Ko iesākt ar 10k?

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Iedomājieties, ka jums būtu 10 tūkstoši eiro. Ko jūs ar tiem darītu? Kas, jūsuprāt, ir vērtīgākais veids, kur tos ieguldīt?
Negribas tos vienkārši vienkārši notērēt. Diez vai jelkad būs iespēja dabūt tādu summu vienkopus. Cik nu tik alga un kaut ko iekrāt gadu gaitā. Bet ne tā, ka uz sitiena ir šāda summa. Tāpēc gribas kaut kā gudri izdarīties ar to naudu, lai arī vēlāk nestu peļņu vai kādu labumu.
24.06.2018 18:19 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Bizness, cilvēkam jau ar diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem uzņēmējdarbībā, ir tas pats, kas aiziet uz kazino.
Piekrītu pārējām, ir labākas, drošākas alternatīvas, kā likt naudai pelnīt naudu:
- nopirkt nekustamo īpašumu un izīrēt (esošo par pirmo iemaksu, īres ieņēmumus par ikmēneša maksu bankai).
- izglītībā, kurā ir perspektīva labi nopelnīt.
Auto, remonts, ceļojumi- tas ir patēriņš, naudas izmešana. Ja cilvēka dzīves līmenis neļauj veidot uzkrājumus, tad naudu patiesi jāinvestē tā, lai nauda pelna naudu.
25.06.2018 13:01 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
taču izglītība nosaka pelnītspējas potenciālu visā turpmākajā dzīvē

Ieguldīt biznesā ir laba doma, ja pašam ir ideja, prasmes, zināšanas, degsme... savādāk, drīzākais, naudu pazaudēsi. Man, personīgi, ar šādu summu pietiktu sava projekta realizācijai, tāpēc neteikšu, ka summa ir par mazu, lai vispār uzsāktu kaut ko, bet, nu, biznesa uzsākšana ir tik pat nopietns solis kā laulība, tāpēc par to jāpadomā divreiz. Es piekrītu arī šim viedoklim:
Ieteikumi ieguldīt naudu biznesā ir pats nejedzigakais, ko var ieteikt, jo ja cilvēks līdz šim brīdim savu biznesu vēl nav ne izdomājis, ne uzsācis, tad viņam "nav iekšā" un nekas no tā biznesa nesanāks. Nez kāpēc daudzi ir iedomājušies, ka ja man būtu nauda, nu tad es taisītu biznesu, uzreiz pelnīšu lielu naudu utt. Nu tā nenotiek - ja cilvēks neko līdz šim nav uzsācis, tad iedod viņam kaut vai miljonu, viņam tur nekāds bizness nesanāks.

Bizness prasa milzīgi daudz darba, tas paņem privāto dzīvi, cieš ģimene, retāk satiec draugus, dienas ir garas.... ir jābūt iekšā jau tam dzinulim kaut ko tādu darīt, lai vispār kaut kas jēdzīgs no tā sanāktu, savādāk būs bēdu ieleja, asaras un pazaudēta nauda.
Ja šobrīd nezini, ko ar to naudu iesākt, vislabākais tiešām būtu noguldīt vismaz līdz brīdim, kad rodas izdoma, kur to ieguldīt. Es nenoguldītu bankā, bet nopirktu zeltu par visu summu, ja nevarētu izdomāt, ko iesākt.
25.06.2018 13:02 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
iegādātos māju
25.06.2018 13:02 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Kāpēc gan uzreiz neveiksmes pagātnē garantē neveiksmi tagad? Vai arī tas, ka ja iepriekš nav uzsākts bizness, tātad nav lemts, cilvēks tam nav radīts utml? Cik daudzi cilvēki izveido savus biznesus pēc 40 gadu vecuma vai pat vēlāk?! Jūs tiešām uzskatāt, ka lielākā daļa slaveno biznesu aiziet uz urrrā ar pirmo piegājienu? :-D
.
Uzskatu, ja meitenei ir iekšā, why not, ej, mēģini un dari. Jā, varbūt cietīsi neveiksmi, bet varbūt arī ne. Izmanto savu pagātnes pieredzi, kļūdas un mācības, lai uzbūvētu kaut ko labāku.
25.06.2018 13:10 |

Reitings 96
Reģ: 14.11.2017
Kāpēc gan uzreiz neveiksmes pagātnē garantē neveiksmi tagad? Vai arī tas, ka ja iepriekš nav uzsākts bizness, tātad nav lemts, cilvēks tam nav radīts utml? Cik daudzi cilvēki izveido savus biznesus pēc 40 gadu vecuma vai pat vēlāk?! Jūs tiešām uzskatāt, ka lielākā daļa slaveno biznesu aiziet uz urrrā ar pirmo piegājienu?
Piekritu Mischa teiktajam, tik daudzi piemeri pasaule liecina, ka nevienmer visi klust par veiksmigi uznemejiem jau 20 gados. Tas pats Alibaba dibinatajs, un daudzi citi ir guvusi labus panakumus uznemejdaebiba, kad jau vairs nebija 20, bet pirms tam stradajusi patpavisam vienkarsos darbos.
25.06.2018 13:21 |

Reitings 204
Reģ: 29.08.2013
Kāpēc gan uzreiz neveiksmes pagātnē garantē neveiksmi tagad? Vai arī tas, ka ja iepriekš nav uzsākts bizness, tātad nav lemts, cilvēks tam nav radīts utml?

Par to jau neiet runa. Runa ir par to, vai iet biznesā ir optimālākais risinājums? Pirmkārt jāsaprot, cik liela nozīme šai naudai ir – vai var atļauties to visu pazaudēt bez lielām raizēm? Ja nē, tad riskantus pasākumus jāatmet jau sākumposmā. Otrkārt, pieņemot, ka nauda ir lieka un var uzņemties risku, ir jāatrod optimālākais tās pielietojums, jeb maksimālais sagaidāmais ieguvums attiecībā pret uzņemto risku. Autorei jau tika ironiski minēts kazino, kur bez darba, zināšanām vai laika tiek dota ~47% iespēja naudu dubultot minūšu laikā, 22% iespēja 4kāršot, 10% 8kāršot utt. Lūk sākuma latiņa, zem kuras autorei kā racionālam cilvēkam noteikti negribētos palīst. Un hipotēze, manuprāt, bija, ka, iespējams, cilvēkam bez specifiskām zināšanām kādā konkrētā domēnā un bez pieredzes ideju sekmīgā realizēšanā, pārkāpt pāri kazino latiņai īsti nebūs pa spēkam, tādēļ lietderīgāk ieguldīties izglītībā vai cita veida pasākumos, kas sākumā veicina varbūtību tikt pāri šai latiņai. Būtu diezgan naivi sagaidīt, ka, iedodot 10k bērnudārza audzinātājai (tik piemērs) viņa var uzreiz uzsākt automašīnu ievešanu no Vācijas vai komercnekustamo īpašumu pirkšanu administratoru izsolēs – abas idejas prasa zināmu zināšanu līmeni konkrētajā lauciņā, lai vispār konkurētu ar citiem tirgus pārstāvjiem. Tikpat naivi būtu sagaidīt, ka 10k var palīdzēt cilvēkam realizēt vienreizēju ideju, kuras realizācijai līdz šim trūka vien šis cipars. Kā šeit norāda, 10k ne tuvu nav summa, ko grūti piesaistīt kaut vai minimāli labai idejai. Teju katram otrajam puslīdz izglītotam cilvēkam ar stabilu darbu tāda summa stāv kontā (labprāt uzklausīšu vienreizējas idejas PM). Autorei ieteiktu, pirmkārt, tikt vaļā no jebkādām kredītsaistībām. Ja to nav un naudai nav nepieciešama pielietojuma, tad izglītība vai aizdevumu platformas ar 10-12% gadā un no tām izrietošajiem riskiem. Biznesu izsvērtu vien tad, ja tas var kļūt arī par sava veida hobiju un tādējādi sniegt kaut ko vairāk kā vien monetāru atlīdzību.
25.06.2018 14:50 |

Reitings 416
Reģ: 02.01.2018
Es iegādātos jaunu mašīnu un dotos nelielā ceļojumā.
Atlikušo uzliktu uz konta neparedzētiem gadījumiem.
25.06.2018 14:58 |

Reitings 408
Reģ: 21.12.2017
9k 900 eur aploksnē uz galda kādai dzīvnieku patversmei vai palīdzības organizācijai, bet par 100eur uzsauktu draudzenēm rumkolas un frī kartupeļus ;-)
25.06.2018 15:01 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Taa nav nekaada milziigaa nauda, aarpus Latvijas robezhaam taadu summu var pusgada laikaa sagraabstiit labs sezonas straadnieks. Latvijaa gada laikaa taadu summu var sagraabstiit labi apmaksaataa darbaa ar nosaciijumu, ka maajaas nav sarazhots kneevelju bars. Lielaa taada summa vareetu likties mazapmaksaatas darbaa vai studentu gados.
Ja autorei buutu kjeeriens kaut kaadaa biznesaa (atveert lupatu bodi, pirkt akcijas, pirkt zemes gabalus izsolees), tad shis jautaajums nebuutu radies vispaar. Taa kaa shis jautaajums ir radies, tad tur uznjeemeeja geena nav.
Mani piedaavaatie varianti:
1.Vai autorei ir autovadiitaaja aplieciiba un auto? Ja nav, tad var nokaartot autovadiitaaja aplieciibu, nopirkt pusliidz normaalu auto (nevis meeslu pa nepilnu shtuku), plus veel aizbraukt kaadaa jaukaa celjojumaa tepat Eiropaa.
2. Vai tiek plaanots dziivot Latvijaa? Summa dereetu kaa pirmaa iemaksa dziivoklja iegaadei Riigaa. Latgales pilseetelaa kaadaa uzreiz vareetu normaalu dziivokli nopirkt.
3. Vai ir interese ieguut kaadu papildus izgliitiibu, plus miinus kaut kaadas neklaatienes studijas vareetu apmaksaat.
25.06.2018 15:37 |

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
DieKleineHexe
Tiesības un auto man ir.
Dzīvoklis arī iegādāts.
Izglītība ir augstākā. Protams, varētu jau iet kaut ko no jauna sākt mācīties, bet, ja godīgi, nevelk...
Starp citu, pirmais bizness arī bija lupatu bode, 5 gadus nomuļļāju, bet peļņa bija minimāla, sapratu, ka apt algotā darbā varu vairāk nopelnīt, līdz ar to bodes kaut kā negribu vairs.
Nu, jādomā, jādomā...
Paldies par padomiem, idejām visām! Vēl nav nekas tāds izkristalizējies.
25.06.2018 15:55 |

Reitings 441
Reģ: 11.05.2017
Diez, kur vienā rāvienā uzreiz tādu naudu varētu dabūt? Laimējot loterijā? Kādi vēl varianti? :-D
* * *
Ja kāds cits man agrāk būtu teicis, ka par no gaisa nokritušu naudu iegādātos auto, visticamāk es teiktu, ka tas ir muļķīgākais, ko var izdarīt, bet tagad gan labprāt iegādātos par šo naudu kādu, noteikti ne jaunu, bet uzticamu auto + sadzīves tehnika.
Es laikam būšu tā, kas vispirms savedīs sev apkārt vidi komfortablai dzīvošanai un par biznesa uzsākšanu nedomātu.
25.06.2018 16:14 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Diez, kur vienā rāvienā uzreiz tādu naudu varētu dabūt? Laimējot loterijā? Kādi vēl varianti?

Mantojums?
25.06.2018 16:16 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Neko uz karstām pēdām tagad nedarītu, vnk ieliktu savā bankas papildu kontā, nevis krājkontā, lai stāv. Izterēt var ātri un muļķīgi. Pa to laiku meklētu kā varētu pa daļu ko nopirkt vai ieguldīt, bet netērētu visus 10k uzreiz vienam pirkumam vai ieguldījumam. Ieguldītu noteikti skaistam smaidam vai vēl kādam sevis uzlabošanas veidam.
25.06.2018 16:19 |

Reitings 605
Reģ: 09.04.2009
Ja dzīvoklis,.izglītība un auto ir, tad noteikti nopirktu dzīvokli un izīrētu, līdz ar to katru menesi nāktu klāt naudiņa kuru varētu krāt. Nav obligāti jāpērk Rīgā, var citā pilsētā, izsolēs dažreiz var izdevīgus variantus dabūt.
Noteikti neieguldītu biznesā ja skaidri nezinātu ko tiešam vēlos, ja divi jau ir bijuši un abi nav līdz galam aizgajuši, tad nu šajā gadījumā neriskētu. Labāk tad caur kkādu projektu savu biznesa ideju realizēt, un ja aizies tad arī nauda būs, bet tam.neterētu 10t.
25.06.2018 16:51 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
10K ir kapeikas uz dzīves fona. Neko daudz jau tur neiesāksi. Piekrītu, ka biznesu var iesākt tas, kam ir ķēriens, visi ārējie pazaudēs 10K un nebūs ne sirdij, ne praktiski iztērēts.
Man personīgi atbilde konfliktējas pati ar sevi - sirds saka, kas nokrīt no zila gaisa, to jāiztērē ar vieglu roku tikai sev - kaut ceļojumos notriec naudu, jo pats tāpat viņu neesi nopelnījis. Veselais saprāts teic, ieliec nu labāk šo naudu remontā, saved kārtībā to, ko var atļauties pa tiem 10K.
25.06.2018 16:59 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
iegādātos māju

:D
Interesanti kur var nopirkt normālu dzīvokli pa 10k? Un kam jūs tādu miskasti izīrētu? :D
25.06.2018 17:19 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Interesanti kur var nopirkt normālu dzīvokli pa 10k?

Rādiusā tālāk par 70 km no Rīgas vēl lētāk var dabūt. Tik tur diez vai īrniekus atradīs.
Zemi gan var par 10 000 arī Pierīgā atrast.
25.06.2018 17:49 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Skatos, ka Latvija nekas nav mainijies :D Uznemums un bizness ir tikai miljonariem, un tikai miljonari var klut bagataki! Gribeju tikai piebilst, ka sobrid esmu atverusi savu kompaniju ar daudz mazaku kapitalu - musdienas cilveki ir palikusi tik slinki, ka mulkigi pakalpojumi var sniegt labus ienakumus.
Ja autorei rodas sads jautajums, tad bizness un akcijas atkrit! Ari ieteiktu iegadaties dzivokli - pirma iemaksa, irnieki dzivokli, kas nosedz bankas maksajumus un pec gadiem bus pasai savs ipasums.
Ja man kads iedotu 10k vienkarsi tapat, noteretu celojumos, jo kas viegli nak, viegli iet :)
25.06.2018 18:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
kas viegli nak, viegli iet

A varbūt tiešām mantojums, omes visu mūžu smagā darbā pelnītais un krātais? Kāpēc uzreiz jānotrallina?
25.06.2018 22:11 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Man ir bijušas daudzas biznesa idejas (ir pat vesela kladīte

Interesanti zināt, ko var rakstīt par biznesa idejām?
Ja ir ideja biznesam - sāc ar biznesa inkubatoru, ja tā lieta aizies un tevi novērtēs

Vieni tādi vērtētāji man ir zināmi, kuri novērtē pēc tā, cik skaisti nodeklamē savas idejas (par to viņi tieši tā izsakās paši).
Bizness prasa milzīgi daudz darba, tas paņem privāto dzīvi, cieš ģimene, retāk satiec draugus, dienas ir garas....

Tas jau pierāda, ka tie visus gudri pamācošie sēdētāji forumā drukā palagus uz darba devēja rēķina, par ko vēl saņem lielu piķi.
bankrotējis biznesmenis ir labāks par nekādu biznesmeni

Tikpat naivi būtu sagaidīt, ka 10k var palīdzēt cilvēkam realizēt vienreizēju ideju, kuras realizācijai līdz šim trūka vien šis cipars.

ja cilvēks neko līdz šim nav uzsācis, tad iedod viņam kaut vai miljonu, viņam tur nekāds bizness nesanāks.

Šīs mūsu sabiedrības "elites" pērles atstāšu nekomentētas.
Teju katram otrajam puslīdz izglītotam cilvēkam ar stabilu darbu tāda summa stāv kontā (labprāt uzklausīšu vienreizējas idejas PM).

Es uzrakstu publiski: vajag paplašināt savu redzesloku.
ir labākas, drošākas alternatīvas, kā likt naudai pelnīt naudu:
- izglītībā, kurā ir perspektīva labi nopelnīt.

= atbalstīt mūsu valsts idiotisko sistēmu - to tā saucamo izglītību padarīt par biznesu. Ja ir runa par jēdzīgām lietām, tad cilvēks, kas tās studē uz pasūtījumu, nevar kļūt par labu šo lietu speciālistu.
taču izglītība nosaka pelnītspējas potenciālu visā turpmākajā dzīvē
Ne formāla, ne faktiska izglītība nav ne pietiekams, ne nepieciešams nosacījums pelnītspējas potenciālam.
26.06.2018 08:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)