Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai esat iesaistījušās?

Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Vai esat kādreiz iesaistījušās kādās vardarbīgās situācijās, piemēram, kad vīrietis sit sievieti? Vai iesaistītos, ja to redzētu? Un ko tieši jūs darītu, ja kaut ko darītu? Vai arī labāk ir šādās privātās lietās nejaukties, īpaši sievietēm, kuras uz kaut kādu pret sevi vērstu agresiju arī visbiežāk nevarēs adekvāti noreaģēt un sevi aizsargāt?
14.07.2018 13:32 |

Reitings 577
Reģ: 02.07.2018
es nevaru iedomāties tādu situāciju, kur varētu novērot vardarbību publiskā vietā.
esam saukuši policiju, jo dzirdējām, ka kaut kur kaimiņos notiek kaut kas ļoti slikts :(
nejūtos kā supermens, lai lektu pa vidu kautiņam, bet apsargu vai policiju nebūtu grūti pasaukt.
14.07.2018 13:40 |

Patīk
Reitings 274
Reģ: 20.06.2018
Ārpus tēmas, bet baigi krīt acīs Tavs niks+kopā ar baltas ādas krāsas sievieti attēlā:-D Provokatīvi...:-P
14.07.2018 13:49 |

Reitings 211
es nevaru iedomāties tādu situāciju, kur varētu novērot vardarbību publiskā vietā

Rakstu šo tēmu tādēļ, ka tieši šorīt man tāda situācija gadījās. Pirmo un ceru arī pēdējo reizi.
14.07.2018 13:50 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Ir gadījies iejaukties, bet bezjēdzīgi, jo, ja pati sieviete, kas cieš no vardarbības, nav gatava neko mainīt, tad neviens nevar palīdzēt. Kā sita, tā sitīs.
Konkrētajā gadījumā piegājām, prasījām, kas notiek (viss notika uz ielas), vīrietis bļāva, lai neiejaucamies, garāmgājēji vīrieši manam draugam teica, ka "apprecēsies un sapratīsi", policija, ko izsaucām, pakratīja ar pirkstu, pateica, ka uz ielas sist nevajadzētu, neko neiesāks, kamēr pati cietusī nerakstīs iesniegumu.
14.07.2018 13:50 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Ja redzētu tādu kautiņu uz ielas, varbūt pateiktu kādam policistam vai apsargam, ja tuvumā tāds būtu, bet pati nekādā ziņā neiejauktos. Tik labs cilvēks es neesmu, lai sveša cilvēka dēļ līstu pa vidu kautiņam un riskētu pati dabūt pa galvu.
14.07.2018 13:59 |

Reitings 211
Ir gadījies iejaukties, bet bezjēdzīgi, jo, ja pati sieviete, kas cieš no vardarbības, nav gatava neko mainīt, tad neviens nevar palīdzēt. Kā sita, tā sitīs.

Nu nezinu. Man ļoti nepatīk iesaistīties privātos konfliktos, kas nav mana darīšana un maksimāli no tā izvairos. Bet kā tu justos, ja nākamajā dienā ziņās izlasītu, ka tā sieviete ir nogalināta? Man būtu lieli sirdsapziņas pārmetumi, ka es tur biju, bet pagāju garām. Tādēļ šodien iesaistījos, lai gan biju tur viena, vīrietis masīvs un agresīvs, un man bija šaubas par to, kādā stāvoklī es pati no tās situācijas iziešu.
garāmgājēji vīrieši manam draugam teica, ka "apprecēsies un sapratīsi"

...nopietni?
KindaPsycho, jā, kautiņi varbūt ir cita lieta. Mani vairāk interesē situācijas, kurās var redzēt, ka sit tikai viens.
14.07.2018 14:02 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Kāda atšķirība? Ja vīrietis spēj iesist vienai sievietei, kāpēc lai nevarētu arī otrai un trešajai un visām pārējām, kas maisīsies pa vidu? Kā jau teicu - neesmu tik labs cilvēks, lai apdraudētu pati savu drošību svešinieka dēļ.
14.07.2018 14:06 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Nu kā... tas, ka tu uz tām 3 minūtēm norāji sitēju, nenozīmē, ka pēc tam to sievieti tāpat kārtīgi neatslānīja + neuzšāva vēl pa virsu par to, ka tu iejaucies.
Mana pieredze ir tāda, kāda ir. Neizglābsi kādu, kurš negrib, lai viņu izglābj. Es arī gāju klāt ar domu, ka kā vispār tā var, kā vīrietis var pacelt roku pret sievieti utt., bet tad, kad viņa policijas priekšā aizstāvēja viņu, man pārgāja jebkāds žēlums.
Gan sitējs bija krievs, gan tie vīrieši, kas manam vīrietim teica par apprecēšanos un saprašanu, varbūt tā ir kulturāla padarīšana un mīlestības izpausme :)
14.07.2018 14:08 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Uz ielas šādu lietu neesmu redzējusi.
14.07.2018 18:48 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Neesmu pieredzējusi šādu situāciju, bet laikam jau sauktu policiju. Gribētos cerēt, ka, ja man uzbruktu, kāds cits arī palīdzētu. Citādi es konfliktos neiejaucos, bet fiziska vardarbība ir fiziska vardarbība, kas var beigties letāli. Ja tā kādam ir kultūras pazīme, tā nav mana problēma - to viņi var skaidrot policijai.
14.07.2018 20:06 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nav nācies būt kādas vardarbīgas situācijas aculieciniecei. Bet nu visticamāk - vispirms novērtētu situāciju kā tādu, tai skaitā arī diennakts laiku un vietu. Ja mana iejaukšanās kaut kā apdraudētu manu drošību un būtu puslīdz skaidrs, ka iejaukšanās kā tāda nenesīs nekādu labumu (teiksim, piedzēries pārītis skaidro attiecības un kaujas), tad nejauktos. Ja nu tomēr, tad visticamāk sauktu policiju un censtos pievērst citu cilvēku uzmanību situācijai... Lai nu kā, atmiņā spilgti palikusi epizode no kādas franču filmas, ja pareizi atceros. Sieviete pazemes tunelī iejaucās, kad kāds vīrietis klaji sexuāli uzmācās citai sievietei. Rezultāts? Tā sieviete žigli aizlaidās pie pirmās izdevības, kamēr šo sievieti tas kretīns brutāli turpat izvaroja. Un ne tā aizbēgusī, ne vēl kāds garāmgājējs - neviens neizsauca ne policiju, ne kā savādāk palīdzēja...
14.07.2018 20:20 |

10 gadi
Reitings 212
Reģ: 14.05.2011
Es nejaucos pati, bet cenšos iedrošināt iešanu prom no vardarbības. Es nevaru izmainīt cilvēku pirms viņš pats grib negrib mainīties, tik gribu būt blakus ja vajadzēs palīdzību kad mainīsies.
14.07.2018 21:21 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Tādēļ šodien iesaistījos, lai gan biju tur viena, vīrietis masīvs un agresīvs, un man bija šaubas par to, kādā stāvoklī es pati no tās situācijas iziešu.

Manuprāt, tas bija ļoti drosmīgi no Tavas puses, bīstami, bet apbrīnojami - noceļu cepuri Tavā priekšā. Tiešām jauki apzināties, ka ir tādi cilvēki kā Tu!
14.07.2018 21:29 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
...bet tad, kad viņa policijas priekšā aizstāvēja viņu...

Tāpēc jābūt uzmanīgam, kamēr sākšu skaidroties ar vīrieti, sieviete ņems un man acis izskrāpēs (un tad, lai aizstāvētos no trakās sievietes nāksies pašam fiziski vērsties pret viņu?! :D ). Beigās vienīgais vainīgais un cietušais palikšu pats.
Bomžu razborkās noteikti neiesaistītos, bet, ja cilvēki izskatītos daudz maz adekvāti, tad gan iesaistītos.
Vai arī labāk ir šādās privātās lietās nejaukties...

Lieta vairs nav privāta, ja tas notiek sabiedriskā vietā, ja uz to skatās tavi bērni un tas var apdraudēt citus cilvēkus. Katram gan vajadzētu izvērtēt vai ir nepieciešams un cik tālu ir nepieciešams iesaistīties, lai tas neapdraudētu pašu...
14.07.2018 22:48 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Esmu redzējis kā sieviete pļaukā un klapē vīrieti, bet visi apkārtējie par to pasmējās. Personīgi neko smieklīgu tajā nesaskatīju.
>>
Beigās vienīgais vainīgais un cietušais palikšu pats.
Šī ir reāla iespēja, ko arī esmu pieredzējis, kad meitenes draugs sāka kauties, viņa līda pa vidu, draugs sāka viņu grūstīt un svaidīt, iejaucāmies, beigās tā meiča sāka uz mums bļaut :D
Tāpēc pēdējā laikā esmu nonācis pie attieksmes neiejaukties, ja nav pazīstami cilvēki iesaistīti, bet nu tādas lietas uz ielas neesmu pieredzējis, pārsvarā tikai kādās zaļumballēs sākas lieli kautiņi un meičas lien pa vidu, jo nedomā līdzi.
14.07.2018 23:20 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Es neiejauktos. Ja nu tā, ka ar kājām sistu guļošu sievieti, tad varētu izsaukt policiju.
Nu nezinu. Man ļoti nepatīk iesaistīties privātos konfliktos, kas nav mana darīšana un maksimāli no tā izvairos. Bet kā tu justos, ja nākamajā dienā ziņās izlasītu, ka tā sieviete ir nogalināta?

Godīgi? Personīgi man būtu pilnīgi vienalga.
Vienreiz trijos naktī sieviete sitās pie durvīm kliedzot, lai palīdz viņai. Es gulēju tālāk, jo man nevajag liekas nepatikšanas.
Teorijā es saprotu, ka tā ir it kā slikti, ja skatās no viedokļa, ka sabiedrībai jābūt izpalīdzīgai, bet praksē es netēloju svēto Mariju un neglābju visus, dzīvoju tā, lai man mazāk raižu un uzskatu to par pareizo modeli. Man, starp citu, ar ex draugu arī bija skandāli ar tādu kliegšanu un durvju sišanu, ka kāds blakus dzīvoklī varētu padomāt, ka notiek vardarbība, paldies dievam, ka nevienam nenāca prātā saukt policiju. :D
15.07.2018 01:04 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Godīgi? Personīgi man būtu pilnīgi vienalga.
Vienreiz trijos naktī sieviete sitās pie durvīm kliedzot, lai palīdz viņai. Es gulēju tālāk, jo man nevajag liekas nepatikšanas.

Negribu sīkāk stāstīt, bet arī man arī reiz bija tāds līdzīgs gadījums, kad pie durvīm sitās kliedzot, ja būtu viena mājās, arī nelaistu iekšā. Bet manējais nespēja būt vienaldzīgs. Kaut kādi naži, pakaļdzīšanās un tā. Izgulēja un no rīta hop atpakaļ pie loves, sava nažu karaļa.
15.07.2018 01:29 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Esmu iejaukusies. Es gan nebiju vienu, blakus bija vēl viena draudzene. Ja būtu viena, iespējams nepietiktu drosmes iejaukties.
Konkrētā situācija norisinājās daudzstāvenes pagalmā. Vīrietis žņaudza sievieti, draudēja nogalināt, un, ka viņai nāksies atbildēt, par to, ko izdarījusi (nezinu, kas tieši viņu starpā bija noticis). Mēs izgājām no kāpņutelpas, šķiet kādus 10m no viņiem. Sākumā uzsaucām viņam, ar domu, ka ieraudzīs, ka viņi pagalmā nav vieni un nomierināsies, bet viņš paskatījās uz mums, un turpināja viņu žņaugt itkā nekas nebūtu bijis, acīm redzot viņam aculiecinieki netraucēja. Tad nu piedraudējām, ka izsauksim policiju. Pie vārda "policija" gan viņš tvērienu atlaida, bet mierā sievieti nelika. Tad nu vēlreiz piedraudējām izsaukt policiju, viņš sāka iet prom, bet sieviete raudot viņam sekoja (labprātīgi, viņš viņu nevilka, un arī nedraudēja, lai nāk līdzi).
15.07.2018 01:42 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Un tad kad pašām vajadzētu palīdzību un visiem būtu vienalga, jo "tas jau privāti", tad gan kliegtu (ja vēl dzīva būtu), cik sabiedrība egoistiska, pat nepajautās, pat nepienāks klāt, pat pa kluso policiju neizsauks. Manuprāt, pat ja tas, kuru sit ir lupata, pacieš un tamlīdzīgi, bet varbūt šāds gājiens vismaz kādam būtu liktenīgs, t.i., liktu sākt domāt vai aiz šoka, neparedzētas situācijas aizbēgt.
15.07.2018 12:12 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Esmu pārsteigta cik daudzi paliktu vienaldzīgi! Nopietni??? Iedomājieties sevi sievietes vietā vai savu meitu? Jūs negribētu, lai jums palīdzētu vai meitai kāds palīdzētu? Cik vienaldzīgā sabiedrībā mēs dzīvojam..
.
Es noteikti censtos pievērst apkārtējo uzmanību vai zvanītu policijai, un man vienalga vai tas ir vienkārši pārīša strīds vai vēl nez kas.
15.07.2018 12:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits