No šiem - noteikti tiesību zinātnes. Darba lauks juristiem ir ļoooti plašs, daudzveidīgs un daudzos gadījumos arī gana interesants. Turklāt, ne tikai izcilniekiem, bet arī daudziem normāliem vidusmēra juristiem dzīve nav tik draņķīga, lai justu vajadzību kaut kur emigrēt :)
Starp citu, jurista darbs vairumā gadījumu arī ir darbs ar cilvēkiem. Vismaz daļa no darba.
Cita lieta, ka panākumi jurista darbā lielā mērā korelē ar to, cik labi cilvēks ir mācījies skolā, pēc tam, arī augstskolā. Visi man zināmie veiksmīgākie, spējīgākie juristi kā skolēni ir mācījušies virs vidējā, izcilākie juristi parasti ir bijuši vieni no labākajiem skolēniem savā klasē. Šai korelācijai ir pavisam vienkāršs iemesls - tie, kuri bija vāji skolā, intelekta trūkuma dēļ vnk nespēj apgūt tās lietas, kas ir jāapgūst tiesību zinātņu studentam.
Nozīme ir arī tam, kur studēt. Tagad, kad man jau ir 10+ gadu pieredze juristes darbā, es ļoti labi varu novērtēt, kur koncentrējas vislielākais % augsti kvalificētu mācībspēku tiesību zinātnēs, savās apakšnozarēs izcilu juristu, un šajā jomā starp augstskolām ir lielas atšķirības, kuras es nemācētu novērtēt tad, ja būtu tikai tikko pabeigusi ģimnāziju (vidusskolu).