Mani vispār pārņem šausmas, jo tāda sajūta, ka pēdējā laikā jo īpaši bieži dzird gan par jauniem, gan vecākiem cilvēkiem, kuri zaudē cīņā ar vēzi. :'-(
Ja par mani, tad laikam visspēcīgāk ietekmēja vectētiņa nāve. Dzērājšoferim, kuram traukšanās pa smilšainu, klusu lauku ceļu, acīmredzot, bija tikai tāda izklaide vien, kamēr mēs, ģimene, zaudējām vislabestīgāko, brīnišķīgāko cilvēku pasaulē, kurš tajā nelaimīgajā dienā bija nolēmis ar riteni aizbraukt uz mežu salasīt čiekurus ar kuriem mājās iekurt krāsni... Tajā laikā gāju tikai 1.klasē. It kā vēl bērns, bet visu sapratu. Un pat tagad, kad pagājuši gandrīz 20 gadi, tās zaudējuma sāpes nekur jau nav pazudušas, tikai vairs tik ļoti neduras sirdī kā pirmos gadus pēc notikušā.
Pirms gada mūžībā (arī ar sasodīto vēzi) aizgāja mans kaķis, kurš bija mans labākais draugs. Vienīgā dzīvā radība, kura bija blakus, kad ģimenē notika skandāli, kautiņi, patēva dzeršana un agresijas izpausmes, vecvecāku nāve... 16 gadus viens kaķis bija mans vienīgais draugs un vienīgā dzīvā dvēselīte, kurai uzticēties, jo ticu, ka viņa visu saprata. Kad pirms gada viņa nomra manās rokās, likās, ka kaut kādā ziņā zaudēju arī daļu sevis. Saprotu, ka varbūt izklausās jocīgi, jo tas bija dzīvnieks, bet... dvēsele nešķiro, kam pieķerties.
Lasu šo diskusiju un kamols kaklā... Velns, varbūt mani reiz par šiem vārdiem kāds no augšas sodīs, bet es nespēju saprast kāpēc visādi kretīni, slepkavas, bērnu izmantotāji, dzīvnieku spīdzinātāji staigā pa pasauli, kamēr no dzīves aiziet tik daudz labu, gaišu cilvēku. Netaisnība... citādi nezinu kā to saukt. :-|