Tikmēr, kamēr man neuzbāžas ar savu reliģiju vai nesāk runāt absurdas muļķības, tikmēr man netraucē.
+++
Zinot sevi un savu nostāju attiecībā pret reliģiju (neticu nekādiem augstākiem spēkiem, esmu pārliecināta ateiste, taču nevienu ticīgo neaizskaru un, kamēr tas tiešā veidā neskar mani, nevienam personīgi neko neaizrādu), visticamāk, šādā gadījumā gan kļūtu skarba un vienkārši pateiktu, ka cienu viņas ticību un nostāju šajā jautājumā, taču priecātos, ja viņas ticība netiktu pieminēta katrā teikumā, gan tur, kur vajag, gan tur, kur nevajag.
nerātnā deva lielisku piemēru tam, ko vēlos ar šo pateikt. Katrs, protams, var ticēt kam vien grib, taču visi šie
"ai, man tik labas attiecības, jo Dievs palīdzēja" vai
"oi, es uzveicu vēzi, jo Dievs palīdzēja" liekas tāds bullshits... Attiecības ir labas, jo pie tām strādā divi cilvēki! Un vēzi uzvarēja, jo palīdzēja nauda, ārsti un medicīna, citādi, paļaujoties tikai uz savu Dievu, gan jau sen būtu tai saulē. Taču, lūdzu, tici kam vien vēlies, tici, ka esi kopā ar to kādu tikai tāpēc, ka Dievs tā lēmis, tici, ka no vēža izveseļojies nevis pateicoties ķīmijterapijai, bet Dieva gribai utt.,utjp., taču, ja šis Dievs ir vienīgais no kā sastāv visas, pat ar ticību nesaistītās, sarunas, uzskatu, ka tas jau ir fanātisms un, respektīvi, cilvēka nespēja normāli uztvert realitāti un pieņemt patstāvīgus lēmumus, visu izskaidrojot ar
"tā lēma Dievs." Un, lai mani nepārprastu, piebildīšu, ka neciešu fanātiķus kā tādus, ne tikai, ja runa iet par reliģiju. Esmu no draugu loka izslēgusi arī senu draudzeni, jo, ja sarakstoties, viss, kas jālasa ir tas, ka
"iet labi, esmu notievējusi, jo nelietoju gaļu un dzīvnieku izcelsmes produktus, un man ir jauns draugs, kurš ir labs cilvēks, jo neēd līķus, un man ir jauna darba vieta, taču esmu sastrīdējusies ar visiem kolēģiem, jo pusdienu pārtraukumā nespēju pasēdēt pie viena galda ar asinskāriem mēsliem, kuri uzturā lieto līķus un vistu mēnešreizes" utt., utjp., man ar tādu cilvēku nebūs pa ceļam. Uzskatu, ka ir normāli, ja kaut kam tici, ja dzīvo tā vai savādāk, taču, ja šis veids kā dzīvo vai kam tici, vai kā uztver pasauli, ir vienīgais, kas sāk figurēt attiecībās un sarunās ar citiem cilvēkiem, tā jau sāk kļūt par problēmu.