Kā tur īsti ir?

Reitings 2329
Reģ: 25.02.2011
Vakar piefiksēju nepareizi noliktu mašīnu,kas būtiski ietekmē satiksmi un var izraisīt avāriju.
Nofočēju to un nosūtīju uz savas pilsētas aplikāciju,kur var ziņot par visādām problēmām/pārkāpumiem pilsētā.
Atsūtīja man atbildi-ka policija bija izbraukusi uz attiecīgo vietu,bet mašīnas vairs tur nav bijis. Lai uzsāktu administratīvā pārkāpuma lietvedību,man jāiet uz policiju, jāraksta iesniegums un jāpievieno bilde. Sanāk,ka man vēl dpsciāli foto no telefona jāizdrukā.
Foto bija skaidri redzama auto marka, reģistrācijas numurs.
Vai tiešām policija uz tā pamata pati nevar atrast to saimnieku un uzsākt to pārkāpuma lietvedību? Rakstisks un vizuāls pierādījums ir no manis.
Kāda ir tur tā kārtība?
Elektroniski tas iesniegums nav uzrakstāms?
02.07.2018 14:39 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Nu ja, lielai daļai šķiet ok klaji pārkāpt noteikumus. Visticamāk, pašas tas neskar, jo auto nevada. Šaurās ielās šādi nomesti auto kur pagadās, var izraisīt gan sastrēgumus, gan avārijas situācijas. Vai uz ietves pie ieejas durvīm, kad jaunā māmiņa ar ratiem netiek iekšā/ ārā. Bet nu tā jau diemžēl sabiedrībā ir - kamēr pašas pakaļu tas neskar, tas neskaitās.
02.07.2018 18:16 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ne milie nav runa tikai par auto , jebkurs likuma parkapums ir un paliek pretlikumigs. Tapec aicinu zinot un ar to cinities, re mums tacu pat brivpratigas te ir..mes parejas atbalstisim morali. joi ja zino tad par visiem likma parkapumiem nevis tikai vienu kaut kadu auto!
02.07.2018 18:23 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Estupendo, ar Tavu pieeju neko neatrisinās. Ir jāpielieto citas, globālākas metodes, līdz kurām latvijai vēl tālu.
Rīdziniece, bet Tu taču pati stučī!
02.07.2018 18:27 |

Reitings 23705
Ja jo es tapat ka autore ficeju, filmeju, rakstu pilivcuija iesniegumus, cepios par to visos portalos. Un par pilnigi visiem likuma parkapumiem un 24/7...ludzu nem piemeru!(l):-P
02.07.2018 18:32 |

Reitings 23705
Ja jo es tapat ka autore foceju, filmeju, rakstu policija iesniegumus, cepjos par to visos portalos.-laboju:-D
02.07.2018 18:33 |

Reitings 236
Reģ: 06.04.2015
SKUDRULĀCI, nerada situàciju ne labu sev, ne sabiedrībai? Ja tur būtu avārija, tas arī neradītu kaitējumu sabiedrībai? Ja TUR IR zīme, kas aizliedz stāvēt, tad tam ir kāds pamatojums nevis skaistuma dēļ. Šādus likuma pārkāpējus citādāk nevar izmācīt kā ar sodu, tāpat kà tos, kam patīk braukt ātri vai dzērumā, saprašanas nav, līdz nenotiek nelaime.
02.07.2018 18:43 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
ar Tavu pieeju neko neatrisinās. Ir jāpielieto citas, globālākas metodes, līdz kurām latvijai vēl tālu.

Kādas globālākas metodes tu ieteiktu pielietot, lai šoferi mazāk pārkāptu noteikumus vai nepārkāptu vispār? Ja ar ceļa zīmēm ir par maz, tad tā jau ir vienkārši necieņa pret pārējiem, vai kā STOPham akcijā "parkojos, kur gribu, uz pārējiem man uzspļaut". Var jau neko nedarīt un radikāli tas neko nemainīs, bet ja mēs ignorēsim pilnīgi visus pārkāpumus, tad tādu pārkāpēju kļūs arvien vairāk, jo slikts, nesodīts piemērs ir ļoti lipīgs. Tāpat, ja sabiedrībai būs vienalga, policijai būs vienalga vēl vairāk.
Piekrītu tiem viedokļiem par to, ka šīs lietas grūti ir saprast tiem, kas nekad nav braukuši ar auto. Ir arī tādi pretekļi, kas, piemēram, pie lielveikala noparko savu range rover pa vidu abām stāvvietām. Ja visas pārējās vietas ir aizņemtas, tad man atliek trīs varianti - ziņot par pārkāpumu, neziņot, parkot, kur nedrīkst, pašam jau riskējot tikt sodītam vai noparkot puskilometra attālumā un iet kājām, kas galīgi nešķiet loģiski. Protams, tādas situācijas negadās bieži, bet kad gadās, tad dusmām par šādu indivīdu kultūru un patvaļu nav robežu.
02.07.2018 19:19 |

10 gadi
Reitings 3734
nerada situàciju ne labu sev, ne sabiedrībai? Ja tur būtu avārija, tas arī neradītu kaitējumu sabiedrībai? Ja TUR IR zīme, kas aizliedz stāvēt, tad tam ir kāds pamatojums nevis skaistuma dēļ.
1kārt, vērot notiekošo ir policijas uzdevums. 2kārt, jāizvērtē, vai patiešām bija izraisīta bīstama situācija. 3kārt, policija, dzenoties pakaļ, izraisa daudz lielākus riskus, kuri bieži vainagojas ar panākumiem. 4kārt, likumdošana ir orientēta uz pārkāpumu izdarīšanu un tai sekojošu naudas iekasēšanu, nevis uz pārkāpumu novēršanu. Ja valstij tik ļoti rūpētu satiksmes drošība, tad būtu atļauti tikai tādi automobiļi, kuriem fiziski nav iespējams pārsniegt ātrumu.
02.07.2018 19:20 |

10 gadi
Reitings 3734
Estupendo, globālas izmaiņas saistītas ar cilvēku dzīvesveidu, attieksmi vienam pret otru, ekonomisko situāciju utt.
02.07.2018 19:25 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Jā, noteikumi visiem ir vienādi, bet tas ir policijas darbs. Man arī besī tie sūdzētāji, šķiet, ka dažiem tas pat ir hobijs. Būtu jau labi, ja to darītu aiz patiesas vēlmes palīdzēt citiem, bet spriežot pēc naida pilnajiem komentāriem, ar kādiem tiek parakstīti foto ar šiem pārkāpējiem sociālajos tīklos, izskatās, ka galvenais ir vēlme kādam ieriebt un saņemt par to uzslavas.
02.07.2018 19:28 |

10 gadi
Reitings 3734
Ja kāds pārkāpj likumu, tad, ja var to cilvēku uzrunāt, vislabāk viņam pateikt personīgi par to, ka viņš nedara, kā vajag. Nav jau visi dalbajobi.
02.07.2018 19:29 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
kāds pārkāpj likumu, tad, ja var to cilvēku uzrunāt, vislabāk viņam pateikt personīgi par to, ka viņš nedara, kā vajag. Nav jau visi dalbajobi.
A kas tad viņi ir, ja pārkāpj likumu? Baltas un pūkainas aitiņas ar zilām nevainīgam acīm? Droši vari uzrunāt visus bembju, leksusu, roveru utt. īpašniekus, kas parkojas kur un kā grib. Cik no viņiem vispar tevi pamanīs, kur nu vēl dzirdēs ko tu viņiem saki? :-D:-D:-D
02.07.2018 19:51 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
globālas izmaiņas saistītas ar cilvēku dzīvesveidu, attieksmi vienam pret otru, ekonomisko situāciju utt.

Kā kaut viena no šīm izmaiņām izmainīs to, ka nahals pēkšņi izdomās parkoties, kur drīkst, mierīgi un prātīgi braukt ar atļauto ātrumu? Izmaiņas ar dzīvesveidu - tas jau ir šādu cilvēku dzīvesveids, attieksme - viņiem tāda ir bijusi lielāko dzīves daļu un ekonomiskā situācija, vai tā uzlabosies vai pasliktināsies, šādas situācijas nesamazinās.
Ja kāds pārkāpj likumu, tad, ja var to cilvēku uzrunāt, vislabāk viņam pateikt personīgi par to, ka viņš nedara, kā vajag. Nav jau visi dalbajobi.

https://www.youtube.com/watch?v=69zTNwDIWAI
Tāda ir vidējā domāšana un uzvedības manieres šādiem cilvēkiem. Ja Tu patiešām domā, ka tā vienkārši parunājoties šie cilvēki sāks rīkoties atbilstoši noteikumiem un ar smaidu pateiks: "paldies, skudrulāci, ka Tu tāds esi, tagad es saprotu, cik slikti izrīkojos", tad domāju, tas ir vairāk naivs skatījums uz dzīvi un cilvēku rīcību.
02.07.2018 20:19 |

Reitings 2329
Rīdziniece,tu kā parasti brauc auzās par un ap visu!
Vienmēr tēlo visgudro,lai gan čuš no tā visa vien sanāk! Pesteļo vien savā nodabā tālāk!
Var redzēt,ka situāciju vispār neizproti,jo tev vēl līdz tam aug un aug,bet neizaugt!|-)
02.07.2018 20:46 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
kāds pārkāpj likumu, tad, ja var to cilvēku uzrunāt, vislabāk viņam pateikt personīgi par to, ka viņš nedara, kā vajag.

Ja cilvēks vada auto, tātad viņam jābūt iegūtai vadītāja apliecībai un attiecīgi jābūt nokārtotam eksāmenam, kurā pārbauda vadītāja zināšanas, tai skaitā, kur var/nevar novietot auto.
02.07.2018 20:57 |

Reitings 23705
Rīdziniece,tu kā parasti brauc auzās par un ap visu!
Vienmēr tēlo visgudro,lai gan čuš no tā visa vien sanāk! Pesteļo vien savā nodabā tālāk!
Var redzēt,ka situāciju vispār neizproti,jo tev vēl līdz tam aug un aug,bet neizaugt!
Lidz atavam limenim es pat murgos nekad nenolaidisos jaunkundzit. Ja tu nejedz ka uzvedies ka omite uz solina...bet ja nav jega skaidrot, tev tapat nepieleks. Zel isteniba tevis..:-D:-D:-D:-P
02.07.2018 21:00 |

Reitings 2329
Tici man-man tava zelestiba ir pilnigi pie kajas!
Vai,cik dailrunigi gribeji pateikt,bet nu nesanaca. Viena varda jaunkudze, otra jau ome. Bet nu ja, ieprieks jau noverots,ka tu tik ber savus patarus, pat nesaprotot un nemeginot iedzilinaties tēmā!
Kulies uz vietas, bet nekur netiec ar savu tukšo spriedelēšanu!
02.07.2018 21:30 |

Reitings 23705
Patiesiba bedigi ka jauna sieviete aiz vientulibas sita trako, par kaut kadu svesu auto. Nu pamegini atrast nodarbes, ;-)
02.07.2018 21:40 |

Reitings 23705
Es tev ieteiktu sakarto savu privato dzivi, nebus laika mulkibam. atrodu darbu, macies kursos, skrien, lasi gramatas, peldi ,sakties filmas. Atrodi draugus..un neesi ka veca tante uz solina ...Tiesam zel tevis. Lai tev veicas.;-)
02.07.2018 21:42 |

Reitings 2329
Paldies,bet ikdienas nodarbes man ir pietiekami. Nesudzos par garlaicibu!
Ja neuztver manu rakstito, tad palasi citu cosmo lietotaju viedokli/komentarus 1.lapa,lai butu precizak uztverams temas prieksmets/objekts! Problema nav vnk novietots auto cela mala un sudziba,ka nepatiktu tas krāsa vai modelis. Tu jau te brauc ieksa pavisam nesaistitas lietas!
Kas gribeja,uztvera un izteica savu viedokli!
Kas neizprata un pat necentas to izdarit,zel! Tas viss nak ar laiku un ieteiktu vairak apskatities sev apkart un parkapt savai ierobezotibai!
Basta!
02.07.2018 21:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits