Noteikti iesaku studēt augstskolā. Pašai ir pieredze gan ar kursiem, gan arī ar augstskolu. Kursos ir forši (ja atradīsi īstos), kad zini, ko konkrēti gribi darīt, kas nav iespējams, ja nekad iepriekš neesi programmējusi. Jā, kursos būs ātrāk, bet, ļoti liela iespēja, ka vienkārši dabūsi nepatīkamas sajūtas un iespaidu, ka IT vispār nav tava lieta. Augstskola sniedz lielākas iespējas iepazīt IT pasauli plašāk, jo tā sastāv ne tikai no programmētājiem. Man patika, ka universitātē bija kursi arī par projekta vadību, testēšanu, datortīklu administrēšanu utt. Kad stājos universitātē, nemaz nezināju un biju pārsteigta par to, ka IT jomā ir tiešām TIK liela amatu izvēle. Ja būtu gajūsi kursos, tad, iespējams, uzzinātu to pārāk vēlu.
Runājot par 4 studiju gadiem, ir jāņem vērā viena liela nianse - gandrīz visi studenti sāk strādāk krietni ātrāk un nozarē. Pati jau pēc pirmā kursa aizgāju praksē, tagad jau trešo gadu strādāju pilnu slodzes darbu, veiksmīgi apvienojot ar augstskolu (pilna laika klātienes studijas). Grūti nav un esmu priecīga, ka izvēlējos tieši šādu studiju veidu.
Un es nebūtu tik droša, ka pilnīgi neviens neskatās uz augstākās izglītības diplomu. Zinu vairākas IT firmas, kur uz pārrunām tevi vienkārši neuzaicinās, ja CV nebūs norādīta kāda augstākās izglītības iestāde (šeit gan neskaitās iekārtošanās darbā caur paziņām).