Ko iesākt ar 10k?

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Iedomājieties, ka jums būtu 10 tūkstoši eiro. Ko jūs ar tiem darītu? Kas, jūsuprāt, ir vērtīgākais veids, kur tos ieguldīt?
Negribas tos vienkārši vienkārši notērēt. Diez vai jelkad būs iespēja dabūt tādu summu vienkopus. Cik nu tik alga un kaut ko iekrāt gadu gaitā. Bet ne tā, ka uz sitiena ir šāda summa. Tāpēc gribas kaut kā gudri izdarīties ar to naudu, lai arī vēlāk nestu peļņu vai kādu labumu.
24.06.2018 18:19 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
57days, un ko tas maina? Kraja visu muzu, tapec man tagad jatur zeke? Man ir pasai savi iekrajumi, ar kuriem varu operet, tapec tadu davanu labprat iegulditu tur, kur citreiz skopotos izteret. Bet, ja tiesam omes mantojums, tad varbut atdotu kadam radiniekam, kam vairak nepieciesams (jautajums bija, ko JUS daritu).
26.06.2018 10:51 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Oho, cik te visas turīgas! Katrai 2., kas komentē, ka šāda summa ir pupu mizas, cik noprotu, ir drošības spilvens vismaz tādas summas apmērā. Forši! (l)
26.06.2018 10:56 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Oho, cik te visas turīgas! Katrai 2., kas komentē, ka šāda summa ir pupu mizas

+++
meksikanka, tieši to pašu nodomāja. Lielākā daļa izsakās tā, kā par to naudu varētu pienu knapi nopirkt.
Ja gribi, lai nauda vairo naudu, tad sāc biznesu, ja ir iekšās vai pērc dzīvokli un izīrē, vai dzen mašīnas no ārzemēm un pārdod. atdzīsi 5 autiņus, un būs jau Tev 20 000.
26.06.2018 11:29 |

Reitings 11330
Tieši tā! Bet parasti tik nievājoši izsakās cilvēki, kuri nedz 10k blakus stāvējuši, ne savu biznesu atvēruši. Palasot kaut vai reālo Fiore pieredzi, var redzēt, ka cilvēks zina, par ko runā, nevis uz tukšās vietas fantazē
Es nesaku, ka 10k ir MILZĪGA nauda, tomēr, ja ir ķēriens, tad tiešām var arī ar mazāku naudu attīstīt savu biznesu. Neesmu mānījusi, ka autore grib pelnīt tūkstošus vai izveidot jaunu Apple uzņēmumu.
26.06.2018 11:35 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
meksikanka
Tad kad remontē mitekli un Tev ir tie 10K uz konta, tad tās ir kapeikas. Jo līdz kautkādam sapņu rezultātam Tev vajag kopā vismaz 50K. Un tā arī tiek tā nauda uztverte, kas nokritusi no zila gaisa - neko daudz iesākt nevar. Šeit neiet runa par ikmēneša ienākumiem, kas protams būtu vairāk kā labi. Bet to pienu, ko minat, to sedz no ikmēneša ienākumiem, nevis no 10K, kas uzradušies kaut vai loterijas rezultātā.
Un tēma par biznesu šeit ir lieka, jo 90% cilvēces ir mazspējīgi ko uzsākt un kur nu vēl strādāt ar peļņu. Stulbākais, ko var ieteikt cilvēkam, ir teikt, lai uzsāk biznesu, zinot ka 90% varbūtība ir, ka viņš to naudu vienkārši iztērēs bet pretī ienākumu nebūs. Ne maks biezs, ne sirdī prieks.
26.06.2018 11:48 |

Reitings 84
Reģ: 02.05.2018
Var ieguldīt kaut vai investīciju zeltā. Nezinu gan cik tas uzdevīgi. Ja nav nekādu vajadzību tērēt tad sī summa ir jānoliek krājkontā kā drosibas spilvens vienigi ar laiku nauda paliek mazāk vērtīga. Procenti Ari mazi. Var nopirkt kādas akcijas, bet tad jabut sajēgai par akciju tirgu. Ekonomika ir cikliska, no krīzes nākotnē jau neizbēgsim.
26.06.2018 12:09 |

Reitings 11330
Tad kad remontē mitekli un Tev ir tie 10K uz konta, tad tās ir kapeikas. Jo līdz kautkādam sapņu rezultātam Tev vajag kopā vismaz 50K.

Ak mī un žē, Tev cipars 50 ir maģisks? To Tev biļešu cenas tikai līdz 50 EUR šķiet adekvātas, to Tev 10 štukas ir kapeikas. Tīri statistikai - māsa uztaisīja ļoti labu remontu no 0 par 7 000. Kur Tu rāvi summu par 50k tikai remontam, nu man nav skaidrs. Ak jā, ja tas ko maina, dzīvoklis nav Rīgā, bet ārpus Rīgas arī ir dzīve...
tā arī tiek tā nauda uztverte, kas nokritusi no zila gaisa - neko daudz iesākt nevar.

Tev pašam 10k kontā ir? Jeb atkal plika demagoģija?
26.06.2018 12:23 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Nu nekādam baigam remontam tiešām tur nesanāk. Kur nu vēl lai pirktu dzīvokli vai māju pat te minēja, tā kā kādu un kur, Zilupē? :D Auto var nopirkt.
26.06.2018 12:31 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Es 10tk vienkārši noliktu kontā uz priekšdienām un nebūtu tā, ka nu tagad vairāk tērētos ikdienā. Ir patīkama tā sajūta, kad naudiņa kontā, arī netērējot.
26.06.2018 12:43 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Mazliet pārskēju pāri komentāriem. Nešķiet, ka 10k ir labs sākuma kapitāls uzņēmējdarbībai, ja cilvēks nekad iepriekš to nav īsti izsapņojis. Ja ir tā, ka ideja un viss pārējais marinējies, tikai kapitāls pietrūka, tad super, uz priekšu! Citādi noteikti ne.
26.06.2018 12:47 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Ja man tagad negaidīti iekristu kontā 10k, kurus varētu tērēt. Es atvērtu savu kabinetu un nopirktu aparatūru un citus līdzekļus, un uzsāktu savu biznesu. Un vēl aizbrauktu ceļojumā uz Turciju, jo tagad tur var atpūsties pa lēto.
26.06.2018 12:49 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Skatoties, kāda uzņēmējdarbība. Ja dibina firmu - pakalpojumu sniedzēju, tad pietiek ar atliektiem galiem, ja ražošanas uzņēmumu (kaut nelielu) tad tur knapi telpu labiekārtošansi sanāktu, kur vēl ražošanas iekārtām.
Pati salabotu visādas veselības problēmas sev un tuvākajiem - operāciju acīm, vai vēnas utt.
26.06.2018 12:52 |

Reitings 806
meksikanka
Tu vienā katlā liec patēriņa vajadzības un investīcijas. Koncerta/Semināra izmaksas sedz no ikmēneša algas, nevis no 10K uz konta. Un tas bija mans iekšējais novērtējums tam ieguvumam, ko tur varēja dabūt. Skaitlis 50 - jo tas ir apaļš, neredzu iemeslu teikt 49 vai 59.
Vai ir bijis uz konta 10K? Ir. Un tās ir kapeikas pie attiecīgām vajadzībām. Te viņas ir uz konta, un te viņas nav. Māja nedaudz smukāka palika un viss. Ak jā, ne visi dzīvo dzīvoklī, kur jāremontē tikai pāris telpas.
Man šķiet problēma ir naudas uztverē. Es ne tuvu neesmu bagāts, kā jau lielākā daļa LV iedzīvotāju, bet es uz naudu neskatos kā uz 'majo koļečko'. Tie ir cipari kontā, kuri nepieciešami lai segtu lielākas vai mazākas vajadzības. Parasti tā atnāk un ātri aiziet, jo vajadzību ir vienmēr daudz.
Viss ko Tu man pārmet, ir tikai uztveres dažādība pret naudu.
26.06.2018 12:58 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ja man pēkšņi uzrastos 10k, es nopirktu to māju, kuru mamma šobrīd īrē un atlikušo summu ieguldītu tajā mājā. Māja tiešām ir tālu no Rīgas, dziļi laukos, tādēļ tā nav dārga.
Kaut kādu biznesu par to naudu var iesākt, izremontēt dzīvokli var bez problēmām, protams, ja prasības nav sarkankoka grīda utt. Var nopirkt auto.
Tiem, kas saka, ka 10k ir liela nauda, gribētu ieteikt paskatīties uz nekustamo īpašumu cenām, uz cenām par dažādām veselības procedūrām, paskatīties, cik maksā labs jauns auto utt. Ja gribas ieguldīt paliekošās lietās, tā summa nav nemaz tik milzīga. Tas nav maz un ar to var kaut ko iesākt, bet tas tiešām nav arī ļoti daudz.
26.06.2018 15:14 |

Reitings 11330
Kaut kādu biznesu par to naudu var iesākt, izremontēt dzīvokli var bez problēmām, protams, ja prasības nav sarkankoka grīda utt. Var nopirkt auto.

+++
Un, starp citu, Zilupē arī dzīvo cilvēki, tas tā.. kamēr viena otra lepnā kundze Rīgā īrē, kāds labi dzīvo Zilupē savā dzīvoklī. Bet tīri statistikai, izņemot Zilupi, ir virkne citu pilsētu, kur var nopirkt dzīvokli par 10 K vai mazāk, kur nu vēl remontu uztaisīt.. Bet mana doma bija tāda, ka tās/tie, kas min remontus par 50k vai smīkņā par to, ka šādā cenu kategorijā dzīvokļi ir tikai pie Krievijas robežas, cerams, paši dzīvo daudz dārgākos dzīvokļos, un tas taču kruta (l) bet man kkā tomēr izskatās, ka ir tālu no iedomām.. bet nu protams, forumā tēlot miljonāru ir easy ;)
Viss ko Tu man pārmet, ir tikai uztveres dažādība pret naudu.

Es lieliski saprotu, par ko Tu runā. Bet pārlasi savu 1. un 2. komentāru, kā debesis pret zemi. Un tas akmenī cirsts apgalvojums, ka 10k ir kapeikas, jo remontam (Tu jau vispārināji, protams) ir nepieciešamas 50k un ne mazāk, liek domāt, ka Tu vai nu lidinies pa mākoņiem, vai neskaidri izsakies.
26.06.2018 16:12 |

Reitings 8847
Saskatīt miljonāru tēlošanu ir visai īpatnēji. Vienkārši, lai riktīgi izremontētu dzīvokli, pat pērkot lētāko, aiziet lielas summas. Un ja vēl visu dara pati, ne maksā meistariem, piegādēm utt.
26.06.2018 16:16 |

Reitings 8847
Par mājas remontiem vispār nerunājot. Tur vēl no āra, ja vajadzīgs - tik vien ko saknapināt pie cenām.
26.06.2018 16:17 |

Reitings 11330
Tu esi remontējusi dzīvokli? Es Tev iedevu konkrētu piemēru, no pieredzes, un Tu man te stāsti pilnīgas muļķības, kā jau parasti
26.06.2018 16:20 |

Reitings 8847
Tu esi remontējusi dzīvokli?

Jā, esmu. Tāpat radu mājā (jā, jā radu, tad jau nezini, bla bla bla), zinu cenas, meistaru darbu, cenas pa laikiem, apjomiem utt. Un vēl pusi darot pašai.
26.06.2018 16:24 |

Reitings 806
Un tas akmenī cirsts apgalvojums, ka 10k ir kapeikas, jo remontam (Tu jau vispārināji, protams) ir nepieciešamas 50k un ne mazāk, liek domāt, ka Tu vai nu lidinies pa mākoņiem, vai neskaidri izsakies.

Es jau nesaku, ka dzīvoklim. Cilvēki ir dažādi. Mājas remontam (tai skaitā pagalms) tie 50K ir optimāli. Vismaz es tā esmu rēķinājis cik man beigās kopā izmaksās viss process. Un tad tie 10K pazūd, jo tā ir tikai neliela daļa no visa.
Pirmajā komentā es teicu - sirds saka ceļo, ja nauda iekrīt rokās, bet prāts teic, ieliec remontā. Ne zemi ne debesis nesaskatu ar turpmāk rakstīto.
Uzskatīt ka 10K ir maza nauda nav nekas ārkārtīgi iedomīgs. Vnk mēs letiņi pieraduši, ka visu mūžu ir mazas algas un ieraugot 10K mētājamies, dažam labam aiziet širmis. Pilna Latvija tāda, kas dēļ par pāris simtiem visus uzmetīs, jo nauda ir 'majo koļečko'.
Nu tad PAR PAREIZU ATTIEKSMI!!!!
26.06.2018 16:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)