Vai naudas esamība attiecībās uzlabo pašas attiecības?

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
Respektīvi, vai tie pāri, kuriem ir nauda dzīvo harmoniskāk, nekā tie, kuriem tās naudas mazāk. Kāda ir jūsu pieredze? Protams, nevar vispārināt, katrs gadījums citādāks un aiz naudas bieži vien ir citi upuri, taču tomēr izsakat savu viedokli.
05.06.2018 16:39 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
reflection
Jā, nopietni. Tās ir šķiru atšķirības. Tas tāpat kā agrāk zemnieki nesagājās ar muižniekiem. Pilnīgi tas pats, tik citā formātā. Negribu, lai uz mani skatās no augšas un vēlīgi paskaidro, kā ģērbties un uzvesties attiecīgajā sabiedrībā.
05.06.2018 18:28 |

10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 26.01.2016
Nerea, iz manas pieredzes, ar turīgiem cilvēkiem nav tik traki. Tev varbūt ne tādi pagadījušies ceļā.
05.06.2018 18:35 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es nevaretu but laimiga ja smagi straadatu, bet nespetu pat atlautiees kaut 1x nedelaa ipasi vasaras laikaa laut kur paseedet ,aizbraukt pacelot kur nu vel grauzt plikus roltonusm ne vienai esot ne ari attiecibas nespetu but laimiiga. Man patik ja esmu pietiekami stabila nopelnu pietiekami lai izdzivotu un spetu ari sad tad uzsaukt labiem draugiem baaraa alu vai akut kur spontaani aizbraukt nedelas nogales. Nevis stradat un tad reizi pusgadaa atlauties vienu kurpju paari
05.06.2018 18:40 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Man jau šķiet, ka lielā mīlestība mazā, plikā būdiņā pie sveces gaismas ar vienu rudzu maizes doniņu uz abiem ir tāda stipri romantizēta padarīšana. Proti, naudas trūkums rada ļoti lielu spriedzi, kas ilgākā termiņā spēj iznīcināt pat harmoniskākās attiecības, ja nav iespējams nodrošināt Maslova piramīdas pirmo stāvu. Kā saka, no plikas mīlestības jau nepaēdīsi. Bet ja runājam par lielām ienākumu atšķirībām - kur viens attiecībās pelna stipri vairāk nekā otrs, tad tas vispār ir paliek diez gan sarežģīti. Nauda ir vara. Un neizbēgami tam, kuram ir vairāk naudas, ir vairāk varas - sākot ar lēmumu pieņemšanu un beidzot ar iespēju vienkārši aiziet no attiecībām. Kā un vai vispār pāris var to sabalansēt un ar to sadzīvot, no tā arī atkarīga attiecību pastāvēšana un kvalitāte.
05.06.2018 18:42 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man jau šķiet, ka lielā mīlestība mazā, plikā būdiņā pie sveces gaismas ar vienu rudzu maizes doniņu uz abiem ir tāda stipri romantizēta padarīšana. Proti, naudas trūkums rada ļoti lielu spriedzi, kas ilgākā termiņā spēj iznīcināt pat harmoniskākās attiecības, ja nav iespējams nodrošināt Maslova piramīdas pirmo stāvu
+++
Lai gan visi teiks ka nauda nav svarīgākā attiecībās, tai pat laikā grib veikalā nopirkt visu ko kārojas, nedomājot pa cenām.
Sabiedrībā jau pārsvarā viss notiek caur meteriālisma prizmu. Veiksmīgi un patīkami cilvēki tiek vērtēti pēc tā, ko viņi var atļauties, kā ģērbjas, ko ir iegādājušies, kur bijuši utt
Uz tā arī viss FB un IG balstās.
ari taisniba. Te foruma ar ja kam kas letaks to noliek, vsias tikai brendus nesa, un kad nesen runa biaj par telefoniem tikai divam vai trijam bija lidz 200 eu telefoni, parejam ap un lidz 1 000...savukart te tas pasas saka ko citu. Smiekligi:-D:-D:-D:-D:-D:-D
05.06.2018 18:46 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nerea, tu gan esi dīvaina.... Vispirms jau, tas, ka cilvēks ir turīgs ŠODIEN nebūt nenozīmē, ka viņš tāds ir bijis vienmēr. Arī par šķiru sabiedrību Latvijā vēl ir pāragri runāt, vēl nesen lielum lielais vairums bijām visi vienādi, kaut kādas nozīmīgākas atšķirības sāka parādīties pēdējos 20 gados.
.
Ir taču daudz puišu, kas nāk no parastām ģimenēm, ir ar gudru galvu, ieguvuši izglītību un šobrīd pelna tā, ka jā - var teikt, ka turīgs. Labi, ceļojumos braukā vairāk, nekā tu, mašīna kruta, brendus, teiksim, mīl - bet bērnība laukos pie omes zemeņu vagā viņam, visticamāk, bija tāda pati, kā tev, un koju stāstiņus arī zinās stāstīt līdzīgus, kā tavējie. Kāpēc uzreiz - nebūs ko runāt? Varbūt jums abiem viens mīļākais autors.
.
Tavs "pieticīgums" ir drusku slimīgs. Bet nu jā, ja tevi tas padara laimīgu - karogs rokās un uz priekšu (to saku bez sarkasma kā ne visai laimīgs cilvēks).
05.06.2018 18:47 |

Reitings 23705
Vispirms jau, tas, ka cilvēks ir turīgs ŠODIEN nebūt nenozīmē, ka viņš tāds ir bijis vienmēr.
un ka visn tads bus vienmer!
http://www.tvnet.lv/sejas/slavenibas/662463-miljonara_gata_saknisa_atraitne_iztiku_pelna_stradajot_veikala_par_pardeveju Miljoni izputeja, virs nomira un nu strada veikala dama
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/496455-trucigas_personas_statuss_bijusajai_miljonarei_pieskirts_likumigi
Trūcīgas personas statuss bijušajai miljonārei piešķirts likumīgi- bija un izbija naudina...unvel loti daudz tadu piemeru, ja kur cilveki bija bagati, nebija miljonari...bet ir daudz piemeru.
05.06.2018 18:50 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Ir starpība, vai maz naudas nozīmē grauzt papīra turzas vai vienkārši piedomāt pie tā, ko pērk, un nepirkt ikrus.
05.06.2018 18:54 |

Reitings 23705
Ja ir tacu starpiba kur uzaician pirmaja randina ar tramvaju un uz parku pastaigat, tad kafuzi teju padzert. Vai ar auto uz restoranu.
tas [ats velaka dzive kad ir gimene, vai maja tv skatities vai braukt celojuma...nav tacu nekad starpiba vai ne? Nu ja nerujaj par to ka navmajas vai mirst badu.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
05.06.2018 18:58 |

Reitings 5954
57days
Es zinu, ka esmu dīvaina. Man, piemēram, pat patīk, ja man ir ko ēst 10 eiro uz nedēļu. Uzreiz tāds azarts, kā izdzīvot utt. Tā pusbada sajūta, alkas, visādas pārdomas. Pat nevajag braukt uz Indiju :)
05.06.2018 19:16 |

Reitings 23705
pat patīk, ja man ir ko ēst 10 eiro uz nedēļu. Uzreiz tāds azarts, kā izdzīvot utt. T
izdzivot un nemirt badu var jebkurs nedelu par tadu summu. Tikai vai to vajag? Teret vienigo dzivi un veselibu un sito sviestu? Un ceru tev nav berna avi vira ar kuriem tu sadi eskperimente.
05.06.2018 19:22 |

Reitings 5954
Rīdziniece
Jā, iedomājies. Es vīram atņemu visu naudu un badinu speciāli :)
05.06.2018 19:26 |

Reitings 23705
Ok vecis pats vainigs, bet ar bernu ar izveic sadus nedela 10 eu esanai eskperimentus?
05.06.2018 19:27 |

Reitings 245
Reģ: 29.05.2018
piekrītu 57days
05.06.2018 19:29 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
tieši jau neuzlabo, ja nerunājam par ekstrēmām robežām, bet nolāpīti labi noder gan :)
05.06.2018 19:45 |

Reitings 5954
Rīdziniece
Tu jau runā tā, it kā es to speciāli darītu. Es runāju par dažām situācijām dzīvē, kas ir gadījušās (kur necieta neviens bērns vai dzīvnieks) un ar kurām es tiku galā kā optimists, nevis čīkstot.
05.06.2018 19:54 |

Reitings 199
Reģ: 24.12.2017
57days- domāju Nerea domāja to tagadnē, nevis pagātne, satiekoties ar cilvēku tu taču nerunāsi ar viņu visulaiku par pagātni vai ne? Ja piemēram meitenei kaut vai aiziet uz bāru un izdzert tur dažus alus nav nekāds lētais prieks, bet vecim restorāna noēst 50 euro kā spļāviens jūrā, tad kas tur diži varētu sapasēt ja cilvēki pieraduši pie dažādām dzīvēm?
05.06.2018 19:56 |

Reitings 23705
Es runāju par dažām situācijām dzīvē, kas ir gadījušās (kur necieta neviens bērns vai dzīvnieks) un ar kurām es tiku galā kā optimists, nevis čīkstot.
tad jau karaiski apstakli tev bija 10 eu nedela. Tas ka daudzi idzuvoja devun desmito sakuma, un ar berniem luk ta bija maksla un optimisma paraugs. Vel svetkus svineja, macija sun vel nez ko darija...un ar mazakam naudam...:-P
05.06.2018 19:58 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Runājot par šķiru atšķirībām.. Es nāku no samērā pieticīgas ģimenes materiālā ziņā un izvēlējos studijas, kas ir samērā prestiža un pilna turīgu cilvēku. Vienīgie aizspriedumi, kas radās pavadot laiku ar jaunajiem draugiem bija tie, kas pašam galvā bija. Visi turīgie draugi vienmēr ir bijuši draudzīgi, pretīmnākoši un nekad nav materiālas lietas ieviesuši sarunās. Smiešanās par brendu nenēsāšanu un telefona vecumu, manuprāt, parādās un paliek tikai pamatskolā. Kā jau teicu pašam citreiz ir tikai bijis neērti, aizbraucot ciemos un redzot viņu dzīvesstilu, bet tā jau ir mana problēma, ar ko es tiku galā.
Atceros pirmajā reizē ballītē galdā liku samērā lētu dzērienu, kamēr visi citi ar trīs reiz dārgākiem bija sabraukuši, a tagad jau paši pērk zemāku plauktu dzērienus, jo pārliecinājās, ka cena ne vienmēr nozīmē kvalitāte :-D
>>
Runājot par tēmas jautājumu - domāju, ka jāizšķir par kādu naudas trūkumu iet runa. Nekādām problēmām nevajadzētu parādīties, ja pārim ir nedaudz jāseko līdzi bankas izrakstam. Ja iet runa par vēdera burkšķēšanu, tad jau tā ir cita runa, jo var rasties lieki stresi un pārmetumi par finansiālajiem stāvokļiem, ieguldīto darbu utml.
05.06.2018 19:58 |

Reitings 23705
ad jau karaliski i apstakli tev bija 10 eu nedela-laboju.
Un visparv te pieradas ka cosmo bal bl abla izdomojumi, un to nereti balstas pamatojumi.
05.06.2018 19:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits