palīdzēs tev. Tā ir tikai veiksme, ja gadīsies kāds drošs vai pašaizliedzīgs cilvēks ceļā, nevis likumsakarība - tu citiem, citi tev.
15.07.2018 13:48 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Sveshiniekiem ir nospljauties, kas ar tevi notiek.

Nu, redz, visiem tomēr nav. Nedomāju, ka var pārmest cilvēkam, kurš negrib iesaistīties, bet nesaprotu kāpēc vajag nolikt cilvēkus, kuri nav vienaldzīgi (un es tiešām neviltoti cienu tādus, jo pasaule bez šādiem cilvēkiem būtu manā uztverē stipri depresīva) un ir pietiekoši drosmīgi, lai izkāptu no savas komforta zonas.
15.07.2018 13:54 |

Reitings 8847
Dārta., cik gan ''daiļi'' māki runāt, kad par tēmu nav vispār ko teikt, jo pati iebrauc totālās pretrunās. :-)
15.07.2018 14:00 |

Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Teorijā es saprotu, ka tā ir it kā slikti, ja skatās no viedokļa, ka sabiedrībai jābūt izpalīdzīgai, bet praksē es netēloju svēto Mariju un neglābju visus, dzīvoju tā, lai man mazāk raižu un uzskatu to par pareizo modeli.

Svēto Mariju kā saprotu tu mini tādēļ, ka viņu saista ar lielu altruismu, sevis upurēšanu citu labā. Iejaukšanās šādos gadījumos, kad cilvēks kādu sit, vai no kāda zog, vai kādu mēģina apkrāpt utt., man nu nekā nešķiet saistīti ar altruismu. Ja tu neziedo labdarībām, kas būtu altruistiski, tad tu tomēr nekļūsti atbildīga par pamestu dzīvnieku vai bērnu likteņiem, lai vai kādi tie būtu. Bet ja tu vienkārši skaties kā kāds tiek sists un var pat tikt nogalināts vai smagi sakropļots, vai skaties kā no kāda cilvēka tiek izkrāpta nauda utt., un pilnīgi neko neizdari, manuprāt, tu nes lielu daļu atbildības par notikušo, jo tev reāli bija ļoti liela kontrole pār to un tu varēji to apturēt.
15.07.2018 14:01 |

Reitings 8847
Un ja tev nepalīdz izdzīvot, tad lai arī tā cita meitene dabū kārtīgi. Vienkārši ''ģeniāli''. :D
15.07.2018 14:01 |

Reitings 3665
Turklāt palīdzēšana citiem negarantē to, ka citi palīdzēs tev.

Pilnīgi piekrītu, bet tajā pašā laikā mēs katrs esam daļa no sabiedrības, mūsu rīcība un sacītais veido to sabiedrību, kurā dzīvojam. Es domāju, laikam jau noreducējas līdz tam, kādā vidē pats vēlies dzīvot.
15.07.2018 14:02 |

Reitings 1180
Es domāju, laikam jau noreducējas līdz tam, kādā vidē pats vēlies dzīvot.

Tur tā lieta, ka es dzīvoju labā vidē, tas ir, ar mani nekad nekas slikts nav noticis, no dzīvokļa, kur bija jandāliņi pa nakti, pārvācos uz mierīgu dzīvesvietu utt. Es veidoju sev labu vidi apkārt un manā dzīvē neiekļaujas citu glābšana. Katrs pats atbildīgs par sevi. Ja kāds grib glābt citus - lūdzu, katram savi hobiji, bet tāpēc nav jānoliek tos, kuri izvēlas rūpēties ar sevi un sev tuvajiem, nevis svešiniekiem.
15.07.2018 14:10 |

Reitings 3665
bet tāpēc nav jānoliek tos, kuri izvēlas rūpēties ar sevi un sev tuvajiem, nevis svešiniekiem.

Atvaino, ja izklausās, ka es nolieku, noteikti nē. Godīgi sakot, es pati nezinu kā rīkotos, ja tādā situācijā tiešām nonāktu, neesmu pats drosmīgākais cilvēks, bet es nesaprotu, kāpēc jākritizē tie, kuri iesaistās (piem., nievīgi saucot cilvēkus par Svētajām Marijām, pasaules glābējām un vispārīgi nosodot iejaukšanos). Piem., ja Tavā vidē tomēr notiktu kaut kas nelāgs (piem., viens piekauj otru, dzimums nav svarīgs), Tev taču gabals nenokrīt, ja kāds trešais iesaistās? Šis jautājums nav konkrēti Tev adresēts, bet vispārīga prātuļošana.
15.07.2018 14:20 |

Reitings 1180
Apartheid, svēto Mariju pieminu tāpēc, ka pirms tava komentāra izlasīšanas man pat prātā nenāca, ka labi cilvēki dala jomas, kur būt labiem, bet kur būt vienaldzīgiem. Līdz šim man šķita, ka, ja tu esi labs, tad esi labs visās situācijās, tsk arī pret trūkumcietējiem. Mazums pati kļūsi par tādu - ko tad, negribēsi, lai tev citi palīdz?
Man šķita, ka būt labam sabiedrības loceklim ir dzīvesveids, nevis šķirošana, ka šajās situācijās es palīdzu, bet citās nē. Pēc tevis sapratu, ka kļūdos un tu palīdzi citiem konkrētos gadījumos tikai tāpēc, ka ceri, ka tev palīdzēs tādā pašā situācijā.
Līdzvainīga nekur nejūtos, jo nevienam nenodaru sliktu un man nepiemīt kaut kāds komplekss sevi padarīt par vainīgu tur, kur manas vainas nav.

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Šis ir tas pats stāsts kā situācija ar to puiku, kas zaga maizi, tas pats, kas notika ar mazo Ivanu - sabiedrības bezatbildība un izvairīšanās. Nevienam nav nekādas daļas, bet kad notiek kaut kas šausminošs, tad visi ir tik sašutuši - kā tā, kāpēc neviens nepalīdzēja, kāpēc neiejaucas, kādi visi nelieši, bet jāsāk ir pašam ar sevi - izdari taču tu pats kaut ko lietas labā nevis novēl atbildību uz citiem.
Policijas izsaukšana neprasa nekādu milzu piepūli, nav jau jāiet uzreiz starpā. Ja redzētu, ka nav laika gaidīt policiju, tad iejauktos. Diez vai kāds sitīs, ja pajautāšu, kas notiek? Nu ja būs tik dulls un uzreiz ar dūrēm ies virsū - nu iesitīs, nu dabūs iesniegumu policijā par uzbrukumu.

Reitings 1180
Pasadena, pirmajā komentārā nevienu nekā nievājoši nesaucu - svēto mariju neuzskatu par lamu vārdu. Nosaucu to, lai raksturotu laba sabiedrības locekļa tipu un nerakstītu garu penteri tā vietā.
15.07.2018 14:23 |

Reitings 1180
Jaestades, piemēram, es tajā diskusijā uzrakstīju, ka būtu bijis jāizsauc policija, nevis jānopērk maize un jāpalaiž prom. Bet rakstīju to tikai tāpēc, ka cilvēks sevi ar to rakstu pataisīja par varoni, bet es uzskatu, ka viņa rīcība nav diez ko pareiza, ja gribi būt par varoni. Nevienā brīdī tur nesašutu par rīcību kā tādu, bet drīzāk smieklīgi ir tas, ka viņš it kā citus noliek par nepalīdzēšanu, tai pašā laikā pats neko labāku nav izdarījis. Pati nepirktu maizi, nesauktu policiju un nenozākātu puiku, samaksātu par savām precēm un aizietu.
15.07.2018 14:27 |

Reitings 8847
Pati noliec tos, kas uzskata, ka jāpalīdz, un tad brīnies par pretreakciju. Varbūt vajag padomāt plašāk, ne saukt to par hobiju? Rūpējies par sevi, kad pienāks diena, kad būs jālūdz palīdzība, jo pēkšņi no gaisa nokrīt kāda briesmīga slimība, tad esi laimīga un pateicīga, ka neviens neatsauksies. ;)
15.07.2018 15:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits