godīgi sakot, man neliekas, ka Matildes mērķis bija Tev draudēt, Nerātnā. Vismaz man tā neizklausījās.
Pasadena, zinu, ka no malas var neizklausīties, jo tas bija vērsts pret mani personīgi, ne pret kādu citu. Turklāt konkrēti šie draudi bija tā smuki 'ietērpti' (manipulēšana, kas nav nekas pārsteidzošs), līdz ar to citi uzskaistinātu mēģinājumu aizbāzt kādam muti var arī nepamanīt.
.
No sākta gala šai diskusijā Matilde vērsās pret manu rakstības stilu bez jēdzīga pamatojuma (par ko? Jo iepriekš arī daži tā izteicās un viņai sagribējās piemest savu pagali, tad vēl un vēl, lai raganu sārts labāk deg un varētu par to papriecāties?), ne pret maniem darbiem, proti, kas un kāpēc rakstības stilā būtu ne tā. Sākumā ar viņu mēģināju sarunāties civilizēti (mūsu saruna sākas 7.lpp), bet - cik ilgi pacietīšu uzbraucienus bezjēgā? Kāda sasodīta velna pēc man tas būtu nez cik ilgi jāpacieš?
.
Vēl kas - diskusijas gaitā sapratu, ka Matilde pieder pie tā cilvēku tipa, kas savu rīcību nenodala no savas personas. Citu rīcību arī nenodala, jāpiezīmē.
.
Praksē tas nozīmē to, ka, ja viņai ir cits viedoklis nekā man, tad uzbruks man (apsaukāsies, izteiks indīgas piezīmes, apzīmogos utt.), nevis manam viedoklim (pateiks, kas tajā nepatika un/vai piedāvās savu versiju, uzdos jautājumus un būs atvērta civilizētai sarunai). Turklāt (un tas ir ļoti svarīgi), ja kāds kritizēs viņas rīcību, viedokli, domas, viņa to uztvers kā uzbrukumu sev personīgi - jā, jā, tieši tā iemesla pēc, ka viņa ne sevi, ne citus nenodala no viņu (savas) rīcības un viedokļa.
.
Ar tādu cilvēku tipu visu laiku uzturēt argumentētu diskusiju ir velta laika šķiešana, jo viņu acīs nekādi argumenti nestrādā (pat pamatoti nē) - sākumam, jā, varu pamatot savu viedokli, lai saprastu, vai tāds diskutēšanas stils strādā, bet, cik ilgi, ja ne argumenti, ne pamatojumi nav vajadzīgi un civilizētu valodu nesaprot? Velns un elle - cik ilgi man būtu jāļauj kāpt sev uz galvas?
.
Matilde pagaidām saprot tikai uzbraucienu valodu, bet to, protams, var mainīt, ja viņa pati to vēlēsies un darīs kaut ko lietas labā.
.
Un augstākminētais vairāk vai mazāk attiecas arī uz
Fiestar un
aninavanina diskutēšanas stilu. Arī viņi (un jebkurš cits) to var mainīt, ja vēlas un kaut ko dara lietas labā.