Sievietes - mainiet sevi!

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Varbūt apmeklēju nepareizos interneta portālus, lasu nepareizos žurnālus, vai vienkārši pēdējā laikā lec acīs virsraksti, bet tik ļoti uzsvērts ir tas, ka jāmainās ir sievietei.
Piemēram: 10 lietas, kas kaitina vīriešus, ko dara sievietes. 5 pazīmes, ka seksā neesi ideāla. 8 veidi kā notievēt un atkal kļūt par iekārojamu vīriešu acīs. 3 mīļākie ēdieni, kas garšos tavam vīrietim u.t.t.
Kāpēc ir maz rakstu, kas besī sievietēm, kas būtu jāzina vīriešiem, kā iepriecināt sievieti u.t.t. Kas notiek ar šo pasauli?(t)
29.06.2018 13:13 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Vairums no uzskaitītajām lietām ir pašu sieviešu iedomas, vai arī programma smadzenēs, radusies sabiedrības spiediena rezultātā. Nav tāda vārda jābūt, nevienam un nekur.

Nav tikai sieviešu. Arī tēvi meitām ieborē visādus nosacījumus, kā tikt pie vīra.
29.06.2018 18:22 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu te jau arī tomēr jāskatas simbiozē - es, teiksim, esmu drīzāk “vecmodīgā” sieviete, kura labprāt čubinās pa māju, saimniecību un bērniem. Un mans vīrs - nes lielu mamutu, bet dīvānā arī nepirž pēc darba - palīdz man, vai dara citus savus pienākumus. Kas vainas tādam modelim? Jā, mums ir sava veida nodalījums sieviešu/vīriešu darbi. Un kas tur slikts?... Vai es precētos atkārtoti, ja izšķirtos no šīm attiecībām - visticamāk, nē, jo šaubos, vai vēl kāds vīrietis būs tik atbilstošs manai pasaules uztverei. Tā vai tā - sievietēm būtu jāklausās nevis citu sieviešu spriedelējumos par to kā būtu pareizi/nepareizi dzīvot ar kādu kopā, bet būtu jāieklausās sevī - vai konkrētais attiecību modelis viņām ir pieņemams. Ja grib sev dīvānpirdētāju - lūdzu! Kāda vaina, ja viņai tāds patīk?...
29.06.2018 18:27 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Neon, runa jau nav par to, ka audzināt bērnus un rūpēties par mājām ir kaut kas slikts. Problēma ir tad, ja pastāv disbalanss - vienam pienākumu tikpat kā nav, kamēr otrs menedžē divu vai vairāku cilvēku dzīves. Tev tā nav, tu esi apmierināta = viss ir vislabākajā kārtībā.
29.06.2018 18:41 |

Reitings 11996
Tev tā nav, tu esi apmierināta = viss ir vislabākajā kārtībā.

Nu bet kur teikts, ka tās, kuras visu uzņēmušās un mājās vīrietis izpilda dekora funkciju uz dīvāna - arī nav ar savu dzīvi apmierinātas?...
Es arī mēdzu paburkšķēt, apvainoties, "pazāģēt", pastrīdēties u.t.t., jo esmu parasts cilvēks, kuram arī mēdz uznākt melnie. Bet, ja neņem vērā garastāvokļā svārstības un ikdienas banālo nogurumu, no kura cieš visa cilvēce - es tomēr saprotu, ka man mans attiecību modelis ir ideāls. Citu negribētu! Un, ja kāda man teiks, ka mans vīrs ir sliņķis, jo nekad neiznes miskasti un nemazgā veļu - es tādu viedokli vnk neņemšu vērā, jo tā ir tikai mana darīšana. Ne jau kādai citai ir jādzīvo ar manu vīru kopā - katrai ir tiesības izvēlēties savu Lielisko vīrieti pašai. Tikai jāatcerās, ka ideāls nav neviens (tai skaitā pašas sievietes). Mēs jau nezinām, kāpēc sieviete izvēlējusies attiecīgo vīrieti... Man paziņu lokā ir bijuši n-tie gadījumi, kad man nepatīk kāda paziņas partnera izvēle - es noteikti tādu neizvēlētos un pati ar tādu nedzīvotu, bet... gadi iet un tas vai cits pārītis dzīvo nost tiešām harmoniski un laimīgi, neskatoties uz visiem tarakāniem un apkārtējo skepsi.
29.06.2018 18:56 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Domāju, ka mūsdienās sievietei noturēt vīrieti ir svarīgāk. Jo?
1 tīri tā, vīrietis var dabūt visu, ko grib, arī neesot attiecībās. Pat vēl labāk, mazāk rūpju, naudas, sadzīves un citu problēmu.
2 ja šī izglītotā, karjerā sasniegusī, labā gatavotāja, kas labi izskatās, spēj visu visu, atrod beidzot sava līmeņa vīrieti - nu nav viņu tik daudz. Liela daļa iegulda trešdaļu, ceturtdaļu savas dzīves, lai vienkārši sakarīgu vīrieti paceltu augstāk un varētu darboties kā komanda.
3 ja šķiras, bez bērniem, tad vīrietis "ā, šķīries", bet sieviete kļūst par "kā, tevi pameta? ko tu izdarīji?". Ja vēl bērni, nu tad grūtības atrast jaunu, sakarīgu partneri vēl samazinās. Tāpat visbiežāk paliekot bērniem pie mātes, tēviem joprojām nekādu lielo problēmu.
29.06.2018 18:57 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
var dabūt visu, ko grib, arī neesot attiecībās. Pat vēl labāk, mazāk rūpju, naudas, sadzīves un citu problēmu.
luk sis ir moti bet sievietem daydzam ko pazistu pec 30 it
29.06.2018 18:59 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Staigājot pa randiņiem, mani vispār ir mazliet nošokējusi tā latviešu vīriešu attieksme, ka sievietei vajag labu darbu, bet vienlaikus ir arī pienākums uzņemties visus mājasdarbus

Bet kur problēma tādu pasūtīt 5 mājas tālāk? Viņš taču atklāti parāda savu nostāju šajā jautājumā. Vienmēr ir izvēle - piekrist vai nepiekrist. Šāda žēlošanās reizēm līdzinās tai, kad darba ņēmējs iet uz darba interviju, viņam pasaka, ka alga būs 300 eiro, tad viņš paraksta darba līgumu un pēc tam katru mīļu dienu sūdzās, ka neko nemaksā.
29.06.2018 19:09 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nu bet kur teikts, ka tās, kuras visu uzņēmušās un mājās vīrietis izpilda dekora funkciju uz dīvāna - arī nav ar savu dzīvi apmierinātas?

Nav runas par to, ka visas neapmierinātas, bet lielai daļai tas grauž, viņas ir gaidījušas lielāku atbalstu mājsaimniecībā, kura nav. To nevar noliegt.
vīrietis var dabūt visu, ko grib, arī neesot attiecībās. Pat vēl labāk, mazāk rūpju, naudas, sadzīves un citu problēmu.

Te tāda sajūta, ka kāds ir aizmirsis, ka sekss nav vienīgais, ko vēlas vīrieši. Mazāk sadzīves problēmu nav - tieši vairāk - pats gatavo, pats uzkop, pats mazgā veļu, pašam jāatrod laiks iet uz veikalu utt., nauda arī nevar teikt, ka ietaupās - par dzīvokli vienam jāmaksā, par komunālajiem tāpat, arī par ēdienu utt. Arī "citas problēmas" eksistē, tikai tās ir savādākas, nekā tad, ja cilvēks ir attiecībās. Tas nav tā, ka vienam būt viennozīmīgi ir izdevīgāk.
29.06.2018 19:09 |

Reitings 11996
..bet lielai daļai tas grauž..

Sarkasms no manas puses - izskatās, ka grauž tieši tās, kurām vnk ir savādāk... :-D
29.06.2018 19:21 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
lielai daļai tas grauž, viņas ir gaidījušas lielāku atbalstu mājsaimniecībā, kura nav.

Jā, bet vai nav tā, ka Latvijā (par citām zemēm nezinu) sievietes pašas par daudz nemas un peras ar nez kādām vakariņām, kurām pēc tam seko daudzu trauku mazgāšana, katra putekļa dzenāšana, jo iedaudzināts, ka labai sievietei pieklājas. Un pēc tam bļauj, ka vīrietis nepalīdz, kaut gan vīrietis mierīgi varētu dzīvot pa vienkāršo, bez stundām gatavotām vakariņām un kāds puteklis arī netraucētu.
29.06.2018 19:21 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Bet kur problēma tādu pasūtīt 5 mājas tālāk? Viņš taču atklāti parāda savu nostāju šajā jautājumā. Vienmēr ir izvēle - piekrist vai nepiekrist. Šāda žēlošanās reizēm līdzinās tai, kad darba ņēmējs iet uz darba interviju, viņam pasaka, ka alga būs 300 eiro, tad viņš paraksta darba līgumu un pēc tam katru mīļu dienu sūdzās, ka neko nemaksā.

Huh? Es arī pasūtīju. Es esmu vienreiz šitam gājusi cauri, kad biju pavisam jauniņa un nebiju nemaz apsvērusi, ko es īsti sagaidu no attiecībām. Vairs es tādu kļūdu nedomāju pieļaut.
29.06.2018 19:31 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Un pēc tam bļauj, ka vīrietis nepalīdz, kaut gan vīrietis mierīgi varētu dzīvot pa vienkāršo, bez stundām gatavotām vakariņām un kāds puteklis arī netraucētu.

Tepat paskatamies diskusijas. Viņa gatavo katru dienu. Kaut vai pa vienkāršo. Viņš nekad un pat tad, ja nav nekas uztaisīts, ēd čipsus. Viņa tīra, slauka, kārto. Viņš rūpējas, lai viņai būtu ko tīrīt un slaucīt, izmētājot čipsu pakas un visu citu, kā arī atstājot aiz sevis netīros traukus tur, kur ēdis. Viņa mazgā veļu. Viņš ir aizmetis zeķes vannasistabas virzienā, lai viņai nav tik tālu jānes. Te tādu diskusiju ir kaudzēm.
29.06.2018 19:38 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Alexxa Diskusijās katra pasniedz pa savam, zinu sievieti, kura uzskata (un sauc) par cūku jebkuru, kurš kafijas krūzi neizmazgā 5 minūšu laikā pēc izdzeršanas. Bija kursabiedrene, kura rāva pusizēstu škīvi nost no galda, ja cilvēks pietiekami ātri neēda. Jo netīri trauki uz galda nav smuki:-D
Ja pavisam cūka, kas neko mājās nevāc, tad kam tādu turēt?
29.06.2018 19:47 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Diskusijās katra pasniedz pa savam, zinu sievieti, kura uzskata (un sauc) par cūku jebkuru, kurš kafijas krūzi neizmazgā 5 minūšu laikā pēc izdzeršanas.

O, jā, pie tam sievietēm, vairāk nekā vīriešiem, piemīt spēja sabiezināt krāsas. Nu, ok, kad es uz nedēļu biju aizbraukusi no mājām strādāt, un atgriezos, lai ieraudzītu tos netīros pašus traukus, kurus pēc pēdējās ēst gatavošanas VIŅAM biju salikusi izlietnē, stāvam turpat, es ārdījos tā, ka nācās pēc tam pirkt jaunus šķīvjus, bet visumā mums mājās bija līdzīga kārtība kā Neonam.
Viss no uztveres atkarīgs. Ja sievietei sevi patīk pataisīt par cietēju, viņa cietīs. Tāpat no tiem kompleksiem, kas liek uzklausīt visas pasaules viedokli "kādai, nu, būt", vienkārši jātiek vaļā. te jau tika minēts, ka tie virsraksti ir klick-bite, vai to ņemt nopietni - tas ir katras pašas ziņā. Galu galā, mums dod tādu informāciju, kādu mēs patērējam, tātad ir sievietes, kuras interesē desmit iemesli, kādēļ partneris var jūs pamest vai piecas lietas, ko neteikt vīrietim, lai viņš nepamestu. Tātad, ir sievietes, kas jau ir nepārliecinātas par sevi saknē. Varbūt šī informācija, ko mums uzgāž, ir šo kompleksu iemesls, varbūt - rezultāts. Par to, lai sociologi un psihologi strīdas, es nezinu. Zinu tikai to, ka atejot no virsrakstiem un interneta padomiem, dzīve paliek vieglāka un tādas negatīvās sabiedrības tendences ietekmē mazāk - gan viedokli, gan pašsajūtu.
29.06.2018 20:40 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Ja paskaties statistiku valstīs, kas to ievāc - lielāko daļu šķiršanos (ap 2/3) iniciē sievietes. Sievietes bēg no vīriešiem, nevis otrādi.
Statistika nerāda nekādu šķiršanas motīvu. Pēc tavas loģikas tikpat labi, vīrietis vienkārši jau sen ir no zāģētājas pa gabalu citas sievietes brunčos un šķiršanos nesniedz, jo jāatdod 50% peļņas būs.
Debīli no tīras statistikas fantazēt kaut kādu dzīves situāciju, kas var atbilst vai neatbilst esošajai situācijai.
Esmu arī dzirdējusi, ka pensijas vecuma sievietes autobusā runā: "Varētu jau ar vīrieti dzīvot, bet tad man jāmazgā viņa drēbes, viņš jāapkalpo, jātaisa ēst.
Mēs taču jau iepriekš noskaidrojām, ka padomju laiku audzināšana bija pavisam savādāka. Tad par ko mēs tagad runājam - gadsimta mijā augušajiem vīriešiem vai viņu tēviem, vectēviem un vecvectēviem? Saskatu būtisku atšķirību starp abiem.
>>
Un kronis visam:
Staigājot pa randiņiem, mani vispār ir mazliet nošokējusi tā latviešu vīriešu attieksme
, tad TĀ PATI MEITENE pasaka
Es arī pasūtīju. Es esmu vienreiz šitam gājusi cauri
... Tad par ko mēs te runājam? Konsensu starp latviešu vīriešiem vai Tavu vienu sliktu randiņa pieredzi? Esi ar visiem LV puišiem randiņojusi, ka zini kādi ir viņu uzskati?
>>
Ja mēs runājam pēc esošās pieredzes, milēnieši iegulda darbu arī saimnieciskajā darbībā un tie, kas neiegulda strādā daudz vairāk par 9-5 darbu un sastāda lielāko daļu ģimenes ienākumu.
Bet nu labi, teiksim, ka vīrietis, kas nes 80% ģimenes ienākumu, strādā 50+ stundas nedēļā, tiekoties ar klientiem, veidojot biznesa stratēģijas, uzņemoties atbildību par projektiem utt., nav pietiekami noguris atnākot mājās. Derētu vēl istabu izmazgāt un vakariņas sataisīt.
>>
Visas šīs darbu sadales lietas ir jāskatās katru atšķirīgo gadījumu atsevišķi. Nevar pateikt, ka vīrieši tik uz dīvāna sēž un neko nedara, jo krievu laikā tā bija pieņemts(tā tiešām bija un tā notika). Kāda ir viņa dienas gaita? Kāda ir sievietes? Kāda ir viena vai abu profesija? Kāda ir savstarpējā attieksme pret saimnieciskajiem darbiem?
>>
Un tā, kas tur rakstīja, cik sievietei dzīve grūta, jo jākrāso nagi, jāģērbjas smuki, jābūt skaistai. Tipa vīriešiem nav? Var novicināt gaisā pāris tūkstošus un doties uz dzimtsarakstu nodaļu ar jauno partneri? Puišiem jāstaigā uz sporta zāli, arī jāseko līdzi stilam, jāuztur bārda un mati utt.
Atgriežamies pie jau iepriekš lasītā aplamā cosmo viedokļa - ka kleitu vilkšana, lūpu krāsošana ir kaut kādā veidā daļa no "darba", ko sieviete iegulda attiecībās. Tipa, ja sieviete negrib izpatikt vīrietim, viņa pārstāj krāsoties un uz veikaliem iet pēc jaunām somiņām? Un vīrieši nekādu darbu neiegulda? Smiekli nāk.
29.06.2018 20:43 |

Reitings 23705
No kādām sievām vīri bēg?
Nu protams, ka no labām.
No sliktas sievas aizlaisties
Nekad nav vīra dabā.
Tā labā vīru apmīļo
Un lutina bez mēra,
Visniecīgākās iegribas
Un kaprīzes ņem vērā
Un neapjēdz, ka vīrietis
Tā ierīkots no dabas:
Ja viņam labi dzīvojas,
Viņi dzīvot grib vēl labāk.
Bet sliktā vīru badina,
Līdz bikses krīt pusmastā,
Pie smagiem darbiem radina
Kā kamieli pie nastām . . .
Un vai tāds nobadināts spoks
Var ņemt pār pleciem kājas?
Lai kur viņš klīst, lai ko viņš lok,
Viņš līšus atlien mājās.
Bet tas, kas klēpī lutināts
Ar bučiņām vai knupi,
Skat — jaunu mammu atradis,
Kam varenāki pupi!
V,Artavs.
atcerejos..:-D:-D:-D
29.06.2018 20:53 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Vienmēr būs kādi izņēmumi visās sabiedrībās, nu cilvēki ir pusdulli, katram no mums kādi putni, pat tam kuram šķiet ka ir sakarīgs, kaut kur bēniņos kādi citam nepieņemami putni.
Par tēmu, jā, esmu novērojusi to, ka sievietēm ir lielāka nasta it visā, diemžēl arī karjerā mums jābūt līmenī. Bet, tas nāk arī no PSRS laiku domāšanas, ko izteikti redzu savu tuvo vecākos kas jau virs 50/60 gadi, sievietei ir jābūt perfektai, un tev nav tiesības pateikt ka netiec ar kaut ko galā.
Es vispār NEDRĪKSTU teikt, ka man ar maniem bērniem reizēm ir grūti, sasodīti, jo mani vecāki, vai vīra mamma gan tika ar visu galā, un viņu bērni bija mierīgi un viss bija ideāli un vakarā vēl gāja strādāt, mazgāt grīdas un vīrs vispār nepiegrieza vērību sīkajiem, un tev taču vīrs palīdz un bla, bla, bla.... Protams, grūtības nav katru dienu, tās uznāk pa kādai reizei.
Bet jā, arī pie galda dzirdot pagaststāstus, kā laukos aprunā citu sievas, večus nemaz, bet sievas, tā ir slinka, tā ir tupa, kašmar, laimīga esmu ka dzīvoju Pierīgā, kur visiem pie kājas kā tu dzīvo :-D:-D:-D cik tev netīra vannasistaba vai pods...
29.06.2018 20:53 |

Reitings 23705

10 gadi
Reitings 2348
Starpcitu, es nestrādāju, un vīram neprasu mazgāt traukus, tīrīt grīdas un darīt saimnieciskus darbus, viņš pats dara, un reizēm pat pārspīlēti kaitinoši, bet tas jau atkal cits stāsts, priecājos, ka mans vīrs nebezd dīvānā, bet ir aktīvs un nav problēma kaut ko sarunāt, nu faktiski viņš tāds pats nemiers kā es, visu laiku rosās, tāpēc mums tie sīkie ir spridzekļi (s):-D
29.06.2018 20:56 |

10 gadi
Reitings 2348
9. Ne visi vīrieši uzskata, ka sievietēm apaļīgas formas ir trūkums. Tu brīnīsies, uzzinot, cik daudz vīriešu patiesībā dievina apaļīgas sievietes!

Un esot ikdienā pludmalē ar sīkajiem es redzu tiiiiik daudz vīriesu kuriem blakus sievietes ar tauciņiem visur, bet viņi blenž uz slaidām, sportiskām sievietēm, es toooo tiiiik bieži redzu, dziļi sirdī tikai retais var teikt ka viņš ir apmierināts ar savas sievas augumiņu, diemžēl, un arī atklātās sarunās draiugi vīrieši man teikuši, ka gribētu lai sieviete ir sportiskāka.
29.06.2018 21:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits