Ko iesākt ar 10k?

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Iedomājieties, ka jums būtu 10 tūkstoši eiro. Ko jūs ar tiem darītu? Kas, jūsuprāt, ir vērtīgākais veids, kur tos ieguldīt?
Negribas tos vienkārši vienkārši notērēt. Diez vai jelkad būs iespēja dabūt tādu summu vienkopus. Cik nu tik alga un kaut ko iekrāt gadu gaitā. Bet ne tā, ka uz sitiena ir šāda summa. Tāpēc gribas kaut kā gudri izdarīties ar to naudu, lai arī vēlāk nestu peļņu vai kādu labumu.
24.06.2018 18:19 |

Reitings 349
Tīri salīdzinājumam - ir izremontēts 1istabas dzīvoklis no nulles par 2500 eiro. Jā, remonts nav no dārgā gala, bet izskatās labi. Pašu darbs. Veikts gada laikā, katru mēnesi no algas kaut ko novirzot remontam.
26.06.2018 17:36 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Par 10 000 dzīvoklī var uztaisīt ļoti labu remontu. Pie tam paliks vēl pāri. Mājā - viss atkarīgs no mājas lieluma un vajadzībām, ja jāmaina jumts, trubas, elektrības vadi, jāstiprina pamati, tad ar 10 000 būs daudz par maz.
26.06.2018 17:58 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vienkārši, lai riktīgi izremontētu dzīvokli, pat pērkot lētāko, aiziet lielas summas.

Jā, dažos simtos neiekļausies, bet dažos tūkstošos mierīgi. Ar 10k budžetu paliek pāri jūtama summa.
26.06.2018 22:18 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es vispār nesaprotu, kā var izremontēt kaut mazu dzīvokli par pāris tūkstošiem. Pieticīga maza virtuve vai vannasistaba jau maksā tādu summu. Vai remonts skaitās jauns lamināts un tapetes? Tad jā, var iekļauties.
26.06.2018 22:32 |

Reitings 111
Reģ: 11.01.2018
A ko jūs tādu dariet tajā dzīvoklī, ka pēc tam par tādām summām jāremontē?
26.06.2018 22:39 |

Reitings 948
vispār nesaprotu, kā var izremontēt kaut mazu dzīvokli par pāris tūkstošiem. Pieticīga maza virtuve vai vannasistaba jau maksā tādu summu.

Nezinu gan, kas tur tik daudz maksā? Zelta vanna? Un kas vajadzīgs mazai virtuvei un vannas istabai? Flīzes? Virtuves iekārta? Pāris trubas nomainīt? Ja vien negrib nez kādas dārgās iekārtas un materiālus, tad var iekļauties mazās summās.
26.06.2018 22:43 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Lil'Kim, es pat nezinu, kā atbildēt uz šo jautājumu. Ja tev tika uzreiz jauns un labiekārtots dzīvoklis un tavā īsajā mūžā nekad nevajadzēja taisīt remontu, man prieks.
Jaestades, jā, flīzes, virtuves iekārta, darba virsma, virtuves tehnika. Esi kādreiz pati pasūtījusi kaut vai virtuves iekārtu?
Vannasistabā flīzes, santehnika, skapīši. Neminēšu silto grīdu utml "miljonāru" neiedomājamās ekstras.
26.06.2018 23:12 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Remontā aiziet nu ļoooti daudz, arī izvēloties no lētā gala. Protams, viss atkarīgs no platības un pašreizējā dzīvokļa stāvokļa, bet ja grib mainīt visas telpas, tad 10k nav nemaz tik daudz... bet biznesu uzsākt var mierīgi ar 10k, atkarībā ko grib, variantu ir daaaaudz. Es noteikti ieguldītu biznesā, ja to tā var nosaukt, būtu jāliek klāt, bet peļņa būtu... bet tas jo es zinu precīzi, ko gribētu...
26.06.2018 23:55 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Es gadu atpakaļ pētīju dzīvokļa iegādi Rīgā ar tiem pašiem nelaimīgajiem 10k un sapratu, ka jēgas nekādas. Ja gribās normālā rajonā, normālā ēkā, tad pietiek tikai pirmajai iemaksai, tikai bonusā vēl remonts nepieciešams. Un pārdot 5 gadus nevarēsi par normālu cenu (nodokļa dēļ) un, ja sāksies krīze, uz ko šobrīd velk, ka liela iespējamība tuvākajos pāris gados, tad paliec ne tikai ar īrniekiem, kas pēc jaunās tirgus cenas maz maksā, bet arī maksājumu bankai par dzīvokli, kas nu jau ir stipri dārgāks par tirgus vērtību. Tad jau drīzāk turēt kontā, lai pirktu krīzes laikā.
Es tā arī neizdomāju, ko ar savu naudu darīt. Ienācu palūrēt, vai kādam ir kādas superīgas idejas, bet šeku reku liela daļa ceļojumos trallinātu. Lieki piebilst, ka miljonu laimētāji loterijās pāris gadu laikā strādā to pašu darbu, ko pirms loterijas, jo naudas vairs nav.
Autorei apsveicama apņemšanās likt naudai pelnīt naudu, bet neizskatās, ka Cosmo konsīlijs būtu tas, kas ieteiks labas idejas un tik tiešām, tas viss ir individuāli (t)
27.06.2018 00:37 |

Reitings 948
Esi kādreiz pati pasūtījusi kaut vai virtuves iekārtu]

Viss ir atkarīgs no katra paša vēlmēm un prasībām. Var nopirkt virtuves iekārtu par 500 eur un var pasūtīt par 20 štukam. Man ar 10 000 pietiktu izremontēt dzīvokli, nopirkt mašīnu un vēl aizbraukt ceļojumā. Arī biznesam pietiktu, ja vien būtu tāda vēlme. Kā jau teicu - viss atkarīgs no katra vēlmēm un prasībām.
27.06.2018 05:54 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tīri statistikai - māsa uztaisīja ļoti labu remontu no 0 par 7 000

Ir divu veidu remonti- kapitālais un kosmētiskais.
Kapitālais remonts nozīmē, ka jāmaina viss- logi (caur kuriem vējš svilpo), ārdurvis, iekšdurvis, radiatori, elektroinstalācija (ja 30-40 gadus nav mainīta un ir bail no ugunsgrēkiem), jāšpaktelē vai citādi jāremontē griesti, jālīdzina grīda (ja nepieciešams), jāmaina santehnika+ jāveic kosmētiskais remonts- tapetes/flīzes/krāsošana+ grīdas segumi. Mēbeles, interjera priekšmeti un elektrotehnika netiek iekļauti remonta izmaksās.
Tātad loģiski ir secināt, ka apgalvojums "remontu var uztaisīt pa 7 000" ir patiess, ja runa ir par kosmētisko remontu. Kapitālajam remontam ar 10000 ir par maz (lai gan- atkarībā no platības).
27.06.2018 07:52 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Ienācu palūrēt, vai kādam ir kādas superīgas idejas, bet šeku reku liela daļa ceļojumos trallinātu. Lieki piebilst, ka miljonu laimētāji loterijās pāris gadu laikā strādā to pašu darbu, ko pirms loterijas, jo naudas vairs nav.
Autorei apsveicama apņemšanās likt naudai pelnīt naudu, bet neizskatās, ka Cosmo konsīlijs būtu tas, kas ieteiks labas idejas un tik tiešām, tas viss ir individuāli

A ko tu gaidīji ka tev kāda te biznesa ideju noliks priekšā? :D
Par biznesu un tamlīdzīgām lietām te daudzas ieteica. Tavs komentārs ir bezjēdzīgs.
....
Runājot par remontiem...jāpiekrīt viedā minka. Ja jāmaina pilnīgi viss...tad ar 10k pietiks tik basic lietām. Ja virtuve ir 2x2 un tur var uzturēties 3 cilvēki max, kā tas ir lielā daļā 5 un 9stāvenēs, tad jā pietiks ar mazu virtuves iekārtiņu pa 500€ kur ir 3 skapīši un maza galda virsma, bet reāli, normāla virtuves iekārta sākas no 1000€.
Ja vajag tikai izlīmet tapetes, jaunas flīzes un grīdu, vannu, tad jā ar 10k pietiks....
27.06.2018 09:09 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Viedā Minka, Tev laikam jāmaina niks, jo no vieduma, diemžēl, Tavos komentāros pēdējā laikā nav ne miņas. Par kādu kosmētisko remontu Tu runā, ja es skaidri un gaiši uzrakstīju no 0? Tai skaitā logu, durvju, radiatoru maiņa, grīdu un sienu līdzināšana u.c.?
Ja Tu uzskati, ka tam ir nepieciešami 50k, ok.. Tiesa mani moka ļoti lielas šaubas par to, ka kāds taisīs remontu tādā vērtībā, kādā var nopirkt dzīvokli Rīgā.. bet kā jau teicu, man ir prieks par tiem, kuriem ir ;)
Mēbeles, interjera priekšmeti un elektrotehnika netiek iekļauti remonta izmaksās.

To es jau neminēju un neskaitīju tajos 7k, vai nē?
Tātad loģiski ir secināt, ka apgalvojums "remontu var uztaisīt pa 7 000" ir patiess, ja runa ir par kosmētisko remontu. Kapitālajam remontam ar 10000 ir par maz (lai gan- atkarībā no platības).

Tu pati runā pretrunās. Nekur neesmu apgalvojusi, ka par 7k tika izremontēta Versaļas pils.. Standarts 2-istabu dzīvoklis ārpus Rīgas, kaut gan tas nemaina pa lielam neko, jo materiālu cenas veikalos ir +/- līdzīgas.
27.06.2018 09:47 |

Reitings 948
jo materiālu cenas veikalos ir +/- līdzīgas

Domāju, ka lielākā daļa veikalā nemaz nav bijusi un cenas redzējusi.
Ja Tu uzskati, ka tam ir nepieciešami 50k, ok.. Tiesa mani moka ļoti lielas šaubas par to, ka kāds taisīs remontu tādā vērtībā, kādā var nopirkt dzīvokli Rīgā

Pie tam dzīvoklis jau būs izremontēts un ar mēbelēm.
Bet es domāju šeit ir cita problēma - lielākā daļa uzskata, ka:
normāla virtuves iekārta sākas no 1000€.
kaut gan tā kvalitātes ziņā ne ar ko neatšķirsies no tās, kas maksā 500 eur.
27.06.2018 10:10 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Jaestades, es pilnīgi saprotu, ka kādam (un pat daudziem) ar 10k remontam būs par maz. Es taču neapgalvoju pretējo, jo galu galā - kāds remontēs māju, kāds dzīvokli, kas ļoti būtiski var atšķirties pēc platības. Turklāt kāds gribēs virtuves iekārtu par 1000, kāds par 500 (kaut gan lika pasmaidīt, ka virtuve par 500 ir fuuu, bet sākot no 1000 - wow), kāds liks apsildāmas grīdas, kāds nē un vēl virkne faktoru.. Kas mani pārsteidza, ir tas, ka minot reālo piemēru, ir tāda neadekvāta reakcija, uzskatot tevi par muļķi, kas nevar atšķirt kosmētisko remontu no kapitāla.. vai arī, pieļaujot iespēju, ka 10k var iekļauties, tad noteikti remonts nav glauns un vispār tāds der tikai Zilupes dzīvokļiem :-D
27.06.2018 10:20 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tātad loģiski ir secināt, ka apgalvojums "remontu var uztaisīt pa 7 000" ir patiess, ja runa ir par kosmētisko remontu. Kapitālajam remontam ar 10000 ir par maz

Man rodas jautājums, kad Tu pēdējo reizi interesējies par cenām? Un vai tas bija arī parastā veikalā, kā Depo, vai tikai ekskluzīvajos?
Logus mums mainīja firma - paši arī uzstādija. Logi specpasūtījuma, jo mūsu mājai standarta neder, pie kam, katai telpai izmēros nedaudz savādāks, par 3 logiem + montāža = 350€ . Metāla ārdurvis, parastās, brūnās, gludās - 250€ + 25€ par montāžu. Man Tev skaitīt tālāk, cik maksā metrs ekektrības kabeļa, rozete, kvadrātmetrs lamināta, loksne reģipša utt? Atgādināšu, ka vairumam veikalu cenas atšķiras, atkarībā no preces apjoma, ko pērc. Viena loksne reģipša maksās daudz vairāk, nekā tad, ja ņem 50 uzreiz. Tas pats attiecināms uz visu pārējo.
Sienas tika noārdītas "gandrīz līdz kaimiņiem", taisnotas, griesti tāpat, jo, laikos, kad šo māju cēla, līmeņrādis, ja vispār bija izgudrots, galīgi nebija TOP instruments. Ja mēs runājam par remontu, kas tiek taisīts bez ekskluzīviem materiāliem, kā kaut kādi īpaši parketi utt, tad 10k tur pietiek atliektiem galiem dzīvoklim vismaz līdz 70 kvadrātmetriem. Izmaksas jūtami pieaug tikai tad, ja to remontu netaisa pats un jāsāk meistariem maksāt, kas ir 30€/h un uz augšu, bez garantijas, ka laiks tiks izmantots maksimāli produktīvi.
27.06.2018 10:45 |

Reitings 349
Ja jau aizsākās runas par remontu, tad tas mans piemērs - remonts 1istabas dzīvoklim pa 2500 eiro (ok, varbūt 3000) - tas arī bija kapitālais remonts. Tikai netika likti logi un radiatori. Viss pārējais no nulles, pat elektrība tika ievilkta no jauna. Darbs pilnībā pašu, nebija nekādu strādnieku. Jā, nav no šikā gala, bet dzīvot var. Padomājiet pašas, ja dzīvoklis maksā 25k, nu nav prāta darbs tajā ieguldīt vēl 20k un pat ne 10k par remontu, tas neatmaksājas. Špaktelētas un krāsotas sienas un griesti. Grīda lamināts. Vannasistabā un tualetē arī viss no jauna, sienas, griesti, grīdas, flīzes, vanna, izlietne, pods, skapītis. Virtuvē skapīši tika nopirkti par 350 eiro mēbeļu namā. Sadzīves tehnika - kaut kas tika pirkts jauns, kaut kas mazlietots.
27.06.2018 10:45 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Ar to labo un kapitālo remontu katrs saprot kaut ko citu.
Šādu remontu par 10k varētu uztaisīt: https://www.ss.com/msg/lv/real-estate/flats/riga/kliversala/ddxhh.html
Šādu diez vai: https://www.ss.com/msg/lv/real-estate/flats/riga/kliversala/dgmmo.html
Es šobrīd netaisos strīdēties un apspriest gaumes. Bet arī nebūt ne šikākā remonta cenas var atšķirties.
27.06.2018 14:18 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Jau zināju ka piepisīsies pie tās virtuves iekārtas :D
Jā cenas zinu, nesen tieši nopirkām vīra mammai virtuves iekārtu, tiesa viņai pietika ar mazo, kur 4 skapīši un virsma un virtuve salīdzinoši maza, precizi cenu neatceros, bet izstaigājām daudzus veikalus, pievēršot uzmanību tieši virtuves iekārtām un tās kas bija jau mazliet lielākām virtuvēm, ne 2x2 arī sākās no 800€ apmēram. Man skapis tik liels kā dažiem virtuve :D
27.06.2018 14:30 |

Reitings 14
Reģ: 17.06.2014
Lai arī cik smieklīgi izklausītos, ieguldītu kvalitatīvās lietās - kurpēs, kuras ļoti ilgu laiku esmu vēlējusies, somiņā, utml. (Nejau visu naudu) :D un tad atlikušos 9-8 tūkstošus atliktu nebaltai dienai, kas zina, kā būs rīt :)
27.06.2018 14:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)