Auto līzings

Reitings 195
Reģ: 03.02.2016
Sveikas!
Vēlos ņemt automašīnu līzingā, bet, pētot un domājot, ir radušies daudz jautājumi.
1. Vai es varu ņemt līzingā automašīnu, ja man nav braukšanas tiesības, iespējams muļķīgs jautājums, bet plānoju tiesības likt, mācīšos ar nopirkto mašīnu braukt, bet principā pie stūres līdz tiesību iegūšanai būs draugs.
2.Lasot sapratu, ka pērkot OCTA un KASKO, cenu nosaka īpašnieka vēsture, tātad, pagaidām esmu noskatījusi Swedbank līzingu, tas nozīmē, ka skatīsies viņu vēsturi? Kādas izmaksas varētu būt šajā gadījumā? Plānots ņemt kādu no 2011. gada volkswageniem, ja nu tas noder tā aptuveni noteikt.
Es ļoti ceru, ka sagaidīšu kādu atbildi! (s)
05.06.2018 08:53 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Vai tad nebija pieņemts likums, ka braukt var tikai ar sertificētu instruktoru? Ja kaut kur dziļi laukos, tad šis "pamācīties ar tēti vai draugu" varētu iziet, bet pilsētās var dabūt baigo sodu.
05.06.2018 14:34 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
nu tieši tā.
bet Tu pati paziņoji, ka Unicredit nedos līzingu bez tiesībām :D tas varētu vienīgi būt kāds pilna servisa līzinga gadījums.
tātad īsumā.
Mašīnu pērk/ņem līzingā cilvēks un kļūst par tās īpašnieku/turētāju.
OCTA attiecas uz īpašnieku/līzinga turētāju. OCTA bonus-malus klasi nosaka īpašnieka apdrošināšanas vēsture. sīkāk par šos sistēmu un info par sevi atrodams un lasāms LTAB vietnē. Visa vēsture attiecas uz īpašnieku. Sist mašīnu var māsa, vīrs, māte, vēsture krāsies īpašniekam. OCTA būs lētāka arī, ja dekl. dzīvesvieta ir ārpus Rīgas, piemēram.
KASKO jau tur katra kompānija visādi rēķina un skatās. Mēdz būt nosacījumi par jaunāko vadītāju/stāžu (cits pašrisks un tā). ja būs bijusi atlīdzības izmaksa, nākamā gadā prēmija, visticamāk, krietni pieaugs pie tā paša apdr. bet tad var iet pie citiem apdrošinātājiem, var būt lētāk (kamēr ar zaudējumu atlīdzības izmaksu neizrotēsi visas :D )
05.06.2018 14:37 |

Reitings 195
ToBeFree, nē, tur viss ir kārtībā.
sugar, var braukt arī ar draugu un tēti, bet viņiem ir jābūt pietiekamam stāžam un man ir jāizņem baltās tiesības.
05.06.2018 14:39 |

Reitings 2185
vai to 4 *Tavu* :D autiņu apdrošināšana Tev ir uzlabojusi klasi vai esi jau atkritusi atpakaļ uz sesto, ir redzams https://services.ltab.lv/lv/BonusMalus. kā jau teicu, tur visu var izlasīt.
05.06.2018 15:03 |

Reitings 212
Reģ: 12.11.2017
Iesaku pastudēt pie kura aizdevēja sanāk mazāk pārmaksāt. Un tur arī ņem.
Nav teikts, ka Swedbank līzings ir tas izdevīgākais.
Kkad skatījos, ka ņemt patēriņa kredītu auto iegādei Citadelē ir samērā izdevīgi. Ņemot 1900 eiro uz 5 gadiem pārmaksāt sanāk 500 eiro. Karoč 40 eiro mēnesī maksājums.
Nezinu kā ir Swedbankā.
05.06.2018 15:07 |

Reitings 2185
mācību braukāšanu var 'izpildīt' kaut vai ar kaimiņa vecmāmiņu, ja viņai stāžs 3 gadi :D sugar noteikti pārprot to, ka vispār nevar, saistībā ar normu, ka jābūt tām vismaz 20 st. pie instruktora.
05.06.2018 15:17 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Nezinu kāpēc Latvijā cilvēki tā ir uzsēdušies uz kredītiem, līzingiem, aizņēmumiem....
Es nerunāju par nopietniem pirkumiem (ģimenē vecāki netiek uz darbu vai bērni uz skolu, jo nav mašīnas VAI nav kur dzīvot, bet ir darbs u.t.t.)
Vajag telefonu pa 1k, kuru maksā n-tos gadus, vēl nav tiesības jau vajag mašīnu u.t.t.
Varbūt tomēr vajadzētu padzīvot pēc iespējām?
Es negribu NEKO sludināt, es te tik tā vienkārši aizdomājos, protams, katram savs, bet tik daudzi dzīvo parādos. . .

Piekrītu. Turklāt autore min, ka sakrājusi tikai pusi pirmās iemaksas...nu un uz katru mašīnas remontu ņems vel kredītu? Bet nu labi, tā jau cita tēma, tikai mani pārspriedumi.
Arī par pirkšanu auto pirms laika- arī es zinu cilvēkus, kuriem vajadzēja daudzus gadus, lai iegūtu vadītāja apliecību, kā arī cilvēkus, no kuriem atteicās vairāki instruktori, jo dažiem vienkārši nevajag atrasties satiksmē.
05.06.2018 16:11 |

Reitings 195
akjelcikvar iegāju, man ir rakstīts Pašreizējā Bonus-Malus klase grupā V1-V6 ir 8 .
koijots, es nesaku, ka tā pirmā iemaksa ir visi mani uzkrājumi, vienkārši tik, cik es saku pirmā iemaksa, tas ir naudas daudzums, kuru es esmu gatava uzreiz momentā ieguldīt mašīnā, bez tās puses pirmās iemaksas jau būs arī apdrošināšanas un citas lietas un paralēli man ir vēl citi brīvie līdzekļi kā jau minēji remontam, kā arī citiem lielākiem pirkumiem, kuri var rasties. Kā arī, kā jau minēju, automašīna, ja nu izrādīšos galīgi garām kā šoferis, tiks izmantota jebkurā gadījumā.
05.06.2018 16:35 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es uz apdrošināšanu cenu baigi neiespringtu, nav jau obligāti jāmaksā par gadu, var arī mēneša maksu.
Turklāt parasti ņemot mašīnu līzingā klāt nāk arī kasko piedāvājums, izmaksas būs zināmas uzreiz. Jāiet tik pie līzinga devējiem ar savām vēlmēm, tad būs konkrētas cenas zināmas.
05.06.2018 16:42 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Tiesību nav, bet vajag mašīnu, pie kam, līzingā +vēl atrasti argumenti, ka tā ir gudra rīcība? Ko tur, lai piebilst?!:)
05.06.2018 18:06 |

Reitings 2185
amsterdama, kur problēma? cilvēks pērk mašīnu sev, lietos kopā ar draugu. līzingā? ak šausmas, kas tad līzingā tik briesmīgs?
xcvi, nu re, divas klases ir nopelnītas. tad tik turpināt.
05.06.2018 19:37 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Kādā vērtībā mašīna? Ja līdz 3000, tad iesaku ņemt SEB bankā, viņiem ir īpašs patēriņa kredīts automašīnai, kas ir tikai 10%, bet ir noteikums, ka divu mēnešu laikā no kredīta piešķiršanas brīža tev ir jāreģistrē auto uz sava vārda CSDD, savādāk tiek 10% pārtaps par standarta 15%.
Izmaksas nebija tik trakas. Kredīts + pārreģistrēšana ap 30 EUR, un apdrošināšana 3 mēnešiem ap 85 EUR.
Swedbankā nepaņēmu, jo man kā bankas klientei piedāvāja 23%, es biju šokā :-D nekad nekas nav kavēts, algu saņemu tur utt. Pēc šī pārgāju uz SEB un nenožēloju. SWEDBANKAS pakalpojumus vairs neizmantoju un kontu slēdzu.
P.S. man nav tiesību, tikai mācos. Tā ka tas nav šķērslis.
06.06.2018 10:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits