Ja otrs cilvēks visās manis aizsāktajās tēmās runātu tikai vispārīgi, nespējot par kādu konkrētu tēmu parunāt padziļinātāk, visticamāk, ka nodomātu, ka vienkārši nav mans cilvēks. Katrā ziņā, necenstos analizēt otru cilvēku, spriežot pēc tā kā viņš nav varējis/nevarējis izteikties par kādu konkrētu tēmu. Nu, nav mums par ko parunāt, tātad nav. Taču tas automātiski nenozīmē, ka tas otrs ir bijis bezjēdzīgs (!), neinteresants cilvēks. Tikpat labi viņš var būt ļoti zinošs un gudrs tēmās, kuras neinteresē mani.
Man ir draudzene, kura diezgan nopietni pievērsusies garīgajai pasaulei, vegānismam, nodarbojas ar jogu un mīl runāt par dziļi filozofiskām tēmām, kuras, pa lielam, nereti uzskatu par aplamām, taču, paklausīties viņas teiktajā un uz brīdi padzīvot viņas pasaulē neatsakos, jo tādā veidā dzīvi spēju saskatīt no cita skatupunkta, neskatoties uz to, ka tas ir man brīžiem nesaprotams. Draudzene nodarbojas ar meditāciju, ik pa laikam kaut ko pamāca citiem jogas iesācējiem, bet pārsvarā dzīvi vada savā pasaulītē. Jā, mums nav diži daudz kopīgu tēmu, ko pārrunāt. Vai jebkad, pēc tikšanās ar viņu, esmu nodomājusi, ka šis cilvēks ir bezjēdzīgs!? Nekad! Mēs varam nesaprasties, reizēm nonākt domu krustugunīs, varam dzīvot dažādas dzīves, bet, lai teiktu, ka viņa ir ne tāda kā visi, tikai tāpēc, ka dzīvi tver un jūt citādāk kā pārējie? Nekad mūžā! Bet nu, iespējams, viss atkarīgs arī no vides, kādā uzturamies. Valstī, kurā dzīvoju, tādi filozofētāji un brīvdomātāji nešķiet nekas neparasts. Latvijā tādus sauc par dīkdieņiem un muļķiem.