Ja paskaties statistiku valstīs, kas to ievāc - lielāko daļu šķiršanos (ap 2/3) iniciē sievietes. Sievietes bēg no vīriešiem, nevis otrādi.
Statistika nerāda nekādu šķiršanas motīvu. Pēc tavas loģikas tikpat labi, vīrietis vienkārši jau sen ir no zāģētājas pa gabalu citas sievietes brunčos un šķiršanos nesniedz, jo jāatdod 50% peļņas būs.
Debīli no tīras statistikas fantazēt kaut kādu dzīves situāciju, kas var atbilst vai neatbilst esošajai situācijai.
Esmu arī dzirdējusi, ka pensijas vecuma sievietes autobusā runā: "Varētu jau ar vīrieti dzīvot, bet tad man jāmazgā viņa drēbes, viņš jāapkalpo, jātaisa ēst.
Mēs taču jau iepriekš noskaidrojām, ka padomju laiku audzināšana bija pavisam savādāka. Tad par ko mēs tagad runājam - gadsimta mijā augušajiem vīriešiem vai viņu tēviem, vectēviem un vecvectēviem? Saskatu būtisku atšķirību starp abiem.
>>
Un kronis visam:
Staigājot pa randiņiem, mani vispār ir mazliet nošokējusi tā latviešu vīriešu attieksme
, tad TĀ PATI MEITENE pasaka
Es arī pasūtīju. Es esmu vienreiz šitam gājusi cauri
... Tad par ko mēs te runājam? Konsensu starp latviešu vīriešiem vai Tavu vienu sliktu randiņa pieredzi? Esi ar visiem LV puišiem randiņojusi, ka zini kādi ir viņu uzskati?
>>
Ja mēs runājam pēc esošās pieredzes, milēnieši iegulda darbu arī saimnieciskajā darbībā un tie, kas neiegulda strādā daudz vairāk par 9-5 darbu un sastāda lielāko daļu ģimenes ienākumu.
Bet nu labi, teiksim, ka vīrietis, kas nes 80% ģimenes ienākumu, strādā 50+ stundas nedēļā, tiekoties ar klientiem, veidojot biznesa stratēģijas, uzņemoties atbildību par projektiem utt., nav pietiekami noguris atnākot mājās. Derētu vēl istabu izmazgāt un vakariņas sataisīt.
>>
Visas šīs darbu sadales lietas ir jāskatās katru atšķirīgo gadījumu atsevišķi. Nevar pateikt, ka vīrieši tik uz dīvāna sēž un neko nedara, jo krievu laikā tā bija pieņemts(tā tiešām bija un tā notika). Kāda ir viņa dienas gaita? Kāda ir sievietes? Kāda ir viena vai abu profesija? Kāda ir savstarpējā attieksme pret saimnieciskajiem darbiem?
>>
Un tā, kas tur rakstīja, cik sievietei dzīve grūta, jo jākrāso nagi, jāģērbjas smuki, jābūt skaistai. Tipa vīriešiem nav? Var novicināt gaisā pāris tūkstošus un doties uz dzimtsarakstu nodaļu ar jauno partneri? Puišiem jāstaigā uz sporta zāli, arī jāseko līdzi stilam, jāuztur bārda un mati utt.
Atgriežamies pie jau iepriekš lasītā aplamā cosmo viedokļa - ka kleitu vilkšana, lūpu krāsošana ir kaut kādā veidā daļa no "darba", ko sieviete iegulda attiecībās. Tipa, ja sieviete negrib izpatikt vīrietim, viņa pārstāj krāsoties un uz veikaliem iet pēc jaunām somiņām? Un vīrieši nekādu darbu neiegulda? Smiekli nāk.