Ģimenes attiecības... mamma, brālis

Reitings 21
Reģ: 04.04.2017
Ienāku te reti, bet ir kāda tēma, ko labprāt patirzātu. Varbūt saņemu kādu domu graudu.
Runa ir par brāli, viņa attiecībām ar sievieti, mammu un arī tēvu.
Brālim ir 34 gadi. Bija draudzene vairākus gadus, ļoti forša sieviete, bet nupat izšķīrās. Un viens no iemesliem, ka no brāļa nebija iniciatīvas un atbildības uzņemšanās par savu dzīvi, viņš neprecējās, par sava mājokļa iegādi nedomāja (viņš dzīvo ģimenes dzīvoklī). Priekš saviem gadiem viņš uzvedas kā bērns, nevis pieaudzis vīrietis.
Un te nu gribētu mazliet mest akmeni mammas dārziņā. Manuprāt, tā ir ļoti liela viņas ietekme. Viņa pārlieku "rūpējas" par savas ģimenes vīriešiem. Tagad, kad brālis izšķīries un mitinās viens, mamma regulāri brauc pie viņa iztīrīt māju, atved zupu un tādā garā. Esmu šokā (t) Es prasu mammai wtf, ka viņa ir izaudzinājusi infantilu dēlu. Bet viņai ir uzskats, ka vīrietis viens jau nevar par sevi parūpēties.
Un te nu pilnībā atspoguļojas mammas attiecības ar tēti. Es nezinu, kā viņiem bija jaunībā, bet, kopš sevi atceros no mazotnes, viņa arī pret tēvu vienmēr ir izturējusies kā pret bērnu. Rezultātā mans tēvs ir pilnībā infantils, nav spējīgs bez sievas izdzīvot, piemēram, viņš nezina, kuru kreklu vilkt, ko ēst un kā apmaksāt rēķinus.
Joprojām nevaru aizmirst situāciju, kad mamma bija ieguvusi traumu un pavadīja nedēļu slimnīcā. Piemēram, es šajā situācijā sagaidītu, ka mans vīrs brauktu pie manis ciemos katru dienu un nestu gardumus. Bet viņa, slima būdama, ik pa pāris dienām aizlaidās no slimnīcas, lai vīram savārītu ēst uz pāris dienām un nabadziņš nenomirtu badā. Es viņai saku, ka nav jau zīdainis, kurš nomirs bez mātes, bet viņa to nesaprot.
Nu, jūs sapratāt (t) Jautāsiet, kas man par daļu? Jā, varbūt nav mana daļa, man ir pašai savs vīrs (kurš, par laimi, ir pilnīgi citāds) un sava dzīve. Bet tomēr tā ir mana ģimene, man gribas kaut ko darīt lietas labā, bet ko? Ok, par vecāku savstarpējām attiecībām, tur vairs neko, tā nu viņi savu mūžu ir nodzīvojuši. Bet tas, ka brālis tagad paliek tāds... es pilnīgi spēju iedomāties, kā viņš paliek vecpuišos un mammīte joprojām viņu aprūpēs. Ko jūs darītu manā situācijā? Runātu ar mammu, brāli?
09.07.2018 13:45 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
No vienas mammas pāries uz "otru mammu" un varēs Tava mamma atpūsties!
09.07.2018 22:16 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
sniegpulksteniite Tādām sievietēm savs nogurums nav vispār prātā, ka tik bērniņiem vai vīriņam. Nav lielākas baudas kā smaidīgs puisītis, kas apēd vakariņu šķīvi un pasaka, cik garšīgi bija. Tikai distance var glābt šādas attiecības.
09.07.2018 22:17 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Manuprāt, vienīgais, ko var darīt, ir atklāti parunāt ar pašu brāli, taču, tai pat laikā, nekādas lielās cerības uz to, ka kaut kas mainīsies, nelolot. Ja vīrieti pašu tāds dzīves modelis apmierina un, tā vietā, lai dzīvotu savu dzīvi, patstāvīgi pieņemot lēmumus, gaida, kad viņa vietā citi noorganizēs kāzas, uzvārīs zupiņu vai izmazgās dvielīšus, ir skaidrs, ka cilvēku tas viss apmierina un, visticamāk, pusmūžā būs sava tēva kopija, nespējot pat uz poda aiziet bez sievas, kura pados tualetes papīru. Varbūt skarbi, taču uzskatu, ka cilvēki paši var izvēlēties savu dzīves modeli un būt tieši tik atkarīgi no vecākiem, cik atkarīgi paši vēlas būt. Ja vīrietim 34 gados nav nākusi sapratne par to, kā būtu jādzīvo, tātad viņu viss apmierina. Varu ieteikt ar brāli par šo aprunāties, taču baigās cerības par to, ka kaut kas mainīsies, nelolot, un, tā vietā, lai censtos palīdzēt pieaugušam cilvēkam, kurš pats sev var ļoti labi palīdzēt, tikai to negrib darīt, veltīt savu laiku un uzmanību savam vīram un ģimenei. Tu esi pieaudzis cilvēks, kuram ir sava dzīve, sava ģimene. Saprotu, ka sirds sāp, bet brālis vairs nav nekāds mazais bērns. Un, ja viņš joprojām nespēj pārgriezt nabassaisti ar māti, diemžēl, Tu tur neko nevarēsi palīdzēt.
09.07.2018 22:28 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Tādām sievietēm savs nogurums nav vispār prātā, ka tik bērniņiem vai vīriņam. Nav lielākas baudas kā smaidīgs puisītis, kas apēd vakariņu šķīvi un pasaka, cik garšīgi bija. Tikai distance var glābt šādas attiecības.

+++
09.07.2018 22:28 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tādām sievietēm savs nogurums nav vispār prātā, ka tik bērniņiem vai vīriņam.

Ir nogurums, it sevišķi,ja ir vecumdienas, visādas slimības un īsti ierasto ritmu vairs nevar pavilkt, bet arī citādāk nemāk dzīvot!
09.07.2018 22:34 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Fakts, ka dzīvo gimenes dzīvoklī jau nav nekas slikts, jo kā noprotams, tad dzīvošana nav kopā ar vecākiem. Rūpes.. nu ir tādas mātes-klukstes, neko darīt. Par brāli neuztraucies, ja vinjsh tā jūtas labi. Katram podinam savs vācins - gan jau būs kāda, kura būs vinam mātes vietā un par to nesūkstīsies.
09.07.2018 22:55 |

Reitings 212
Reģ: 12.11.2017
Izlasot tekstu uzreiz prātā nak Roberts un viņa māte no seriāla VML. (Tie, kuri skatās - sapratīs).
10.07.2018 11:18 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
A
pkopējai par to maksā, bet diez vai mammai patiešām sagādā baudu tīrīt gan savu dzīvokli, gan cita, gan arī materiāli sālītāk nodrošināt ēdienu trijiem cilvēkiem neviss, tikai diviem. Mammai iznāk dubultīgi nogurt.

Domāju, ka ja viņa no sirds to pati nevēlētos tad arī nedarītu. Nebija taču minēts, ka viņa gatavo viņam katru dienu , zupas katlā izmaksas diži neatšķiras vārot 3 vai 4 litrus. Nedomāju, ka māte pusbadā ,bet dēlam ikrus ved katru dienu.
10.07.2018 15:31 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Domāju, ka tā aprūpēt, kā to dara tava mamma, ir nepareizi, un brāļa "nespēja" rīkoties ir šīs rīcības tiešs rezultāts. Tomēr... Nedomāju, ka būsi spējīga ko tur ietekmēt.
Ir apsveicami, ka uztraucies par savu ģimeni, taču tajā pašā laikā tā ir tikai uztraukšanās, nevis iešana un mēgināšana visus tagad pataisīt par pareizākiem cilvēkiem, tāpēc tev nav jājūtas slikti, ka tas Tevi uztrauc. Tu mīli savu ģimeni un gribi, lai visiem viņiem iet labāk.
Visi tomēr ir pieauguši cilvēki un tāpat, kā tagad tev liktu pieņemt mammas dzīvesveidu, viņa nepieņems tavējo, jo vienkārši domā, uzskata un redz visu savādāk. Vienīgais, ko vari darīt šajā situācijā, ir parunāt ar brāli, arī ar mammu, izstāstīt, kā viss no malas izskatās, tomēr nedomāju, ka kaut ko spēsi mainīt. Mammas attieksme jau nu pavisam droši paliks tāda pati visu atlikušo dzīvi, brālis varbūt kaut kādā brīdī kādu apstākļu dēļ arī saņemsies, taču maz ticams, ka tie apstākļi būs miermīlīga saruna ar māsu. Bet, kas zin, varbūt kaut kas aizķersies..
Katrā ziņā: tu vari runāt ar viņiem abiem, un tas ir ok, ka uztraucies, taču neliec veltas cerības uz lietām, ko nevari mainīt tu, bet tikai viņi paši.
10.07.2018 16:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits