Vai naudas esamība attiecībās uzlabo pašas attiecības?

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
Respektīvi, vai tie pāri, kuriem ir nauda dzīvo harmoniskāk, nekā tie, kuriem tās naudas mazāk. Kāda ir jūsu pieredze? Protams, nevar vispārināt, katrs gadījums citādāks un aiz naudas bieži vien ir citi upuri, taču tomēr izsakat savu viedokli.
05.06.2018 16:39 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Atceros pirmajā reizē ballītē galdā liku samērā lētu dzērienu, kamēr visi citi ar trīs reiz dārgākiem bija sabraukuši, a tagad jau paši pērk zemāku plauktu dzērienus, jo pārliecinājās, ka cena ne vienmēr nozīmē kvalitāte
luk sis puerada ka tadus turigus nemaz nezini.Un atkal tavas stulbas fantazijas tikai:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P
05.06.2018 20:01 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
s zinu, ka esmu dīvaina. Man, piemēram, pat patīk, ja man ir ko ēst 10 eiro uz nedēļu. Uzreiz tāds azarts, kā izdzīvot utt. Tā pusbada sajūta, alkas, visādas pārdomas. Pat nevajag braukt uz Indiju
05.06.2018 19:16 | n

bet izradas
Es runāju par dažām situācijām dzīvē, kas ir gadījušās (kur necieta neviens bērns vai dzīvnieks) un ar kurām es tiku galā kā optimists, nevis čīkstot.

jus kad famtazejat lai sadi pamatotu savu domu, nu kaut mazliet piedomajat.
piemeram musu friks ar kartejo niku-Fiestar murgo viena laida.
05.06.2018 20:04 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Dažādiem cilvēkiem ir dažādas intereses, un man gribas domāt, ka vismaz daļai tās intereses neaprobežojas ar 50 eiro restorānu vai lēto aliņu. Es tiesam nesparotu, kāpēc lai Nerea, kas ir inteliģenta dāma, nebūtu par ko runāt ar foršu, izglītotu, turīgu, lasošu un zinātkāru cilvēku. Ja Nerea negrib iet uz restorānu - lai aicina pie sevis vakariņās!
05.06.2018 20:05 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
domāju, ka jāizšķir par kādu naudas trūkumu iet runa. Nekādām problēmām nevajadzētu parādīties, ja pārim ir nedaudz jāseko līdzi bankas izrakstam. Ja iet runa par vēdera burkšķēšanu, tad jau tā ir cita runa, jo var rasties lieki stresi un pārmetumi par finansiālajiem stāvokļiem, ieguldīto darbu utml.

+
05.06.2018 20:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Zināmā mērā naudai ir nozīme attiecībās, bet vairāk gan nevis tās daudzumam, bet tam, lai uz to būtu līdzīgs skatījums. Šeit pat ir kaudzēm diskusiju, kur meitenes sūdzās par to, ka puisis izšķērdīgs, vai tieši otrādi - pārāk taupīgs, tāpat biežas sūdzības ir par to, ka dažādu ienākumu dēļ ir konflikti, jo nevar sadalīt maksājumus vai atļauties vienu un to pašu. Zinu pāri, kas jau gadiem dzīvo bez naudas vispār - somas plecos un ceļo pa pasauli, piepelnās gadījuma darbos lai pietiek pārtikai un minimālajām vajadzībām un tā uz priekšu un viņi ir laimīgi. Zinu pāri, kur abi pelna 4ciparu algas, ir māja, jauni auto utt un viņi ir laimīgi. Zinu arī tādu pāri, kur vīrietis pelna un sieviete ir mājsaimniece, arī abi laimīgi. Un arī tādu, kur sieviete ir pelnītāja, vīrietim ienāk vien kapeikas par viņa hobiju, kopā nopelna gana, lai samaksātu rēķinus un visu bērniem vajadzīgo, ceļojumos nebrauc, dārgas lietas nepērk, un arī šie abi ir laimīgi.
Ja cilvēkiem ir līdzīgs skatījums uz naudas pelnīšanu un tērēšanu, viss ir kārtībā. Sāls nav naudas daudzumā, bet gan tajā, kā pāris tiek galā ar to, kas ir un ko viņi vēlas.
05.06.2018 21:11 |

Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Nē, nedomāju, ka pāri kam ir vairāk naudas dzīvo harmoniskāk kā vidusmēra latviešu pāris, kurš pēc cosmo standarta ir nabagi,jo pelna +/-1000 eur katrs.
Vai man ir svarīga nauda un konkrēts dzīves līmenis!? Jā,protams.
05.06.2018 21:25 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nauda nav garants labām attiecībām. Bet dzīvot pavisam noteikti ir vieglāk un patīkamāk, ja ir finansiāla drošība. Proti, ja nav jādzīvo no algas līdz algai, normālam dzīves līmenim pietiek, nav jāstreso, ja gadās neparedzēti izdevumi. Ja nav sakārtoti naudas jautājumi, tas cilvēkam rada stresu, un tas, visticamāk, atstās iespaidu uz attiecībām.
05.06.2018 21:28 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Mana personīgā pieredze ir tāda, ka naudai nav tiešas ietekmes uz harmoniju attiecībās. Es esmu ļoti emocionāls un jūtu cilvēks, tādēļ nauda retu reizi spēlējusi jebkādu lomu attiecībās. Tāpat arī apkārt raugoties - pāri strīdās un šķirās gan nabadzīgās, gan ļoti turīgās ģimenēs.
05.06.2018 22:02 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Nu ja pastāvīgi ir naudas grūtības, tad neizbēgami būs vairāk strīdu un saspringtāka gaisotne. Arī tad, ja abiem nav līdzīga attieksme pret naudu. Disbalansu var radīt arī fakts, ka viens pelna vairāk vai tieksme līst otra makā un gribēt, lai otrs atskaitās, kur nauda tiek tērēta. Un es te nerunāju par lieliem tēriņiem, bet par, piemēram, kūciņa ar draudzenēm, take away kafija no rīta utt.
Ne velti dzirdēts teiciens - mīlestība uzvar visu, izņemot nabadzību un zobu sāpes.
05.06.2018 22:16 |

Reitings 228
Reģ: 14.12.2017
Bagātam vīrietim ir lielāka iespēja, ka ir vīrišķīgās īpašības, kas patīk sievietēm - mērķtiecīgs, nebaidās riskēt, iet ārā no komforta zonas, izlēmīgs u.tml.
Ja vīrietis ar šādām īpašībām nebūtu bagāts, tik un tā būtu pievilcīgs. Taču šīs īpašības gribot vai negribot noved pie lielākiem ienākumiem. Nedaudz cits skatupunkts kā uz to skatīties.
05.06.2018 22:20 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Grūts jautājums. Diez vai par naudu ir iespējams nopirkt mīlestību, varbūt ir iespējams, bet es par to nezinu. Domāju ka nauda ir svarīga attiecībās, jo ja ir vairāk naudas, jo ir iespējams vairāk kaut ko iesākt kopā vai kur aiziet/apmeklēt kādu pasākumu. Pēdējā laikā ir novērojams trends, kad meitene atsaka puisim veidot attiecības, ja viņam alga nesākas no kāda konkrēta cipara, respektīvi no sākuma ir meģinājums noskaidrot puiša ienākumu līmeni un tikai tad tiek domāts ka ar šo konkrēto puisi var mēģināt veidot attiecības.
05.06.2018 22:42 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Nauda negarantē labas attiecības, tomēr tā sniedz zināmu komfortu. Un, ja nav jādomā, kā izdzīvot, tad var vairāk pievērsties hobijiem, ceļojumiem un citām patīkamām lietām. Protams, ja līdzekļu ir mazāk, bet tomēr pamatvajadzības ir apmierinātas, tad arī "pa lielam" attiecībās viss būs kārtībā, kaut arī izklaides būs stipri pieticīgākas. Taču, tiklīdz naudas ir tik maz, ka primārās vajadzības cieš (tas ir, miteklis, rēķini, pārtika utt.), tā sākas kašķi par naudu un attiecības bojājas. Nebūs tik daudz tādu ēterisku cilvēku, kuri spēs smaidīt ar kurkstošu vēderu un cauriem pēdējiem ziemas zābakiem, kad kājas salst. Ne velti jau mūsu senči teica, ka tur, kur nabadzība pa durvīm iekšā, tur mīlestība pa logu ārā.
05.06.2018 22:45 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Nu, kamēr nav lieli parādi, kas traucē dzīvot, un tikai izdzīvošanas vaina, piekrītu teiktajam par būdiņu un mīlestību. Bet, ja vienam vai pat abiem attiecībās iesaistītajiem ir nenokārtotas parādsaistības, kas traucē ikdienā pat mierīgi gulēt, ir ļoti grūti savākt attiecības, lai kāda nebūtu mīlestība. Un nav nozīmes, kā tie parādi radušies, ikviens var pieļaut finansiālas kļūdas savā dzīvē, tikai citiem tikai tas maksā simtus, citiem tūkstošus, citiem - miljonus. Ja trūkst naudas pamatvajadzībām, bet strādāts tiek ar melnu muti un praktiski visa nauda jāatdod parādu nomaksai, kam nevar redzēt galu, es stipri šaubos, ka pat stiprākā mīlestība tādu spriedzi var izturēt. Pieticīgu dzīvošanu? To var pieciest, no tādas dzīves var vieglāk izrauties, jo tad esi uz 0, nevis -9000. Tāpēc es teikšu, ka ir gadījumi, kuros nauda tiešām spēlē lomu attiecību harmonijas nodrošināšanā vai tās trūkumā, un tie gadījumi nemaz nav tik reti, kā varētu šķist, ņemot vērā milzīgo parādnieku skaitu Latvijā.
05.06.2018 22:55 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
cūku fermas strādnieks Robis - mērķtiecīgs, nebaidās riskēt, iet ārā no komforta zonas, izlēmīgs u.tml.
Nav bagāts, tik un tā ir pievilcīgs.
05.06.2018 23:12 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Tā kā ar vīru esmu kopā jau no 17 gadiem, esam izdzīvojuši dažādus laikus. Bijām laimīgi arī periodā, kad dzīvojāmies pa kojām, retu reizi gājām uz kādu pasākumu un kino. Tas bija gan tāds taureņu un randiņu laiks. Tad sākām dzīvot kopā diezgan pabriesmīgos īres dzīvoklīšos, abi studējām un strādājām un radās kašķi ne varbūt tiešā naudas trūkuma dēļ, bet vairāk dēļ tā, ka nebija tik daudz laika, ko veltīt viens otram. Abi bijām pārguruši un , protams, tas ietekmēja attiecības. Strādājām bieži brīvdienās un pa 12h darba dienās. Nu nebija viegli. Nebija gan tā, ka knapi varējām izdzīvot, bija pa kādam ceļojumam un izklaides arī bija, bet nu vairāk bija nogurums un laika trūkums.
Nu jau pēdējos 5 gadus dzīvojam komfortabli. Pietiek izklaidēm, ceļojumiem, nopirkām savu dzīvokli, kur jūtos ikdienā tik labi, kā nekad iepriekš, nesen arī tikām katrs pie savas mašīnas. Nu tam visam vajag līdzekļus un tas viss tomēr būtiski ir ietekmējis komfortu un labsajūtu ikdienā. Tāpēc es teiktu, ka , jā, nauda ietekmē attiecības un labsajūtu attiecībās. Tomēr vislielākā nozīme ir kopā pavadītajam laikam, salīdzinot, kā bija toreiz, kad abi bijām pārguruši un strādājām vakaros un brīvdienās, tagad ir daudz daudz labākas attiecības, jo vakari un brīvdienas ir mūsu, neesam noguruši varam izbaudīt laiku kopā :)
06.06.2018 08:02 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
drīzāk jā, nekā nē. spriedīšu pēc savas mērauklas - ja man ir nauda un labi ienākumi, esmu apmierinātāka ar sevi, man automātiski ir arī labāks noskaņojums, spēju to sniegt arī citiem. ja naudas nav - neesmu apmierināta, īgna, pašapziņa cieš. grūtāk sniegt pozitīvas emocijas apkārtējiem.
ja otram ir tas pats, tad skaidrs, ka pozitīvāka gaisotne būs tad, kad problēmu ar naudu nebūs. tātad naudas esamība uzlabos attiecības vai vismaz nepasliktinās tās.
06.06.2018 08:08 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Es gribētu teikt, ka nauda ir tikai nauda, viss pārējais ir cilvēku galvās. Ja nauda vada viņu dzīvi, tad problēma nav nauda bet viss ir galvā.
Ir laimīgi nabagi un nelaimīgi miljonāri jo viss ir galvā!
06.06.2018 08:21 |

10 gadi
Reitings 2348
Visbiežāk cilvēki viens otru grauž nevis tāpēc ka nav ko ēst, bet par daudzām ekstra lietām kuras nevar atļauties, bet sabiedrība uzskata,ka laimīgi cilvēki ceļo,perk plazmas tv, jaunako iphone, dzīvo jaunajā projektā, iet uz kafenēm, pērk drēbes no labiem zīmoliem, brauc ar auto, vēlams diviem, katram savs un ne vecāks pa 10 gadiem. Tas viss arī redzams cosmo, tie ir standarti pēc kuram cilvēki tiecas un ja nespēj sasniegt tad grauž sevi, viens otru. Dzīvo citu dzīvi, bieži saskatās instagram bildes un dzīvo tajā nereālajā citu dzīvju pasaulē un ilūzijā.
06.06.2018 08:29 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es domāju, ka reizēm attiecības sēž uz nerva otra cilvēka raksturs, attieksme, atbildības sajuta, kas reizēm arī atspoguļojas maciņā. Ir gadījumi, kad, piemēram, vecis labu laiku negrib nevar atrast darbu.. sieviete viena visu velk.. un rodas kašķi. Un tad vel beigās nonāk pie secinājuma, ka nauda vainīga.
06.06.2018 08:31 |

10 gadi
Reitings 2348
Te jau arī tika pieminēti PSRS laiki, nosacīta vienlīdzība un mūsdienas, diemžēl es uzskatu ka mūsdienu pasaule ir samaitāta, cilvēki kļuvuši lieli materiālisti kuru dzīves kvalitāti nosaka maka biezums un lietu saraksts ko spējam atļauties nevis emocijas, laiks, otra cilvēka sabiedrība, mīlestība, ģimene.
Jau no dzimšanas bērns tiek iekrauts materiāla pasaulē, rotaļlietas, pamatīga garderobe, ekskluzīvi rati, tas viss tiek pārrunats forumos, nobildēts, izlikts apskatei uz fona kā no dizaineru žurnāla. Īstās bērna vajadzības tiek atņemtas mirklī kad mate ap savu instagram kontu rosas lai atrāditos, filmētu live par bērna purkšķiem un savu celulītu vai jauniegadatiem gadžetiem, kas bērnam pa lielam ir vienaldzīgi! Arī paši pozējam visur kur apgrozamies, Aqua Luna restorānā ar glazīti rokās, vai jūrasvelšu porcija ar YSL somiņu fonā.
Tas viss ir samaitājis cilvēkus, jo tas vada viņu dzīvi- prātus.
06.06.2018 08:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits